Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
eerix 2009. 06. 10. 13:29 | #5
((Maga a drog igen tág fogalom...Ide tartozik a koffein, az alkohol, a cigi, a kábítószerek.Szóval a kávé is drog, az energiaital is.))
Nah az jó, ha ti nem kávézhattatok, de ezt is iskola válogatja. Nálunk pl. lehetett általánosban kávét venni, az más kérdés, hogy kevés ilyen ember volt. :D
Olyan gimibe járok, ahol van 8 osztályos gimnázium is és a kicsiket minden szünetben ott látom a büfé és az automata előtt...feltételezem a szüleik adják oda nekik a pénzt. Tegyük fel hogy nem költi el az összes pénzét, hanem spórol és egy idő után megvan a pénz a gyógyszere ami 1500-2000Ft körül árulnak a gyógyszertárban( neten vagy olcsóbban megkapja vagy pont nem ).
Sok olyan szülő van, aki úgymond "nem ér rá" foglalkozni a gyerekével és elintézi annyival, hogy pénzt ad neki, a többit leszarja. Ezért van az, hogy már van, akin 13 évesen végigment a fél város,ne adj' Isten amatőr pornóban szerepel(ilyen is van, személyesen ismerem az illetőt) vagy drogozik, rendszeresen iszik stb.
Szomorú, de ez van. :S
Előzmény: Ájvi (4) 0 VÁLASZ
Ájvi 2009. 06. 09. 16:20 | #4
1.Nem mond ellent egymásnak, mert nem mindegy h. valamit a szó szoros értelmében veszünk, vagy idézőjelben, átvitt értelemben használjuk valamire...
Gyógyszerről volt szó, drogról nem.
2. Ritalin: igaz. Boccs.*
3.Nálunk az áltsuliban a porta mellett állt az autómata, nekünk nem volt szabad belőle kávét vennünk.
4.Nem hinném hogy egy gyereknek akinek energiaitalra van szüksége, annak reggel lenne energiája, meg a későn kelés miatt ideje még suli előtt boltba menni...(én is ilyen voltam, örültem ha uccsó percben beestem az ajtón...) Jha, meg mondjuk én pl. nem is kaptam pénzt arra hogy suliba vásároljak... "a büféskaja szar és drágaa" :D

*most jut eszembe... mennyiért árulhatják ezeket? Gondolom nem olcsó. Van egy átlaggyereknek annyi pénze, hogy megvegye?
( Nekem anno nem volt, mert én ha akartam vmit, szóltam, kaptam rá, elmentemmegvettem, hazahoztammegmutattam. Tehát nekem így külön zsebbpénzem nem volt)
Előzmény: eerix (3) 0 VÁLASZ
eerix 2009. 06. 08. 10:50 | #3
Márpedig esett szó a cikkben drogokról. Tehát a 2. és a 4. mondatod teljesen ellentmond egymásnak :D. A másik meg az, hogy ma már mindenhez hozzá tudsz jutni, ha akarsz. Rengeteg fórumon árulnak gyógyszert magánszemélyek és így könnyen be tud szerezni egy gyerek is Ritalint, ha akar. Lehet hogy egy 7-es gyereknek nem kellene kávéznia, de a legtöbb iskolában van kávéautomata, ha nincsenek otthon a szülei, tud magának főzni, energiaitalt bárhol tud venni stb.Minden csak akarat kérdése, hiába vannak a szabályok, borzasztóan könnyű megszegni őket.
Előzmény: Ájvi (2) 0 VÁLASZ
Ájvi 2009. 06. 08. 09:59 | #2
És ki mondta, hogy itt bárki azt hiszi, hogy a drog vitamin?
Egy szó nem esett semmiféle drogról.
Egyedül egy gyógyszerről volt szó, amit nem lenne szabad egészséges gyerekeknek szedniük, és rá lehet szokni.
A "tanulmányi drogok" kifejezés pedig idézőjelben szerepel, éspedig azért, mert nem konkrét drogokra utal, hanem a cikkben felsorolt dolgokra,mint pl.: kávé, energaital, és az a bizonyos gyógyszer.( én mondjuk még nem hallottam róla, h vki ilyet szedett volna). Az energiaitalt meg én is zabáltam 10.től.Ami kb ugyanaz, mint a kávé, és u.olyan mellékhatásai is vannak, annyi a kül. h. az finomabb:)

Egyébként már a 7. évvégi osztályzatok is számítanak, mert azon múlik h olyan középsuliba mész ahol nem hagyják h csak melegedni járj a suliba és tanítanak is vmit, vagy olyanba ahol nem foglalkoznak azzal ha lógsz, ha órán nem figyelsz stb.
Elképesztő h milyen középiskolák vannak...

Ettől függetlenül 7.es gyerek ne akarjon rendszeresen kávézni.Egy ilyen gyógyyszert meg 7.es gyerek nem tud szerezni, mert valószínűleg csak receptre lehet kapni. Max akkor jut hozzá, ha szülei szerzik be neki, de nagyon remélem, hogy ilyen beteg szülők nem nagyon vannak...

Hogy könnyebben menjen a tanulás tudom a jánlani a Béres egészségtár "guaravit" filmtablettáját(ez tényleg vitamin), vagy herbária boltokban kapható "buerlecithin" oldatot.
"A Buerlecithin szedése ajánlott a szervezet fizikai és szellemi teljesítőképességének növelésére; gyenge koncentrálóképesség esetén, memóriazavarokban, idegesség esetén, a vér triglicerid- és koleszterinszint csökkentésére, az érelmeszesedés kockázata mérséklésére."
"Mit kell tudnia a szedés megkezdése előtt?
A készítmény 16 tf % alkoholt tartalmaz, mely adagonként (1 evőkanál) 2, 06 g alkoholnak felel meg. A közlekedésben történő részvétel vagy gépekkel végzendő munka során a reakcióidő lelassulhat. Cukorbetegek figyelmébe: egy evőkanálnyi készítmény szacharóz tartalma A készítmény szacharóz-tartalma: 1 evőkanálban (15 ml): 1, 22 g.

Szedhetik-e a készítményt gyermekek is?
Alkohol tartalma miatt a Buerlecithin 12 éves életkor alatti gyermekeknek nem ajánlott."

Jha és mégegymegjegyzés : Nem azért kezdenek el bagózni, "met az olyan nagyos,meg menő". Nekem eszembe sem jutott ilyen, egyszerűen csak az történt hogy egyik hétvégén, mikor már eljártunk esténként és ittunk, be voltam "csípve" és kipróbáltam, és jól esett, és rászoktam, ennyi. DE, mindeközben tisztában voltam az első pillanattól fogva, hogy szar és "gáz" dolgo cigizni. És az összes ismerősöm, barátom, volt oszttársam így volt ezzel. Persze a rászokás sztorija nem mindenkinél ua.,de senki nem azért szokott rá, mert menő. Egy ilyen lányt ismertem, de őt ki is röhögte mindenki, ő azért cigizett, mert "jól néz ki ahogy kifújja a füstöt, és szexi lesz a cigizéstől, meg mert az szimplán menő".
DE mondom, ez 1 eset, és ki is volt rendesen röhögve, h milyen hülye.
Az okso felnőttek mindig jobban vélik tudni, hogy a fiatalok mit miért csinálnak, közben meg annnnyira foggalmuk sincs.
Nekem már benőtt a fejem lágya és megértem a "felnőtteket" és sokmindenben egyetértek a gyerekekkel, meg a fiatalokkkal kapcsban, amivel régen nem mivel még én is közéjük tartoztam, de sokmindenben annyira hülyék a szülők és a felnőttek, hogy csak fogom fejem és üvöltök kb. Eszméletlen hogy mennyire nem ismerik a salyát gyerekeiket, és bosszantó, hogy a felnőttek csak a hasonló közhelyekkel tudnak jönni, ha vmi nem tetszik nekik.

A fiatalok NEM azért szoknak rá a cigire,mert az menő, sőőőőt tisztában vannak vele hogy szar dolog. Nem kell a gyerekeket ennyire idótának nézni! Egy fiatal ugyanazért szokik rá, mint egy felnőtt, mert ugye olyan is van, h vki25-30- vagy akár 40 éves korában szokik csak rá. Na akkor ő is menő akart lenni,vagy mi?!

Nahde abbahagyom mert rohadt sokat írtam.
Zárásképp annyit h remélem nem fogom elfeelejteni azt, amit most tudok a gyerekekről,fiatalokról, és szülőként meg fogom majd érteni a saját gyerekemet, nem úgy minta legtöbb szülő....
l3azsi 2009. 06. 06. 15:02 | #1
Ezt hány éveseknek írták? A kép alapján általános iskola 6. osztály. Meg ennél idősebb kölykök már nem is dőlnének be az olyan hülyeségeknek, hogy a drog vitamin. De 6. osztályos kölykök mi a fenéért drogoznának, amikor olyan hülyeségeket tanulnak, hogy környezetismeret, meg hasonló elmebetegségek? A jövőjüket leghamarabb a 11. évvégi osztályzatok befolyásolják, mert azok már pontot érnek a felvételihez. De ez előtt, pláne általános iskolában nagy hülyeség szereket szedni. Valójában nem is azért szedik, ezt csak bemesélik maguknak. Azért szedik, amiért középiskola elején elkezdenek bagózni. Mert az olyan "nagyos", meg menő, azt hiszik.