Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
sf 2009. 04. 04. 01:02 | #113
...fú gyerekek,, ezt az egész hercehurcát végigolvastam kiváncsiságból....
hát nem egyszerű kommentek születtek hirtelen felindulásból úgy látom :)
amíg mindenki nyugodtan irogatott, addig még voltak értelmes mondatok, de itt a végefelé már
az idegből jövő irományok tartalmaztak irdatlan dolgokat, amiket nem emelnék ki mert még engem is megköveztek.. :):)

Én amondó vagyok, hogy sztem erről a témáról igazán a gyerekes anyukák/apukák tudnak érdemben vitatkozni és
ezért én nem is szólnék bele. Azt is látom, hogy egy-két tök értelmetlen beszóláson lovagolnak a népek vagy 20
kommenten keresztül és pár kommentező az indulatoktól elborulva saját kommentjeinek mondd ellent.
Ha valaki vitatkozik egy témában, javaslom vizsgálja meg mind a két oldalt mielőtt belekezd vagy hozzászól.

Amúgy meg sztem nem arról kéne vitatkozni, hogy szoptassunk nyilvánosan vagy sem, hanem arról, hogy hogyan
kell/kellene nyilvánosan szoptatni, hogy mindenkinek jó legyen!
Errtu
Errtu 2009. 04. 02. 16:26 | #112
Egy kérdés csak.
Mi a jó istenért kellene nekem bámulnom a szoptatást?
Akárkiét is?

Te esetleg meg ott csorgatod a nyálad közben?
Előzmény: nagydee (111) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 04. 02. 16:15 | #111
undorodsz, ha egy nő szoptatja a gyerekét? hányhatnékod van tőle?

asszonykád is majd szemközt böffented? anyádat is?

te magadnál vagy?
Előzmény: Errtu (110) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2009. 04. 01. 14:33 | #110
Valóban szíve joga ott szoptatni, nekem megy szívem joga ezt adott esetben szóvátenni.
Sőt!
Szívem joga undorodni is tőle, és esetleg szimplán odahányni a lábai elé. Merthogy ha már látnom kell, mert közszemlére teszi ezt a műveletet, akkor ahhoz igen is van hozzá közöm.

Amúgy meg ezek szerint ha az utcán lehet, akkor bárhol máshol is lehet.
Igaz?
Előzmény: Aya (107) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 04. 01. 14:30 | #109
köhhm szimplán kérdeztél?? na ne :D "milyen jogon..." "mit osztod itt az észt.." ki ugrott kinek? :)
Előzmény: Aya (107) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 04. 01. 14:26 | #108
igazad van semmi közöm nincs hozzá, és másnak sem, ezért szoptasson otthon. pont. ha egyéb másra is kíváncsi vagy szájbarágósan le lett írva, majd szépen kimazsolázod ha érdekel valami...
Előzmény: Aya (107) 0 VÁLASZ
Aya 2009. 04. 01. 14:19 | #107
Legalább reagáltál volna arra,amit kérdeztem... És nem érdekel túlzottan, hogy ki áll melléd, meg ki nem. Nem az ő kommentjükre reagáltam, hanem a tiédre. És ha én csak szimplán kérdezlek, mért ugrasz rögtön a torkomnak? Sztem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy megszoptatja-e az utcán a gyermekét. És neked ehhez semmi közöd nincs. Tudod nem kötelező odanézni.
Előzmény: Purple (106) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 04. 01. 14:12 | #106
egyébként ezt az álszent hozzáállást röhögöm itt, hogy mindegyikőtök azt mondta nem szoptatott nyilvánosan, de azért kivont karddal akar engem kicsinálni, mert azon az állásponton vagyok hogy az rohadtul nem oda való.
Purple
Purple 2009. 04. 01. 14:02 | #105
mit mondtam mit nem írtam???? és nem vagyok anya, de anyák is osztották a véleményem és nem csak itt. úgyhogy rohadtul nem érdekel már ki mit sipítozik itt nekem, akkor menjetek utcára a nagy közös szoptatásra, aztán örüljetek a fejeteknek. nem kevesen fognak beszólni hogy nem ott kéne. de biztos mindegyik én leszek szerintetek :D
Előzmény: Aya (104) 0 VÁLASZ
Aya 2009. 04. 01. 13:56 | #104
Purple:

Nem vagy anya. Nem értem mért osztod az észt vég nélkül. És milyen jogon osztod be mások éltét és idejét? Én mondjuk nem szívesen etetném majd a gyerekem (nem kölköm, meg efféle hasonlataid). Nem hiszem, hogy másnak kéne alkalmazkodni a te látásmódodhoz( nem beszűkült, prűd, hanem más).
Elolvastam az összes kommentedet, szóval ne mondd, hogy te ilyeneket nem írtál.
Purple
Purple 2009. 04. 01. 13:49 | #103
jó persze közbejöhetnek ilyenek, de látod el lehet intézni, ezekre próbáltam célozni. és el is kell. meg mások itt nyaralással jöttek.... ha meg nincs autó, ott van az üveg. ennyire egyszerű. és köszi h anya létedre megértetted mit írtam és nem küldtél el a halálba hogy mekkora egy utolsó sátánista vagyok :DDD
Előzmény: tian (102) 0 VÁLASZ
tian 2009. 04. 01. 10:10 | #102
Elsőször is nem akarok belekötni senkibe, csak vélemény. Azért erre válaszolok Purp, mert van benne egy mondat amivel nem értek egyet:
"egy 3 hónaposnál fiatalabb gyerek anyja ne csináljon magának elhúzódó programot gyerekkel!" Namármost tapasztalatból mondom, hogy ugye ilyenkor el kell ám intézni a családi pótlékot, gyest, gyed-et, anyasági támogatást, ilyesmiket. Szóval ha másért nem is (nagybevásárlás) ezért muszáj az anyukának elmennie a Magyar Államkincstárhoz, ami nem egy lenge kis kirándulás. Hihetetlenül sokan vannak, van hogy fél napokat (8-10 óra) ott ül az ember. Szóval, ha valaki ezt nem tudja és elindul naívan mondjuk egy kis faluból a picivel (mert ugye nincs kire hagyni) akkor megszívta, mert valószínű nem fogja azt megtenni amit én, hogy otthagyja, hanem ha már bement kivárja a sort....a gyerek meg előbb utóbb megéhezik. Meg akadhat még más pl hivatalos ügy, amikor menni kell, és elhúzódhat. Bár azzal viszont egyet értek, hogy én pl soha nem lettem volna képes nyilvánosan megszoptatni a gyerekem. Persze nekem könyű, ott az autó, nem járok tömegközlekedéssel, de belegondoltam, hogy még így is adódott nálam is olyan helyzet, amivel nem számoltam, és kénytelen voltam a babát az autóban, út közben megetetni (persze ablak lesötétítve) szóval ilyen alapon elképzelhető, hogy más is jár így, csak éppen neki nincs egy autó, ahová "elbújjon" Bár így meg megint nem tudom, mert én mivel tudtam, hogy ha véletlenül valami közbejön, beülök az autóba, és úgysem lát senki,nyugodtan mentem bárhová, de most hogy így elgondolkodtam, lehet ha nem lett volna, és tudom, hogy tömegközlekednem kell, akkor készítek valami kaját a gyereknek üvegbe, hogy hátha kell:)
Előzmény: Purple (81) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 22:50 | #101
és baromira nem érdekel hogy itt ki kinek akar jót vagy rosszat :D igen, vannak itt jóakaroim, akik szószerint azok, a többiek meg nem érdekelnek :D hiába próbálod személyeskedéssel elütni mindig a végét nem mész vele semmire :D
Előzmény: Grex (99) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 22:43 | #100
lehet hogy elviselhetetlen ha képtelen vagy felfogni miről pofázok...mindegy... belefáradtam végtelenül ostoba vitákba, nem bírod felfogni hogy a csöcsből szoptatás nem utcára való, amit meg is erősítesz, gondolom igy gondolod ha te sem szoptattál utcán, de azért leállsz velem hőbölögni. igen is huzzon el valahová mert kurvára nem kíváncsi senki a csöcsből szoptatásra ha üvegből is bírna szoptatni de nem veszi rá a fáradtságot pont ilyen faszságok miatt amiket belemagyaráznak. valaki 5 gyereket is felnevelt úgy h nem tette ki a csöcsét az utcán na erre mit mondasz? az meg téged gyűrne le a 3-mal szemben.. ha már számokkal bombázunk... és még én ütöm a szavaim??? nem ütöm hanem te nem bírsz párhozamot vonni! igenis intim dolgokat nem az utcán végzünk!!! ha éhes a gyerek ott az üveg. nem, nem az anyatejet kell kotyvasztani, tápszer is van. senki nem halt bele alkalmi tápszerbe! ezt a 3 mondatot olvasd végig mégegyszer mert már 45346x leírtam. érdekes más megértette, de biztos ők is hülyék.

képlet azoknak akik kurvára nem szűrték le a lényeget:

MELLBŐL >NEM< utcán szoptatunk, nem vagyunk bennszülöttek.
CUMISÜVEGBŐL lehet akárhol. nem poénból lett feltalálva az a szar....

aztán lehet sértődni hogy én szabom meg az egyetemista anyukák napirendjét akik nyaralni járnak meg könyvtárba meg a férjük külföldön dolgozik (biztos utcaseprő) de persze alig bírnak fennmaradni (kicsit abszurd és nevetséges helyzet nem????) hát teszek rá. ez a baj h sokan ilyenekre nem gondolnak inkább előkapják a csöcsüket az uccán ahelyett h kotyvasztanának vmi finomat az üvegbe ha kimennek sétálni... aztán hisztiznek ha más meg rájukszól h csak nem itt kéne
Előzmény: Grex (99) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 30. 22:29 | #99
bocs de te ma elviselhetetlen vagy.....egyik szavad a másikat üti...elbujtatnád a szopó csecsemőket egy paraván mögé....erkölcstelennek,nem életszerünek tartod ha egy kisbabára rájön az ehetnék és a szemed elött adnak neki mellből... aztán párhuzamot vonsz egy tamponcsere,és egy nyilvános etetés között,próbálsz életvezetési tanácsokat adni azoknak akik nem 100%biztosan tervezték meg a gyerekvállalást(pl utolsó elötti évben az egyetemen...)és ezek után azt írod TE hogy a gyerek az nem állat...majd ha három gyereket megszültél,felneveltél közben képezted magad,hogy ne maradj alul ha DOLGOZNOD kell......és teszed ezt úgy hogy senkid nincs a kis családodon kívül életben-nincs,szó szerint értsd aki elveszi a kezedből a gyereket akár egy percre is,-akkor adhatsz nekem is tanácsokat de addig ne tedd.Van neked itt már elég jóakaród nélkülem is......jóéjt.
Előzmény: Purple (98) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 20:59 | #98
*és még mindig azt mondod h a szoptatás ellen vagyok! ha már vitázol etikusan tedd és ne állíts olyanokat amiket nem mondtam. gondolom te is cumisüvegből etetted, mikor nem volt alkalmad nyugodtan szoptatni. akkor meg miről beszélünk???
Előzmény: Grex (96) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 20:39 | #97
de ha meg lehet oldani másképp csak pár ember nem hajlandó rá nem én fogok jó képet vágni hozzá!!! mert meg lehet oldani. csak hát kényelmesebb ilyenekkel jönni.... ha gyereket akar akkor meg koncentráljon rá 103%-ban és szüljön akkor ha befejezte az iskolát! hihetetlen már hol tartunk. a gyerek nem állat.
Előzmény: Grex (96) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 30. 20:18 | #96
...én nem ordibáltam.....nem szoptattam a gyerekeimet sem utcán sem plázában sem teszkóban.....azt próbálom előadni ,hogy attól hogy valaki megszoptatja a gyerekét,ne vonjuk már felelőségre mert neked vagy még 200001 embernek nem tetszik.Sok gyesen lévő egyetemre,vagy főiskolára járó anyát sértesz meg azzal hogy az idejüket te osztod be,és megmondod hogy mit kellene csinálniuk teszerinted ...nyaralni pedig babával is lehet...
Előzmény: Purple (95) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 19:54 | #95
nem kell ordibálnod felfogom miről beszéltek, de nem csak a mellből szoptatás a módja egy gyerek etetésének! CUMISÜVEG. TÁPSZER. OLYAN ESETEKBEN KIBÍRJA HA AZT ADSZ NEKI. és alkalmazkodj a gyereked bioritmusához ha már gyesen vagy és megteheted. és ne nyaralj szoptatós gyerekkel, és ne tünj el vele napokra. ki lehet így bírni azt az 1 évet nem??? nem csak nekem nem tetszik, ezt elhiheted. nem hiába van fenn ez, mint vitatéma, mert van ellenoldal is, akik úgy gondolják h ez nem más emberekre tartozik. szoptasson a faluban a cigány meg a néger a tűz körül afrika sivatagjai közepén, de mi szerintem civilizált emberek vagyunk és meg tudjuk oldani, vannak direkt erre készítmények meg eszközök, meg sok helyen külön helyiség is ha már minden áron a város porában úszó melledet akarod a szájába adni, nem hinném, hogy pusztán dacból pont a tömeg előtt kéne ezt a szükségletet kielégíteni. érthető voltam vagy még mindig akad valaki, aki azt szűri le a lebutított szájbarágós soraimból hogy a szoptatás ellen vagyok.
Előzmény: Grex (94) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 30. 19:27 | #94
..AZ HOGY ÁTÉRZED ÉS NEKED NEM TETSZŐ,AZ NEM JELENTI HOGY MÁS IS ELUTASÍTJA....(MINDENKINEK MÁS maga A PERVERZIÓ FOGAlma is:VALAKINEK AZ ORÁLIS SZEX IS AZ ...VALAKINEK AZ ÁLLATOKKAL ELTÖLTÖTT "PÁSZTORÓRA" SEM AZ MÉG....)ha ebből indulunk ki egy gyerek szükségletének kielégítése nem lehet ugyanolyan kategória mint ha a saját testem igényeit elégítem ki... az egy más megítélés alá kell hogy essen,erkölcstelenségről szerintem ilyenkor nem beszélhetünk,mert a mell itt táplálékforrás míg egy véres hüvely,hát..................erről beszéltem mielőtt virtuálisan elvágtam a nyelved...visszavarrtam egyből mert kiváncsi voltam a válaszodra..
Előzmény: Purple (93) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 19:05 | #93
addig amíg akkora gyereke van ne. és nem hiszem h fél óránként etetni kéne. valahol 3 órát írtak....vagy vigyen üvegben kaját és ne feküdjön ki a tengerpartra szoptatni mellből. ez nem alpári? mert szerintem igen. és nem csak szerintem. meg nem mindenki él olyan szinten végletekben, ahogy leírtad. más meg tudja oldani, akkor csak meg lehet oldani valahogy nem? és ha már itt tartunk az én példám miért alpári? ugyanolyan szükséglet... nő létedre nem igaz h nem érzed át...
Előzmény: Grex (92) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 30. 19:00 | #92
persze...ne menjen nyaralni,ne menjen sétálni félóránál tovább...ne akarjon nagybevásárlást csinálni ha külföldön van a férje,és ha a szülei meghaltak,és nincs senki sem aki vigyázzon a gyerekre,vezessen naplót csináljon egy két kilóméteres kört azon kívül ne tartozkodjon duzzadó mellekkel,ha mégis megtenné elkell számoltatni az idejével ugye....?nem beléd kötöttem....csak egy mondatba ami szerintem igen alpári volt .....ha már felhoztad:sahinelbe nem én kötöttem bele....gyilkosok meggyógyítója,pedofilok megmentője,a haza szocialista védelmezője...őt sem én kezdtem nácizni,fasiztázni ...téged sem én foglak meggyőzni,majd az élet igazol.én a vitát lezártam.
Előzmény: Purple (84) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 18:55 | #91
mibajodvan?? :D ez hogy jön ide grexcsike? (most az a rész jön ha becézünk, akkor az biztos a másiknak fáj, de nekem nem:D)
Előzmény: Grex (90) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 30. 18:52 | #90
te is izgulsz az avatárokra lillácska...?
Előzmény: Purple (84) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 18:27 | #89
de az. kifejtettem. vagy ha elfogtak az érvek anyázunk? :D nekem most is lenne érvem, nektek kifújt. :D mellesleg ha ti/ők nem toleránsak én minek legyek... ha ők szarnak bele én is hadd...
Előzmény: nagydee (88) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 30. 18:04 | #88
mondjad csillagvirágszálam, te hol érveltél?
az, hogy "mi dolga lehet és mégis hogy képzeli" az nem érv.
Előzmény: Purple (87) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 16:29 | #87
nem kell osztani. vagy maradjatok csöndben vagy érveljetek, és ne parasztozzatok, szégyenezzetek. én is tudnék alpári senkizni, vagy nagyképű nőietlen kurvázni, vagy hasonlítani a dolgot c kategóriához, de nem teszem :DD
Előzmény: nagydee (86) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 30. 16:15 | #86
részemről ezt a dolgot már egyszer lezártam, de most elkövettem azt a hibát, hogy ráklikkeltem az utoljára kommentezet linkre...

egyrészt a tiedét, minden irányban.

másrészt, azt baromi könnyű benyögni, hogy vannak ilyenek. Tényleg vannak.
Csakhogy és ezt már írtam is, a 2-3 óra nem paraméter, mert ennyit minden különleges herkentyű nélkül át lehet hidalni. Ami ennél többet tud, az az érdekes.
Egy ilyen szerkezetnek tudnia kell hűteni, felhasználás elött melegíteni és az sem árt, ha nem több, mint 1 kg, mert ügyebár magával is kell tudnia cipelni az anyukának. (mint mondottam volt, nincs mindenkinek autó a segge alatt)

ha ilyet tudsz mutatni, akkor igazad van és már csak azt kell tudnod megindokolni, hogy miért kellene megvennem, azt leszámítva, hogy egy-két idióta nem bírja a látványt elviselni...

"Tudod akár mit is ír egy nő, leparasztozni -akármilyen formában- a legnagyobb tahóság a földön."

tudod, ha ezen múlik, akkor tényleg én vagyok a legnagyobb tahó.
inkább, mint hogy akár hallgatólagosan is osszam a gondolatait.

Előzmény: Errtu (48) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 15:58 | #85
ja nem is vettem észre, mert annyira nyíltan rólam beszéltél :D és attól függetlenül még mindig nem kérdés volt az a komment :D
Előzmény: Grex (83) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 15:58 | #84
honnan tudod mit tettem le az asztalra?? igenis akinek kölke van az legyen neki az első ne csináljon magának egésznapos programokat olyan gyerekkel aki egy éves sincs... ez nem prűdség, hanem vannak dolgok amiket nem csinálunk mások előtt! nők szégyene? ez kicsit erős pláne a te szádból. ha meg nem szoptatsz az utcán mit kell kattogni rajta? téged nem zavar, engem meg millió másik embert igen. jó alkalom volt h belémköss? meguntad sahinelt v mi?
Előzmény: Grex (82) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 30. 15:53 | #83
a 80. komment nem neked szólt,szerintem..........
Előzmény: Purple (81) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 30. 15:51 | #82
nagyon nagy penge vagy......mindenki akinek gyereke van maradjon otthon,és kezdjen el befordulni,számolja ki az időt hogy hány kilóméterre távolodhat el a háztól hogy senkit ne zavarjon ő,és a gyereke jelenléte....intimitás,magánügy,felelőség többet mond nekem mint neked,én ezügyben letettem valamit már az asztalra.Én nem szoptattam egyik gyerekemet sem az utcán,de ha ma valaki az orrom elött megetetné a babáját,nem fujjolnék,és mutogatnék,és nem játszanám a prűdet,és nem zavarnám haza,és nem vonnám felelőségre hogy hol baszta el az idejét hogy a te szavaiddal éljek....csoda csaj vagy ,a nők szégyene.
Előzmény: Purple (81) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 30. 15:43 | #81
miért válaszoljak a saját kommentemre? :D ráadásul nem is kérdés volt. szerintem meg az vall beszűkült tudatállapotra, hogy nem bírja valaki leszűrni a lényeget és ott leragad h tampon... mond neked valamit az h intimitás, magánügy, felelősség? egy 3 hónaposnál fiatalabb gyerek anyja ne csináljon magának elhúzódó programot gyerekkel! és tápszer is létezik a világon, egy nem újszülött simán eheti azt is, kibírja azt az egy alkalmat mikor sikerült elbasznia az anyukának az idejét valahol máshol, távol az otthon melegétől mert annyira sürgős volt...
Előzmény: Grex (80) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 30. 15:21 | #80
Nem kattogok......csak egy kicsit beszűkült tudatállapotra vall ,ha valaki a nyilvános tamponcseréhez hasonlít egy nyilvános szoptatást...én nem mondtam hogy mindenki szoptasson nyilvánosan....de ha valaki így tesz(nincs cumisüvegmelegítője,elhúzódik a programja és nem ér időben haza,vagy csak nyugtalan a baba,és egy kis cicire(nem tőgyre...)vágyik miért ne tehetné meg....?.......erre a kommentre válaszolj: 2009. 03. 22. vasárnap, 20:15 (7)Purple | válasz erre

"tampont sem cserélek az utcán... ez is olyan dolog, ami nem tartozik másra és kész. a toleranciának fordítva kéne működnie, hogy nem kapja elő akárhol..."

Előzmény: papaluige (79) 0 VÁLASZ
papaluige 2009. 03. 29. 18:57 | #79
nem értem miért kattogtok még mindig ezen!

1, nem kerültem még olyan helyzetbe,h egy szoptató anyuka hip-hop elővette és...../pedig láttam már sok mindent/
2, ha ilyen helyzetbe kerülnék,akkor v elfordulnék,v arrébb mennék,és megpróbálnám nem zavarni az eseményt
3, szerintem nem megoldható pl. egy 3 hónapos gyereknek a cumisüveggel való etetése! gondolok itt az anyatej hűtéséről,ill. felmelegítéséről!
4, mindenki úgy csinálja ahogy akarja! mert szerintem a mai nők szégyenlősebbek annál,h a park,v busz,pláza,stb. közepén nekiálljanak szoptatni!

persze ez csak az Én szerény véleményem! :)
Purple
Purple 2009. 03. 29. 16:07 | #78
jaj most azt akarod belémmagyarázni, hogy nem vállalom fel amit mondok? miből következtettél erre?? nem akarom megszépíteni, mert ugyanezt gondolom, de akkor minek csesztetsz vele? most írjam le huszadjára is hogy vigyél neki üvegben kaját? úgysem fogjátok fel hogy utcára az való, oké szoptatni a legjobb, DE NEM MINDENKI ELŐTT.... hiába hiszitek azt, hogy attól mert gyerek, más ehhez jó képet vág a vonaton. hát nem! rengeteg olyan embert látok aki üvegből eteti a kölykét, az szerintem senkit nem érdekel de ne szoptassa már meg mellből az utcán vagy akárhol. más meg bírja oldani érdekes módon mégsem hal meg a gyereke és fogyatékos sem lesz, mert ezek csak rendkívüli esetek, mikor pont abba az időintervallumba esik bele a távollét, hogy pont nem a lakásban vannak. de jó kifogás sosem árt olyan alapon, hogy mindenki gyerekmániás és guszta látvány a szoptatás mindenkinek...
Előzmény: Grex (77) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 29. 15:40 | #77
...az összes kommentedet végigolvastam amit ehhez a posthoz írtál.....a lényeg:ne hasonlítsd egy baba igényét
(éhes,szomjas,meg kell nyugtatni valami miatt....stb)egy tamponcseréhez.Ezt bármennyire akarod is...megszépíteni,és kimagyarázni nem tudod a sokadik kommenteddel sem...nem kell hogy változzon a véleményed erre senki nem kért,csak válald amit már kimondtál a nyilvánosság elött(tudod ez egy olyan oldal amit sokan olvasnak..nem mindenki kommentel,de véleménye attól még van...)Az anya gondoskodó értékéből semmit nem veszít ha megeteti a gyerekét nyilvánosan,majd rájössz hogy kiszámolni egy picibaba életritmusát nem mindig sikerül még annak sem aki már többet felnevelt....Inkább tegye ezt mint egy órán keresztül sírdogáljon a babakocsiban az a pici amíg "elbujhat "vele a hasonló felfogásu emberek elöl.....
Előzmény: Purple (73) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 28. 08:38 | #76
komolyan nemtudom miért nem jelentkezek ki soha :D :$ én kommentem volt....
Előzmény: Errtu (75) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2009. 03. 28. 08:36 | #75
azért ez nem egészen így van. :)
Előzmény: |-=O=-| (74) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2009. 03. 27. 21:46 | #74
Egyértelműen úgy áll a helyzet, ahogy látom, hogy akinek van gyereke, az semmiképp nem ítéli a nyilvános szoptatást, akinek meg nincs, annak egy része igen. :) Szerintem meg fog változni úgyis az utóbbiak véleménye, amint lesz gyerekük (már amelyik akar egyáltalán gyereket, amelyik meg amúgy sem akar, azzal minek foglalkozni)?
Purple
Purple 2009. 03. 27. 19:09 | #73
az is világosan látszik hogy nem olvastad el mit javasoltam erre..... és nem csak én mondom ezt... de persze pici vagyok :D meg rajtam kívül jópárezren :D tök világos :D nem nagyon szokott változni a véleményem, erről sem fog... inkább maradok "pici."
Előzmény: Grex (72) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 03. 27. 18:27 | #72
...világosan látszik hogy soha nem töltöttél el legalább öt órát babával utazva....aki a nyilvános szoptatást nyilvános tamponcseréhez hasonlítja...hát, pici vagy még.
Előzmény: Purple (27) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 27. 18:21 | #71
de könyvtárba mennyi időre mész? 3 óránál tovább? könyvtárba minek visz valaki gyereket eleve? és ilyenkor miért nem jó a tápszer? nem véletlenül vetődik fel ez a kérdés, mert nem én vagyok itt a mumus nem csak engem zavar, rajtam kívül rengeteg embert. írtad hogy a gyerek a legfontosabb.... nekem meg a párom. akkor én miért nem nyalhatom falhatom ott ahol akarom? ok létszükség, éhenhal. de ha kimozdulsz vele ott a tápszer. NEM azt mondom azon éljen, de ilyenkor meg lehetne oldani és nem mindenre hivatkozni, mikor tudják nagyon jól hogy ez bensőséges pillanat blabla, de másnak meg nagyon nem az (SŐT), ha egy tök idegen nő szoptat mellette..... nem mindenkibe van belekódolva a gyerekmánia.... aki meg úgy születik, hogy eleve tejérzékeny, az sem hal bele a tápszerbe, mielőtt ez ellen is kampányolnátok hogy a tápszer rossz. nem rossz, de ha nem otthon vagy higiéniai és egyéb okok miatt csak kibírja a gyerek ha meg kell ennie nem???
Előzmény: kotta (70) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 03. 27. 17:31 | #70
Mindentől, és tényleg mindentől függetlenül TE vagy a kedvenc vitapartnerem Purple! :-)
Fentieket abszolút komolyan értem: van véleményed és ki is állsz érte, stb.
Dícsérgetések viszont itt off.
Mikor még egyáltalán nem volt állandó "nőm", akkor is találkoztam már szoptatós anyukákkal, és valamiért sohasem bántotta a szememet a dolog. Ha nem tetszett, hát nem néztem oda.
Kérlek hidd el, hogy nagyon nehéz jelenleg olyan helyet találni ahol az ember EMBERI körülmények közt tudja ellátni a kicsi porontyot. Egy multikulti pláza lehet hogy ad neked egy szobát, de senki más sehol sem. Az anyukák viszont utaznak a nagyszülőkhöz, bevásárolnak, könyvtárba mennek, élik az életüket ugyanúgy, mint bárki más. A többségnek nincs pénze, lehetősége arra, hogy ezeket autóval, férjjel vagy aktuális pasival tudja elintézni, ergo marad a nyilvános szopi.
Elismerem, h fura látvány, de nem furább egy okádó tizenéves vagy egy padon dugó pár, amit ugyanilyen sűrűn láthatsz?
Csak emiatt fortyantam fel, és ebből viszont a jövőben sem fogok engedni: a szoptatós anyukák a legkisebb vizuális-erkölcsi-elfogadási kihívást jelentik a többi emberi dologgal szemben.
Pont, és remélem nincs harag.
Előzmény: Purple (69) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 27. 07:43 | #69
mielőtt megint parasztoznál meg bunkóskodnál meg tuskóskodnál, talán te is normálisabban elolvashatnád a véleményeket, akkor talán felfognád miket mondott a másik oldal, bár ha a fejedbe vetted, hogy mindenki paraszt, csak te vagy helikopter akkor tök mindegy váljék egészségedre....
Előzmény: kotta (68) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 03. 27. 00:00 | #68
Ajjjajajjaj! Egy újabb azonnal támadható, tehát rögtön támadandó komment, mindegy megyek elébe.
(Durván ciki: itt nekem helyem nincs, hiszen "csak nőknek!", de most mégis, hiszen annyira ostoba előítéletes tuskóságokat írtok, hogy csajk na. Lehet engem is utálni a véleményemért, de azért hadd írjam már le.)
Az hogy egy anya szoptatni tudja, szoptatni akarja, és szoptatja a gyermekét, az a legszebb dolog. Az, hogy egy néhány hónapos, fejlődő értelmű pici ember nem "tolerálja" hogy éppen hol van, hanem szimplán csak éhes, az meg egyértelmű tény.
Egy nőt bántani azért mert enni akar adni a gyermekének: hát ez szerintem mindenféle indok nélkül az egyik legnagyobb bunkóság amit el lehet követni.
Érvek: "bújjon el, dugja el a gyerekét, fejjen és szenvedjen a tejcivel, számolgasson és ráadásul verje pofán a kölykét hogy miért ott és miért akkor, ha meg nem tudja ezeket, akkor ki se dugja az orrát egy éven át otthonról" - úgy látom ez a standard megközelítés. "Anya= maraggyon otthon, fejjen vagy leszarom hogyan, de a patkány kis kölyök ne lógjon ott az orrom előtt."
Most úgy IGAZÁN őszintén: MI A BÜDÖS FRANC MEGBOTRÁNKOZTATÓ VAN EGY SZOPTATÓ ANYUKÁBAN?
Tapasztalatom szerint legtöbb esetben egy ANYA piszok nagy zavarban van, ha ilyen szituba keveredik, és azt a nép 90%-a be sem látja h önhibáján kívül jut el idáig. Nagyon hálás ha van egy zug, ahol meghúzhatja magát, de többnyire ilyen nincs. Szoptat, mert szoptatnia kell, de erre meg erkölcstelen, felelőtlen paraszttá válik egy csomó "hozzáértő" szemében.
Már az is baj, hogy életében a legfontosabb embert el szeretné látni?
Minden 2 percben láthatsz ezen a nyomorú világon széttett lábú színésznőt, animalpornót vagy diákszexet.
MIÉRT KELL ÁLSZENT ÉS MOCSOK MÓDON RÁSZÁLLNI AZOKRA, AKIK CSAK A JÖVŐT NEVELIK?
Bunkó és álszent, paraszt hozzáállás.
A legtöbb anyuka ráadásul a hülye barmok hatására bujdosni kezd, és ki sem meri dugni az orrát otthonról, mert "mi lesz, ha Jenőke éhes lesz". Ezt viszont a soha gyermeket nem vállalók magasröptűen elintézik azzal, hogy ez gusztustalan, illetlen és elítélendő.
Jogos, hogy nem a sétálóutca közepén szirénazaj mellett kell szoptatni. Viszont ha még esélyed sincs emberi módon ellátni a porontyot és emiatt kényszerpályán vagy, akár utazás közben vonaton megeteted a kölköt, azon mi a rossebb elítélendő?
Oldd meg másként? Na ja. Biztos az olyan marha könnyű, ahogy Móricka elképzeli...
Még akár elnézést is kérek a kirohanásért, de a több tolerancia EGYÉRTELMŰEN a nem-gyerekesektől várható el, akinek meg ez nem tetszik az részemről fel is fordulhat. Szubjektív véleményem, de ennyi jogom tán még van.
Jó hétvégét mindenkinek!
orsyka_001 2009. 03. 24. 19:06 | #67
....anyatejtől is volt.... 6 hónapos koromban derült ki... addig szegény anyámék "mérgeztek", és nem tudták miért nem aludtam végig egy éjszakát sem, és miért termelek rendszeresen olyat, amilyet a pelusomba...
Előzmény: neomatsek (66) 0 VÁLASZ
neomatsek 2009. 03. 24. 17:40 | #66
az emberiség nagyobbik része nem bírja a tejet,főleg a tehénét,de ez nem is csoda,evolúciós szempontból teljesen hülyeséget csinálunk,mi vagyunk az egyetlenek,akik más állatok tejét is fogyasztjuk... a tej viszont nem nekünk van kitalálva elsősorban,hanem a bociknak,meg a sok gidának és hasonlóknak,de az ember mégis issza,eszi,szal csak módjával:D

nekem a tehéntejtől fehérje allergiám lett,mikor először kijött rajtam úgy néztem ki,mint aki nagyon csúnyán összeveszett egy méhkassal,és vesztett:D:D:D
azóta oda kell figyelnem mennyi tejterméket,húst fogyasztok
Előzmény: orsyka_001 (64) 0 VÁLASZ
orsyka_001 2009. 03. 24. 17:30 | #65
nem, de arra is lehet valaki érzékeny, így de mindenhol tagadják, hogy létezik ilyen...a marhaokosok...
Előzmény: Monique Lime (54) 0 VÁLASZ
orsyka_001 2009. 03. 24. 17:28 | #64
Bocs... születésemtől fogva tejérzékeny vagyok, ennek ehhez semmi köze...
Előzmény: Purple (53) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 24. 15:53 | #62
összekeversz valakivel, nem én vagyok az, aki sértődik, támad, nem én "bicskázok" stb. :) én pont úgy tapasztalom hogy a nyilvánosanszoptatók vannak vérig sértve meg felháborodva. ennyi erővel te is kontrázásnak vetted, mert reagáltál rá. egyszerűen ti vagytok az egyik oldal, és én meg tök mellesleg rajtam kívül jó páran(!!!!) meg a másik oldal. ennyire egyszerű :)
Előzmény: Angyalkahh (61) 0 VÁLASZ
Angyalkahh 2009. 03. 24. 15:40 | #61
Először is: nem téged támadlak vagy oktatlak ki! Úgy veszem észre, bárki is ír kommentet, azt rögtön személyed vagy véleményed elleni kontrázásnak, támadásnak veszed.

Másodszor (válasz a kérdésedre): onnan tudom, hogy teljesen hülyeségeket ír az illető a témával kapcsolatosan. Ennyire egyszerű!

(Tudod én jelenleg is szoptatok...szóval azért egy kis közöm van a dologhoz.)

És én sem szeretnék többet vitázni erről. Van akinek X, van akinek Y a véleménye. Nem akarok megtéríteni senkit.
Pusszantás!
Előzmény: Purple (52) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 24. 14:52 | #60
mondtam én, hogy te parasztoztál???? :DDD olvass már vissza kérlek... tudom mit gondolsz róla, épp azért írom, amiket. :D
ja, hát ha neked a paraszt az egy szinten van azzal, ha valaki nem a szöveg lényegét érti meg, hanem pár dolgot kiragad belőle és azzal bombáz, akkor hajrá... :D ez sem engem minősít...

ez az utolsó mondat, pedig kicsit üti az első pontodat, na de mindegy :D
Előzmény: Monique Lime (59) 0 VÁLASZ
Monique Lime 2009. 03. 24. 14:46 | #59
Purple-nek: (ha tudnék privit írni, azt írnék,de nem tudom h kell) :D

1.Nem, az életben nincsenek ilyen emberek a közelemben, mint itt (tisztelet a kivételnek)..még jó.
2. Én nem parasztoztam le senkit.
3. Nézd meg vhol, hogy mi számít "sokáig szoptatásnak", és mi okozza a laktózérzékenységet.
4. És, ha az én soraimat is "értően" olvasnák el, akkor abból bizony kiderülne, hogy én mit gondolok erről az egészről.
5. Szeretek vitázni, ha van kivel.

Amúgy nem tudom mennyivel vagy jobb az "értő olvasásból nagy nullák"-kal a "paraszt"-tól..mert szerintem semmivel.
Ugyanúgy minősíted a másikat...

Oké, Purp, hagyjuk. Természetesen részemről harag nincsen.
További jó izélést.:)
Előzmény: Purple (57) 0 VÁLASZ
CrazyLime
CrazyLime 2009. 03. 24. 14:27 | #58
Számomra is vannak itt felháborító kommentek, de nem érdekel, nem idegesítem magam rajtuk. Teljesen felesleges...
Mások vagyunk, más gondolatokkal!
Ennyi!!!
Előzmény: Monique Lime (56) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 24. 14:21 | #57
nem írtam. a sokáig való szoptatásra írtam, hogy káros lehet. mer alkalmazkodik a szervezete és későbbiekben pedig a tehéntejet nem bírja befogadni....
értő olvasásból egyesek nagyon nagy nullák, egyből leragadnak a drasztikus példáimnál és kivont karddal parasztoznak stb, pedig ha kicsit is végigolvasnátok ÉRTŐEN a soraimat, nem azt mondtam, hogy ne szoptasson az otthonán kívül, de ha MUSZÁJ, mert volt olyan felelőtlen hogy előtte nem etette meg, vagy nem fejte le magát, vagy nem vitt tápszert, akkor vonuljon el egy pelenkázó helyiségbe, vagy egy olyan helyre, ahol nincsen forgalom. ennyi. mert senki nem kíváncsi sztem ezekre a dolgokra....

ha ennyire nem bírod a vitákat akkor miért nem szállsz ki, ha te magad is megmondtad, hogy befejezted? :D az életből is törlöd magad, ha valamivel nem értesz egyet? :)
Előzmény: Monique Lime (56) 0 VÁLASZ
Monique Lime 2009. 03. 24. 14:08 | #56
Nem, nem mondtál, írtál.

De amúgy már leszarom ezt az egészet.
Beszélgessetek csak tovább, nélkülem.
Különbenis, már 3 kommenttel ezelőtt megígértem, hogy befejezem a hozzászólást, csakhát volt megint 1-2 olyan megjegyzés és kijelentés, amit nem bírtam szó nélkül hagyni.
Persze, aztán mindig megbánom, hogy írogatok itt, és vitatkozok olyanról/olyanokkal, amiről/akikkel semmi értelme nincsen.

Crazy Lime még tavaly vmikor szólt, hogy regeljek ide, mert ez tök jó...
Olyannyira jó, hogy talán törlöm magam, mert erre semmi szükségem.
Előzmény: Purple (55) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 24. 14:00 | #55
mondtam ilyet?
Előzmény: Monique Lime (54) 0 VÁLASZ
Monique Lime 2009. 03. 24. 13:47 | #54
A laktózérzékenység nem az anyatejfogyasztástól keletkezik.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lakt%C3%B3z%C3%A9rz%C3%A9kenys%C3%A9g
Előzmény: Purple (53) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 24. 13:42 | #53
majd ha a laktózérzékenység befigyel későbbiekben az is jó lesz...

témához pedig, ha már a tápszert említetted: nem mondom, hogy azon éljen, de ha annyira kurva sürgős dolga van az anyának, hogy nem lehet kibírni hogy ne a pályaudvaron szoptasson, arra ott a tápszer. van belőle bio is ha valaki a csernobili biohazard szarokkal fog előhozakodni. :D
Előzmény: Monique Lime (51) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 24. 13:40 | #52
és te ezt honnan veszed ennyire biztosra??
Előzmény: Angyalkahh (49) 0 VÁLASZ
Monique Lime 2009. 03. 24. 13:25 | #51
Remélem ezt te sem gondoltad komolyan...én nagyon örülök, hogy ilyen sokáig szopott, mert ez meg is látszik az immunrendszerén, ellentétben velem: 3 hónapos koromban anyunak elfogyott a teje, és tápszeren éltem, minden nyavajába bele is esek/estem.
Természetesen a húgom evett mást is, és nemcsak anyatajen élt már ebben a korban.
Sőőőt, képzeld félévesen már répát meg almát is evett az anyatejen kívül...na, mit szólsz, hm?..
Ez aztán a megdöbbentő, mi?
A fogról meg annyit, hogy foga már sokkal hamarabb van egy gyereknek, mint másfél évesen, így aztán hadd ne kívánjam akkor Neked, hogy addig szopjon a gyereked, amíg kinő a foga.
Hidd el, ő fog rosszuk járni...

Előzmény: Sissi (50) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 03. 24. 13:14 | #50
Na ez a másik dolog...miért jó, hogy ilyen sokáig szoptatja valaki a gyerekét... másfél éves...neki már van foga is, nem az anyatej való neki...
Előzmény: Monique Lime (40) 0 VÁLASZ
Angyalkahh 2009. 03. 24. 11:18 | #49
Még ekkora hőzöngést!
Főleg, hogy olyanok adnak tanácsot, akiknek közük sincs a szoptatás mikéntjéhez....

Azért jót mosolygok rajtuk:)

Véleményem nem változott, lásd 19-es komment.

Errtu
Errtu 2009. 03. 24. 09:18 | #48
Tudod akár mit is ír egy nő, leparasztozni -akármilyen formában- a legnagyobb tahóság a földön.
Nem. Nem paraszt dolog volt a részedről, hanem még annál is alávalóbb, szánalmasabb: TAHÓ.
És nevetséges, hogy ez a leparasztozás a végső érved, mert nem tudsz épkézláb módon érvelni, és miután semmilyen körülmények között nem tudod a másikat meggyőzni arról, hogy csak és kizárólag neked van igazad, ezzel jössz.

A kérdésedre meg itt megtalálod a választ: http://href.hu/x/10kr
Előzmény: nagydee (44) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 24. 07:27 | #47
www.google.com. itt mindent megtalálsz...
Előzmény: nagydee (43) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 24. 07:27 | #46
inkább, mint hogy áruházban szoptassak...
Előzmény: nagydee (44) 0 VÁLASZ
orsyka_001 2009. 03. 24. 06:18 | #45
sztem ezen felesleges felhúznotok magatokat, attól hogy nem értetek egyet, nem kell rögtön ilyen kijelentést tenni... persze ez csak az én véleményem. Purp máshogy fogja csinálni, Te meg megint. na bumm:)
Előzmény: nagydee (44) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 23:52 | #44
valószínűleg azért, mert ez után a teljesítményed után sokan már azon sem lepődnének meg, ha kiderülne, hogy bicskával eszed a fagylaltot...
Előzmény: Purple (38) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 23:38 | #43
egyrészt nem gondolom, hogy pár ****** miatt nekem mindenféle plussz kiadásba kellenem vernem magam, másrészről, a 2-3 óra az max. akkor paraméter, ha kocsi is van az ember segge alatt, akkor meg akár már szoptatni is lenne hol, tehát az egész okavesztetté válik.

egyébként ha ezt így kategórikusan kijelented, akkor mutass már légyszives linket, mmert kiváncsi lennék ezekre a nagyon jó eszközökre. (akár még egy postot is megérne szerintem)
Előzmény: Errtu (42) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2009. 03. 23. 22:03 | #42
Már erre is ki vannak találva nagyon jó eszközök, amikben 2-3 órát el lehet tartani, és elvinni bennük pl. egy vásárlás alkalmával.
Előzmény: nagydee (41) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 19:35 | #41
lsd. 33.
Előzmény: Errtu (39) 0 VÁLASZ
Monique Lime 2009. 03. 23. 19:03 | #40

Egyetértek Orsyka.
Nekem sincs gyerekem, de van egy 6 és fél éves húgom, 17 voltam, amikor megszületett.
Sokszor volt olyan, hogy anyut el kellett kísérnem egy-két helyre, persze vittük a Kicsit is, mert nem volt kire hagyni.
(Itt szeretném megjegyezni, hogy a kislány másfél éves koráig szopott.) És bizony sokszor előfordult, hogy a várótermben vagy a buszon, és ilyen egyéb hasonló helyeken szoptatta meg anyukám őt (nyilván nem kifordulva a nagy világ felé, hanem amennyire lehet elfordulva, ezt csak azért írtam, mert itt voltak hasonló megjegyzések), merthát ezek szerint "benne nem volt annyi", mint Purple anyukájában..
Természetesen ez a nyilvános szoptatásdi egészen addig elkerülhetetlen,-szerintem-amíg a gyerek nagyon pici.
Nyilván húgom sem szopott az utcán 8 hónapos korában..
De sajnos tényleg vannak helyzetek, amikor muszáj megszoptatni egy gyereket, akárhol is legyen az.
A lefejt tejhez pedig annyit szeretnék csak hozzáfűzni, hogy ha sokszor teszi ezt a kismama, akkor nem fogja elfogadni a pici a cicit.
És most már TÉNYLEG befejeztem! :)
Előzmény: orsyka_001 (37) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2009. 03. 23. 18:45 | #39
Emberek.
Létezik cumisüveg is! (wáó!!!)
Szóval ha nem otthon kell gyereket etetni, akkor cumisüvegben el lehet vinni a tejet és ennyi.
Amúgy sem tudom mennyire tesz jót a gyereknek, ha mondjuk nyáron az anyja izzadt, koszos-poros mellét csócsálja az utcán a gyerek. Ok, le lehet törölni nedves kendővel -vagy mivel-, de akkor meg azt a fertőtlenítős szart nyalja le róla.
Purple
Purple 2009. 03. 23. 18:06 | #38
ha ez ennyire nem megoldható lenne, akkor mindenki az utcán szoptatna... azért nem olyan mindennapos dolog épp ezért nem nézik jószemmel... engem tuti nem szoptatott nyilvánosan, azért benne is van annyi...

és miért engem pécéz ki mindenki? nem csak én állítom ezt.

nem hiszem el, hogy 3 óránál több dolga van a városban egy anyának, akinek akkora gyereke van hogy szoptatni kell. és nem hiszem el, hogy nem talál magának egy elszeparált részt erre... csak hát egyszerűbb ráfogni valami másra és akkor megteheti mi meg vagyunk a sötét bunkók mert nem értjük... frászt nem...
Előzmény: orsyka_001 (37) 0 VÁLASZ
orsyka_001 2009. 03. 23. 17:51 | #37
Hű gyerekek...
Egyik-másik kommenten úgy megbotránkoztam... Nem az észt szeretném osztani, de...


Purp... Szerinted az fair dolog, hogy a tamponcseréhez hasonlítod a szoptatást?:S Tudom nem én vagyok az első aki ezt hozza fel... De ha logikusan gondolkozol... Belehalsz, ha nem cserélsz tampont az utcán? Nem. Viszont a picinek, akinek ennie kell 3-5 óránként, annak létszükséglete, hogy egyen. Teljesen mindegy hol és mikor, de ennie KELL. Őt nem érdekli, hogy most temető, bev. kp., busz... bármi... neki enni kell és kész.

Szted anyukád Téged nem szoptatott soha nyilvánosan? Ő biztos kivárta, míg hazaértek és csak akkor, mert kislányom ezt nem illik...?
Természetesen ezzel nem azt akarom/akartam mondani, hogy na akkor szoptassunk csak az utcán... Teljesen intim és a kis családra tartozik, amit megértek, de a baba azt nem érti és nem is várhatja el tőle senki, hogy: "na mama, szólj ha hazaértünk, hogy majd csak akkor sírjak hogy éhes vagyok."
Az anyatejet meg nagyon macerás tárolni... annak ott a helye az anyuka mellkasán és kész:D Nem kell azt fejegetni, meg összevissza szervezgetni, hogy namost ide vagy oda...
Bocsi Purple, mégegyszer, de most nagyonnemvolt igazad.
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 17:47 | #36
ühü.

de, legalább meg van a döntés. a kettő egyszerre.
Előzmény: Purple (35) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 23. 17:06 | #35
szélsőségre szélsőséget.
tudom hogy működik, de ha már bevállalja valaki, akkor sztem ne a bevásárlóközpont legyen neki a legsürgősebb dolog.... amúgy is utálom ha oda hordják a gyerekeiket ordibálni mert jobb dolguk nincs... nem hiszem hogy a nagybevásárlást így kell elintézni...
Előzmény: nagydee (34) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 16:58 | #34
me te a tamponos hasonlatoddal nem a végletekre gyúrsz mi? az teljesen korrekt?

lennének helyek?
már ahol vannak.

"meg ha már eljutottál a bevásárlóközpontba mert gondolom annyira rohadtul sürgős volt odamenni úgy hogy előtte nem etetted meg a gyereket, akkor annyi eszed lehetne, hogy bemész vele a pelenkázóba vagy mi a franc."

képzed, egy gyerek aki még szopik, az nem reggel-délbe-este eszik, meg képzed, nem úgy működik, hogy ma nem kell ennie, ma lehet menni bárhova. úgyhogy most döntenem kell, hogy a butaság, vagy a rosszindulat szól-e belőled.
nagyon vacillálok...
Előzmény: Purple (32) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 16:54 | #33
lehet.
de, mint minden ez sem ilyen egyszerű.
hűtés nélkül nem nagyon szabad állni hagyni (nem napokról van szó, hanem órákról), ha meg hűtöd, akkor meg kell melegíteni mielött beadagolod (még a szobahőmérsékletűt is illene) a gyereknek és egyből ott vagyunk, ahol a part szad.
Előzmény: eerix (31) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 23. 16:40 | #32
szélsőségek keresésében meg mellébeszélésben meg te vagy a bajnok.... látom akkor rajtam kívül még jópáran sötétek csak te vagy helikopter. ha meg lekéste a buszt megy másikkal, vagy vannak erre megfelelő helyek, ami nem a pályaudvar vagy a teszkó kellős közepe... aki ezt nem fogja fel az a sötét szerintem. meg ha már eljutottál a bevásárlóközpontba mert gondolom annyira rohadtul sürgős volt odamenni úgy hogy előtte nem etetted meg a gyereket, akkor annyi eszed lehetne, hogy bemész vele a pelenkázóba vagy mi a franc...
Előzmény: nagydee (28) 0 VÁLASZ
eerix 2009. 03. 23. 16:00 | #31
Rosszul tudom, vagy az anyatejet fejni is lehet? Ha így van, akkor ha a baba megéhezik, ehet cumisüvegből is, nem kell feltétlenül megszoptatni, ettől függetlenül nem vagyok ellene, ha muszáj, akkor nem halhat éhen a gyerek.
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 15:38 | #30
nekem mostanra már majdnem lenne, csak az volt az újévi meglepink, hogy elment.

abban viszont biztos vagyok, hogy ha úgy alakul akkor semmi kivetni valót nem találnék abban, ha a Kedvesemnek egy áruház közepén kellene megszoptatnia, mert így jött ki a lépés (nyilván azért nem gyúrnánk erre, de előfordulhat). és abban is teljesen biztos vagyok, hogy ha ezt bárki szóvátenné azt úgy rugnám fel, hogy a lába sem érné a földet...
Előzmény: CrazyLime (29) 0 VÁLASZ
CrazyLime
CrazyLime 2009. 03. 23. 15:24 | #29
Van olyan hozzászóló akinek van gyereke? Miről beszélünk?
Van olyan aki megtapasztalta már a dolgokat? Nem vagyok senki ellen, de lehet h Purp véleménye is megváltozik, ha lesz gyereke!? Nem?
Sok dolog van amit én is másképp csinálnék, mint egyik-másik anyuka és amikor megkérdem tőlük csak azt hajtogatják, h ez mind szép és jó, de meglátom ha lesz gyerekem, h ez nem így működik. Lehet van benne valami. Lehet h én se úgy fogom csinálni majd, ahogy MOST gondolom.
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 15:11 | #28
hameg lekéste a buszt, vagy valami közbejött, akkor dögöljön éhen a gyerek? vagy mi?

időnként olyan sötétség tör elő belőled, hogy az valami félelmetes...


Előzmény: Purple (27) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 23. 14:18 | #27
nem, nincs különbség. én tudom mikor kell tampont cserélnem, és elintézem ott, ahol annak helye van. akinek gyereke van gondolom tudja mikor kell ennie! intézze el akkor.........
Előzmény: Monique Lime (26) 0 VÁLASZ
Monique Lime 2009. 03. 23. 13:11 | #26
Ha elolvasod a kommentjeimet, akkor rájössz, hogy mi a véleményem erről az egészről.
És nem, hidd el, egyáltalán nem vagyok ennyire szabadszellemű, mint amennyire azt te gondolod (ez is lejjebb olvasható), de a szoptatás, a szex, és a tamponcsere között ÓRIÁSI a különbség...
Én csak erre szerettem volna felhívni a figyelmet, persze nem kifejezetten neked, mert nem te írtad, csak a wc-használat miatt válaszoltam neked.
Részemről a téma lezárva.

Előzmény: neomatsek (25) 0 VÁLASZ
neomatsek 2009. 03. 23. 13:01 | #25
igen,külföldön vannak ilyenek,itthon kevés,attól még szerettem volna rávilágítani,h nem a wc-re gondoltam...én ha tehetem kerülöm a nyilvános wc-ket

a másik,ha abban a helyzetben lennék,amit leírtál,nem várnék hazáig,már az előbb is mondtam,h ha tehetem elkerülöm,ha nem akkor meg ott helyben megoldom,amúgy valószínűleg picit befordulnék,h minél kevesebben lássák

amúgy ha te ilyen szabadszellemű vagy gondolom mindent mindenki szeme láttára csinálsz,hiszek tojni az etikettre,mindenki csinálja azt,amihez épp kedve támad?


éppen sexelnek a szomszédok:D:D:D:D
Előzmény: Monique Lime (24) 0 VÁLASZ
Monique Lime 2009. 03. 23. 12:52 | #24
Ahogy mondod: külföldön..azt hiszem ebben benne van minden...
Tény, itt nem mondta senki, de ha nyilvánosan nem szoptathatnak az anyukák, merthogy taszító, akkor sajnos ez a lehetőségük van csak (wc), ahol nem "zavarja" az emberek "erkölcsi nyugalmát"...

Kíváncsi lennék rá, hogy ha a gyereked sírna egy buszon, mert éhes, mit csinálnál?
Mondanád neki, hogy jól van, Kicsikém, bírd ki hazáig, mégiscsak egy buszon vagyunk...Végülis, biztos megértené szegény..
Minél hamarabb meg kell tanítani a nagy közösségi etikettre, nem igaz?
Előzmény: neomatsek (22) 0 VÁLASZ
Derill 2009. 03. 23. 12:39 | #23
itt senki sem prűd, csak a levegővételen kívül minden mást egy lakatlan szigeten egy atombunker leghátsó pánikszobájában, 4 kulcsra zárt ajtó mögött villany nélkül kéne csinálnunk.
Előzmény: Monique Lime (17) 0 VÁLASZ
neomatsek 2009. 03. 23. 12:21 | #22
ki mondta azt,h a kismamák menjenek a wc-be szoptatni?

külföldön sok helyen van külön baba-mama szoba,ahol van pelenkázó,meg ülőalkalmatosság,és a kismama nyugodtan lehet a picivel,nem zavarja őket senki,én ezekre gondoltam...
Előzmény: Monique Lime (18) 0 VÁLASZ
neomatsek 2009. 03. 23. 12:20 | #21
ha nem sikerül,akkor természetesen megpróbálnék visszavonulni,de nem a legforgalmasabb helyen csinálnám:D

nekem továbbra sem a szoptatással magával van gondom,hanem a dolog nyilvános részével,úgy gondolom ez az én magánéletem,nem tartozik senkire,ahogy az sem,h mennyire szeretem a párom,éppen ezért nem nyaljuk faljuk egymást az utcán,sokakkal ellentétben




Előzmény: nagydee (13) 0 VÁLASZ
Monique Lime 2009. 03. 23. 12:14 | #20
Egyetértek.
Előzmény: Angyalkahh (19) 0 VÁLASZ
Angyalkahh 2009. 03. 23. 11:55 | #19
Ejnye lányok! Rögtön a rossz példákat hozzátok fel! Sarkítotok rendesen!

Nekem is van egy kislányom, immáron 16 hónapos és még mindig szopizik ciciből, mellemből, de semmiképpen sem a TŐGYemből!!! Kikérem magamnak és az összes szaptatós anyukának ezt az elnevezést!!! Helyénvaló ezt a szót használni pl. a szarvasmarhákkal kapcsolatosan, de nem egy kismamánál....legalábbis kultúrkörökben.

És mint ahogyan a nyilvános csóknak is megvannak a szabályai, ugyanúgy a szoptatásnak is. Látjátok, én nem tamponcserével hozom összefüggésbe ezt a nagyszerű dolgot. Ez is csak azt minősíti, aki írja, mondja.

Megvan a módja a szoptatásnak, összebújni, kicsit félrevonulni, dédelgetni a cseppet. Ha az anyuka mindezt szem előtt tartja, lehet hogy észere sem veszed az egész - számodra idegenkedést keltő - "műveletet".

És akármit is mondotok, igenis prűdek vagyok! Nem tudjátok kezelni a helyzetet!

Azért azt kívánom, hogy felhőtlenül tudjátok majd szoptatni gyermeketeket ha eljön az ideje! ....ha a sors úgy hozza, hogy nyilvános helyen tör a kicsire az éhség, kérlek benneteket, ne tagadjátok meg tőle ezt az életet jelentő szívességet. :)
Monique Lime 2009. 03. 23. 11:01 | #18
nagydeevel egyetértek. Mellesleg tényleg furcsa, hogy pont egy férfi az, aki toleráns a kismamákkal.
Kérdés mindenkihez, aki elutasítja és taszítónak tartja a nyilvános szoptatást:
Még soha nem ettél az utcán, bev.központban, buszon?
Esetleg igen? Nem volt taszító vajon az arra járóknak?
Ha a szoptatás csak az anyára, apára meg a gyerekre tartozik, akkor szerintem senki ne egyen csak otthon, mert ez egy intim dolog.
Jaaa, és az, hogy a kismamák menjenek a budiba szoptatni...köszi, én nem tudnék megenni egy szenyót a wc-ben..
Természetesen elfogadom mindenki véleményét, csak egy kicsit furcsállom.
Üdv. Mindenkinek!!

Monique Lime 2009. 03. 23. 09:13 | #17
Én is nő vagyok, és bár ha egyszer lesz gyerekem, igyekszem majd elkerülni a nyilvános szoptatást, de egyébként nem taszító nekem ez a dolog.
A tamponcsere annyiban más, hogy akkor a saját igényemet elégítem ki, a szoptatásnál pedig egy apróságét, akit nem érdekel, hogy hol vagyunk, ha éhes, akkor éhes.
És ha már a taszítónál tartunk: engem sokkal inkább taszít és felháborít az, amikor egy (fiatal) pár hosszasan csókolózik egy padon, buszmegállóban, bev.központban stb. Na, ennek viszont otthon van a helye..én inkább ezt nevezném feltűnési viszketegségnek... És én sem vagyok prűd..
Derill 2009. 03. 23. 08:15 | #16
engem nem zavar a mell látványa:D az meg hogy mongyuk egy anyuka egy parban nem tul forgalmas helyen elkezd szoptatni azzal semmi gond, de mongyuk buszon vagy a westend közepén lehet nemkéne mert az már inkább feltünési viszketegség.
Előzmény: Sissi (11) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 23. 07:15 | #15
pedig a tamponcsere is ugyanolyan intim és szükséges dolog, amit KELL csinálni... most mondhatom én is hogy de hát tök természetes dolog meg hogy nő vagyok és legyetek toleránsak velem... de nem mondom mert tök természetes, hogy az intim dolgaimat nem nyilvánosan csinálom...
Előzmény: nagydee (13) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 06:31 | #14
ráadásul egyre könyebb.
már megint a terhességről beszélsz, és közben helyeselsz amikor a szoptatást a tamponcseréhez hasonlítják...
Előzmény: Mmiray (8) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 23. 06:28 | #13
és ha nem sikerül elkerülni?

Nem azt mondom, hogy szoptasson mindenki nyilvánosan, már csak higéniai okokból sem, de azért ezek a reakciók, tőgy, meg tamponcsere, mint párhuzam. Eléggé lehangoló.
Előzmény: neomatsek (12) 0 VÁLASZ
neomatsek 2009. 03. 22. 21:56 | #12
szerintem a visszataszító egy elég erős kifejezés rá,én ezt biztos nem mondanám,nekem a dolog nyilvánosságával van bajom,nem magával a szoptatással,ha én anyuka leszek,akkor mindenképp megpróbálom elkerülni majd,h nyilvánosan kelljen megszoptatnom a babámat,mert nem csak magamat,de másokat sem szeretnék kényelmetlen helyzetbe hozni
Előzmény: Sissi (11) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 03. 22. 21:30 | #11
Hát nem tudom, mi az igazság, de én is visszataszítónak tartom a nyilvános szoptatást...Párommal egy hotelben voltunk, amikor párom barátjának felesége előkapta a mellét és megszoptatta a kislányát...hát azt sem tudtam hova nézzek, ugyanis majdnem szemben ült velem a nő...
Igazából az embereket szerintem maga a mell látványa zavarja nem maga az etetés.
neomatsek 2009. 03. 22. 21:17 | #10
helyesen szóltál
Előzmény: Purple (7) 0 VÁLASZ
Mmiray 2009. 03. 22. 20:17 | #9
Pontosan
Előzmény: Purple (7) 0 VÁLASZ
Mmiray 2009. 03. 22. 20:17 | #8
Más hangnemben beszélek egy otthon, illetve egy mindenki orra előtt szoptató nőről, mert míg az egyiket normálisnak, addig a másikat meglehetősen zavarónak tartom, és ezért a degradáló kifejezés. Az anyasággal meg nemhogy ki vagyok békülve, de nem is tudok szebb és csodásabb dolgot elképzelni egy fiatal, nagy pocakú anyukánál. Vágyom rá, hogy egyszer én is megtapasztaljam. Hogy ebből mit hiszel, vagy mit nem, az már nem az én dolgom. Nem mindenki olyan egyszerű, mint a hullámcsatt, hogy ilyen könnyen vonj le róla ennyire meghatározó, és fontos konklúziókat.
Előzmény: nagydee (5) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 22. 20:15 | #7
tampont sem cserélek az utcán... ez is olyan dolog, ami nem tartozik másra és kész. a toleranciának fordítva kéne működnie, hogy nem kapja elő akárhol...
Előzmény: nagydee (6) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2009. 03. 22. 20:05 | #6
minden esetre érdekes, hogy idáig három női válaszból három elutasító...
ennél azért kicsit nagyobb toleranciára számítottam ezen az oldalon...
nagydee
nagydee 2009. 03. 22. 20:03 | #5
érdekes megfogalmazás... "tőgy"
azt készségesen elhiszem neked, hogy a terhességgel semmi bajod, de azt már kétlem, hogy az anyasággal is ennyire ki lennél békülve. márpedig itt erről van szó és nem terhességről...
Előzmény: Mmiray (1) 0 VÁLASZ
neomatsek 2009. 03. 22. 19:00 | #4
valahogy szerintem a szoptatás egy olyan bensőséges pillanat,ami csak az anyukára és a babára tartozik,meg persze még az apukára,de nem hiszem,h jó dolog ezt nyilvánosan csinálni,bár az is tény,h rengeteg helyen nincs lehetőség arra,h az anyuka elvonuljon a babával egy csendesebb helyiségbe...
ami szerintem igazán durva,amikor egy anyukának babája van,nyilvános helyen szoptatja és vele együtt mondjuk 6-8 éves testvérét is,na szerintem ez az,ami bizarr
Derill 2009. 03. 22. 17:39 | #3
1x amikor suliból jöttem haza 1ik falujáró busszal, ott egy cigány asszony kezdte el szoptatni a csemetéjét vagy 40 ember előtt:D
Purple
Purple 2009. 03. 22. 16:57 | #2
pontosan. :S izén volt a nagy közös szoptatásról cikk... több ezren szoptattak. na az kivágta nálam a biztosítékot... bár nemtom mit vártam az emberektől.... :D
Előzmény: Mmiray (1) 0 VÁLASZ
Mmiray 2009. 03. 22. 16:55 | #1
Szerintem a szoptatás kizárólag az anyukára, az apukára, és a babára tartozik. Nem azért mert perverz volna, ez a cikk elolvasásáig meg sem fordult a fejemben... Egyszerűen csak az, és kész. Engem rettenetesen zavar, hogyha ücsörgök valahol (kávézó, park, bevásárlóközpont), és egy kismama egyszercsak előkapja a tőgyét, és szoptatni kezd ezer ember orra előtt. Rólam igazán nem mondhatni, hogy prűd vagyok, és a terhességet a világ egyik legszebb dolgának tartom, de ez nem fér bele az értékrendembe.