Tetszett a cikk?

A szoptató nő évszázadok óta szexuális tabu, a gyermekét tápláló anya csak a legpervezebb pornófilmekben és a nagy választékú kuplerájokban lehetett erotikus lény. Pedig néha a nők is akarják.

 
Az Egyesült Államokban különösen sokat beszélnek a szoptatásról más országokhoz képest, a hírek egészen változatos, sokszor egymásnak ellentmondó aspektusait mutatják a témának. Miközben a nők nyilvános szoptatáshoz fűződő jogait törvényben védik meg, a közösségi oldalakon pornográfnak minősítik a gyermeküket mellükből etető nők fotóit, és szexuális zaklatókhoz hasonlóan kezelik azokat az anyákat, akik ilyen képet merészelnek feltenni magukról.

Maggie Gyllenhaal színésznő szándékosan megszoptatta kislányát egy kávéházban a papparazzók szeme és
A botrány okozó címlap
© AP
objektíve láttára, egy kismama magazin pedig fenyegető levelek százait kapta, amikor a szoptatás világnapján egy mellből etetett kisbabát merészeltek a címlapra tenni.

Egy nemrég megjelent könyv Unbuttoned: Women Open Up About the Pleasures, Pains and Politics of Breastfeeding (Kigombolkozva: nők a szoptatás élvezetéről, fájdalmáról és politikájáról) címmel igyekszik a szoptatást a lehető legtöbb féle szempontból bemutatni. A Salon magazinban megjelent részlet alapján a szerkesztők az erotikus vonatkozást sem felejtették ki a kötetből.
A tejet adó női mell nem kifejezetten tipikus szexuális célpont, inkább pervezióként tűnik fel, mint legutóbb például a Golyózápor című filmben. Az akciófilmben Monica Bellucci játszotta a prostitutáltat, aki, miután elveszítette gyermekét, arra használta anyatejét, hogy pénzért szoptasson meg felnőtt férfiakat. Ken Follett Kaland Afganisztánban című könyvében is van egy igen erotikusra sikerült jelenet, amelyben egy frissen szült nő egyesül régi barátjával, akit nem zavar többfunkciós keble.

A Dana Sullivan és Maureen Connolly által szerkesztett könyvből kiderül, hogy mint minden átlagostól eltérő szexuális igénynek, a szoptatós nőket kedvelő férfiaknak is saját honlapjuk van MilkMyTits.com címen, ahol partnert keresnek kedvtelésükhöz.

A Salonon megjelent részlet azonban egészen más szemszögből, egy nemrég elhagyott ifjú anya szemén keresztül mutatja be, hogy egy szoptató nőnek is lehetnek erotikus vágyai.

"Tapasztalatlan, egyedülálló anya voltam ... Kíváncsi voltam... Tudni akartam, milyen érzés, ha egy férfi issza a tejemet" - mesélt kétségeiről Rachel Sarah, akiről a történet szól. Sarah-t a barátai megpróbálták rábeszélni, hogy randizzon végre, miután a férje elhagyta őt és egyéves kislányukat. Egy idő után bevállalt egy vakrandit egy ügyvéddel, akiről hamar kiderült, hogy a legkevésbé sem tartja taszítónak a szoptatást. "Egy nő, aki szoptat! Milyen izgató!" - jelezte rögtön érdeklődését, amikor Rachel Sarah a kislánya etetéséről mesélt. A randiból végül váratlan egyéjszakás kaland lett, amely egyértelműen pozitív hatással volt a magányos és boldogtalan nő érzéseire.

"Engedtem, hogy kigombolja a blúzomat (...). Azt mondta, egész életében nem ízlelt még semmit, ami ilyen édes lett volna" - osztott meg további részleteket Sarah. "Az számított a leginkább, hogy úgy kellettem neki, ahogy voltam, és nem kellett semmit sem elrejtenem" - értékelte a könyvben együttlétüket.

Rachel Sarah egyébként létező személy, aki korábbi könyveiben és cikkeiben is határozottan és szókimondóan kiállt az egyedülálló szülők szexuális és párkapcsolati szükségletei mellett.

KM

Felmentették az ittas vezetés vádja alól a belga férfit, akinek a szervezete alkoholt állít elő

Felmentették az ittas vezetés vádja alól a belga férfit, akinek a szervezete alkoholt állít elő

Valami eltört a Google-nél: 28 után újabb 20 dolgozót rúgtak ki azért, mert felszólaltak a cég izraeli szerződései ellen

Valami eltört a Google-nél: 28 után újabb 20 dolgozót rúgtak ki azért, mert felszólaltak a cég izraeli szerződései ellen

Kínai dokkban bujkál az az orosz hajó, amelyik a Moszkva és Phenjan közötti fegyverbiznisz lebonyolításához köthető

Kínai dokkban bujkál az az orosz hajó, amelyik a Moszkva és Phenjan közötti fegyverbiznisz lebonyolításához köthető

Halálra ítéltek egy rappert Iránban, mert támogatta a rendszerellenes tüntetéseket 

Halálra ítéltek egy rappert Iránban, mert támogatta a rendszerellenes tüntetéseket