Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
luigi 2016. 01. 28. 21:54 | #18
Na látod! Ez már egy egyértelmű kérdés, azt mindenki tudja neki mi volt , vagy most mi jó, de te általánosságban fogalmaztál. Ha azt írod, hogy neked most sokkal jobb, azzal semmi gondom nem lett volna, mondjuk azzal sem, ha azt írod akkor volt jobb. :)
Előzmény: közlegény (13) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 01. 25. 17:11 | #17

Sikerült poén: pont a hvg.hu értekezik az átverős oldalakról. Tükröt nekik.... :)

Egyébként meg jogos a lista, rengeteg a szemét a neten. De ha valaki még nem teljesen agymosott, tud különbséget tenni igaz és hazug között. Rájuk kellene bízni...

A nosztalgia fotókat közlő oldalakkal a FB-on szoktam találkozni. Megnézem őket, természetesen nem azért, mert "régen minden jó volt", hanem mert rég elfeledett dolgokra emlékeztet.

Annak meg van valami diszkrét bája, ahogy itt okoskodó macskajancsik, akik akkor még egy erotikus gondolatfuvallat formájában sem léteztek, magyarázzák meg nekem, hogy akkor mi és hogy volt. Nekem, aki átélte azokat az időket...

Egy biztos: a hatvanas évek elejétől a jelenleginél sokkal emberibb világban éltünk. Volt persze sok rossz is, de a legfőbb különbség, hogy lehetett évtizedekre előre tervezni, nem volt a lelket felemésztő létbizonytalanság, mint napjainkban.

Meg aztán a fiatalságnak alapban van egy pozitív életérzése...


Előzmény: MADve (15) 0 VÁLASZ
nanotad 2016. 01. 25. 14:30 | #16
Ez a baj sokak gondolkodásával, hogy az ellentétes véleményre genetikailag immunisak. Pedig mennyivel jobb lenne, ha meghallgatnánk a másikat, és normális érvelés mentén próbálnánk közös nevezőre jutni. A közös nevező pedig nem azt jelenti, hogy mindketten tépjük a szánkat, közben pedig együtt halászunk a zavarosban. Így kisebb-nagyobb kilengésekkel lehetne haladni a cél (jólét) irányába jutni, míg a mostani, 4-8 évenkénti rendszerszintű irányváltogatással leginkább csak egy helyben toporgunk. Ha a politikusaink és mi magunk is csak fele ennyit foglalkoznánk az egymás elleni gyűlölködéssel, a másik lejáratásával, nem azon kellene gondolkodnunk, hogy miért maradunk le egyre jobban, hanem az osztrák életszínvonalhoz közeledve megcélozhatnánk a németet vagy a svájcit. (Jelenleg azért kell tepernünk, hogy Románia és Bulgária ne hagyjon le minket.)
Előzmény: közlegény (13) 0 VÁLASZ
MADve
pumpa
közlegény
közlegény 2016. 01. 25. 13:18 | #13
politikát direkt nem kevertem bele, ez arról szól miért volt akkor jobb/rosszabb és miért jobb/rosszabb most. ezt nevezhetjük oldalnak, vagy állításnak, álláspontnak stb. , te egyikkel sem értesz egyet vagy mindkettővel, mi vagy te, svájcisapka középen, hogy nem tudod eldönteni neked mi a jó?
Előzmény: luigi (11) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 01. 25. 13:03 | #12

Szerintem se, de majd nézd meg az "ide", vagy "oda" álltak mínuszait! Ők csak az akol melegében érzik jól magukat....

Előzmény: luigi (11) 0 VÁLASZ
luigi 2016. 01. 25. 12:54 | #11
Miért is kellene bármelyik oldalra állni?? Többek között ez is az egyik nagy baj, hogy sokan "oldal"-ban gondolkodnak. A kormánypárti nem nézi az ellenzéki adókat, az ellenzék nem nézi a kormánypárti csatornákat, mondjuk nekik nagyobb pedig a választék. Nem kellene így gondolkodni. Észre kell venni, hogy a bal oldalnak is lehetnek jó ötletei, szándékai és a kormányoldal is hoz nagyon sok jó intézkedést. A régi időkben is voltak jó és kevésbé jó dolgok, és ez ma is így van. Aki élt akkor és úgy élt, hogy akkor volt fiatal, az megalapozottan alkothat véleményt, van összehasonlítási alapja, ami lehet, hogy szubjektív, de biztos nem hazudik. Azt is el kell fogadni, hogy vannak emberek akiknek a jelen sokkal jobban tetszik, attól még ők is magyarok és emberek, meg lehet mosolyogni egy-egy megalapozatlan véleményt, de durván bántani, felette pálcát törni nincs senkinek joga. Szerintem.
Előzmény: közlegény (9) +1 VÁLASZ
3m3ricus 2016. 01. 25. 08:59 | #10
Sőt! Sírjuk vissza a horthy rendszert, meg a tanácsköztársaságot, trianont, előtte a kiegyezést, a szabadságharcot, a török megszállást, a tatárjárást, stb.
Komolyan! Ettől fog előre menni az ország? Mindig a régi rendszer miatt sírunk? Miért volt jobb? Ezek hülyeségek! Miért lett volna jobb? Mivel különb?
közlegény
közlegény 2016. 01. 25. 08:56 | #9
'Comment is free, but facts are sacred'

a komment ilyen műfaj, okoskodás helyett akkor már érvelhetnél, és odaállhatnál valamelyik oldalra.
Előzmény: luigi (3) 0 VÁLASZ
tjunior 2016. 01. 25. 08:15 | #8
Régen minden jobb volt fogjátok már fel. A soha nem létezett múltban mindenki színházba járt, szabadidejében Kierkegaardot és Schopenhauert olvasott. A kocsmákban alig volt valaki, és ők is csak létfilozófiai kérdésekről cseréltek eszmét kulturáltan ( mondjuk ez most is így van). Egyszóval az emberek jobbak voltak. Ma meg gonoszak, nem lehet velük beszélgetni stb stb. kb 8000 éve az megy, minden generáció különbnek érzi magát az utána következőnél. Lehet, hogy 50-60 évesen én is ezt a mantrát fogom fújni, elképzelhető, de azért bízom benne, hogy ennél több eszem lesz.
hawkeye
hawkeye 2016. 01. 25. 07:43 | #7

"...de jó lenne, ha nem indulat, hanem a racionalitás vezetné a hozzászólások tollát."

Ehhez a poszter megadta az alaphangot... :)
Előzmény: luigi (3) -2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 01. 25. 07:41 | #6

A technika valóban sokat fejlődött a 60-as, 80-as évek óta. Lásd pl. a fegyvereket... :)

Viszont az emberi jellem, ezen belül a tömegek műveltsége, józan ítélőképessége keményen negatív irányba tart....

Előzmény: lilaflexninja (4) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 01. 25. 07:38 | #5

"Ne kerteljünk: aki Mindenegybenblogot olvas, kattint vagy oszt meg, az tök hülye."

Eddig nem volt viszonyítási pontom, hogy különböztessem meg a normális és a hülye embereket. Most már tudom....

Csak ne motoszkálna a tudatom mélyén valami az ízlésterror-ról....

-1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 01. 25. 07:32 | #4
13. 1958-ban mindig volt munka, az asszony vitte az urának az ebédet . Ez a legjobb!

Amúgy persze, hogy régen minden jobb volt! Ez a nosztalgia, amit 10 évesen esetleg nem szerettünk, az most szép emlék. Lehet persze jönni itt azzal, hogy jobb volt a sportszelet, meg volt még tél a téli fagyiban. De nem volt jobb, csak az emlékek szebbültek. Én spec emlékszem, hogy igen nagyon örültem a nyugati csokiknak, meg amikor nálunk is lehetett már nestlét kapni, és hogy nem csak a szokásosak vannak.

Egyetlen viszonylag "értelmes" elgondolás ebben az egészben az, hogy régebben is éltek emberek. Kevésbé kényelmesen, kevésbé fejlett technikával. A gond csak az, hogy azelőtt és azelőtt is. Végülis járhatnánk gyalog is, vagy lovon, szekéren, autó helyett. Moshatnánk tárcsás gépben, aztán be a centrifugába, dézsában, vagy akár a patakban is sulykolhatnánk a ruhát.

Ja és a hitlerszalonna!!!!! hát akadjon a torkán annak, aki igaz szívéből azt képes mondani, hogy az jobb, mint a mai lekvárok. És a nagyi is azért tette a buktába mert spúr volt! Nem azért mert finom.
+2 VÁLASZ
luigi 2016. 01. 25. 06:15 | #3
Közlegény! Az, hogy jobbak a gáztűzhelyek az nem rendszer, hanem technikai fejlettség kérdése. Amerikában is rosszabbak voltak abban az időben. Az pedig felettébb idegesít, ha egy féllábú osztja az okosságot a futóversenyről. Nem kívánok állást foglalni mikor volt jobb, de jó lenne, ha nem indulat, hanem a racionalitás vezetné a hozzászólások tollát.
közlegény
közlegény 2016. 01. 24. 23:34 | #1
1, ettől csak jobb gáztűzhelyeket árulnak
2, a maiak sokkal kisebb helyet foglalnak
3, miért is baj, hogy valami azonnal van és nem kell sorban állni érte?
4, fosni tőle hogy megbasz az áram, szerintem is élmény
5, van a tévé távirányítóján egy piros gomb (nem kell be sem kapcsolni hétfőn)
6, szép dolog is a tájékozatlanság, vannak olyan sötétek, akiknek minek is időjárás jelentés, még megterheli a borsónyi agyát az információ.
7, ja kevesebbet kéne (kellett volna) enni vazz, ja és vacak volt a menza mindig is
8, definitíve műlekvár
9, nem kéne elverni szarokra a fizut már első hétvégén
10, a sorkatonaság nem volt fakultatív, most meg az
11, a bányászmeló kibaszott kemény volt, szép élet semmiképp
12, miért ne lehetne lemenni a balcsira, hogy most már derogál, az nem a balcsi hibája
13, most is van munka, csak kurvára lusta mindenki kimenni a mezőre, ja, pont ezért gépesítettek mindent
+1 faszom a retróba



+2 VÁLASZ