Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2015. 01. 06. 02:02 | #9
én sem látom megrendezettnek. Ennyi idős korban, ezt így bemagoltatni a gyerekkel, és ráadásul úgy, hogy a testbeszéd, és a metakommunikáció is simuljon a bemagoltatott szöveghez. Hát, nem tudom. Lehetséges, de nekem egyáltalán nem szaglik ilyennek.
Előzmény: daveman (8) 0 VÁLASZ
daveman
daveman 2015. 01. 05. 21:47 | #8
a szülők manapság a gyerek minden mozdulatát felveszik! a telefon ott van kéznél, állandóan kattogtatják a képeket a gyerekről. nézzél csak meg egy játszóteret, egy bevásárlóközpontot, stb., ott lóg a szülők kezében egész idő alatt, aztán már töltik is fel facebook-ra, és terhelik a többieket ezekkel a képekkel... így nagy az esély, hogy hirtelen elkapnak valami "értelmeset" is abból, amit a gyerek amúgy egy átlagos napon csinál.

egyébként, ha belegondolsz nem olyan nagy eszmefuttatás ez, az "állatok is élőlények" vita szuper leegyszerűsített gondolata csak. a kisfiú valószínűleg a plüssállatait is ugyanilyen intenzitással védené. most néztem meg 3x, és még mindig nem tűnik megrendezettnek. ha meg mégis az? akkor meg a kisfiú nagyon jól csinálja, mert az egész nagyon folyékony, a válaszai spontán jönnek, az anya nem is irányított kérdéseket tesz fel, szinte csak a gyerek mondandójára reagál...
Előzmény: izé012 (7) 0 VÁLASZ
izé012 2015. 01. 05. 10:58 | #7
'Nem hiszem, hogy az anyja nevelte volna bele ezt, nem hiszem, hogy ez egy vegetáriánus reklám film lenne.'
De azért merő véletlenségből a gyereknek pont ezt az eszmefuttatását vette videóra anyuka.
Vagy mindig videóra veszik amikor kajál a gyerek hátha épp akkor lesz egy Youtube-ra való aranyköpése? :-)
Előzmény: daveman (6) -1 VÁLASZ
daveman
daveman 2015. 01. 05. 02:06 | #6
Vannak gondok a hozzászólásoddal! Először is, egy 8-10 éves gyerek egy adott témáról már tud összefüggően beszélni, még ha nem is használ komplex szerkezeteket. Azonban a videoklipben a kisfiú csak 3-4 éves lehet! És ilyen idős korban bizony mondanak érdekes, igazán meglepő dolgokat a gyerekek. Egy ilyen kisgyerek nem hülye, csak fejletlen. De a saját szintjének megfelelően már képes meglátni összefüggéseket, egy bizonyos szintig komplex(ebb) fogalmakat is megért, mint pl. a halál - megélni, átélni nem biztos, hogy tudja, de érti saját szintjén. A "beleneveléssel" meg csak annyi a buktató, hogy ilyen idős korban (kb. 0-5 között) esélye sincs a gyereknek más "világokat" látni, mint a saját családja. Amit onnan hoz, az az alapja annak, hogyan gondolkozik. Nem hiszem, hogy az anyja nevelte volna bele ezt, nem hiszem, hogy ez egy vegetáriánus reklám film lenne. És lehet, hogy van több unokaöcséd és unokahúgod is, de mégsem tűnik úgy, hogy nagyon értenél a gyerekekhez (nem tudom, mennyi idős lehetsz). A gyerekek ilyen idős korban hihetetlen körmönfont kifogásokat tudnak találni arra, hogy mit akarnak enni, és mit nem - pl. félelmetes a színe, olyan az íze, mint az autónak, stb. A kisfiú a képen más vonalon indult el, és biztos annyira validnak gondolja
eszmefuttatását, mint bármelyik más gyerek.

Ha esetleg a linken látható videóban beszélő fiúra gondoltál (8-10 éves kölyök), akkor egyrészt ő nem beszél az állatokról, és azok élethez való jogáról, másrészt ez a kis srác egyáltalán nem átlagos, a korát jóval meghaladó értelmi képessége van. Nem betanult szöveg, úgy tűnik, nagyon is érti miről beszél.
Előzmény: Spike90 (5) 0 VÁLASZ
Spike90 2015. 01. 03. 10:56 | #5
Szerintem az anyuka is vega lehet, és akkor most csinált egy jó kis reklám filmet, mert 3 unoka öcsém ill. húgom van, egy se panaszkodott, hogy csirkét vagy disznót kellet egyen, pedig ismerte az állatot élő formába is. Meg amúgy is egy 8-10 éves kölyök nem rakja ilyen szépen össze, bele van nevelve, hogy ha húst eszel az gyilkosság.
Travis Kestrel
Travis Kestrel 2015. 01. 03. 08:26 | #3
... már ha megfőzik. Láttam olyan videót ahol fogyasztás előtt a vendég valami szósszal öntötte le a polipot, az meg nekiállt ficánkolni a tányérban.
Brond
Brond 2015. 01. 02. 17:53 | #2
Mos' mé? Tök finom. Csak rendesen meg kell főzni, hogy ne tapadjon a korongjaival a szájpadlásodra.:)
+1 VÁLASZ
Csolt 2015. 01. 02. 12:35 | #1
Jó, mondjuk a polipot én sem enném meg.