Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 06. 07. 09:21 | #24
A lényeg, hogy legyen nálad a DEÁKigazolvány, akkor nem lesz gond :)
Előzmény: lilaflexninja (15) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 06. 06. 11:21 | #23
A PÉM-el az a nagy baj, hogy rohadtul aránytalan és igazságtalan. Tulajdonképpen akinek egy szimpla főiskolai alibi diplomája van és hamarabb kezdte a közalkalmazotti pályát jobban járt mint aki végig koptatott egy nívós egyetemet évekig és emiatt később lépett be. Nem egy tanár ismerősöm van aki tulajdonképpen rosszabbul járt a PÉM-el.
Ez is csak egy a sok maszlag közül amit a kormány elhintett a pórnép között amivel megetette a birkákat, hogy most megint 2/3-ot szavaztak ennek a görénynek. Ennyi. A minap jött meg az éves bankkártyadíjam. Duplája lett mint eddig volt. Milyen érdekes nem? A bankadót bevezetik erre duplája lesz a bankkártya éves díja. Még, hogy nem hárítják a bankok tovább?! Na ne röhögtess. De a kormány végülis mossa kezeit mert ő a bankokat szopatja. Arról nem tehet, hogy a bank meg minket. Áhh ő ártatlan és csak a javunkat akarja...
-1 VÁLASZ
zed911 2014. 06. 06. 08:13 | #22
Most mit vagytok úgy oda? 10005Ft.-ért megvette. Ennyi!
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 07:12 | #21
Na ott büntettek meg engem is életemben először és utoljára szabálytalankodásért. Azóta se, mintha teljesen letojnák, amikor előttük megy át valaki a piroson, vagy megy többel, kanyarodik rosszul.
Előzmény: Mimis (20) 0 VÁLASZ
Mimis 2014. 06. 05. 22:22 | #20
Az eset Lisztferihegy 1-nél történt, a reptérre bekanyarodó 2 sávnál. Egyikben álltam én, a másikban a yard.
(Egyébként én vagyok az a tipikus szerencsecsomag, aki ha csinál valamit, akkor egyből ott teremnek.... :) )
Előzmény: lilaflexninja (15) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 06. 05. 19:42 | #19
Nem lenne meglepő, ott elég sok a járőr (az okát azt hiszem nem kell ecsetelni). Velem megesett (Miskolcon), hogy piros lámpánál a mellénk beálló rendőrautóból átszóltak, hogy "biztonsági öv!", majd mikor zöldre váltott a lámpa, szépen továbbálltak.
Előzmény: rivaul (17) 0 VÁLASZ
Horvipapa
Horvipapa 2014. 06. 05. 19:41 | #18
Ez meg a Pandáknak, vagy a beöltözött embereknek magalázó!
http://www.youtube.com/watch?v=KH_bNNhE9dA
rivaul 2014. 06. 05. 19:24 | #17
Biztos Miskolci. Hisz ott még a kiflis szatyorért is szigorított jár ;)
Előzmény: lilaflexninja (15) 0 VÁLASZ
eNMi 2014. 06. 05. 19:22 | #16
mi ez a baromság? csak nem magára ismert a szakma? és még kikéri magának a szembesítést?

én annyit látok ebből, h a esetlen, kicsit elhízott, borostás, és a sanyarú sorsába beletörődött tanárember(ek) már nevetni sem tudnak magukon.

akinek nem inge, ne vegye magára. erre ezek felöltözködnek. gratulálok.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 14:39 | #15
Te hol laksz, hogy a rendőr észreveszi a szabálytalankodást és még szól is érte? Van még ilyen?


Előzmény: Mimis (14) 0 VÁLASZ
Mimis 2014. 06. 05. 14:26 | #14
"hisz belement az egyezségbe azzal hogy elkerekezett"

Tényleg... kimegyek a piacra, és veszek 20kg epret. Azt mondja a kofa, hogy 14.000.-. Erre megkérdezem tőle, hogy nem lehetne-e inkább 10.000.-
Ha ezek után a piacról úgy távozom, hogy nálam van a 20kg eper, akkor minden valószínűség szerint, 100%-os biztonsággal állítható, hogy megkaptam 10e-ért, ugye?

Vagy:
A minap egy olyan helyen fordultam meg kocsival, ahol szerintem lehetett volna, az engem megállító rendőr szerint viszont nem. Fiatal rendőrhölgy volt, elmondta mi a helyzet, és hogy ez akár 50e Ft közigazgatási bírság is lehet. Erről elbeszélgettünk kicsit, normális, mosolygós lányzó volt. Elkérte a papírjaimat, visszaült a kocsijába. Kis idő múlva visszajött, és mosolyogva közölte, hogy egy figyelmeztetéssel megúsztam a dolgot, de legközelebb figyeljek oda.

Ebből mit lát egy külsős? Az autós szabálytalankodott, rendőrautó villogva utána. Papírokat elkéri, beül a kocsiba, majd mosolyogva kiszáll, visszaadja a papírokat, int egyet, és mindenki megy tovább. Biztosan korrupció volt a dologban, mert mocskos korrupt rendőrök, és mocskos korrumpáló autósok...

(lehet, hogy kicsit sarkított a dolog, de remélem érthető, hogy mi a bajom azzal, amiért ágálnak a fenti reklám ellen. Egyébként a rendőrdolog Hétfői történet... :D)
Előzmény: oswaldo (3) +1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 05. 13:27 | #13
Szerintem meg háborodjanak fel a diákok is. Mi az, hogy úgy állítják be őket, hogy megvesztegethetőek egy ötös osztályzattal?!:)
Amúgy meg csak annyit mondd a kölyök, hogy "akkor máshol egy ötössel több". Nem ötös osztályzatot mondd. Mondjuk a legközelebbi üzletkötésüknél egy ötezressel többet kell majd adnia. Vagy a délutáni közös focizáskor nem csak egyszer fognak kezet, hanem kétszer.:)

Műbalhé az egész. Mindenkinek van egy kialakult képe a tanárokról személyes tapasztalat alapján. Nem egy ilyen reklám alapján fogok valakit vagy egy szakmát megítélni. Mellesleg nekem volt olyan tanárom, aki csak azért jobb jegyet adott, mert vittünk neki itókát, ajándékot. Szar dolog, de ilyen is van. Minden szakmában vannak kóklerek, de ettől még a normál ember nem általánosít.
Ravennë
Ravennë 2014. 06. 05. 12:41 | #12
"egyszerűen csak a kreatívnak volt egy olyan ötlete, hogy lehetne-e egy ötössel több, és erre ráhúzták a sztorit."

Ezt én is akartam írni, szerintem egyáltalán nem a tanárokról akart szólni ez az egész reklám, csak valakinek beugrott ez az "ötös" poénlehetőség, és így jött, hogy akkor már legyen tanár-diák diskurálás a téma.
Előzmény: lilaflexninja (7) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 06. 05. 12:37 | #11
Még hogy nem életerős? Most vásárolt egy biciklit... ;)

Nem gondolom, hogy egy ilyen videó bárki tanárokról kialakított képén akármit is változtatna. Jobb esetben mindenki találkozott már élete során tanárokkal, és inkább a velük személyesen megtapasztalt dolgok azok, amik befolyásolják az emberek véleményalkotását.
Előzmény: oswaldo (5) 0 VÁLASZ
suvomi 2014. 06. 05. 12:31 | #10
Definiálm a mai kor divatját. A volt ofőm még most is így néz ki, annyi a különbség, hogy az oföm kicsit szőrösebb. A gyerek... manapság van olyan gyíkarcú díszbuzi így néz ki, csak ecset feje van, nem ilyen.
Manapság nincs olyen, h divat csak irányzatok és azoknak a bamba egysíkú követői :D
Előzmény: Tooni (9) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 06. 05. 12:26 | #9
Csak én látom úgy, hogy egyik szereplő sem a mai kor divatja szerint van öltöztetve? Ez inkább tűnik amolyan 80-as évekbeli jelenetnek.
kissfreezer 2014. 06. 05. 12:24 | #8
Ezzel én annyira egyetértek, hogy kár is volna továbbragozzam.
Előzmény: oswaldo (3) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 12:19 | #7
Bár maga a reklám nekem nem annyira tetszik, én nem gondolom azt, hogy sértő lenne, illetve fel kéne háborodni. Még külföldi filmekben is mindig szerencsétlen, esetleg elhízott, slampos hippiként ábrázolják a tanárokat, és valljuk be, a kivételtől eltekintve a tanárok meg is felelnek a róluk kialakított képnek.

Ám szakmabeliként én úgy gondolom, hogy nem akarták itt a tanárokat sértegetni, egyszerűen csak a kreatívnak volt egy olyan ötlete, hogy lehetne-e egy ötössel több, és erre ráhúzták a sztorit. Legalábbis simán megeshet ez is, nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy itt meg akartak alázni valakiket. Bár az biztos, hogy nem gondolták végig.

A baj viszont szerintem ott van, legyen ízléses vagy ízléstelen akár a tréfa, mindig van egy réteg, aki felháborodik, akikkel nem lehet viccelni (anno a szőke nők), közben pedig ilyen a világ, hogy tréfálkozik azokon, akik valamilyen szempontból szerencsétlenebbek, butábbak, hátrányosabbak. Közben a fészbukon, meg blogokon, még a tanár emberek is boldogan osztják meg a cigány vicceket, vagy fejtik ki lesújtó véleményüket buzikról, cigányokról, zsidókról.

Tényleg, már annyira körültekintőnek kéne lenni az ilyen viccesnek szánt izékkel, hogy egyszerűbb lenne az adoptált igénytelen külföldi reklámokat nyomatni, abból nem lehet baj.
+1 VÁLASZ
Igneon 2014. 06. 05. 12:18 | #6
Nem tömték be a tanárok száját pénzzel.A PÉM bevezetésével járó fizetés emelést szereti hangoztatni a kormány,de arról kussolnak,hogy ezért aránytalanul többet is kell dolgozniuk a pedagógusoknak.Többet keresnek/fognak keresni,de ezért kizsigerlik őket.
Előzmény: oswaldo (5) 0 VÁLASZ
oswaldo 2014. 06. 05. 12:11 | #5
Tudjátok a tanár téma azért ilyen érzékeny mert bár lehet hivatkozni a bérkiegészítésre de az kb. azzal egyenértékű hogy a tanárok száját betömték pénzzel. A tanári szakma az intézkedések ellenére országosan egy lenézett szakma.
Inkább jut az eszébe az embernek egy középiskolai tanárról egy szakadt kiégett esetlen valaki (lásd OLX reklám), mint sem egy életerős, sikeres ember. Ezt a nézetet az OLX kiválóan táplálta ezzel a reklámmal (a szereplőnek a tudatos megformálásával: esetlen, pocakos stb.). Nem gondolom véletlennek, sokkal inkább szándékosnak.
Igen is van amivel nem lehet viccelni és van határ és van ami sértő.
Igneon 2014. 06. 05. 12:09 | #4
A pedagógusokat a saját fajtájuk hitelteleníti.5-ből 2-re még teheneket sem bíznék.A szakma becsületét,a pedagóguspálya presztízsét meg leginkább maga az állam rombolja.Azt mondanám,hogy ez a reklám jelentéktelen,ha nem hívná fel valamire a figyelmet.Arra,hogy fogy az emberségesség és nő a bürokrácia.
+3 VÁLASZ
oswaldo 2014. 06. 05. 12:04 | #3
A reklám tanúsága szerint: a tanár inkább hagyja magát megvesztegetni egy ötös jeggyel, hogy 5 ezerért olcsóbban megkapjon egy használt biciklit ... kétséget kizáróan megalázó. Azzal hogy egy tanárt raknak az egyik szereplőnek nem csak egy embert raknak be hanem így szakmát és réteget is szimbolizál a szereplő, még ha erre nem is gondolnak a készítők. Így tehát a szereplő cselekedetei, döntései nem állnak meg személyi keretek között hanem egyet jelent az egész szakmával hisz szakmát képvisel, az ember akarva akaratlanul ezt gondolja ha sugallják a készítők ha nem.

Dönthettek volna úgy is hogy egy nagybácsit raknak be (vagy egy semleges személyt, egy ismerőst), de valamiért a készítők egy szakmát képviselő embert raktak be. Már ez önmagában is sok kérdést vet fel.

A másik a szakmát képviselő szereplő ábrázolása: esetlen, kicsit elhízott, borostás, és a sanyarú sorsába beletörődött tanárember benyomását kelti aki emellett még képes mosolyogni is. A helyzete olyan rossz hogy inkább ad egy plusz ötöst a kölyöknek hogy 5ezerért olcsóbban megkapja a biciklit (hisz belement az egyezségbe azzal hogy elkerekezett).

A reklám egyértelműen véleményt formál képi nyelven a tanárokról. A kérdés már csak az hogy miért?
Himbeer 2014. 06. 05. 12:02 | #2
Azaz, még a vicces esetleg fantázia dús reklámokat is tiltsák be... Lassan olyan leszünk mint Dél-Korea.
Mimis 2014. 06. 05. 11:55 | #1
Aki egy ilyen reklámból (ami véleményem szerint végre más, poénosabb, mint a "bármikor/bárhonnan előkapok egy 5l-es öblítőt a zsebemből" tucatbaromságok) képes egy ilyen ügyet farigcsálni, az meg is érdemli...