Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2014. 03. 29. 17:07 | #182
Szívesen. :)
Előzmény: I. C. Wiener (181) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 03. 29. 16:52 | #181
Köszi! :)
Előzmény: bungle (180) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 03. 29. 16:32 | #180
Küldtem mailt a most regisztált címedre.
Előzmény: I.C.W. (178) 0 VÁLASZ
I.C.W. 2014. 03. 29. 13:28 | #179
Ha létezik ilyen "energiagyár", ragaszkodom hozzá, hogy legalább 200-at kössünk sorba. Jó lenne egy kurblival ellátni az egész világot hővel, vagy akár villannyal :)
Előzmény: Nas (175) 0 VÁLASZ
I.C.W. 2014. 03. 29. 13:22 | #178
Sorrendben...

Tooni: a Leidenfrost-hatás miatt egyszer (jó régen) megkóstoltam a cseppfolyós nitrogént, épp csak egy szippantást. Fiatal voltam és bolond, de még élek :)

Nas: vallásos hittel hiszek az energiamegmaradásban. Alapvetően az, hogy mi örökmozgó-csodamasina két dologtól lehet tapasztalataim szerint: 1. rossz rendszerhatár 2. pontatlan mérőlánc. Volt szerencsém belefutni olyan ketyerébe, ami szemlátomást tényleg "energiagyárnak" tűnt, ám végighaladva a mérőláncon kiderült, hogy a mérés pontatlansága szerint a hatásfok kb. 90-105 [%] közötti... :)

bungle: köszi szépen, de minden releváns infót elfelejtettem (nick, e-mail, belépőkód, stb.). Részemről rendben van így.
bungle
bungle 2014. 03. 29. 10:57 | #177
Nem próbálod meg visszaállítani a régi nick-ed? :)
www.ize.hu/lostpass.php
Segítek, ha valamelyik info hiányzik. :) (új e-mail címet neked kell választani, ha a freemail-eshez nem férsz hozzá...)
Előzmény: I.C.W. (172) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 29. 10:54 | #176
Ugyan már! Nem értesz te ehhez! Ezeket is a szabadenergia hajcsa! (Meg a frekvencia...)
Előzmény: I.C.W. (173) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 29. 10:52 | #175
Wiener? :) Visszajött, visszajött! :D

Persze, a rák ellenszerét, a hidegfúziós reaktort, az örökmozgót, a semmiből energiát termelő csodakészülékeket törvényszerűen csak sufniban / konyhaasztalon lehet összerakni...csak ott megfelelő hozzá a csí áramlása... ;)
De a legfélelmetesebb az, hogy (amint a mellékelt ábra mutatja...) ezek az emberek halálosan komolyan képesek venni magukat.
Előzmény: I.C.W. (172) +2 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 29. 10:47 | #174
Tájékozódik mert tájékoztatják :P
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=26141
Üdv újra! :)
Előzmény: I.C.W. (173) +1 VÁLASZ
I.C.W. 2014. 03. 29. 00:10 | #173
Egy kis "varázslat" :)
https://www.youtube.com/watch?v=txmKr69jGBk#t=2m34s

A vízről pedig megtanultuk, hogy nem áll meg kupacban, és nem folyik felfelé? De hogy még "tájékozódjon" is?? :)
https://www.youtube.com/watch?v=zzKgnNGqxMw#t=3m15s

Ezek legalább működnek és a fizikát is tudják ;)
Előzmény: lilaflexninja (170) +1 VÁLASZ
I.C.W. 2014. 03. 28. 23:30 | #172
Sosem felejtem el azt a manuszt, aki egyszer félrehívott azzal, hogy megoldotta a hidegfúzió rejtélyeit. Otthon a sufniban. :)
Előzmény: Nas (171) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 28. 08:52 | #171
Unalmas vagy. Nem tudsz mást, csak másokat pocskondiázni és ködösíteni. Ha nekem derogál normálisan válaszolnod, akkor reagálj végre érdemben nanotadnak, nandras01-nek, tpatriknak, Tooninak, lilaflexninjanak, mechasvagyoknak, karottanak, Stickhorse-nak, Wisniowieckinek és dude-nak, ugyanis ők is tettek fel neked elég konkrét kérdéseket, amikre "valahogy" mégis elfelejtettél választ adni... Minél tovább húzod az időt, annál inkább nyilvánvalóvá válik, hogy azért, mert nem is vagy rá képes. Ha csak tizedannyira okos lennél mint amilyennek képzeled magad, töredék energiabefektetéssel már rég lezárhattad volna az egész vitát. Erről ennyit, pubika.
Menj, vedd be szépen a gyógyszereidet, gutaütést ne kapj itt nekem, mert nem hiszünk az ostoba, alaptalan locsogásodnak. :)
Előzmény: Resystanc3 (166) +4 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 28. 07:33 | #170
Egyszerűen nem hagy nyugodni a téma: Valaki magyarázza már el, hogy ha mondjuk az elektromágneses hullámokat fogjuk be, és alakítjuk át árammá, az mitől szabad energia, vagy mitől nagy szám. A szerkezet megépítése igen, mert azt nem mindenki tudja, de az elv? Ha a nap erejét fogjuk be, és alakítjuk át árammá, arra is mondhatjuk, hogy a semmiből teremtettünk energiát. Pont ez a gond, hogy váltig állítja valaki, hogy megalkotta az áramcsináló gépet, közben csak a környezetet csapolja le. Azt elhiszem, hogy a mindenféle hullámokat, energiákat át lehet alakítani egy géppel, ebben nincs nagy vasziszdasz, ezt csinálja egy szélturbina is, csak azt már megszoktuk. Sőt a szélmalom a szélből csinál lisztet, max egy kis búzát kell adagolni, csak hogy minden okés legyen.

Az, hogy az energiamegmaradás törvénye nem igaz, vagy mittomén a newtoni fizika nem igaz, na ez olyan, hogy vagy hiszem vagy nem. Nem hülye az, aki esetleg úgy gondolja, hogy de mégiscsak igazak. Einstein tézisei is mennyire elfogadottak voltak, aztán mégse, most a fekete lyukakról derült ki, hogy mégse olyanok teljesen. Na de azért vannak hihetetlen dolgok, pl. hogy energia keletkezik csak úgy, generálódik, eszkalálódik, kumulálódik vagy akármizálódik. De legyen.

Viszont Resystanc3! Már megint ez az izé, hogy aki nem tett össze egy elemet egy égővel az ne dumáljon. Hát képzeld összetettem, sőt még azt is megcsináltam, hogy a technika órán készített sorompóra rákötöttem, és ha le volt csukva a sorompó akkor világított, ha fel volt nyitva akkor nem. Na mit szólsz, most már van alapom vitatkozni a fizikáról és elektronikáról? De azért hadd vitatkozzon az is, aki nem csinálta meg, mert gondolata azért lehet.

És lezárandó a meddő vitát, bár én szívesen társalognék veled akármeddig, hátha valami értelmes dolgot is ki lehetne húzni ebből, mert mint említettem érdekelne a téma, ha érdemben lehetne erről beszélni, szóval visszakanyarodva a legelejére. Két hozzászólás volt a rakétás öreghez, és a harmadikra már te magadra vetted, és szóltál be, mondván, hogy akkor te is biztos őrült vagy. Pedig ezt senki nem állította, csak a hozzád hasonlókról mondtuk ezt :) illetve azokról, mint Tóth László, aki ezt be is mutatja. Viszont ő legalább bemutatja, kiállt ország világ elé és vállalta, és nem úgy, hogy a fizikatanárok hülyék, a youtube-on lévő dolgok szarok, és egyáltalán az emberek hülyék, ha nem képesek máshogy gondolkodni, vagy összeszerelni egy búgócsigarakétát, hanem megpróbálta egyszerűen elmagyarázni.

Továbbra is azt mondom, hogy nagyon ügyes vagy, ha olyan szerkezeteket építesz, amit mondtál, ügyes vagy, ha bárhonnan de energiát tudsz generálni, legyen akár a semmiből, a napból, a csillagokból, az emberiség által generált energiából, mindegy is. Én nem tudok ilyeneket gyártani az tény, illetve napkollektort tudnék, végülis az is olyan.

És végül, van egy tök jó technika arra, hogy ne legyél megbántva a sok laikus által, vagy ne vesszél össze másokkal, főleg olyanokkal, akik nem érnek fel hozzád a modern gondolkodásban. Én, amikor úgy érzem, hogy engem bántanak a kommentekben, akkor azt szoktam csinálni, hogy nem olvasom el, hanem csak az új posztokat nézem. Ha csak nem akarok valami mazohista oknál fogva dühöngeni, és tovább vitatkozni, és mindenáron a saját magam igazát kiharcolni (általában sajna akarom).


RT/TURBO 2014. 03. 28. 07:00 | #169
Anyámé'.
Előzmény: Ravennë (165) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 28. 02:22 | #168
Ez megkoronázása volt eddigi művednek.
Előzmény: Resystanc3 (166) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 28. 00:54 | #167
b+, mindjárt kétszáz és nem is szóltok, hogy itt buli van? :D
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 23:55 | #166
Ha tudnád a korom, biztosan egészen máshogy állnál a dolgokhoz. :) De örülök, hogy körülötted a 18 alattiak is oszcillátorokról beszélnek, nyilván ez az a szempont, ami alapján 18 alatti kell legyek. :)

És köszönöm, hogy olyan türelmes voltál és méltóztattál engedni, hogy kommenteljek... tiszteletreméltóságod elvakít...

Ne hidd, hogy neked lett igazad büdös banya. :D Sóhajtozol itt a többi előtt, állsz a butaságoddal szétvert kommenthalom tetején és díszelegsz, mintha bármi alapod lenne rá. Kemény a szöveged, csak fel ne törje a szádat. Ettől nem lesz több eszed, még ha úgy érzed is. Az akarat fölött győzhetsz, de buta vagy, mint a sáros majomvalag.
Előzmény: Nas (154) -3 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 03. 27. 23:48 | #165
Miért váltottál férfiakra?
Előzmény: RT/TURBO (163) +2 VÁLASZ
nanotad 2014. 03. 27. 23:40 | #164
Resytance3!

Az a helyzet, hogy te és még jópáran állítjátok, hogy kezetekben van az áramcsináló szerkezet. Nem gondolod, hogy mérhetetlen önzőség ezt a tudást megtartani magadnak? Lehet, hogy vannak jó és használható leírások, de miért kellene mindenkinek magának kitaposnia az utat. Gondolom te is használod mások tudását, munkáját, akkor mi, többiek miért ne használhatnánk a te tudásodat, elért eredményeidet? Tudod az emberiség annak köszönheti mai fejlettségét (hogy ez jó vagy rossz, arról ne vitatkozzunk), hogy az emberek megosztották egymással tudásukat, tapasztalataikat. Te miért nem teszed? Miért nem próbálsz meg valamilyen módon tenni a közösségért?

Nem kevés kapcsolási rajzot láttam már, nem kevés áramkört terveztem és készítettem el, de eddig valahogy mindegyiknek kellett a működtetéséhez külső áramforrás. Ezért is fogadom kétkedve az állításodat. Ezért is mondtam hogy némi ellenszolgáltatás fejében szívesen megvizsgálnám a szerkezetedet.

Viszont saját szememmel láttam már két "kisrádiót", melyekben nem volt elem, nem volt benne semmilyen áramforrás és mégis működött. Azokban a rezgőkört az AM modulált jel frekvenciájára kellett hangolni és a rádiótorony által kisugárzott energiát "befogva" lehetett azokból hangot kicsikarni. Persze nem volt valami nagy a hangereje és a hangminőség sem volt tökéletes, de működött és ez a lényeg.

Nem lehet, hogy a te szerkezeted is egy hasonló sugárforrást csapol meg a közösség rovására?


ui. 1:
Netcigányozd le a jó moszkvai nénikédet!

ui. 2:
Ha ez a beszélgetés nem neten zajlott volna le, hanem élőben kezded el hasonlóan pocskondiázni NAS-t (vagy bárki mást) nő mivolta miatt, akkor úgy vágtalak volna szájon, hogy még mindig a fogaidat kellene söpörgetnéd.
+2 VÁLASZ
RT/TURBO 2014. 03. 27. 21:51 | #163
Óóóó..de rég hallottam már ezt nőtől.
...már mint az első mondatodat...
Előzmény: Nas (161) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 21:33 | #162
Ez tény. De azért azon még gondolkozom, hogy visszasírjam -e őket. :D
Előzmény: HeavyCross (160) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 21:28 | #161
Köszi, hogy rajtam próbálod ki! :D
Tudod, van az a pont, amikor nálam is elszakad a cérna. Szerintem elég sokáig türelmesek voltunk vele (én is, mások is).
Előzmény: RT/TURBO (159) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 03. 27. 21:16 | #160
sztem visszasírja a velem folytatott vitáit is Nas, ott legalább konkrétumok is elhangzottak :D
Előzmény: RT/TURBO (159) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2014. 03. 27. 20:07 | #159
Nem nem....csak most kértem új jelszót a "nagy összeomlás" óta.

Gondoltam kipróbálom működik-e még a pontozó.. :D
Működik.

Engem csak az zavar hogy olyan rondán beszélsz...pedig elég intelligensnek tűntél a régebbi hsz.eid alapján..a többibe nem ütöm bele az orrom.
Előzmény: Nas (158) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 19:58 | #158
Vagy tán csak nem te is Egely-fan vagy?
Előzmény: RT/TURBO (156) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 19:58 | #157
Oppárdon. Elnézést, ha túlhaladta az ingerküszöbödet az előző kommentem. Az én ingerküszöbömet meg az ő alaptalan sértegetései haladták túl...
Előzmény: RT/TURBO (156) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2014. 03. 27. 19:56 | #156
Én voltam.
Előzmény: Nas (155) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 19:51 | #155
Ó-ó, valakinek az elevenébe tapostam. :D Pedig mínuszolni csúnya-csúnya dolog, Resystanc3 bácsi megmondta. :D
Előzmény: Nas (154) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 19:46 | #154
Nem lennék benne biztos. Szerintem még 18 sincs a kis pöcs (már elnézést minden normális tinédzsertől). Nagyon ki lennék ábrándulva az emberekből, ha felnőtt létére lenne ennyire retardált.
Előzmény: nandras01 (152) 0 VÁLASZ
Nikolausz 2014. 03. 27. 19:45 | #153
Jajj még mindig megy a karate, és dolgozni ki fog?! :D
nandras01 2014. 03. 27. 19:38 | #152
és fogadok, hogy még szavazati joga is van...
Előzmény: Nas (151) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 19:30 | #151
Sírok már rajtad, bazdmeg, hogy szemrebbenés nélkül mondasz ellent saját magadnak is. :D

Állítottál valamit. Pont. Amikor rákérdeztek (nem én voltam az első, előttem már jóval korábban kértek, hogy prezentálj valami bizonyítékot), akkor viszont minden esetben visszakoztál, és elkezdtél mellébeszélni. Pont. Amikor szorult a nyakad körül a hurok, akkor pedig nekiálltál ész nélkül vagdalkozni. Pont. Ennyi tellett tőled, ezt tudtad produkálni te, a nagy "zseni". Pont.
Ezt nem tudod már utólag mentegetni, hiába magyarázod a bizonyítványod, elég elolvasni a kommenteket, és bárki számára nyilvánvaló. - Ahogy meg is jegyezték többen, akik beléptek a beszélgetésbe.

Egyszer azzal jössz, hogy te nem akarsz senkit tanítani, senkinek magyarázni, értse meg mindenki magától (de mit is?). Aztán azzal jössz, hogy te tulajdonképpen kapcsolási rajzon is be akartad mutatni a cuccod működését. Csak "valahogy" ez egészen mostanáig továbbra is elmaradt. Egyszer azzal jössz, hogy te csak pénzt akarsz az egésszel keresni, nem hírnevet. Aztán amikor felajánlunk egy lehetőséget erre, nem fogadod el. Ha laikus akar veled beszélni róla, az a baj, ha szakértő, az a baj. Senkinek sem válaszoltál érdemben semelyik konkrét kérdésére, felvetésére. Nem lehet, hogy leginkább veled van a baj, vagy atudásod mégsem áll olyan szilárd alapokon mint képzeled...?

Aztán mentségül kitalálod, hogy azért nem magyarázol, mert itt mindenki hülye, és úgysem értené. Olyasmit nem is lehet, amiről semmi érdemlegeset nem sikerült kinyögnöd egy olyan homályos célzástól eltekintve (Lindemann generátor), amiről a kicsit is tájékozottabb kollégák alapból rávágták, hogy orbitális faszság.

De azért mindenki más hülye rajtad kívül, igen. Gratulálok! :) Tudod, attól, hogy mások nem értenek meg, még nem leszel zseni. Ennek az is lehet az oka, hogy szimplán te vagy idióta...
Előzmény: Resystanc3 (149) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 27. 19:19 | #150
Ha sarat dobáltak rád, az azért van mert megteremtetted magadnak ennek a lehetőségét.
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=19089
További sok sikert kívánok az eddigi világképed fenntartásához, tudod, az amelyikben "a világ ellenem van".
Előzmény: Resystanc3 (149) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 19:04 | #149
"Szarul magyarázol. Nem tudod elmondani mi az amit megépítettél és működik. "

KI akarta elmondani azt? Én biztos nem. :D Végig arról szólt itt minden, hogy olyan nem is létezik, akkor hogy mondjam el, hogy hogyan működik, ha mindenki egyöntetű döntése szerint az nincs? Többen is kifejtették, hogy nem hiszik el és nem is fogják, mert nincs és kész. Előbb értünk utána nyilatkozunk, nem előbb nyilatkozunk és utána se értünk semmit, csak szájkaratézunk ugye Nas? De azért szeretlek ám, mint hóhér a fordított napot. Komolyan kezdem megérteni a fasizmust. Pontosan értem, mitől borult ki aztán égette el az összeset... Veletek is csak szegényebb a világ.
Előzmény: Tooni (145) -1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 03. 27. 19:00 | #148
Előzmény: tpatrik (146) 0 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 27. 18:50 | #147
nos, ha erről a lindemannról beszélsz
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:FzzC33i6YVcJ:http://magunkfajta.hu/attachments/article/50/A%2520L%25C3%25A1thatatlan%2520ellens%2 5C3%25A9g%2520%25C3%25A9s%2520az%2520ingyen%2520energia.doc%2BLindemann+gener%C3%A1tor&num=100&newwindow=1&safe=off&hl=hu&gbv=2&tbs=lr:lang_1hu&lr=lan g_hu&ct=clnk
akkor egyszerűen nincs tárgyalnivalónk.
annyi sületlenséget, amennyit ebben a rövid szövegben össze tudott hozni ez a jóember, az valami elképesztő.
nem akarom elhinni, hogy bárki, aki a józan ítélőképességének csak minimélisan is a birtokában van, hitelt adna egy ilyen tömény marhaságokat tartalmazó szövegnek- és a szerzőjének.
Előzmény: Resystanc3 (137) +1 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 27. 18:37 | #145
"Egy normális közösség helyrerakja az ilyet, "
-4 nél tartasz.
"bandába verődve fikázzák azt, aki mutatni akar valamit."
Nem mondtál semmit és nem mutattál semmit Homályos célzásokat tettél max.
"Annyit magyaráztam már, hogy olyan szarul gondolkodtok."
Szarul magyarázol. Nem tudod elmondani mi az amit megépítettél és működik.
"Akkor lesz a szavamnak hitele"
Az egyre csak fogy amíg mások fikázására fordítod tetemes idődet.
Vedd ezt barátilag.
Előzmény: Resystanc3 (135) +2 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 18:37 | #144
Kísérteties hasonlóságot vélek felfedezni házi zsenikénk, illetve Egely megnyilvánulásai között. Most vagy egy testét-lelkét Egelyért odaadó követőről van szó, vagy magához a "mesterhez" van szerencsénk. :)

http://szkeptikus.blog.hu/2009/03/02/egely_gyorgy_haduzenete
Nas
Nas 2014. 03. 27. 18:32 | #143
Itt te magad vagy az, aki folyamatosan vergődik, és közben egyre mélyebben merül el a saját mocskában, pubika. Szerintem tedd vissza szépen a helyére a fatertól elcsórt forrasztópákát, aztán dobd ki azt a pár régi tranzisztort, amit találomra összehegesztettél egy trafóval, mert elfenekel, ha hazaér. Aztán nehogy a dedikált Egely könyvedre recskázz megint este.
Előzmény: Resystanc3 (141) 0 VÁLASZ
dude 2014. 03. 27. 18:31 | #142
Úgy látszik, rejszisztansz, te szereted a méretes bránereket szopogatni. Nos, Nasnál hiába is próbálkozol, neki nincs olyan.
Előzmény: Resystanc3 (141) +2 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 18:22 | #141
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Nas (139) -5 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 18:18 | #140
Már akkor is ostobaságokat írtál sértődött hangnemben, amikor senki nem mínuszolt... Érdekes, neked mindig akad valami kifogásod arra, hogy miért is ne kelljen válaszolnod arra, ha kérdeznek tőled valamit...
Előzmény: Resystanc3 (138) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 18:15 | #139
Az orbitális netcigány az épp te magad vagy, pubika. Látom, kurvára képben vagy vele, hogy mivel kapcsolatban szoktam kommentelni, divatról pl. még soha, de ne zavarjon. Ebből is látszik, hogy egy ostoba, szűklátókörű, szűkagyú, a saját kényszerképzeteibe begyöpösödött kis gyökér vagy, aki nem bírja elviselni, hogy "még egy nő" is okosabb nála, és visszakézből lekezeli a nyilvánvalóan légből kapott hazudozásait. Ne is csodálkozz rajta, ha nem boldogulsz az életben. Le kéne egy kicsit ülnöd, és elgondolkoznod a realitás és az egód meg a feltételezett képességeid nem létező köszönőviszonyán...

Azzal a szintén kamu csúsztatással meg ne gyere itt, hogy nem tudtál megmutatni sem egy kapcsolási rajzot, sem semmilyen konkrétumot, mert kurvára nem is akartál, pedig többen is normálisan kértek rá. Ha valaki elolvassa ezt a beszélgetést, nem az jön le neki, hogy te egy meg nem értett zseni vagy, hanem hogy egy arrogáns, ostoba bunkó. Ahogy azt már többen megjegyezték... De persze mindenki hülye, csak te vagy helikopter...
Előzmény: Resystanc3 (135) +4 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 18:07 | #138
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Resystanc3 (137) -5 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 18:00 | #137
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: nandras01 (136) -5 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 27. 17:41 | #136
megint csak mellébeszélsz.
mit érdekel téged, hogy "netcigányok" ólálkodnak körülötted, ha biztos vagy abban, amit állítasz?
ha meg ezek a "netcigányok" úgysem értenek ahhoz, amibe belebeszélnek, akkor még félnivalód sincs, hogy lenyúlják az ötletedet.
de tudod mit?
küldd el magánban a rajzaidat, vagy azok lényegi részét*- és elkezdődhet egy érdemi párbeszéd.

* hidd el, én is értek az elektronikához, néhány tíz év elméleti és gyakorlati munkásság van mögöttem...
Előzmény: Resystanc3 (135) +1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 17:35 | #135
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: nandras01 (134) -5 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 27. 17:20 | #134
a mellébeszélés és a kioktatás helyett, ha mutatnál néhány rajzot -akár tömbvázlat is megfelel első lépésnek-, akkor már régen a lényegről beszélhetnénk.
addig, amig csak a ködöt szurkálod, nem várhatod, hogy bárki is hitelt adjon a szavaidnak.
Előzmény: Resystanc3 (133) +1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 17:16 | #133
"ki akadályozott meg abban, hogy mutass rajzokat, beszélj a működési elvről (lehetőleg zavaros és misztikus nullponti energia, meg erőterek, meg hasonló marhaságok nélkül...)"
Mindenki, aki még ott tart, hogy hiszi, ha előtte összeraktam-szétszedtem-összeraktam-szétszedte-összerakta, aztán bemérette a mérésügyi hivatallal. Gondolkodni meg utánajárni az információ korában semminek nem akar, mert ő akkora úr. A misztikus dolgokat csak mások emlegették, én végig elektromosságól beszéltem. Előbb el kell jutni az első lépcsőfokra, utána a másodikra, nem rögtön a felhőkarcoló legtetején kell kapcsolási rajzokat nézegetni, meg követelni hogy menjek oda és rakjam össze, mert ő akkora méltóság, hogy neki ezt kötelességem bizonyítani... mintha számítana bárkinek is, hogy mit hisz. De már leszarom. Egyszerűen szégyen és katasztrófa.
Előzmény: nandras01 (130) -2 VÁLASZ
izébigyó 2014. 03. 27. 17:16 | #132
Előkerültek már a Casimir-effektus, Hawking-sugárzás, a Heisenberg-féle határozatlansági elv, szuperhúrelmélet, spinfoton sugárzás és egyéb hangzatos kifejezések? Szóljatok majd, visszajövök röhögni...
+1 VÁLASZ
izébigyó 2014. 03. 27. 17:06 | #131
Magyarországon térdig járunk meg nem értett, sértődött "zsenikben".
nandras01 2014. 03. 27. 16:58 | #130
eltekintek a jókiívánságaid kommentálásától...
ezt azonban kár volt felhoznod:
"Gondoltam, mutathatok majd rajzokat, működési elvekről beszélünk"
ki akadályozott meg abban, hogy mutass rajzokat, beszélj a működési elvről (lehetőleg zavaros és misztikus nullponti energia, meg erőterek, meg hasonló marhaságok nélkül...)
amint azt már valaki nagyon jól megfogalmazta, ha valaki valamit ért, akkor azt nagyon világosan és érthetően el tudja magyarázni, akár kisiskolás szinten is.
tedd meg. és mindjárt komolyabban fogunk venni.
Előzmény: Resystanc3 (127) +2 VÁLASZ
tpatrik 2014. 03. 27. 16:56 | #129
Előzmény: tpatrik (128) 0 VÁLASZ
tpatrik 2014. 03. 27. 16:48 | #128
hasonlo videot posztoltam korabban

es nokia is akkart valami hasonlot oszehozni

http://inhabitat.com/nokia-phones-pull-energy-out-of-thin-air/



Resystanc-nek meg igen is aramlopasrol van szo
Előzmény: Tooni (122) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 16:46 | #127
Azt hittem, lesz itt olyan, akit nem kell az elejétől megtanítani a járásra, eszközhasználatra, beszédre, de az emberekbe vetett hitem mindig is túllőtt a realitáson.
Gondoltam, mutathatok majd rajzokat, működési elvekről beszélünk, erre 125 hozzászólás után még mindig ott tart mindenki, hogy MELYIK SZÓ MIT JELENT ÉS MIT JELENT A GONDOLKODÁS MINT FOGALOM. Tisztelet a kevés kivételnek.
Ha sanyargat benneteket az élet, majd jusson mindig eszetekbe, hogy azért van, mert ostobák akartok lenni és a világ már régen elfelejtkezett a beszűkült gondolkodású emberekről. Rabszolgának jók vagytok.
Kihalás szélén álló faj egyedei vagytok és ez már nem változik, amit sajnálok. Sajnálom, hogy olyan az életetek, hogy a jóra való törekvés eltaposása jelenti nektek az örömöt, mint egyedüli életcélt. Szégyellhetnétek magatokat. Remélem, nem szaporodtok.
-2 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 27. 16:37 | #126
nem érted, hogy miféle logikából fakad, hogy bizonyítsd az állításaidat?
mondjuk, talán abból a logikából, amelyik minden tudománynak az alapja, hogy aki valamit állít, az bizonyítsa. ne youtube filmekkel, ne fellengzős szavakkal, hanem virítson konkrétumot, amit bárki megvizsgálhat, a leírás alapján utánaépíthet.
emlékszel, hogy néhány éve nagy port vert fel a bejelntés, hogy valakik megoldották a hidegfúziót?
na, ez is azon bukott meg, hogy soha senkinek nem sikerült a "feltalálók" leírása alapján megismételni a kíséletet, ill. maga az eredeti cucc is is azonnal csődöt mondott, amikor szigorúan tudományos körülmények között próbálták ki. kiderült, hogy nagy humbug az egész.
szóval, ha neked van egy csodakészüléked, akkor tedd lehetővé, hogy kiállja a tudományos vizsgálat próbáját.
teslával meg ne példálózz, mert a tesla körüli történetek jelentős, sőt inkább túlnyomó része, legenda, népköltés, fantazmagória- még akkor is, ha tesla kétségkívül zseniális elme volt.

Előzmény: Resystanc3 (125) +2 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 16:26 | #125
Hányat kérsz? Az első amit építettem és komolynak nevezhető, boost konverter volt. Te is azt akarod, hogy előtted építsek. Nekem senkinek se jutna eszembe azt mondani, hogy jöjjön ide. Nem értem, ez miféle logikából fakad.
Előzmény: nandras01 (123) -2 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 16:24 | #124
Ez Tesla sugárzási energia antennája. Ennek is van bemenete. Lopás az agyad lágya.
Előzmény: Tooni (122) -2 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 27. 16:21 | #123
"Nem igaz az energiamegmaradás, ebből indulj ki"
kicsit is jobb képességű óvodások ennél a mondatnál vágnának ki a hóra.
a többi sületlenségedre meg kár is szót pazarolni.
de tudod mit? én engedékeny vagyok, nem kívánom, hogy mutasd be és működtesd a varázsherkentyűdet, ellenben, ha összeraksz előttem, egy működőképes dc-dc konvertert nyilvánosan megkövetlek :)
Előzmény: Resystanc3 (119) +1 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 27. 16:08 | #122
https://www.youtube.com/watch?v=GDIfPhwJyHE
Nem a semmiből, elektromágneses hullámot fogsz be munkába.
Valószínűleg Resystanc is ilyesmit készíthetett, ha a bevallása szerint kis teljesítményű.
Minél nagyobb az antenna persze annál inkább szipkázhatod az adótornyokat.
Persze előny, ha minél közelebb laksz hozzá. De telefont tölteni állandóan biztos nem fogsz, szerintem csak a kondiban összegyűlt töltésre indult be a teló, amit már nem mutattak, hogy utána ki is kapcsolt. Szal igen, lehet kötni kis fogyasztót, pl. kvarcórát rá. Mást nem nagyon.
És hogy most egy olyanon dolgozik, amiről menne a számítógép/tévé? Valószínűleg egy nagyfesz. vezeték alatt lakik amit meg tudna csapolni egy nagyobb tekerccsel. Szóval áramlopás.
Előzmény: lilaflexninja (117) +1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 15:54 | #121
Megértem magamtól, nem is akarom, hogy elmagyarázd. Ezt értsétek meg.
Előzmény: dude (120) -1 VÁLASZ
dude 2014. 03. 27. 15:44 | #120
Figyelj öreg, nekem van időgépem, de te olyan hülye vagy hozzá, hogy el se kezdem neked elmagyarázni...
Előzmény: Resystanc3 (119) +5 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 15:40 | #119
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: lilaflexninja (114) -4 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 15:34 | #118
"kapott szegény rendesen, és tudom milyen az, ha ennyire lehurrogják az embert"

A szokásos tenyérbemászó, ostoba és a semmire beképzelt stílusának és megnyilvánulásainak köszönheti. Az internet nem gyengéknek való vidék. Egyébként meg kurva kedvesek voltunk vele, tálcán kínáltuk neki a jövedelmező lehetőséget, hogy ossza meg zsenialitását a pórnéppel, mégsem élt vele, pedig ennyi törődést és energiabefektetést (höhö) abszolút nem is érdemelt volna.

"de azért az nem bizonyíték, hogy így van, és hülye vagy, ha nem hiszed, nézzél utána, ott a bizonyíték"

Így van.

"És akár hívjuk szabad energiának oké."

Nem oké. :) Nézz utána (:D), mi is az a szabadenergia a fizikában. Ez egy már bevezetett, konkrét fogalom, csak Resystanc3 sincs vele tisztában, hogy mire használják a valóban hozzáértők (lehet, hogy azt is most tőlem tudta meg (jujj, de ciki, be ne valljuk :D), hogy ez már egy létező szakkifejezés, amit a frekvenciához hasonlóan elferdítettek és félremagyaráztak ilyen kókler "feltalálók", akiknek ő vakon hisz). :)
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 27. 15:19 | #117
Én már nem vitatkozok vele, mert kapott szegény rendesen, és tudom milyen az, ha ennyire lehurrogják az embert, bár abba is lehet hagyni a vitát valahol, nem muszáj rákontrázni. Pedig tényleg érdekes lenne a téma, biztos, hogy sokakat érdekelne, ha kapnánk valami válaszokat. Nem vagyok egy Vágó István, hogy csak azt hiszem el, amit tudományosan bebizonyítottak, de azért az nem bizonyíték, hogy így van, és hülye vagy, ha nem hiszed, nézzél utána, ott a bizonyíték.

Ennek ellenére, még akár azt is elhinném egy idő után, hogy a semmiből energiát szophatunk ki, ha valaki elmagyarázná minimális szinten, hogy hogyan is. Viszont a körülöttünk lévő kihasználatlan energiát, biztos, hogy nagyon hatékonyan be lehetne, vagy be is lehet fogni. Ennek van értelme. És akár hívjuk szabad energiának oké.
Előzmény: Nas (116) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 15:13 | #116
"De tudod, ha mondjuk egy atomtudóst megkérdezek, hogy bácsi, hogy működik egy atomreaktor, az el tudja magyarázni úgy, hogy még én is értsem."

Mondjuk mert az atomtudós bácsinak van is valami a fejében... De a semmit sajnos nem lehet továbbadni (ahogy a mellékelt ábra is mutatja). :)

Ez a készülék, amit Resystanc3 nagy elánnal titkol előlünk, maximum áramot termelhet valamilyen erőtér, alternatív energiaforrás kihasználásával, átalakításával, de nem energiát. Azt nem lehet a semmiből teremteni. Össze-vissza keveri a fogalmakat, de ő képzeli magát hozzáértő szakembernek... Az általa lenézett "laikusok" kihívását viszont nem meri elfogadni. :) Szánalom a köbön.
Előzmény: lilaflexninja (114) +2 VÁLASZ
komcsi 2014. 03. 27. 15:11 | #115
Azzal, hogy keresel vele, ugyanúgy megtakarítasz, csak mondjuk más területen, pl. már nem csak a rezsidet csökkented, hanem mondjuk nem kell élelmiszerre költened, nem kell dolgoznod, foglalkozhatsz egész nap a hobbiddal, stb.

Tudod a legnagyobb probléma veled, hogy a parasztvakításodból hiányzik a józan paraszti ész. Logika nulla, mellébeszélés végtelen.
Előzmény: Resystanc3 (111) +5 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 27. 14:46 | #114
Nem az a fellengzős, hogy te letesztelted a szerkezetet, és egy éve nem fizetsz áramot, az nagyon ügyes dolog, az a fellengzős, hogy úgy tűnik más hülye, aki erre nem képes. Te tudsz valamit, van valami extra tudásod, amit a magamfajta ember nem tud, és azt hangoztatod, hogy menj nézz utána. De mi van akkor, ha olyan hülye vagyok, hogy nem értem. Mint ahogy a nem tudom milyen generátort sem értettem, mert hosszú és érthetetlen volt számomra. De tudod, ha mondjuk egy atomtudóst megkérdezek, hogy bácsi, hogy működik egy atomreaktor, az el tudja magyarázni úgy, hogy még én is értsem. Vagy pl. értem a szénerőművet, értem az űrhajókat, értem az autók működési elvét, értem még néha alapszinten a kvantummechanikát is, ha nagyon akarom.

Te nem megosztottad azt, amit tudsz, hanem felsoroltál pár dolgot, amit más tud, és te megcsináltad, de ettől nem kerültünk közelebb az igazsághoz, hogy ezek, hogy működnek. Megint csak az atomreaktor példa, egy atomtudóst megkérdezek, hogy bácsi, hogy működik, nem azt fogja mondani, hogy ne legyél lusta, keress rá, guglizz rá, és nem küld el egy 500 oldalas leírást, műszaki rajzot az atomreaktorról, hanem elmagyarázza egyszerűen, érthetően.

Nagyon kíváncsi vagyok tényleg, hogy milyen szerkezet az, amibe nem teszünk energiát, de kijön. Azt írod, van ilyen, hogy nem megy be drót, de kijön 120w. Ennyire még én is értek a fizikához, hogy az energiához nem kell drót, az az áram, illetve ha fingok, még az is termel valami energiát. A napba se megy drót, mégis kijön belőle pár watt energia. Szóval ne keverjük össze a szezont a fazonnal, nem az érdekel, hogy bemegy-e az áram, és mennyi jön ki. Az, hogy hogyan működik az, hogy kevesebb energiát adunk valaminek, és többet ad, úgy hogy nem vesz el máshonnan, se a levegőből, se a napfényből, se a mágnesességből, se a kozmoszból. Amiről te beszélsz az áramtermelés, ezt még elhiszem, hogy működik, hogy termelhetünk áramot más módszerekkel is, végülis az agregátor is ilyen, vagy a dinamó.

És igen, mindig az a válasz, nem csak itt, de bármilyen más témában, hogy nézz utána. De akkor minek beszélgetnek az emberek? Régen, amikor még nem volt internet, és gondolom, te is abban a viilágban születtél, volt olyan, hogy megkérdeztem valakit és válaszolt tudása szerint. Apám mondta gyerekkoromban, menj oda nézd meg a lexikonban. De azért mert őneki fingja nem volt. Jó hogy a tanárok nem mondják a diáknak, hogy nézz utána. Persze képezzük magunkat, meg ismerkedjünk a világgal, de komolyan nagy kérés az, ha megkérnek arra, hogy világosítsd már fel alapszinten az esetleg nálad butábbakat? Nehéz azt felfogni, hogy más esetleg nem fogja fel ezeket? Vagy te még sose kérdeztél meg mást, csak könyvekből és internetről szereztél minden tudást? nem értekeztél, nem vitatkoztál? nem gondoltad át a dolgokat? Csak le van írva, aztán jól van úgy? Nem hiszem, mert akkor nem foglalkoznál ilyen dolgokkal.

Amikor felsoroltál pár szerkezetet megnéztem mik azok, valaki szintén írta, hogy megnézte mik azok, de ha egyszer az átlagember nem érti, akkor lehet, hogy nincs kedvem egy hétig ezt bogarászni, de mégis kiváncsi vagyok. De azt hiszem inkább felkeresem Tóth Lászlót, neki kedves a mosolya, ő biztos szívesen válaszol Jajj ugye nem te vagy Tóth László?
Előzmény: Resystanc3 (110) +2 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 14:34 | #113
" Van atomenergia, van napenergia, szél-, vízerőművek, megannyi alternatív energia, amelyek érdekes módon nem lettek elnyomva."
Mert azoknak kell a bemenetére vagy radioaktív sugárzás, vagy napfény, vagy szél, vagy víz. Ezek variációk ugyanarra a témára.
A Stirling motor egy érdekes fizikai mutatvány, de csak egy játék.
Előzmény: mechasvagyok (109) -1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 14:30 | #112
"Bármit bárhogyan forgatsz egy zárt rendszeren belül"'
Nem létezik zárt rendszer, mert a gravitáció igen messze elhat. Egyedül az Univerzum zárt rendszer, azon belül semmi.
Előzmény: karotta (105) -1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 14:28 | #111
"Pedig elmondásod szerint pénzt akarsz ezzel az egésszel keresni."
Körülbelül 5x írtam le, hogy egy fillért se akarok vele keresni, csak megtakarítani.
Előzmény: Nas (104) -1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 14:27 | #110
"jön az ilyen fellengzős szöveg, hogy nézzél utána, gondolkodjál, építs magadnak izéket"
Az a baj hogy amit magamtól elvárok mindenkor, hogy gondolkodok, értelmezek, letesztelem, ezek másoknak fellengzős duma. Empirikus tapasztalat megbizonyosodni a hihetetlen létezéséről, én így élek mióta az eszemet tudom, ilyen fellengzősen.

"Nem értem egyszerűen, hogy ha tudsz valamit, van egy szerkezeted, miért ne oszthatnád meg."
Megosztottam, én is azokat a szerkezeteket próbáltam ki, amiket leírtam. Ha megnézitek neten amit leírtam, ugyanazt fogjátok látni, mint amit én láttam. Ha mindenáron az kell, hogy az én két kezemben lássátok, mert az hitelesebb mint a neten lévő, akkor már régen rossz. Fellengzős duma következik: a neten is ugyanúgy meg kell érteni a szerkezetet, meg a kezemben lévőt is. Nincs különbség, de a szkeptikusoknak mindenképp egy magyar izé felhasználó kezéből hihetőbb. Ezt meg én nem értem.

"Nincs ingyen energia, nincs szabad energia, nincs olyan szerintem, hogy több energiát ad ki valami, mint ami bemegy"
Van, mégpedig olyan is, hogy nem megy be drót, csak kifelé, azon 120W teljesítménnyel. Szkeptikusnak lenni akarat kérdése, utánanézni SZINTÉN akarat kérdése, csak a másik irányba.

"meg a fellengzősség, meg a kioktatás az, ami feldühít igazán."
Engem meg az dühít fel, de nagyon, hogy nem lehet azt kérni senkitől, hogy menj ember, nézd meg és értelmezd a saját agyaddal, mert ez fellengzős duma. Nálam ez alapjárat, hogy megyek megnézem és értelmezem, és örülök, ha valaki olyat mutat, amit nem értek, mert tanulhatok belőle.
Előzmény: lilaflexninja (103) -1 VÁLASZ
mechasvagyok 2014. 03. 27. 12:53 | #109
Utánanéztem a felsorolt öt szerkezetnek, igaz nem túl mélyen. Nagyon nehezen tudtam kiszűrni hasznos információt, igen homályos ez az egész. Első hallásra nem hiszek bennük, de hogy ítélhetném el, ha nem is tudom, hogy működnek?

Azt viszont nehezen nyelem le, hogy azért nem terjedt el információ ezekről, mert az olajlobbik, meg az ilyen-olyan hatalmak elnyomják ezeket. Van atomenergia, van napenergia, szél-, vízerőművek, megannyi alternatív energia, amelyek érdekes módon nem lettek elnyomva. Hogy lehet, hogy a felsorolt öt szerkezetről alig-alig találni információt? Még a Stirling-motorról is van Wiki-oldal (kvázi elterjedt a híre), pedig első hallásra az is egy "csodaszerkezetnek" tűnhet (már ha szabad ezta szót használnom).
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 27. 12:44 | #108
Meg van! Az umpalumpák mind a bal oldara futnak, és akkor eldől. Nem tudom amúgy, nem értek hozzá, gondolom itt valami olyanra gondoltak, hogy van a búgócsiga effektus, azt is ha meglököd akkor arrébb pörög, na ezeket a búgócsigaszerű kerekeket akarja az öreg valahogy elfordítani, és akkor ahogy a giroszkóp is helyben marad, vagy helybe hozza magát, az űrhajó is, bár a maketten úgy tűnik, ez nem megoldható. Ezt én is vártam volna a videóból, hogy kiderüljön.

Senkinek nem jutott eszébe a Flash Gordon c. film, abban voltak ilyenek nem? Nekem legalábbis az ugrott be.
Előzmény: karotta (107) 0 VÁLASZ
karotta 2014. 03. 27. 12:29 | #107
Na jó, hát mindent el lehet viccelni. :o) Egy egyszerű kérdést tettem csak fel, hogy az űrben, egy zárt rendszer hogyan változtat irányt/sebességet saját, belső indíttatásból, úgy, hogy nem veszít tömeget.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 27. 12:21 | #106
A nagy méretű rakétában umpalumpák vannak belül, és ők forgatják erre-arra a forgó alkatrészeket, így változtat irányt. Azok meg nem kérnek sokat.

Másik sarkalatos kérdés a videóban említett rakétával, hogy rendben, építünk egy ilyen szerkezetet, ami nagy sebességgel halad, és iszonyatos irányváltoztatásokra képes, de ki bírja ki ezt? Mert gondolom, ha mondjuk megyek kétszázzal egyenletesen, és egyszer csak valamilyen okból nagyon hamar, balra haladok tovább kétszázzal, akkor mondjuk a seggem balra megy, de a fejem felpasszírozódik a falra.
Előzmény: karotta (105) 0 VÁLASZ
karotta 2014. 03. 27. 12:04 | #105
Szia! Ha megpörgetsz egy búgócsigát, az nem lesz semmilyen "irányban könnyű". Csupán csak megtartja a forgása síkját. Ezt használták régen navigációra, giroszkóp néven. Bármit bárhogyan forgatsz egy zárt rendszeren belül, az a rendszer attól még a mozgásállapotát nem változtatja meg. A forgó mozgást haladó mozgássá konvertálni hogyan akarod? A rakéta elve világos, ott az összes impulzus nulla, de tömeg távozik a rendszerből. Ezért tud a rakéta a kilövellő gázokkal ellentétes irányban gyorsulni. A te rendszered mit ad cserébe azért, hogy gyorsuljon?
Előzmény: Resystanc3 (8) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 27. 11:30 | #104
De úgy látom, ennek ellenére ahhoz már gyáva vagy, hogy nyilvánosan "gyújts világosságot minél több fejben", és bizonyítsd az elképzeléseid helyességét. Pedig elmondásod szerint pénzt akarsz ezzel az egésszel keresni. Hát, itt lenne erre a remek alkalom... Vajon miért nem élsz vele? Csak nem félsz, hogy esetleg mégsem olyan csodálatos a gépezeted, és felsülnél...?

(Egyébként annak ellenére, hogy elvileg folyamatosan a felhomályosításunkon fáradozol, még semmi érdemlegeset nem közöltél a témáról a légből kapott ködösítést leszámítva.)
Előzmény: Resystanc3 (98) +2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 27. 10:22 | #103
Kezdjük ott, hogy jó lenne ha nem lenne internet, meg tévé, mert boldog tudatlanságban élnénk :)

Nézd valahol említettem, hogy elhiszem, sőt hiszek abban, hogy igazán nagy dolgokat lassan csak úgy lehet felfedezni, hogy valami holt egyszerű, vagy holt lehetetlen dolgon gondolkodik az ember, nem a begyöpösödött, normálisan elfogadott dolgokon. Nincs baj a videóban szereplő emberrel sem, bár nem hiszem, hogy amit mond, az működik, de lelke rajta, ha igaza van, akkor nagyon nagy királyság. Sőt azt is írtam, hogy boldognak látszik, és nem kéne ebben megingatni, ezt komolyan is gondolom. De amikor valaki sértődötten vissza-lefikázza a "tudatlanokat", mert azok esetleg a szemüknek hisznek, vagy jön az ilyen fellengzős szöveg, hogy nézzél utána, gondolkodjál, építs magadnak izéket, meg én megcsináltam, de nem merem megmutatni, meg nem azért csináltam, de bibibi nem fizetek áramot (továbbra is kérdem, mennyit spórolt vele vajon resistance, ha száz rugót beleölt, mert nekem kb az egy évi számlám se ennyi), akkor beindul az emberben a dafke, meg az, hogybeszóljon az okosoknak. Nem értem egyszerűen, hogy ha tudsz valamit, van egy szerkezeted, miért ne oszthatnád meg. Milyen dícséretet vár az ember, egy olyan szerkezetért, amit csak ő ért, vagy kevesen?

És egy szerkezetnél, főleg az ilyen alternatív energiás szerkezeteknél, vagy hívjuk ahogy akarjuk, számít a befektetett idő, pénz és energia. Mert nem az az értelme, hogy nem fizetek áramot, hanem hogy többet spórolok, mintha az elműtől venném. Szerintem.

Nincs ingyen energia, nincs szabad energia, nincs olyan szerintem, hogy több energiát ad ki valami, mint ami bemegy, max. emberi léptékkel mérve. Ahogy az ATM is több pénzt ad ki, mint amit betettem, de mégse mondanám ingyen pénz automatának. Mondom nem vagyok szakember, de oké, legyen az, hogy a mágnesek valamilyen formában több energiát gerjesztenek egy szerkezetben. Szuper, de honnan, miből, mitől lett az a mágnes mágneses? Lehet, hogy ezt nem fogjuk fel, mert az úgy volt mindig is, több millió éve mágneses, de valahonnan belement. És oké, akkor bányásszunk mágnest, és építsünk szabadenergiás szerkezeteket, de basszus előbb utóbb elfogy a mágnes is. Akkor megint hol tartunk?

Elhiszem, hogy vannak sokkal hatékonyabb módszerek az autózásra, áramtermelésre, főzésre, bármire, mint amit hagynak nekünk, hogy használjunk, de hogy szuper és ingyen és anti-módszerek lennének, azt nehezen hiszem el, pedig tényleg nagyon nyitott vagyok sok dolog iránt. És továbbra is ez a sértődés és para, hogy elnyomnak, mert tudok valamit, meg a fellengzősség, meg a kioktatás az, ami feldühít igazán.
Előzmény: MADve (99) 0 VÁLASZ
NEO3
NEO3 2014. 03. 27. 09:30 | #102
Sziasztok!
elkezdtem az elejéről olvasni, de belefáradtam a "csatározásba" . :)
"tök mindegy" ki miben hisz szerintem, mert két mondás is eszembe jut....

"Akár úgy hiszed valamiről, hogy meg tudod csinálni, akár úgy, hogy nem - mindkét esetben igazad lesz."

*Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat*

mindenki eldöntheti miben hisz. én is tapasztaltam már érdekes dolgokat. és nem feltétlen fizikai, tudományos dolgok kapcsán. a világ érdekes, és több van benne mint amit hiszünk. nekem mindig az jut eszembe miben hittek nagyanyáink 80-100 éve vagy akár 50 éve. akkor ki jitte volna el, hogy lesz mobiltelefon, és vagy a mobilt lehet úgy tölteni, hogy nem kell rádugni semmit, csak ráteszed egy "lapra" és stb. amiben ma nem hiszel attól az még holnap valósággá válhat. Az, hogy valami várat magára nem azt jelenti, hogy nem létezik, hanem, hogy oka van miért késik. sokmindenre bizpnyára készen sem állnánk, és a "magasabb" érdekek is egyértelműen akadályozhatnak bármit amit "fenyegetésnek" éreznek. nem is szaporítanám a szót itt. jó volt olvasni titeket :) köszönöm :)


+1 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 27. 08:31 | #101
"Van sejtése valakinek hogy mekkora súlyokat kell forgatni mekkora fordulattal hogy a föld gravitációja ne hasson rá?"
aki kissé is odafigyelve elvégezte a nyolc általánost, annak van.
pontosabban nem csak sejti, hanem tudja, hogy bármekkora súlyt, bármilyen sebességgel forgatsz, a gravitáció bizony hat rá. a gravitáció kikapcsolása csak a széles gábor féle futóbolondok álmaiban lehetséges.
Előzmény: robi0000016 (96) +2 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 03. 27. 01:14 | #100
Nem sok százas van itt. ;)
+1 VÁLASZ
MADve
MADve 2014. 03. 27. 01:13 | #99
kezdjük ott, hogy nem az olajlobbi az egyetlen olyan lobbi, ami ezeket a dolgokat kvázi titokban tartja.

folytassuk ott, hogy ha nem lenne az internet (ami egy katonai információs hálózat civil továbbfejlesztése), akkor kilencvened-ennyi információhoz sem jutnál hozzá, és akkor aztán Téged is félcédulásnak ítélnének meg minden kreatív gondolatodért.

és egyelőre befejezném ott, hogy bár én is megrögzött idealista vagyok, de szerény kis véleményem szerint a negyedik falu és tehénmasszírozó szerkezet után Te is rájönnél, hogy nem a pénz meg a befektetett energia számít igazán, hanem az, hogy néhány elismerő mosoly és kedves dícséret lenne minden pozitívum, amit a befektetett idődért (amit mellesleg senkitől nem tudsz már semmilyen formában visszaigényelni) kapsz, attól pedig nem laksz jól - aztán rájönnél, hogy a vezetékneved nem szeretetszolgálat, és ez nem véletlen.
Előzmény: lilaflexninja (15) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 27. 01:01 | #98
"az önzetlenség is az önzőség egyik formája.(erről van irodalom, nem kívok belemenni)"
Jól mondod. Nekem az a célom ezzel az egésszel, hogy minél több fejben világosságot gyújtsak, hogy ne vegyen körül ennyi oktalan barom. :)

Minél nagyobb fajsúlyú anyagból kell elkészíteni a tárcsákat, pl ólom. Ez nem hatástalanítja a gravitációt, hanem lokális gravitációs rendszert hoz magának létre. Végül is ha belegondolok, ez egy gravitáció generátor. A fordulatot nem tudom, de van egy négyzetes küszöb, ahol nem gyorsul tovább. Az országban egy embert ismerek, aki tudja rá a megoldást.
Előzmény: robi0000016 (96) 0 VÁLASZ
thisisreal 2014. 03. 26. 23:37 | #97
Mit tart a bácsi a kezében? Csak nem egy Anal Intrudert?
+1 VÁLASZ
robi0000016 2014. 03. 26. 23:02 | #96
Hát közel jársz az igazsághoz velem kapcsolatban én nem akarok senkit átverni. Szerintem az anyagias megfontolásnak abszolúte semmi köze nem lehet a siker kimenetelével kapcsolatban maximum ha babonás vagy és bevonzod. De racionális ember nem babonás. És amúgy Nem kell elhinni, de ha azáltal hogy a föld kevésbé van szennyezve és ezért később fordulok fel 5-10 évvel, akkor is a saját kicsinyes és gyarló, önzőségem miatt is tök jó lenne akár ingyen, ilyen működő nagy teljesítményű szerkezeteket a népkezére adni, mert ettől jobb hely lenne. Amúgy minden ember őnző néhány kivételtől eltekintve, De ők is azok mert az önzetlenség is az önzőség egyik formája.(erről van irodalom, nem kívok belemenni).Visszatérve a posthoz, Van sejtése valakinek hogy mekkora súlyokat kell forgatni mekkora fordulattal hogy a föld gravitációja ne hasson rá? Persze vákumban mágnáságyon, gondolom.
Előzmény: Resystanc3 (85) 0 VÁLASZ
Nikolausz 2014. 03. 26. 22:32 | #95
Mint Te magad is írod, ez egy elmélet, tényként nem lehet kezelni, működő szerkezetnél meg még főleg nem járunk. Ez évekbe is beletelhet.
Gondolj csak vissza a Higgs-Bozonra hány év megfeszített munka volt benne míg bebízonyítottak valamit, elsőre az is agymenés volt. Ennek legalább jó mechanikai alapja van és látok benne potenciált, kérdés, hogy mit lehet belőle ténylegesen kihozni.
Előzmény: Nas (90) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 22:30 | #94
Ó, megszervezem én a nyilvános bemutatót, azon ne múljon. :) Ott lehet Stickhorse is, és mindenki, akit érdekel a dolog. Sőt, videót is készítünk a nagy horderejű eseményről, amit megosztunk itt az Izén mindenki okulására.
Előzmény: nanotad (93) 0 VÁLASZ
nanotad 2014. 03. 26. 22:22 | #93
Részemről semmi akadálya, legalább valaki hozzáértő is lenne ott, de ebben a kérdésben nem én vagyok az illetékes.
Előzmény: Nas (92) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 22:11 | #92
Figy! Ha ezt megcsinálja, és a gépészmérnök és fizikus haverjaim is megnézhetik, és nem fogják 2 perc alatt szarrá alázni elméleti fizikából, én imki nyomdokain fizetek neki a felajánlásodon felül még 1 millió Ft-ot, és nyilvánosan fogok térden állva bocsánatot kérni tőle. :D (De erre - valami az súgja - soha nem fog sor kerülni... :))
Előzmény: nanotad (88) 0 VÁLASZ
tpatrik 2014. 03. 26. 22:10 | #91
csak egy utolso kerdesem lenne, te ezt mind elhiszed vagy trollkodol?
Nas
Nas 2014. 03. 26. 22:01 | #90
A kételyek, amiket felvetettünk, a posztban szereplő ürge találmányára is vonatkoznak. Hol a valóban működő szerkezet? Egy makettet mutogat csak, illetve a szokásos ködösítést adja elő. Egy elmélet helyességét bizonyítani is kell, nem elég kinyilatkoztatni. Addig nem több, csak agymenés. Egyébként ha ez valóban forradalmian új, értelmes dolog lenne, nem az "Ufó- és Energetikai Kongresszuson" adná elő, hanem mondjuk meghívott előadóként a BME-n, illetve sorban állna érte a Schell, a Bosch, a Siemens meg a többi cég... Nem gyanús egy kicsit?
Előzmény: Nikolausz (79) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 22:00 | #89
Oszt mi lesz, ha a Tesla-switch akár csak egyetlen alkatrészét is cserélni kell? Akkor már nem ingyenenergia lesz, hanem az-egyéb-energiatermelési-módszerekhez-képest-elhanyagolható-költséggel-előállítható-energia?
Előzmény: Resystanc3 (85) 0 VÁLASZ
nanotad 2014. 03. 26. 22:00 | #88
Resystanc3 !

Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor csináltál valami olyan szerkezetet, ami "hagyományos" külső energiabetáplálás (elektromos, mechanikai, hő, nap...) betáplálás nélkül egymagában működik és néhány kilowatt teljesítményt le tud adni, ráadásul a mostani 230V/50Hz szabványnak megfelelően.

Ha ez valóban így van, a szerkezet működik!! és engeded, hogy méréseket végezzek rajta, valamint apró darabokra is szétszeded előttem, majd működőképesen újra összerakod, természetesen úgy, hogy előtte aláírok egy titoktartási nyilatkozatot, akkor neked, vagy egy általad megjelölt jótékonysági alapítványnak fizetek 250000Ft-ot.
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:59 | #87
Ha meg mégsem így van, akkor tudsz építeni egy rohadt jó hatásfokkal és költséghatékonysági mutatóval rendelkező eszközt, ami képes a környezetében fellelhető valamilyen formájú energiát hasznosítani. Az így keletkező energia onnantól kezdve eleve nem ingyenes, hogy megépíted a gépet az alkatrészeiből, és rendszeres időközönként cserélni vagy kénytelen azokat az elhasználódás miatt. Ha ez csak 300 Ft-ba kerül, még akkor sem.

Az atomenergia sem azért drága, mert a maghasadás nem "ingyen energiát" állít elő, hanem mert a szükséges infrastruktúra beszerzése és fenntartása költséges.
Előzmény: Stickhorse (82) +2 VÁLASZ
Wisniowiecki 2014. 03. 26. 21:58 | #86
Hagyjátok már szegényt. Nem látjátok, hogy hogy kimerült attól, hogy az elmúlt 10 órában senkit sem akart meggyőzni semmiről...
+4 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:56 | #85
Nézd meg a Tesla-switchet, az egyszerű, csak 30.000 forint összerakni. Ez nem bemondás. Ha látod a kapcsolási rajzás és tudod működtetni a fejedben, mint ahogy számolni se bemondással tanultál, hanem fejben raktad össze, úgy ezt is meg lehet érteni. Erről ennyit. Ha nem érted ezt meg, akkor egy barom vagy. Ha nő vagy, ha férfi, ha delfin.
Előzmény: Nas (83) -1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:53 | #84
A kapcsolási rajzot látva szemmel meg tudom mondani, hogy működik-e vagy bullshit. De ennyire nem vagyok jó, hanem elkezdem megépíteni és akkor fogom látni. 1-2 napom menne rá, nem sajnálnám magamtól. Annyit magyaráztam már, hogy a megértés és a tapasztalat választja el az embert attól, hogy segítsen magán, hogy igazából feladom :D

tpatrik | 2014. 03. 26. szerda, 21:48 | válasz erre
"ugyan milyen ingyen energiarol beszelsz? amikor az eloalitasa a kutyunek penzbe (energiaba) kerul!"

Előbb leírtam ezt is, hogy nem azt jelenti, hogy 0 fillérbe kerül összerakni, hanem hogy beindítás után nem megy a rendszerbe semmi, hanem forog vagy oszcillál, amíg az anyag el nem rohad.

Leléptem, majd még visszanézek és ha lesz jó kérdés, arra válaszolok.
Előzmény: Stickhorse (75) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:52 | #83
Pedig nekem nagyon úgy tűnik, hogy igen. :D
Te meg értsd már meg (századjára írjuk), hogy ami csak bemondás alapján működik, az magyarul nem működik. Aki tényleg ért a gépészethez, elektronikához, stb., az nem csak mondja, hogy össze tud rakni valamit, hanem meg is tudja csinálni, és az valóban működik is. Bárhol, bármikor. Erről ennyit.
Előzmény: Resystanc3 (76) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:51 | #82
Tehát ha jól értem, a te szerkezeted - kilépve a standard fizika általam ismert keretei közül - nem azon az elven működik, hogy az univerzumban rejlő "fix", "állandó" energiát alakítja át az ember számára felhasználható formába - áram, hő, fény stb.) hanem a működésével kvázi megnöveli az univerzumban fellelhető energia mennyiségét. Na erre szeretnék én valami bizonyítékot látni, mert ha ez nem forradalmi, akkor semmi sem.
Előzmény: Resystanc3 (77) 0 VÁLASZ
tpatrik 2014. 03. 26. 21:48 | #81
ugyan milyen ingyen energiarol beszelsz? amikor az eloalitasa a kutyunek penzbe (energiaba) kerul!
Előzmény: Resystanc3 (77) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:47 | #80
Ez a "szabadenergia" egyébként megint egy laikusok által a fizikai szakkifejezések közül lopott, zengzetes elnevezés (kedvencemhez, a frekvenciához hasonlóan...), csak az az "aprócska" probléma, hogy akik most divatossá tették, azoknak fogalmuk sincs róla, hogy mi is jelent egyáltalán, és úgy használják ezt a kifejezést, hogy attól nemhogy egy fizikusnak, de még egy fizikai kémiát tanult biológusnak is égnek áll a haja...
Nikolausz 2014. 03. 26. 21:45 | #79
Az otthoni építgetett kütyüi engem nem érdekelnek, mert sem bizonyíték, sem megfelelő tudásom nincs arra, hogy itt azzal kapcsolatban irogassak.

Vonatkoztassunk már el tőle, én a poszt mögött lévő elméletet védem. :)
Előzmény: Nas (74) 0 VÁLASZ
odabaxok 2014. 03. 26. 21:43 | #78
Ha leszarod, hogy mit hisznek el, akkor miért válaszolsz?

Ha Nassal nem beszél senki, akkor Te senki vagy, vagy miért beszélsz vele?
Előzmény: Resystanc3 (76) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:42 | #77
Annyira nem értesz ebből semmit, hogy még a nevét se. Hát mit magyarázzak? :) Az INGYEN energiának nem kevesebb költséggel jár az előállítása, hanem ingyen van, nem biztos, de szerintem erre utal a neve, ennek utána kéne nézni.
Előzmény: Stickhorse (73) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:40 | #76
De én leszarom, hogy Stick vagy te mit hisztek el, fogd már fel! Negyedszerre írom! Úgyis csak azt hiszitek el, amit ti raktatok össze. Miért kéne nekem hónapokon át a szeme láttára építenem valamit, hogy elhiggye, amit számtalanszor megépítettek már mások? NE válaszolj, nem beszél veled senki, nem tudom miért nem veszed már észre.
Előzmény: Nas (68) -1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:40 | #75
Lerajzolom neked holnapra a Fliegenvogel-generátor kapcsolási rajzát, de ne engem okolj, ha neked nem működik...
Előzmény: Resystanc3 (71) +2 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:39 | #74
"nem is értem mert nem vagyok villamosmérnök"

Ő sem. Különben nem beszélne baromságokat. :)
Előzmény: Nikolausz (63) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:38 | #73
Akkor magyarázd már meg nekem, légyolykedves, hogy mi az ingyenenergia lényege, ha nem az, hogy kevesebb költséggel jár az előállítása, mint a nem-ingyen energiának! Mert ha nincs ilyen előnye, akkor nekem bizony rohadtul mindegy, hogy az ingyenenergia költségét állom, vagy az atomét meg a fosszilisét.
Előzmény: Resystanc3 (65) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:37 | #72
Most nem a videóban bemutatott rendszerről beszélünk, hanem a te ultimate rezsicsökkentő csodakütyüdről, HELLOO! :DD
Előzmény: Resystanc3 (70) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:37 | #71
Megosztották már annyian... kapcsolási rajznak hívják.
Előzmény: Stickhorse (64) -1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:36 | #70
A VIDEÓBAN BEMUTATOTT RENDSZER REPÜLNI TUD, NEM ENERGIÁT TERMEL HELLOO! :DD
Előzmény: Stickhorse (66) -1 VÁLASZ
Nikolausz 2014. 03. 26. 21:36 | #69
5 éve még nem olvasgattam tudományos cikkeket, így nekem új!
A tachion-ról most átfutottam egy leírást, és ez az én hobbiszintű érdeklődésemen már jócskán túlmutat.

Para bizony! Küldj egyet ide is! Készülni kell a zombiapokalipszisre! :D
Előzmény: Resystanc3 (59) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:36 | #68
Hát persze, minek is kéne bizonyítanod az állításaidat...? :D Felháborító, hogy nem hisz neked senki bemondásra! Hallatlan!

"Kitalálnád, hogy a 0.05mm kábelben van az elem meg a csavarban."

Épp ezért írta Stickhorse, hogy te megmondod, mit szerezzen be, és ő megveszi. Akkor nem fogja keresni a csavarban az elemet, ugyanis ő hozta, tudja, hogy nincs benne. De így sem vállalod a megmérettetést. "Vajon" miért...? :)
Előzmény: Resystanc3 (62) 0 VÁLASZ
odabaxok 2014. 03. 26. 21:36 | #67
Egy valamit nem értek. Ez a sok okos mérnök, akik otthon a panelban összeraknak maguknak egy saját energia termelő szerkezetet, miért nem csinálnak ebből pénzt? Azt állítva, hogy megfizethető alkatrészekből vannak, akkor miért nem viszik gyártószalagra? Nincs rá kezdőtőkéjük? Mai világban mi sem egyszerűbb, ha világmegváltó ötleted van. Feltolod kickstartere (vagy akármilyen más crowdsourcing cuccra), és félnap alatt összeszeded a pénzt. Ha egy zenelejátszó össze tud szedni 4M $-t (!!!), akkor egy saját kis erőmű haza a vitrinbe mennyit tudna?
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:36 | #66
Akkor maradjunk annyiban, hogy a videóban bemutatott rendszer nem termeli az energiát, csak az előállított energiát nagyobb hatásfokkal hasznosítja. Ez k*rvajó, de tényleg. Csak akkor miért nem ezt mondja???
Előzmény: Nikolausz (63) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:36 | #65
Te arról beszélsz itt, amit tévesen nullponti energiának neveznek. Én nem arról. A szabadenergia az ingyenenergia helyes neve, de a "nullponti" energia is idetartozik. Az helyesen térenergia vagy valami ilyesmi.

A kérdés többi része egy gyermeteg ideológiával próbálja pofán {@asz#i az egyértelmű és nyilvánvaló hasznot, ami az élet minden szintjét 200-szor jobbá teszi. Nem az a lényege, hogy ne kerüljön egyetlen fillérbe se. Ez a szocializmusból származó aljas szellem még mindig itt kísért az emberek fejében. Gondolkodj rajta, ha ez tényleg érdekel, de én nem válaszolok rá, ne is várd.
Előzmény: Stickhorse (60) -1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:34 | #64
Szeretnék találkozni egyszer egy olyan alternatív gondolkodóval, akinek a morális valóságával és a meggyőződésével nem ütközik az, hogy az eredményeit megossza az érdeklődőkkel...
Előzmény: Resystanc3 (62) +2 VÁLASZ
Nikolausz 2014. 03. 26. 21:32 | #63
Mikor írtam én olyan, hogy ez a szerkezet megtermeli az engergiát?
Félreértés ne essék, nem Resystanc3-ot védem, csak a posztot! Mert az elméleti irány nagyon is pozitív.

Most, hogy Resystanc3 mit bütyköl otthon ahhoz nekem semmi közöm, nem is értem mert nem vagyok villamosmérnök. Az Ő posztjainál már a generátortípusoknál elvesztettem a fonalat, ezért ebbe nem ugatok bele, mint ahogy sokan teszik "SS or didn't happen" címszóval.
Előzmény: Nas (58) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:30 | #62
Jó, dehát egy szkeptikus meggyőzésével minek töltsem az időt, nekem ez nem célom. Ez, hogy én bizonyítsam be neked egy szerkezet valódiságát, önző, aljas gondolat. Az a célom, hogy a szkeptikusok maguktól gyilkolják meg saját fejükben a szkeptikust, ezt én nem tudom elérni úgy, hogy bemutatom neked a cuccot szétszedve. Kitalálnád, hogy a 0.05mm kábelben van az elem meg a csavarban. A szkepticizmust nem lehet ésszel legyűrni, mert az akaratból van. Nekem is le kellett egyszer gyűrnöm, főleg amikor téridőről kezdtem tanulni. Ahhoz képest a szabadenergia teljesen racionális és hihető valami.
Előzmény: Stickhorse (57) 0 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 26. 21:30 | #61
igazán nem akartam már hozzászólni, ehhez az egyre eszementebbé váló vitához, de nem bírom megállni.
monty pythonba illő jelenet, amikor te hülyézel le másokat, akik annak nevezik az "eredményeidet", amik- nevezetesen blődlinek. (még ha nem iezt a kifejezést használta a kolleganő.
és amit a nők és technika kapcsolatáról írsz, azt elmondanád esetleg pl. mme curie- nek is..?
az ősrobbanás pedig nem hit kérdése- csak szólok, hogy ne halj meg hülyén :)
Előzmény: Resystanc3 (37) +2 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:29 | #60
Erre is rákérdeznék. A szabadenergia ugye ott van. Így benne az anyagban meg a térben meg úgy egyáltalán. Kvázi egy létező mennyiség, amit ki lehet aknázni. Mennyiben "forradalmi" ez esetben egy eszköz, ami "szabadenergiát" hasznosít, ahhoz képest, mint ami kvázi a fosszilis energiahordozókból vagy a fúziós reakcióból nyeri ki a felhasznált anyagban rejlő energiát? Attól eltekintve persze, hogy a fosszilisek égetése környezetszennyező.

A szabadenergiás eszköz alkatrészei ugyanúgy elhasználódnak - ami önmagában lehetetlenné teszi, hogy ingyenes legyen, és ha korlátozom az eszköz hozzáférését a közeghez, amiből kivonja az energiát, ugyanúgy hatástalan.
Előzmény: Resystanc3 (50) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:25 | #59
Ömm... ez már működik, létezik nagyban. USA légierő is használja, ez csak egy lokális szenzáció, hogy valaki rájött. 5 évente rájön erre valaki, ez mindig szenzáció olyankor. És jól lehúzzák az izén meg más helyeken és 5 év múlva megint. Ezért nincsenek ezek közkézen, az emberek el se hiszik (5 évente)!

Tudok neked 5x gyorsabb részecskét mondani a fénynél: tachion. Einstein is kimondta. A fénysebesség csak bizonyos körülmények közt nem léphető át, ahogy az ohm törvény is csak bizonyos körülmények közt működik.

"miért kellene egyből olyan szerkezetet építeni amiben "termelődik" az energia"
Én olyat építek, para? :D
Előzmény: Nikolausz (55) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:25 | #58
"egy atomreaktor is megteszi a forgómozgáshoz kellő energia előállításához"

Csak ezzel az az "aprócska" bibi, hogy akkor tulajdonképpen az atomreaktor termeli az energiát, nem a kütyütök, amit állítotok...
Előzmény: Nikolausz (55) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:23 | #57
Resystanc3, egyet érts meg, kérlek! Nem megérteni akarom a működését elsődlegesen, hanem tapasztalni. Az, hogy előttem rakd össze, az pusztán azért kellene, hogy lássam, hogy tényleg csak azt pakoltad bele, amit odavittem neked. Ezzel lehet kiküszöbölni, hogy elkezdjem keresni az akkumulátort meg a hálózati kábelt.
Előzmény: Resystanc3 (54) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:23 | #56
Ki gondolta volna, hogy ez lesz a válaszod... :) Így viszont ne is csodálkozz rajta, ha értelmes ember kétségbe vonja az állításaid valóságtartalmát.
Előzmény: Resystanc3 (54) 0 VÁLASZ
Nikolausz 2014. 03. 26. 21:19 | #55
Remélem érzed, hogy ez még csak egy elmélet, melyből részleges eredmény jött csak ki és mindenki csak tapogatózik (lásd előzőleg linkelt videóm).
Nem véletlenül van beidézve a "kiegészített" Newton törvény, ami ha visszaigazolódik évek, évtizedek során kizárólag utána jöhetnek szóba a gyakorlati felhasználások.

(elég emlékezni a hadronütközető sebességmérésére amikor kijelentették, hogy a részecske gyorsabban ment a fénynél, megdöntve ezzel Einstein elméletet, képzelhetet ezeket hogyan fogadják)

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, miért kellene egyből olyan szerkezetet építeni amiben "termelődik" az energia?
Kezdetben szerintem egy atomreaktor is megteszi a forgómozgáshoz kellő energia előállításához. Aztán, ha már ott tart a technika mint amit manapság látunk a sci-fi filmekben akkor lehet továbblépni.
Előzmény: Stickhorse (45) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:19 | #54
Nem akarok a jelenlétedben forrasztani és tekercselni hónapokig. Hiába mutatom be neked vagy bárkinek a működését, mert hiába bólogatsz hogy érted hogy mi történik, közben fogalmad sincs, hogy az egész mitől rezeg. Vagy leás valaki a legmélyére az egésznek és alkatrészenként tanulja meg az elektronikát, és párszor megrázza az áram (engem 6x rázott), vagy ne ezzel akarjon foglalkozni. Szerintem mindenki meg tudja tanulni, csak a gőg meg az "úgyseműködik" erősebb.
Előzmény: Stickhorse (52) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:15 | #53
tpatrik.... az ilyen szarok miatt nem hisz senki a szabadenergiában. Nézd már meg, mitől működne az? Még ha az antenna venné is a sugárzóenergiát, akkor is túl rövid. Inkább csináld Tesla sugárzóenergia antennáját, az olcsó is, egyszerű is, működik is.
Egyébként erről a szarról van leleplezővideó. Meg még sok másikról is, amikben mágnesekkel hülyítik a népet.

Blocking oscillator volt a 300 ft-os alapja.
Előzmény: tpatrik (46) -1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:14 | #52
Akkor ugorjunk neki máshonnan a témának. Ha megvenném az általad összeállított lista alapján egy szerinted működőképes eszköz alkatrészeit, hajlandó lennél azt a jelenlétemben összerakni, és bemutatni a működését?
Előzmény: Resystanc3 (47) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:11 | #51
Stickhorse 45-ös kommentjében fellelhető kérdésére, amit én is megpendítettem, valahogy még mindig néma kuss a válaszotok... Tudod, értelmes emberek nem érik be félrebeszéléssel, mert amit itt előadsz, az semmi más.
Előzmény: Resystanc3 (47) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:10 | #50
Kevered a szabadenergiát ezzel a szerkezettel, ahogy lejjebb lilaflex keverte a gravitációval. Ezek külön témák.
Előzmény: Stickhorse (45) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:08 | #49
Pontosan.
Előzmény: Nikolausz (43) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:08 | #48
Igen, ez is tipikus, hogy ha otthon meg akarod csinálni, és "valahogy" mégsem működik, akkor biztos te vagy a hülye, meg nem ÚGY csináltad, meg nem delejezted meg eléggé a mágnest hozzá, stb. Az is elég gyanús, hogy ezekből a csodakészülékekből mindig csak egyetlen prototípus van, ami szigorúan messziről csodálva működik csak... :)
De nőkkel úgy látszik, nem is mer beszélgetni a mi házi géniuszunk (nehogy már a végén kiderüljön, hogy okosabbak nála)... :)
Előzmény: Stickhorse (42) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 21:07 | #47
Leírom harmadszor, de többet nem:
Nem akarok szkeptikusokat bizonyítékokkal meggyőzni, meg se fordult a gondolat a fejemben. Azoknak írok, akik hajlandóak gondolkodni, meg azoknak, akik szintén tudják, mitől tud egy jól behangolt többszörös visszacsatolású rezgő rendszer többet leadni, mint amennyit megeszik. Nas egyik körbe se tartozik bele. De ha tőlem vársz garanciát a te kezed munkájára a megépítés után, akkor te se. Nekem is 10 szerkezetből 1 működött az elején, azóta csukott szemmel felismerem, mi igaz és mi nem. Az az 5 szerkezet működik, amiket felsoroltam. Aki minimálisan se ért a témában semmihez, az ne harcoljon az ellen, aki kicsit már érti. Ha meg nem értesz hozzá, akkor miért akarnád eleve megépíteni? Meghalsz építés közben.

Azt se mondtam, hogy olcsó. Egy 1 wattos szerkezet olcsó, egy 5 kilowattos 300.000 forint körül jön össze, ha csak azt veszed meg, amit nem lehet otthon előállítani. Ennyi kell egy lakás hálózatról való lekapcsolásához minimum, és akkor még nem vettél kijelzőt, ami mutatja, hány watt a fogyasztás éppen, stb.
Előzmény: Stickhorse (42) -1 VÁLASZ
tpatrik 2014. 03. 26. 21:05 | #46
most ezzen dolgozom nagyban http://youtu.be/yoCBORXzOqU

az a 300ft-os amirol irtal annak mi az alapja?
Előzmény: Resystanc3 (32) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 21:01 | #45
Kérdeznék tőled és Resystanc3-tól valamit. Egy ilyen rendszer forgását mi idézi elő? Valaminek csak be kell azt indítani. Akkor most ingyen jön az energia a semmiből, vagy mégiscsak van valami befektetés? Osztmegaztán tud-é az inyercia a befektetettnél több energiát termelni rendszerileg, kisangyalom?
Előzmény: Nikolausz (43) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 21:00 | #44
Ez a szánalmas, olyan IQ nulla gyökerekre jellemző sárdobálás, akik miatt a nők frigidek lesznek, szintén nem volt sem magyarázat, sem bizonyíték az elméleted helyességére vagy a kreálmányod létjogosultságára, bocs. :)
Előzmény: Resystanc3 (37) +1 VÁLASZ
Nikolausz 2014. 03. 26. 20:58 | #43
Ebbe szerintem ne menjük itt bele komolyan, még a végén keletkezik pár tudathasadás. :)
Érzésem szerint a forgásirány mindegy, az ezt ellensúlyozó 90°-os forgástengely irányát kell jól belőni és kész is a kis lokális inerciarendszered.

Összegezve az irány jó, meglátjuk :)
Előzmény: Resystanc3 (41) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 26. 20:53 | #42
Megpróbálom neked lefordítani Nas kritikai álláspontját. Ha én terjeszteni kezdem írásos formában a Fliegenvogel-generátort, ami két, 38,5 fokban egymást metsző acél- és réz pálcából, valamint egy ezektől 3 cm-re elhelyezett mágnesből áll, ami 15 kW tiszta energiát termel, az ettől még nem lesz bizonyíték. Még akkor sem, ha én leírom mellé, hogy egy 80.000 Ft-os eszközzel bemértem. Majd ha odajön 10, egymástól független megfigyelő, és ők is azt látják, hogy két, egymásra fektetett fémpálca meg egy mágnes 15 kW energiát termel, akkor már elhiszem.

Mondhatod persze, hogy keressen rá más is a Fliegenvogel-generátorra, építse meg, olcsó dolog és működik. A probléma az, hogy ha én megépítem és nem működik, abból szokott az lenni, hogy nem értem a rendszer működését, nem jól mértem be, meg amúgy is rosszak a belső rezgéseim és azért nem működik. Nem a generátor hülyeség, hanem én vagyok balfasz hozzá. Nyilván...
Előzmény: Resystanc3 (37) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 20:43 | #41
Pontosan. Ebből rá lehet jönni, hogy a posztképen a csóka csak egy makettet tart, mert csak akkor működik, ha a tengelyre párhuzamos tárcsák is forognak. Ha jól tippelem, belülről kifelé forogva és együtt körbe forogva hoznak létre egy gravitációs vortexet, aminek már nem kell gravitációs tér, mert nem abba kapaszkodik bele. Le se merem írni, hogy mibe.
Előzmény: Nikolausz (39) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 20:39 | #40
"Az ember önzőbb annál hogy ne akarjon pénzt látni a szerkezetéből."
Nem az ember önzőbb, hanem te vagy önzőbb annál. Nagy különbség. Én nem akarok hasznot csinálni vele, épp elég haszon a havi 70.000+ ami megmarad.
Te sztár akarsz lenni és gazdag, én valami egészen máson dolgozok. A legtöbb találmány, amivel eddig dolgom volt, ingyen lett közzétéve "ha nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek" alapon. És ezek a feltalálók nincstelenül haltak meg. Amíg ilyen anyagiasan gondolkodsz, addig nem fogsz semmi igazán jóra rájönni, mert végig a fals célod lebeg a szemed előtt, és nem az, hogy miért durran el mindig ez a kurva tranzisztor. Az írásod alapján 20 év körülinek tippellek, de ahhoz képest is elég elfajzott gondolkodásúnak ehhez a pályához. Bankár nem akarsz lenni? Nem jósolok neked túl nagy jövőt a szakmában, de ha kiveszed a terveidből a pénzt és az "én"-t, még egyszer akár a lakásotokat is leválaszthatod az elektromos hálózatról. Ez legyen a cél, ne a duzzadó pénztárca és a celeb élet.
Előzmény: robi0000016 (38) 0 VÁLASZ
Nikolausz 2014. 03. 26. 20:35 | #39
A sok kritizáló Izéolvasó között miért nem volt olyan akinek nem is oly régi poszt berémlett volna ezzel kapcsolatban?

Ó megvan, fingotok sincs miről beszél az öreg és savaztok mindenkit aki mellette szól.

De a gyengébbek kedvéért:
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=27061
-3 VÁLASZ
robi0000016 2014. 03. 26. 20:28 | #38
Hát véleményem szerint. Az ember önzőbb annál hogy ne akarjon pénzt látni a szerkezetéből. Senki nem elégszik meg egy kis hírnévvel. Aztán a csórón egyedül a felejtés homályába vészve, egy gondolattal gazdagabban, hogy "adtam a világnak, csak még nem értékelik". Ilyen színpadias módon élni, halni. Mint ahogy sok Nagy feltaláló tette. Ezen bukik el mindenki annyira félti a titkát hogy inkább elpusztítja vagy a sírba viszi mintsem hogy más profitáljon belőle.
Én speciel nem félek az olajlobbitól meg semmitől, A világ szerintem egyre toleránsabb egyébként. Előbb-utóbb teret nyernek a nagyszerű találmányok. De bármiféle gazdasági érdek nélkül is szivesen társalognék ilyen támáról.
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 20:24 | #37
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Nas (36) -5 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 20:10 | #36
Papírra bárki, bármit le tud írni, még jól is hangozhat. Engem az érdekel, ami elvileg már meg van építve. Abból szeretnék látni végre egy olyat, ami valóban működik (és nem csak youtube videón, ahol ügyesen el lehet rejteni a hálózati kábelt, ami az egészet hajtja, stb...). Nem a szkepticizmus fogyaték, hanem a kényszeres hazudozás...

"Ennél közelebbről már csak úgy tudnám bemutatni, ha oda vinném és letenném eléd az asztalra, de akkor is azt keresnéd, hova van benne elrejtve az elem."

Pontosan. De ha valóban nincs benne elem, akkor nem fogom ugyebár megtalálni...mitől félsz hát? :) Időt meg akkor leszek majd hajlandó pazarolni erre az egész témára, ha bármelyik önjelölt zseni akár csak egyetlen BIZONYÍTHATÓAN működő eszközzel előáll, amit valóban érdemes megérteni... Egyenlőre a hőbörgésen meg a meg nem értett zseni szerepében való tetszelgésen kívül te sem tudtál felmutatni még semmi kézzel foghatót... Addig pedig az a kecske, aki mondja. :)
Előzmény: Resystanc3 (35) +1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 20:01 | #35
Leírtam a berendezések neveit, felsoroltam 5 különbözőt. Ha nem tudod beírni ezeket a googléba és rászánni egy délutánt, az nem az én fogyatékosságom. Ez fogyaték, semmi más. Ennél közelebbről már csak úgy tudnám bemutatni, ha oda vinném és letenném eléd az asztalra, de akkor is azt keresnéd, hova van benne elrejtve az elem.
Bővebb leírást hiába adok, hónapokba telik őket egyenként megérteni. Mennyire fogjam rövidre? Annak mutatok leírást és videót is, akiről megbizonyosodok, hogy képben van a rezgő rendszerekkel és a kapcsolódó ismeretekkel is. Egyébként hiába adok egy kecskének asztrofizika könyvet, csak megeszi.

És ha beszólsz, akkor olvasd el az egészet, amit írtam, ne csak kiragadj egy mondatot, és azon ugrálj, mint egy majom, aki felrúgta a sakktáblát és örül, mert azt hiszi, hogy győzött.
Előzmény: Nas (30) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 20:01 | #34
Pedig "free energy" nincs, azt nem lehet a "semmiből" teremteni. Te is használsz/átalakítasz a szerkezetedben/-hoz/-hez/-höz valamilyen energiát, max. nem tudsz róla / (egyenlőre) nem kell érte fizetned... Ha a Föld gravitációs mezőjét használod, akkor is olyan erőteret használsz, aminek a létrejöttéhez anno (ha máskor nem, az ősrobbanáskor) energiabefektetés kellett.
Előzmény: Resystanc3 (32) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 19:52 | #33
Én nem ellenük küzdök, hanem értük. :) Ezt eddig 1 ember ismerte fel, pedig évek óta írok ilyen helyeken. Értem is küzdöttek és el is érte, hogy az agyam sebességbe tegyem.
Előzmény: piszok alfred (29) -1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 19:50 | #32
Üdv! A meghajlást a krumpliföldön csináld, én nem igénylem, mestere meg senkinek se akarok lenni.
Nem tudom, kik tudják, hogy végtelen az energia, én úgy tudom, hogy véges. De sok van, az igaz.
Nem kell milliókat áldozni, az én első kütyüm kb. 300 forintot érhet, a második alkatrészeiért nagyjából 1500 forintot fizettem. Az már más kérdés, hogy a műszer, amivel mérni tudtam, 80.000 forint.
Túlmisztifikálják az emberek a témát, mert az energialobbi mindenhol azt reklámozza, hogy szabadenergia nincs, csak a kutatólaborokban, de még ott is csak lesz. Közben 300 forintos cucc is működik, csak másképp kell gondolkodni, nem mások befolyásoló akarata szerint. Youtubon, meg amúgy a neten ezért van 1 jó berendezésre 3000 bullshit, hogy ne lehessen azt az egyet megtalálni. És akkor jönnek az izére és kioktatják az embert, hogy ő megnézte jutubon és nem talált, tehát nincs.:D De ezerrel küldik azt a videót, amiben egy zárlatba kapcsolt hosszabbítóban egy szikrától 230V-os feszültség terem. Ott a fejben van zárlat.

Valamelyik hozzászólásban leírtam, hogy aki üzletet akar csinálni ilyen berendezésekből, azt leültetik. Nem lehet, különben már minimum 50 éve nem égetnénk semmit, ami kőolaj vagy radioaktív vagy bármi ilyesmi. Ez egy biznisz, azért van még mindig drótokon az áramszolgáltatás. Nagyon jó biznisz azoknak, akik benne vannak. Még tisztességes vállalkozást se nagyon engednek beindulni (próbáltam), nemhogy free energy device árusítást, felejtsd el. Ezzel nem a világot akarod szebbé tenni, hanem a saját pénztárcád. Amíg így gondolkodsz, hogy már a hasznot számolod, addig túl nagy sikerekre ne számíts.
Előzmény: robi0000016 (28) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 19:45 | #31
:DDD Psszt...ez a titkos szabadkőműves társaságukhoz való tartozás jele. Csak beavatottak tudhatják a szocialista textilipar szabásmintáiban rejlő UFO-üzenetek jelentését...
Előzmény: Wisniowiecki (7) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 26. 19:41 | #30
Rohadt érdekes, hogy ahányan csak büszkélkednek ilyen "csodaszerkezetek" feltalálásával, egyik sem engedi, hogy mások közelebbről megnézzék a művét, vagy tanulmányozzák, ahogy az a gyakorlatban működik (vagy épp nem működik, ugye)... Nagyot mondani, meg légből kapott elképzeléseket gyártani bárki tud. Ahogy azzal takarózni is, hogy azért nem avat be senkit, mert más biztos nem tudná felfogni az ő elméletének a zsenialitását. (Az arcból kéne inkább kicsit visszavenni...) Elárulom, ha valaki a saját elméletét sem tudja lényegre törően és hitelesen elmagyarázni más embereknek, akkor ő sem érti igazán a dolgot...

Ja, én meg nemesítettem rottweilerdinnyét, de a ti érdeketekben nem mutatom meg, nyenyenyeee...még megharapna valakit, aztán dinnyévé válna az illető (abból meg van elég). :D
+2 VÁLASZ
piszok alfred 2014. 03. 26. 19:36 | #29
Ne küzdj velük. Egy olyan véglény, amelyiknek a legnagyobb problémája a pulóver, miért nem vagy gazdag, miért nem vagy sikeres, az soha nem fogja megérteni, hogy mit jelent a mai világban az, ha nem kell villany és gázszámlát fizetni. Ezekre tudja alapozni orbán a rezsicsökkentés mantrát. Most állok neki a Neogen végső verziójának, a Kapanadze is összeszerelés előtti állapotban leledzik, ha beindultak, csak a számlák hiányából tudok évente nyaralni járni, és nem igazán érdekel az, hogy azzal küzdjek, hogy a sok véglénynek jobb legyen. Örüljön magának a panel kilencediken, oszt jónapot.
Előzmény: Resystanc3 (8) 0 VÁLASZ
robi0000016 2014. 03. 26. 19:27 | #28
Szia ha neked most komolyan van olyan működő szerkezeted ami képes több energiát kiadni mint a befektetett energia. akkor meghajlok előtted és mesteremmé fogadlak. Most komolyan szerintem a tudás után a második legnagyobb érték a a világon az energia. Tudjuk hogy végtelen sok energia vesz körül minket, de a kinyerése más dolog. Viccen kívül mondom hogyha érdekel a dolog képes lennék még forintban is milliókat álldozni ilyen szabadenergiás szerkezetre, mert az energia mindig jóüzlet és bőven megtérül.Szóval szebbétehetjük együtt a világot. Engem is érdekel a téma már álldoztam is rá kb 100 ezer forintot, hobbi szinten. és lenne egy rakat szerkezet ötletem. de hasonló megszállot ember akivel megoszthatnám ötleteimet és érdemben tudnék értekezni egy ilyen szerkezetről az nincs. R.o.b.i@vipmail.hu
Előzmény: Resystanc3 (23) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 16:29 | #27
Miért, ha te begyűjtöd az esővizet egy vödörbe, akkor a vízművek feljelent lopásért?
Előzmény: dude (26) -1 VÁLASZ
dude 2014. 03. 26. 16:20 | #26
Jól van, Gazsi, csak vigyázz az ELMÜ kommandóval, hamar rájönnek, hogy lopod az áramot! :)
Előzmény: Resystanc3 (24) +3 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 16:18 | #24
Jó, lesüllyedek a szintedre, ezt sasold:
Nekem nem kell áramért és meleg vízért fizetnem, NYE-NYE-NYE! De kössz, hogy szóltál!
Előzmény: dude (22) -1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 16:17 | #23
Nem hagyom, nem kerül nekem semmibe kivenni a részem a tájékoztatásból. Aki tud valami forradalmi dologról, annak kötelessége megosztani másokkal, hogy váljon már kicsit jobbá ez az egész. Az ellenállás miatt viszont nagyon okosan kell fogalmazni, pedig szívesen kiraknék kapcsolási rajzokat, elhiheted.
"Manapság a tudományos cím mindenek felett" - autoritás iránti tiszteletnek hívják, kevés dolgot gyűlölök igazán, de ez az egyik. Az orvos, a tanár, az ügyvéd, a nemtudomki mindig csak okosabb lehet, hatalma van, tisztelni kell, közben alig néhány van köztük, aki mesterség szinten végzi a dolgát, a többi ugyanolyan lakótelepi neurózisos átlagpolgár, mint akármelyik alsóosztálybeli. Ez az autoritás dolog a szocializmus bűze, alig várom, hogy legalább lássam csökkenni.
Előzmény: 3m3ricus (21) 0 VÁLASZ
dude 2014. 03. 26. 16:13 | #22
Vigyázz, mert egy ismerősöm is épített ilyen szabadenergiás szerkezeteket, miután elrabolták a Zufók, aztán mikor megépítette, utána a szabadkőműves zsidó olajsejkek bezáratták szegényt a bolondok házába, nehogy konkurenciát jelentsen az olajbiznisznek!
Előzmény: Resystanc3 (4) +3 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 03. 26. 16:05 | #21
Hagyd! Pár száz éve azt hitte a sok gyökér, hogy a Föld lapos, sőt ezért rengeteg embert el is égettek, aztán kiderült, hogy mégse.
Mindig a változás a fájdalmas, mert sok begyepesedett farok nem képes új dolgokat megtanulni, új lehetőségeket észre venni. Manapság a tudományos cím mindenek felett, de az én szememben egyre többször már szart se ér.
Előzmény: Resystanc3 (8) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 15:34 | #20
Ilyet láttam már több működőt, tényleg nem olyan bonyolult. Csak drága. Egy olyan, ami lead 15-20 KW-ot egy kétemeletes ház ellátásához, annak már az alkatrészei is elképesztő drágák. De működik.
Előzmény: lilaflexninja (17) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 15:30 | #19
Hát de leírtam a szerkezetek neveit, utánuk tudsz nézni. Némelyikről kétféle kapcsolási rajzot is találsz, a Kapanadze generátorról meg annyit, hogy nem győzöd kitalálni, melyik a legfejlettebb. Én nem találtam fel semmi újat, csak megépítem a működő cuccokat, legfeljebb módosítom a gondolatom szerint.
Szem kell hozzá és tapasztalat, hogy ki tudd szűrni a tengernyi bullshit közül a komoly műszaki berendezéseket. Nem tartottam meg magamnak, leírtam, mit kell keresni, ott van felsorolva 5 berendezés neve.
Ha semennyire se értesz hozzá, akkor hiába mondom, hogy mit hogyan mértem, mert ugyanúgy legyint rá mindenki. Aki ért a teljesítményelektronikához (megjegyzem, én is csak ugatom), az rögtön tudja, melyik végén kell megmérni.
Én se vagyok se fizikus, se műszerész, fizikából 1-es 2-es voltam, mert nem érdekelt. De egy szép nap nekiálltam és minden nap kétszer annyit tanulok, mint amennyit előző nap tudtam. A tudást nem az iskolában adják, hanem csak tippeket, hogy mikkel érdemes foglalkozni, ha véget ér a suli.

A búgócsigás gravitációs témának semmi köze a szabadenergiáshoz, két teljesen külön téma.

"hogy mindent és mindenkit eltapos az olajlobbi"' - Pontosan. A feltalálók nem tudják nem akarni, hogy jobb legyen a világ. A feltalálásnak ez a magva, de legfőképp a kíváncsiság.

Ha tudnál egy ilyen tehénmasszírozó gépet építeni, nem tudna elterjedni, de ha gondolod, próbáld meg. Sokan börtönben ülnek, akik ilyen tehénmasszírozókat akartak piacra dobni. Nem kell elhinni, meg kell próbálni. Én csak azért merek ilyeneket leírni, mert eszem ágában sincs boltot nyitni belőle, viszont mindenkit arra buzdítok, kapcsolja ki a tévét és dugjon már össze egy égőt és egy elemet, másnap próbálja meg villogtatni, és ne álljon meg itt.

Ha bonyolult és drága, miért nem ér szart se? Én 100.000 fölött öltem eddig bele, de egy jó hobby többnyire mindig jó sok pénzt elnyel, fanatizmustól függően. Én nem vagyok fanatikus, de csóró az igen.

"De most már utána nézek az összes ilyen szerkezetnek ... hiszem, ha látom." - Helyes, de ne azt nézd, miért nem működhet. Én is beszéltem két elektroműszerésszel az egyik szerkezetről, az egyik azt mondta, hogy a fizika törvényei szerint ez bullshit, a másik elmagyarázta a működését, mert épp ő is épített egy olyat. Nagy különbség van műszerész és műszerész közt, általában a legtöbb még 50 éves korára is azt próbálja megérteni, amit tanítottak neki a főiskolán, ez tapasztalatom. Nekem könnyű dolgom van, mert én nem tanultam, mit lehetetlen megcsinálni.
Előzmény: lilaflexninja (15) -1 VÁLASZ
tpatrik 2014. 03. 26. 15:25 | #18
"Nagyon sokan foglalkoznak már ezekkel, de nem terjed a hírük, mert egyszerűen éretlen a társadalom"

nagyon szepen leirtad, ép ez a lényeg az egésznek, mert nekem az jonn le hogy te is elég éretlen vagy mert nem szeretned ezt megosztani nekunk, hogy lehetosegunk legyen a recsikokentésre, pedig csak igy lephetunk tovab ha a gondolatokat talalmanyokat megoszuk masokal is
Előzmény: Resystanc3 (8) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 26. 15:13 | #17
Emberek, aki nem lusta, és nem tesped a barátok közt és a valóvilág által leszedált agyhalott állapotban, az építse meg: http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert36/NeoGMagy.html nem kell hozzá sok minden, se nagy ész, csak egy kis fifika, meg akaraterő. A neodymium mágnesek sem drágák egy kis darab csak 85 forint. Aki megépítette, azért számolja össze mennyibe került, és mennyit spórolt egy év alatt. Ne legyetek lusták!


nandras01 2014. 03. 26. 15:05 | #16
"Az életem már azért se könnyű, mert senkivel se lehet beszélgetni semmiről."
akarsz róla beszélni?
Előzmény: Resystanc3 (13) +6 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 26. 15:03 | #15
De látod milyen vagy? Tóth László legalább megosztja amit tud, te meg megtartod magadnak. Azért kell videó, hogy az ilyen parasztok, mint én is lássunk ilyet, mert nekem nincs annyi eszem, vagy türelmem, vagy tudásom, hogy ilyeneket építgessek. Nem vagyok fizikus, nem vagyok mechanikus, műszerész, se semmi ilyen. De érdekel, főleg, amikor mint te is, jössz a dumáddal, hogy én építettem három szabadenergiás szerkezetet, de jó vagyok, de bizonyíték, vagy valami az semmi. Mit mértél be? Ezt olyan könnyű mondani, van bizonyíték, bemértem. Talán azért éretlen a társadalom, mert vagy olyan humbukokat magyaráznak a "szakértők", hogy azt ember nem érti, vagy fellengzősek és sértődöttek, hogy minket nem ért meg senki. Ufótalálkozóra kell elmennem, vagy mindenképpen gugliznom kell és kutakodnom a sok izé között, hogy kapjak egy kis infót, ha a benfentest meg megkérdezem, akkor az a válasz, miért mutassam meg? Akkor tartsd meg magadnak, én meg nem hiszem el.

A bugócsiga meg nem győzi le a gravitációt csak a tehetelenséget, vagy a tehetetlenség győzi le a gravitációt, mittomén, de annyit még én is értek, hogy ha nem adok energiát a bugócsigának, akkor eldől, elfogy a kezdeti energiája, sokkal több energiát kell beleőlni, mintha mondjuk dobálnám a levegőbe. És akkor még nem is irányítottam.

Komolyan nem értem, hogy ha ennyi szuper szerkezet és szuperagy van a világban, akkor miért nem terjednek el ezek a dolgok, mert az nem létezik, hogy mindent és mindenkit eltapos az olajlobbi, mert az ész, a gondolat, a tudás már csak olyan, hogy a legsötétebb diktatúrában sem lehet eltaposni, a "fény" mindig utat talál magának. Szerintem vagy bulshit az egész, vagy irigyek ezek a feltatálók, és nem akarják, hogy jobb legyen a világ. ha én mondjuk tudnék egy önműködően működő minimális energiával is működtethető tehénmasszírozó gépet építeni, már csak azért is minden faluba építenék egyet, ha tetszik ha nem. Ha annyira jó, úgyis annyira olcsó és egyszerű, hogy meg tudom tenni, ha bonyolult meg drága, akkor meg szart sem ér az egész.

De most már utána nézek az összes ilyen szerkezetnek, legalábbis most a szabadenergiásnak, és építek egyet én is és bemérem, és majd hiszem, ha látom.
Előzmény: Resystanc3 (8) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 26. 14:59 | #14
gyenge, én feltaláltam a Perpetuum mobilét, 2szer is,de megtartom magamnak, boccs
Előzmény: Resystanc3 (8) +3 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 14:57 | #13
Nem olyan könnyű ám kihámozni az iróniát a sok lehúzó beszólásból. Szeretem a viccet és értem is, de a hozzászólásodban másodszori olvasásra se akadtam rá. Az életem már azért se könnyű, mert senkivel se lehet beszélgetni semmiről. Ismerőseim azt se tudják, hogy rakjanak össze egy égőt és egy elemet, más területeken se túl edzettek, szóval ha véletlenül idegenek közt szólalok meg, akkor meg jön hogy Nobel-díj meg hogy miért nem haltam már ki. És mégse lettem alkoholista, de még lehetek.
Előzmény: nandras01 (12) 0 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 26. 14:49 | #12
ha már ennyire megy neked a bütykölés, meg lusta sem vagy, akkor igazán építhetnél egy iróniamétert is :)
hidd el, sokkal könnyebb lenne az életed.
Előzmény: Resystanc3 (11) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 14:44 | #11
Ez a betűtészta hányás az, amit kértem, hogy ne. Nem kell hozzá rengeteg ész, hanem mindenki más lusta. Ez az igazság. Ha van is az intelligenciának normálszintje, az biztos nem az, ahol ma vegetálnak az emberek. Én se vagyok okos, csak nem szeretek unatkozni.

Nobel-díjról mindenkinek van egy elképzelése, hogy bizonyos észért cserébe odadják. Hát nem, meg nem is mindenkinek kell, én se vagyok akadémikus, csak a magam szórakoztatására építem ezeket, amíg mindenki más Magdi anyust gyászol. Ha valakiről kiderül, hogy nem csak egész nap a tökén vakarja a szőrt, akkor rögtön jönnek a Nobel-díjas beszólások. :D Ki kéne már ebből nőni. Nobel-díjat olyan felfedezésért adnak, amiből anyagilag hosszútávon nagyot profitálnak a befektetők, a szabadenergia nem éppen ilyen.
Előzmény: nandras01 (9) 0 VÁLASZ
odabaxok 2014. 03. 26. 14:37 | #10
"Minek kéne nekem videót mutatnom róluk? :)"

pont csak eddig olvastam...

http://lh6.ggpht.com/_97tC0-wY-VE/TKMyTNdmLFI/AAAAAAAAAFs/5-zao-KLtX8/religious-logic-01.png
Előzmény: Resystanc3 (8) +3 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 26. 14:35 | #9
és ezzel a rengeteg ésszel, meg a páratlan zsenialitással még nincs egyetlen nobel díjad sem??
óh, míly igazságtalan a világ :)
Előzmény: Resystanc3 (8) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 14:24 | #8
Minek kéne nekem videót mutatnom róluk? :) Anélkül nem működnek vagy mi? Ez akkor is feltölt egy kapacitort itt az asztalon, ha más nem hiszi el. Nem célom nekem senkit meggyőzni, csak mielőtt mindenki lesajnálja az ilyen embereket, előbb meg kéne cáfolni mérésekkel. Én mértem és igazoltam, azóta ezzel foglalkozok.
Nagyon sokan foglalkoznak már ezekkel, de nem terjed a hírük, mert egyszerűen éretlen a társadalom. Amíg mindenki az energiamegmaradás törvényéhez imádkozik, addig fizetik a villanyszámlát is.
A Napnak meg a krumplinak semmi közük ehhez. Egy szabadenergiás szerkezetnek nincs bemenete, ezért "szabad" a neve. Az ingyenenergia egy kapitalista kifejezés az áramszolgáltatótól vásárolt energia ellenkezőjére. Az téves kifejezés, ez teljesen másról szól.
Nem hinném, hogy az alkatrészek és a drót ára miatt bukna el a projekt, ha ez elindítás után csak megy és megy. Fél év alatt a csapágy elkopik, addig építek naponta 1-et.
Az egyik szerkezet egy módosított Bedini-motor, nem nagy bukfenc. Mindenki tud építeni, aki hajlandó rááldozni az idejét. Aki nem hajlandó, az legalább ne szólja le azokat, akik vették a fáradságot.
A másik egy speciális pulzus motor, az se áll meg egykönnyen. Ezen dolgozok most. Semmi különleges nincs benne, csak többszörös a visszacsatolás, ez a titok.
De ezek mozgó szerkezetek, amolyan belépő szint a szakmában. Az igazi jó cuccok nem mozognak. Ilyen a Hendershot generátor, a Kapanadze generátor, Tesla-switch vagy a kedvencem, a Lindemann generátor. Ez is lényegében forgó mozgást végez, csak nem a test forog, hanem a töltéshordozók a vezetékek mentén. Egyszerű ez, ha az ember ráérez. Az egyik alkatrész, egy tekercs, mindig meglöki a töltéshordozókat. Ha ez a lökés nagyobb, mint amennyi lendületet veszítenek a töltéshordozók, szerencsétlen esetben le is éghet a lakás vagy belehalhat az ember, ha nem figyeli az értékeket. Ilyesmit mindig tisztes távolból kell végezni, mert többen haltak már meg így. De van még nagyon sok működő szerkezet, egyszerűek és igazán bonyolultak is. Amiket youtubon mutogatnak, azok mind bullshit-ek.

Az antigravitáció se akkora nagy dolog, mint amilyennek beállítják. Ha elengedsz egy könyvet, akkor leesik. Tehát van gravitációja. Ha megforgatsz egy búgócsigát, az nem dől el, mert vízszintesen lesz nehéz, függőlegesen könnyű. Így működik a gravitáció. Ha ehhez merőleges forgást adsz, felhajtóerőt kapsz a gravitációval szemben. Épp ezért téves az antigravitáció kifejezés is, mert nem hatástalanítja a gravitációt, hanem ellene hat, csak másképpen, mint egy rakéta.
Ilyet is építek, csak ez már drágább mulatság, meg aztán nem hinném, hogy repülni tudnék vele, de nem is ez a lényeg, hanem a folyamat és a végén a sör, amit örömömben kibontok.

Ehhez legyen szíves csak olyan szóljon hozzá, aki nem betűtésztát hány, hanem tényleg van valami mondanivalója.
Előzmény: lilaflexninja (6) 0 VÁLASZ
Wisniowiecki 2014. 03. 26. 14:12 | #7
Ezt a repkedő hindu templomos marhaságot már a hiteles, tudományos műsor, az Ancient Aliens is a zászlójára tűzte. Azt hittem, hogy kreatívabbak ezek a csodafeltalálok, nem kell más baromságait lopkodni. A vonatkozó Ancient Aliens résznek itt a korrekt kritikája:
http://www.youtube.com/watch?v=AItlDZmVLL4

Egyébként van alami íratlan szabály, hogy az örökmozgót/repülő csészaljat/vízzel hajtott autót/fluxuskondenzátort feltaláló magyar tudósoknak kötelezően kinyúlt, 20 éves pulcsit kell hordaniuk? Vagy erre is az olajlobbi kényszeríti őket?
+2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 26. 13:54 | #6
Videót róluk!!!!!! És amiből építetted a szerkezeteket azokat is szabad energiával hoztad létre, mármint az alkatrészeket? És tudsz antigravitációs űrhajót is építeni? És a szabad energia, vagy a körülöttünk lévő töméntelen mennyiségű energia honnan van, és örök és végtelen? Kb. emberi léptékkel mérve szerintem szabadenergiás szerkezet egy bödön víz a napra kitéve, de ne feledkezzünk el arról, hogy a nap is veszít az energiájából, szóval egy ide egy oda, energia terén. Más kérdés, hogy minket annyira nem érint a nap csökkenő energiája. Vagy a narancs elem, vagy a krumpli, ami képes egy órát működtetni, de honnan van az óra, honnan van a drót? Ahhoz mennyi energiát kellett felhasználni? Akkor mennyire is szabad, vagy ingyen az az energia?

De tényleg érdekel, milyen szerkezeteid vannak, mert érdekes dolgok ezek, csak sok az ilyen laikus ember mint én, és nehezen hisszük a dolgokat.
Előzmény: Resystanc3 (4) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 13:49 | #5
A cikkben meg egyszerűen a kettős forgás van leírva. Olyan, mint a búgócsiga, csak a tengelyre párhuzamosan is forog. Ha hülyeség lenne, a búgócsiga se működne, okosok. Ismeretek nélkül tényleg nagyon sötét és őrült hely lehet ez a világ.
-1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 03. 26. 13:37 | #4
Két szabadenergiás szerkezetem van, én építettem mindkettőt. Kis teljesítményűek, de működnek. Most építem a harmadikat, amiről reményeim szerint elmegy a számítógép és a tévé és a szoba világítása. Nagyon elborult lehetek és szerencsétlen. Majd próbálok más síkon gondolkodni és másra fókuszálni.
Előzmény: lilaflexninja (2) -1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 26. 13:23 | #3
Viszont meg kell, hogy mondjam boldog embernek tűnik az "őrültségében", és ebből nem is kéne kizökkenteni. Nekem is szoktak hasonló ötleteim származni, megfejtem a világ eddig megoldatlan kérdéseit, a különbség, hogy ilyenkor általában nem mondható józannak az állapotom, és másnap reggel nem hangoztatom az előző napi nagy ötleteimet.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 26. 13:19 | #2
Szerintem a régi maják, hinduk, egyiptomiak röhögnek nagyokat, hogy az utókor miket gondol róluk, hogy ők milyen kódokat rejtettek el az épületeikben. nem értem a modern emberben, hogy ennyire lenézi a régi idők emberék, hogy az nem tudott felhúzni egy piramist, pusztán saját erőből, és pusztán csak mert?!?! 5000 év múlva, majd az akkori emberek is azt hiszik, mondjuk Manhattan romjain mászkálva, hogy nézd már milyen morze jeleket rejtettek itt el az épületekkel? (oké a mai épületek jó ha száz évig kibírják). Hihetetlen.

Nem tudom megítélni, hogy hülyeséget beszél-e az öreg, azt viszont elhiszem, hogy a jövőben óriási felfedezések lehetnek, úgy hogy valami tök piti dolgot találnak ki, holt egyszerű megoldással jutnak iszonyat nagy eredményekre. Mert annyi mindent ismerünk már, annyi mindent felfedeztek, feltaláltak, a lehetőségek szerintem abban vannak inkább, amik mellett elhaladtunk, mondván az nem lehet, az túl egyszerű, az nem felel meg az ismereteinknek. Ilyen szempontból elhiszem.

Viszont nem hiszem, és fel nem foghatom, hogy ezek az elborult ufó meg nem tudom miben hívők, annyira nyomatják, hogy ingyen energia, antigravitációs technológiák, földönkívüli civilizációk, gyíkemberek, régi fejlettebb emberiség, stb stb stb, és mind annyira szerencsétlen ember. Nem igaz, hogy egy se lett még híres, gazdag, egyik se tudta végülis megcsinálni a szerkezetét. Kicsit mint az agykontrolosok, amikor azt magyarázzák, hogy de az agyaddal és a gondolataiddal a boldogság, a szerelem, a gazdagság, aztán mind a kutya feneke alatt van minden szinten.

elhiszem, hogy vannak hihetetlen dolgok, meg megmagyarázhatatlanok, de találjunk már ki valami mást, az ufóhívőknek (itt nevezzünk minden alternatív gondolkodású ipsét ufóhívőnek az egyszerűség kedvéért) is nem ártana már néha más síkon gondolkodni, mert úgy tűnik, hogy ugyanolyan szűk látókörűek, csak az a látókör fókuszál máshova.
+2 VÁLASZ
nandras01 2014. 03. 26. 12:50 | #1
egy újabb futóbolond.
végül is jól elfér arany laci, egely, széles gábor, meg a többi zakkant mellett :)