Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2014. 02. 16. 16:39 | #17
http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat
"Magyarország létezik jogi személyként, tehát az parancsol neki, aki bejegyezte vagy akinél bejegyezték."
Előzmény: Resystanc3 (12) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 02. 16. 16:32 | #16
Ugyanitt bérkommentelői állást vállalok, fizetésem dollárban és apró címletekben kérem, kedves Obama elnök úr.
Legyen oly kedves és ajánljon be az Ön igazi gazdájának is, az angol királynőnek.
Előzmény: Tooni (15) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 02. 16. 16:27 | #15
Igen, termék. A kibebaszott jogállamban te is egy termék vagy és a személyi számod alapján vagy nyilvántartásba véve, még le is papíroztak születésed után az anyakönyvi kivonatba!
Ilyen faramuci dolog ez a jogi nyelv!
Hadd segítsek, csak a Magyarország szót kell beilleszteni a megfelelő helyre:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jogi_szem%C3%A9ly#Jogi_szem.C3.A9ly_krit.C3.A9riumai
Magyarország "társadalmilag elismert cél", "társadalmilag hasznos" célra irányul.
Magyarország "létesítése alkotmányos alapjogokon nyugszik"
Magyarországot kikiáltották köztársaságnak, azaz "állami nyilvántartásba vétel szükséges, mely lehet deklaratív hatályú, tehát regisztrációs jellegű, illetve konstitutív hatályú, tehát maga a bejegyzés keletkezteti a jogi személyt"
Magyarországnak "állandó szervezetet igényel a működése, ügyintéző, képviselő szervekre van szüksége"
Ez is stimmt! És a többi is.
Nahát ennyi kritériumnak megfelel, akkor jogi személy, ennyi!
Van pöcsöd, akkor fiú vagy! (esetleg is)
Ezek alapok, erre épül a civilizáció! Van egy dolog, meghatározzuk mi az, leírjuk szép részletesen, hogy más is ugyanarra gondoljon amikor megemlítenek egy fogalmat.
Előzmény: Resystanc3 (14) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 02. 16. 15:56 | #14
A ti papíralapú bizonyítékaitokat forgatjátok ki akkor, ha nektek az nem tetszik. Tök mindegy mi van, ha nem tetszik akkor az nem úgy van. Így könnyű, baszod. :D Nem csak ez az egy jele van annak, hogy termék az ország. Szerintem semmilyen praktikussági okból nem jó offshore cégben élni, de ha neked így jó, élvezd.

Rájöttem ám, igazából azt jelenti a konteó, hogy amit hülyék vagytok felfogni, az a konteó, ezzel definiáljátok magatokat, mint szervezetet, akik tömeges szinten nem kötelesek felfogni dolgokat. Ezzel pártot is lehetne alapítani simán, sőt, egyházat is.
Előzmény: Tooni (13) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 02. 16. 15:48 | #13
Akkor nézz te is utána ennek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jogi_szem%C3%A9ly
Igen, Magyarország alias Hungary, előző nevén Magyar Köztársaság azaz Republic of Hungary, be van jegyezve és nyilván van tartva "cég"ként, aminek a címe a New York-i magyar főkonzulátus.
Ez a dolog azért is jó többek között, mert nem azt mondják, hogy hé tartozunk az Orbánnak, hanem nézd már tartozásunk van Magyarország felé.
És akkor jönnek itt olyasmivel, hogy ebből az következik, hogy onnan kapja Orbán az ukázt.
Mert ők fizetik...vagy mi?
Helytelen következtetés, pont annyira, mint ha azt mondanád, hogy az Adidas gyár vezérigazgatója, ha a cég pl. a Fülöp-szigeteken van bejegyezve, akkor az ottani államfő dirigál neki, vagy tőlük kapja a fizetését.
Előzmény: Resystanc3 (12) 0 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 02. 16. 15:18 | #12
Nem tudom, hogy mi van akkor, nézz utána. Egyébként össze-vissza beszélsz, nem tudom, mi olyan bonyolult ebben.
Nézz utána amerikai cégek közt, ott lesz Hungary. Gondolom nem egy véletlenül pont így elnevezett vasöntödét hívnak így.
Előzmény: Tooni (10) -1 VÁLASZ
malloc 2014. 02. 16. 13:23 | #11
nem lesz itt semmilyen kínai fejlesztés. Orbán annyira ostoba hogy nem veszi észre hogy csak hitegetig. De mit várjunk egy focistától.
Tooni 2014. 02. 16. 13:15 | #10
Nem azért, de több jel mutat arra, hogy Putyin áll a dolgok mögött. Mi van akkor, ha az USA, ami ugyebár egy London City-ben bejegyzett cég, a Kelet-India Társaság jogutódja, szóval mi van akkor, ha Anglia meg Moszkvában van bejegyezve cégként...hisz a Londonban elhunyt Marx elvei is ott találtak követőkre...Oroszország meg Pekingben...mert oda vitte tovább a Mao elvtárs....Peking meg az Egyesült Államokban hiszen Kína félig piacgazdaság lett...nagy itt az összefonódás ám, globalizáció meg minden...
És hogy ezért pénzt is kaphatok? Hol?
Előzmény: Resystanc3 (7) +1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 02. 16. 11:43 | #9
vedd fel a fizetésed és ballagj el... :)
Előzmény: rermo (8) -2 VÁLASZ
rermo 2014. 02. 16. 10:11 | #8
Teljesen igazad van .... mennyi faszságot lehet itt mindig olvasni :D :D
Előzmény: Resystanc3 (7) +1 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2014. 02. 16. 01:19 | #7
Mennyi faszságot lehet itt mindig olvasni :D
Magyarország már rég egy amerikában bejegyzett CÉG, cégjegyzékszámunk is van meg minden. Orbán Viktor és a sleppje meg megbízott stratégák, akiknek valamilyen módon véghez kell vinni a felülről kapott parancsokat.
Akik szerint meg ez konteós faszság, gondolkodjon már el, milyen módon mennek olyan irányba a dolgok, amerre mennek. Dehogy érdekli Orbánt bármi, csak végzi a munkáját: VÉGREHAJT. Fel kéne már ébredni.
makkasz1 2014. 02. 15. 18:56 | #6
Mondtam én, hogy választási propaganda :) Nem vagyok se narancsos, se szegfűs, de úgy látom, azért vannak itt nagyon elkötelezettek, akik csak pártszemüvegeken át látnak dolgokat ;) Egyébként hajrá, MKKP, remélem, egyszer vhogy bejegyzik őket :)
3m3ricus 2014. 02. 15. 17:55 | #5
Nem a magyar, hanem a narancsos emlékezet az igen kurta... Most miért nem megy a hazaárulózás Paks miatt? Pedig ellenzékben, hogy tépte a narancshorda a pofáját...
Aporpó! Ha Magyarország jobban teljesít, akkor miért kell a kínaiak pénze a vasútépítéshez? Hogy lehet az, hogy itt a pártközeli közgép megteheti, hogy többszörös áron építsen egy vonalat???
Előzmény: makkasz1 (1) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2014. 02. 15. 15:18 | #4
Az, hogy te nem érted az rendben van, de én sem értem. Nem értem, hogy az IMF 2-3 százalékos kölcsöne miért rosszabb mint a a piacról felvett 7-8 százalékos. Nem értem, miért jobb az oroszok által építetendő 4+%-os kölcsön, mint a
egyéb, esetleg hasonló, vagy alacsonyabb kamatozású. Nem értem , miért a belgrádi vonalat akarják fejleszteni, amikor abban a relációban az utasszám kifejezetten alacsony. Nem értem hogy az a párt amelyik pár éve hazaárulásnak nebezte a paksi bővítést, miért kötött úgy szeződést, hogy a vele kapcsolatos ügyeket 10 évre titkosította.
Nem értem, kogy ezekután te miért beszélsz rövid emlékezetről?
Előzmény: makkasz1 (1) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 02. 15. 14:48 | #3
Én nem tudom , de tud valaki kína Magyarországi megvalósult beruházásáról ...???? Pár éve itt Pécsen akartak valami összeszerelőt építeni aztán ..semmi . Ebben a cikkben leírják , hogy afrikai országokat is megszívatnak a vasútépítésekkel , ez hiányzik nekünk is ???? Budapest - Belgrád ...ez a legfontosabb viszonylat .... meg kell nézni az M6 -os is elvétve látni rajta autót . Semmi másra nem megy ki a játék , mint arra , hogy jó nagyot lehessen lenyúlni ezekből a pénzekből . Gondoljunk csak az oroszok nagyberuházására a Szocsi olimpiára ami a tervezettnek az ötszörösébe került . Így fogunk járni Pakssal és ezzel a rendkívül fontos vasútépítéssel is . ....de ha ez kell nekünk akkor legyen .
Purple
makkasz1 2014. 02. 15. 13:34 | #1
Na akkor én most nem teljesen értem... Az a baj, hogy építkezés lesz, vagy az a baj, hogy kínai kölcsönből lesz építkezés, és nem EU-s kölcsönből? Most tök őszintén: ki van előrébb jelenleg gazdasági verseny terén? Kína és Oroszország, vagy az EU? Vak az, aki nem látja, hogy a választások előtt csak politikai propaganda az egész, ami vészvisítozásként megy. Bárki lenne most kormányon, nagyon hasonló módon lépne, mert a gazdaság felpörgetéséhez sokkal több kraft van jelenleg keleten. És végül: az hogy szükség van-e ezekre a tenderekre? Érdekes, hogy Paks II ellen megy a lázítás, miközben egy másik kormány pár éve ugyanúgy elővette és szükségesnek ítélte a bővítést, most meg a leghangosabban tiltakozik. A magyar emlékezet rettentő rövid tud lenni! És olyan könnyen megvezethető a gondolkodás, csak be kell dobni a "veszélyben a pénztárcád" nevű trükköt. :) Ilyenkor a tömegek már nem is gondolkodnak, csak automatikusan hörögni kezdenek...