Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2014. 03. 26. 19:53 | #50
végre lesz mit enniük a katicabogaraknak
Előzmény: norbertvincze (48) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 26. 05:29 | #49
Térnek át lassan a megújuló erőforrásokra. Olajat csinálnak belőlük.
Előzmény: norbertvincze (48) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 26. 04:05 | #48
zsiráfok után jönnek az oroszlánok
http://rt.com/news/danish-zoo-killed-lions-201/
7sleeper 2014. 03. 16. 21:03 | #47
nem kegyetlen, hanem természetes? ha természetes közegében elkapja az oroszlánfalka - ami azért nem olyan gyakori, mert gondolom nem tévedek nagyot, ha azt állítom a zsiráf nem gyakran szerepel a menün oroszlánéknál sem - akkor szelaví. de elaltatni, mert feleslegessé vált és utána feldarabolva odadobni az ellustult ragadozóknak (mert nehogy az legyen már azoknak is a testmozgás netovábbja, hogy a zsiráfdarabokat cincálgatják..) egyáltalán nem természetes. és ha valaki a kegyetlenség mellett érvel tegye az oroszlánketrec oroszlánokkal teli oldalán.

az állatkertek nem azért vannak/lennének valójában, hogy elcsodálkozzunk, hogy hú milyen sok "különleges", vagy "közönséges" állat van ezen a földkerekén. a legtöbb állatkertben (még) fellelhető faj élettere az ember, mint csúcsragadozó fokozott tevékenysége miatt csökkent le, vagy szűnt meg teljesen. persze az ismeretterjesztés, felvilágosítás is nagyszerű, a bevétel pedig az állatok élelmezését, az állatkert fenntartását, működését, működtetését szolgálja; és szórakozásnak, szórakoztatásnak sem utolsó. DE. a legfőbb feladata, hogy a veszélyeztetett fajok fennmaradását szolgálja (manapság génállomány-megőrzésnek is híjják, bár az egy eléggé korlátozott fogalom így ebben a formájában az állatkertek vonatkozásában).

nincs olyan állatkert, amelyre azt lehetne mondani, hogy céljaként a köznevelésnek, a fajmegőrzésnek és szaporításnak teljeséggel megfelelne önfenntartó módon. erre lett kitalálva, hogy "adják-veszik" az állatokat egymás között; értsd: orrszarvút egy zsiráfpárért és tucatnyi ritkább gazelláért és ráadásnak egy indiai elefántért; esetleg élelmezésért; tisztán pénzért ritkán (és az új befogás is ritka, ha jól tudom, tehát abból a szaporulatból gazdálkodnak ami van), az ajándékozás előfordul.

van egy bizonyos szelektálás, kell is, hiszen a génállomány nem frissül olyan nagy mértékben, ha csak egymás között csereberélnek az állatkertek. vannak tehát "haszontalan" némileg gyakoribb állatok; amelyek nem is ajándékozhatók. nem tudok róla, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy elő-előfordul olyan baleset, vagy hirtelen betegség némely, vagy talán szinte mindegyik állatkertben; amelyek megelőzhetőek, vagy sikeresebben gyógyíthatók lettek volna avagy lennének. (némely elhullásra pedig nyilván Ace Ventura is megnyalná Columbo szája szélét.) viszont azt nem hiszem, hogy deklaratívan sokan azt csinálnák mint ezek szerint skandinávék.

amit csinálnak nem fedi ugyanis az állatkertek említett céljait. éppen azok némelyikét veszi semmibe, áldozza fel a gazdaságosság jegyében álindokok miatt. természetes? nem. szükségszerű? talán. kegyetlen? a zsiráfot kérdezték?!

mire akarják megtanítani a gyerekeket ezzel? hogy habár éppen lenne hely annak a zsiráfnak amely ebédül szolgál nagymacskák pofájának vagy ezek szerint törpe gyilkosok szemének; mégis inkább végeznek vele, hiszen már feleslegessé vált számukra, és ha nekik sem kell, akkor másé se legyen.

szerintem ez nem természetes. állatkertben nyíltan ezt csinálni nem az.
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 16. 14:03 | #46
Egy program a családnak. Meg esetleg a gyerek életében egyszer testközelből lecsekkolhat egy dühöngő gorillát. Másra véleményem szerint nem nagyon. Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki az állatkerti sétája során döbbent rá arra, hogy "jé, az elefánt milyen k.rva nagy" és "basszus, a zebra tényleg négylábú".:)
A kis táblákon meg semmi olyan plusz információt nem olvashatunk, amit ne tanítottak volna az oskolában vagy olvastunk volna könyvben.
A természetes viselkedésüket sem figyelhetjük meg, mert nem hiszem, hogy az élővilágban a jegesmedve 22 órát egy rácsos 3 m2-es helyen tölt és egy gorilláról is nehezen képzelem el, hogy egy plexi mögött egy rönkön ülve, wc papír gurigát majszolva tölti ideje nagy részét. Innentől kezdve a természetes viselkedésük is megkérdőjelezhető. A nagyméretű szafari parkokról más a véleményem. Inkább lenne országosan 1-2 szafari "megapuszta", ahol megfigyelhetőek lennének egyes állatfajok. Ez egyszerűen üzlet. Én tuti nem vágnám fel az ereimet, ha megszűnnének az ilyen jellegű állatcellák (mert ez nem kert), a gyermekemet meg elvinném egy szafarira, ha kell akkor akár más országba is elutaznánk emiatt. Az biztos, hogy nem hetente mennénk, csak 10 évente egyszer...
Előzmény: Ravennë (45) 0 VÁLASZ
Ravennë
norbertvincze
hawkeye
hawkeye
hawkeye 2014. 02. 15. 08:55 | #42

"Viszont azt elismerem, hogy én sem vagyok százas ..."

Azt hiszem, ebben teljesen egyetérthetek veled! :)


Szerintem zárjuk le a beszélgetést azzal, hogy Marius nyilvános kivégzői, ill. azt cirkuszként bámulók betegek. És itt nem a gyerekekre gondolok, őket a szüleik vitték oda...

A szörnyű esemény egyes itteni kommentjei pedig troglodita szinten vannak. Csak remélni tudom, hogy valójában azért nem ennyire embertelen gondolkodásúak, mint ahogy az soraikból kiderül...!
Előzmény: justil (41) 0 VÁLASZ
justil 2014. 02. 14. 17:30 | #41
Viszont azt elismerem, hogy én sem vagyok százas :( Épp az előbb tanácsoltam valakinek, hogy ne pazarolja rád az idejét, erre mégis, magam is leálltam veled. Megnyugodhatsz, a jövőben ez nem fog többet előfordulni.
Előzmény: hawkeye (37) 0 VÁLASZ
justil 2014. 02. 14. 17:26 | #40
Gratulálok, épp most bizonyítottad be egyértelműen, hogy téged NEM SZABAD komolyan venni.

Ha nagyon érdekel, én a kreténséget nehezen tolerálók fiókjában vagyok. Ezért van tele a tököm veled.
Előzmény: hawkeye (38) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 02. 14. 17:04 | #39

Tooni, annyira, hogy nem veszem el senkiét. Elítélem és embertelennek tartom azokat, akiknek nem számít se isten, se ember, ha lakalmuk nyílik rá, gyilkolnak.

S hogy mennyire tisztelem az élőket? Hadd kérdezzek vissza. Olvastál te már tőlem trágár kifejezést? Megaláztam bármelyik fórumtársamat emberi mivoltában? Vagy hasonlók...?

Te is nyilván tudod, vannak emberek, akik képtelenek elviselni, hogy másnak más a véleménye. Jómagam igyekszem tolerálni, de amit itt páran, ebben a posztban kommenteltek szerencsétlen állat ilyetén legyilkolásáról, azt nehéz csúnya szavak nélkül jellemezni. Én megpróbáltam. Ráadásul egyetlen név nélkül.
A reakciókat magad is elolvashatod.
Úgy gondolom, hogy nem nekem kell szégyenkeznem miattuk....
Előzmény: Tooni (36) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 02. 14. 16:55 | #38

A fiam annak idején természetesen kipróbálta, kb. 16 éves kora körül, pár bulin. Aztán rájött, hogy örömöt az éppen aktuális barátnőjénél érdemes keresni, nem ragadt le a génhulladék - képző anyagoknál.
Ennyi.
Előzmény: justil (35) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 02. 14. 16:52 | #37
Igen, előbb - utóbb. Mint ahogy a tiéd is. Meg mindannyiunké.

De azért az érdekes, hogy én egyetlen nevet sem írtam, s páran igen hamar találva érezték magukat.

Mondjuk a füvesembertől valami ilyesmi reakciót vártam, pedig milyen élénken tiltakozott a múltkor, hogy neki aztán nem épül le a tudata. Mert ő azt észrevenné.

Arról viszont fogalmam sincs, hogy te melyik fiókba csuktad be magad... :)
Előzmény: justil (34) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 02. 14. 16:09 | #36
Na mondd meg akkor, mennyire fontos az élet? Amennyire tiszteled az élőket?
Előzmény: hawkeye (30) 0 VÁLASZ
justil 2014. 02. 14. 15:24 | #35
Mondjuk azért azt kívánom neki, hogy egy szép napon a melóból hazaérve rajtakapja a tizenéves fiát/lányát egy hatalmas bongozás közben...hmm bár mégse, a gyerek szarul jönne ki belőle ⊙_☉
Előzmény: justil (34) 0 VÁLASZ
justil 2014. 02. 14. 15:20 | #34
Ne foglalkozz vele. Majd kihal szép lassan a fajtája.
hawkeye
hawkeye 2014. 02. 14. 14:32 | #33

Hogy le vagyunk maradva Dániához képest:


Tortával köszöntötték a budapesti elefántborjút
Ma ünnepelte első születésnapját Asha, a Fővárosi Állat- és Növénykertben egy éve világra jött elefántborjú. A jeles évforduló alkalmából a városligeti intézmény munkatársai tortával kedveskedtek neki, amiből természetesen Angele, az anyaállat is kapott, mit több, az apáról, Assamról sem feledkeztek meg. A születésnapos elefánt felköszöntésére a délelőtt folyamán, nem sokkal 11 óra előtt került sor. Az eseményre több óvodás és iskolás csoport, valamint számos család is érkezett -írja közleményében az intézmény. A köszöntés előtt dr. Sós Endre, az állatkert vezető állatorvosa foglalta össze Asha első tizenkét hónapjának történéseit, az ellés körülményeitől kezdve az első napok nehézségein át egészen a kicsi kedvenc szórakozásainak felsorolásáig. Szó esett például arról, hogy a cseperedő elefánt szeret a kifutóra berepülő galambokkal kergetőzni, illetve, hogy mostanában a kifejezetten neki készült, gumiabroncsokból összeállított labdával játszik a legszívesebben. Amint a szakember elmondta, Asha egyébként kifejezetten példás magaviseletű, jó kislány. Közben az állatgondozók előkészítették a születésnapi tortát is. Az emeletes torta zabból, illetve zabdarából készült rétegekből állt, amelyek közé illatos réti széna került. A tortát gyümölcsökkel díszítették, a tetejére pedig egy arab 1-es számot formázó hosszúkás franciakenyér került. A torta alapanyagául szolgáló, zabból készült rétegeket egy mezőgazdasággal foglalkozó család ajánlotta fel az állatkertnek. Egy másik tortát, amely különféle zöldségekből, darált céklából, zellerből, kölesből, illetve almaszeletekből készült, az állatkert központi takarmánykonyhájának dolgozói készítettek el. Ezen a tortán sárgarépából volt kirakva az egyes szám. Mivel Asha mamájának, Angele-nek jelenleg rendetlenkedik a gyomra, ezért kímélő diétára van szüksége, ezt a tortát Assam, az apaállat kapta meg. Az elefántok kifutóján elhelyezett emeletes tortát az istállóból kiengedett állatok, Asha és Angele kitörő örömmel fogadták, bár az első pillanatban nem vették észre, mivel úgy látszik, nem is számítottak ilyen meglepetésre. A torta felfedezése után azonban egyből hozzáláttak az elfogyasztásához. A tortaevés után a két állat súlyát is megmérték. A mérlegelés során Ashánál 515 kg-os, Angele-nél pedig 2765 kg-os súlyt mértek az állatgondozók. Asha jelenleg az intézmény legnépszerűbb lakója. Az elmúlt 12 hónapban 227 alkalommal fogadták örökbe jelképesen az Állatkerti Alapítványnál. Annak érdekében, hogy a szülinapos elefántborjút minél többen felkereshessék, péntekre, sőt szombatra és vasárnapra is díjmentessé tette az Állatkert a 14 éven aluli gyermekek belépését. A főbejáratnál lévő cukrászdában elefántos csokoládéval várják az édesszájúakat, az új elefántcsarnok nézőtere pedig különféle családi programok, arcfestés és kézműves foglakozás színtere lesz mindhárom nap folyamán. A gyerekeket egyúttal arra is bíztatják, hogy rajzoljanak Asha születésnapjára. Az elefántborjúnak készített gyermekrajzokat később ki is fogja állítani az állatkert. Hirado.hu
+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 02. 14. 14:30 | #32
Ilyen hiperintelligens lettél a fűtől? No, csak így tovább! :)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 02. 14. 14:20 | #31
Miért nem szakadt bele a fejed anyádba ?
Előzmény: hawkeye (30) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 02. 14. 11:52 | #30
Az #5, a #28 és #29 érti miről van szó.

A drogos, a kocka, meg a geek honnan is tudhatná, mennyire fontos az élet? Az egyiknek homályos minden, a másiknak meg pixelekből áll a világa....
-3 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 02. 14. 10:39 | #29
"A válasz az volt, hogy ez nem kegyetlenség, és a gyerekeknek is óriási élmény, hogy egy állatot nem csak kívülről, hanem belülről is megismerhetnek.Például láthatják, hogy milyen hatalmas szíve van egy zsiráfnak, illetve saját szemükkel is meggyőződhetnek róla, hogy hiába a hosszú nyak, egy zsiráfnak is csak 7 nyaki csigolyája van, az emberhez hasonlóan"

Nem tudom, valószínűleg bennem van a hiba, de gyerekként(most sem) nem vonzott még a tv-n keresztül sem, az ahogyan egy állatot drabokra cincál egy másik.Biztosan guszta és tanulságos egy gyerek számára az elroppanó csontok hangja, az itt-ott kilógó, megcsavarodó, szétszakadó belek látványa és nagy valószínűséggel gondosan megfigyelheti e művelet közben az állat belső felépítését.
Nem is értem annak idején biológia órán miért műanyag csontvázon és nyitott emberi test segítségével szemléltük annak felépítését, és miért nem magát a biosz tanárt húzták nekünk karóba?!Tuti hatásosabb és érdekesebb lett volna.F@szok...
+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 02. 14. 09:46 | #28
"Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek."


"Tegnap éjjel felébredtem, nem is tudtam visszaaludni.
Egyre csak forgott az agyam. Szánalmat, fájdalmat, tehetetlen dühöt és – bár szégyellem-, de mérhetetlen gyűlöletet éreztem.
Hogy fordulhatott ez elő a 21. században, Európában?
Lemészároltak egy egészséges zsiráfgyereket.

Mariusnak mindössze 18 hónap adatott meg ezen a világon.
Az sem szabadon, hanem rácsok mögött, az állatkertben. Neki nem jutott osztályrészül, hogy a szavannák végtelen síkságán vándorolhasson, hogy ott vágtázzon, ahol nem korlátozzák kifutók és vasrácsok. Neki 18 hónapnyi rabság, majd az értelmetlen halál jutott. Fel sem nőhetett, gyerekként végezték ki. Feleslegessé vált….hát megölte az ember.
Állatkert. Ez a beteges találmány, ahol a függetlenségüktől megfosztott állatok bezárva tengetik életüket, csak azért, hogy az ember megbámulhassa őket arra hivatkozva, hogy így ismerheti és szeretheti meg őket.

Mariust anyja kihordta, fájdalommal megszülte. Valószínűleg ünnepelték világra jöttét, az állatkertnek bevételt jelentett, hiszen mutogathatták a kis jövevényt.
Aztán egyszer csak eszükbe jutott, élete felesleges, és tudományosan is alá lehet támasztani. Megoldást kerestek, és találtak is. Na, nem azt, hogy egy olyan helyre viszik, ahol tovább élhet!
És bár jelentkezett állatkert, amelyik átvette volna, nem ismertek szánalmat.
Hiába tiltakoztak ezrek az interneten a kegyetlen tett ellen.
Megetették, és nemes egyszerűséggel fejbe lőtték, majd felnőttek és gyerekek szeme láttára feldarabolták. Megdöbbenve láttam a képeken, hogy ezeknek a kíváncsiskodóknak az arcán a szánalom szemernyi jele sem tapasztalható.
A gyilkosa azt nyilatkozta, hogy Marius nem tudta, hogy mi vár rá, hiszen ő a háta mögött állt.
Persze, hogy nem tudta a nyomorult lélek! Hiszen bízott az emberben…

Dánia. Ha ezt halljuk már nem csak Karen Blixen és az ő afrikai farmja vagy Andersen rút kiskacsája jut eszünkbe.
Egyre inkább elnyomja bennem ezt a képet az évek óta megállíthatatlan delfinmészárlás, amit ezek a kretének hagyomány címszó alatt művelnek. És Dánia neve ezen túl összeforr bennem Marius ártatlan életének kioltásával.

Kavarognak bennem a kérdések:
Milyen állatkert igazgató az, akinek nem szent az állat élete?
Milyen állatkert az, ahol a születésszabályozásnak a gyilkosság az egyedüli módja?
Mi zajlik egy-egy állatkertben, ha a nyilvánosság szeme láttára ilyet is meg mernek tenni?
Milyen ember az, aki a gyerekét odaviszi egy zsiráf lemészárlására, feltrancsírozására?
És milyen gyerek az, aki ezt szenvtelen arccal végignézi??
Talán olyan, aki pár év múlva a delfineket fogja mészárolni, és kéjtől vigyorgó arccal áll a vértől pirosló vízben.
Milyen ország az, amelyik ártatlan állatok vérében fürdik?

Nyugodj békében Marius!
Akárhol is vagy most, biztos, hogy jobb helyen, mint ezen a világon, ahol nem szent sem az ember, sem az állat élete.
És nem kérem, hogy bocsásd meg ezt az embertelen tettet. Erre nincs bocsánat."


http://babyblogol.blogspot.hu/2014/02/marius.html
+2 VÁLASZ
Giovanni 2014. 02. 14. 08:18 | #27
Afrikában meg éheznek
+1 VÁLASZ
justil 2014. 02. 13. 21:12 | #26
Szerintem maga az állatkert a kegyetlen. Oké, kiskoromban én is szerettem, de mióta megvan a magamhoz való eszem (és állatbarát lettem) ki nem állhatom. A természetvédelmi parkok, autós túrákkal, na az oké.
Mr. Wallace 2014. 02. 13. 20:55 | #25
Én úgy emlékszem először felajánlották Máriusz komát, hogy vigye aki akarja, jelentkező hiányában lett belőle macskakaja.
Mr. Wallace 2014. 02. 13. 20:50 | #24
A Máriusz jobban tetszik/ett
Előzmény: bungle (14) 0 VÁLASZ
nkmedve 2014. 02. 13. 20:24 | #23
A többi zsiráffal ellentétben, ennek a pédánynak a génállománya nem tűnik rossznak ;-)
Előzmény: bungle (14) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 02. 13. 19:58 | #22
Ahogy B.A.Z. megye nem Magyarország, Hawaii nem USA stb...
Előzmény: cukorcica89 (21) 0 VÁLASZ
cukorcica89 2014. 02. 13. 19:36 | #21
A Feröer-szigetek nem Dánia.
Előzmény: norbertvincze (6) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2014. 02. 13. 19:14 | #20
Ha szarni akarsz, enned kell.
Stickhorse 2014. 02. 13. 18:59 | #19
Tudtommal a tigrisekből sem rohangál már sok az indiai erdőkben.

Egyébként nekem továbbra is álszent ez a felháborodás. Ha és amennyiben az ember azért nem emberséges, mert egy másik élőlény életét kioltja, akkor a levágott csirke ebbe ugyanúgy beletartozik, mint az állatkerti zsiráf, vagy a lakóövezet megteremtése miatt lakóhelyével együtt kipusztított mókus, madár, őz, panda, koala, kenguru, farkas, akármi.

Az állatkerti állat élete felett mindenképpen mi rendelkezünk, hiszen a kifutójában önfenntartásra, önálló túlélésre képtelen lenne. Azzal, hogy elfogadjuk az állatkert létjogosultságát, elfogadjuk azt is, hogy az ottani állatok élete felett mi rendelkezünk. Ha éppen azzal, hogy bizonyos egyedeket elpusztítunk, akkor azzal.

Ha annyira nagy állatbarátok vagyunk, akkor hagyjuk őket nyugodtan élni a szavannán.
Előzmény: Tooni (18) -1 VÁLASZ
Tooni 2014. 02. 13. 18:19 | #18
Igazad is van, ezt a zsiráfot kellett volna a Hiltonban megvendégelt gyerekeknek tálalni! :D
Azért állat és állat közt is van különbség, nem sok kihalófélben levő félmillió eurós háziállatról tudok...
Előzmény: Stickhorse (17) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 02. 13. 17:41 | #17
Az "állat békén hagyása a picsába" ott kezdődne ugye, hogy nem pusztítjuk el a természetes élőhelyét.

Amúgy annyira bírom, amikor az állatkerti zsiráf elpusztításán fel vannak háborodva, de a délben beburkolt csirke/marha/disznó az senkit nem zavar.

Az utóbbi hetek másik érdekes állatos híre egyébként, hogy valahol - talán Indiában - egy tigris már 10 embert felfalt, rögtön le kell vadászni. Pedig nála természetesebben aztán senki nem él, ő is akkor lenne békén hagyva, ha hagynák szépen vadászni a területén. Ha emberre akar, akkor emberre...
Előzmény: a janek (16) -2 VÁLASZ
a janek
a janek 2014. 02. 13. 16:49 | #16
valamit nem értek,természetes kiválasztódásról beszélnek egy mesterséges helyen ,szerintem ez az álszent dolog.
amúgy is herótom van az állatkertektől,cirkuszoktól...stb
Ezeket az állatokat békén kellene hagyni a picsába a természetes közegükben és egyből nem kellene senkinek semmin felháborodni.Hagyni a természetet úgy ahogy van,persze naiv vagyok.


PabY 2014. 02. 13. 15:31 | #15
Máriusz biztos szervdonor volt így az oroszlánoknak adta a szívét hogy bátrabbak legyenek az agyát hogy okosabbak a máját, hogy több fröccsöt ihassanak stb...
bungle
bungle 2014. 02. 13. 14:35 | #14
Ha már ilyen jól elbeszélgetek magammal... ezzel a zsiráflánnyal is biztos sokan kerülnének "meghitt közelségbe". :D

www.ize.hu/index.php?search=carisha
www.topclub.hu/albums/Carisha
Előzmény: bungle (12) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 02. 13. 14:32 | #13
"A koppenhágai állatkert szerint egyébként Marius elpusztítására azért volt szükség, hogy elkerüljék a beltenyészet kialakulását."

Szegény angolok, mi lesz velük egy földönkívüli megszállás után... ;)
Előzmény: bungle (7) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 02. 13. 14:27 | #12
Inkább szerveznének zsiráfvadászatot, biztos vannak, akik áldoznának pár milliót, hogy "meghitt közelségbe" kerüljenek egy zsiráffal. ;)
www.ize.hu/comments.php?post_id=26527
Előzmény: Tooni (10) 0 VÁLASZ
odabaxok 2014. 02. 13. 14:25 | #11
nem teljesen érték a genetikához, de pont azt magyarázza, hogy pont azért nyírtak ki, hogy ne pusztuljanak ki a zsiráfok, mert szar volt a genetikai állománya, mert hogy az európai állatkertekben ugyanazok vannak, és ha jól értelmezem ezt, ez valami hasonló lehet, hogy az emberek se sokasodnak közeli rokonaikkal... ugyanúgy nekik se érdekük, hogy fogyatékos zsiráfjaik szülessenek..

végignéztem a videót is, és szerintem ért a dolgához a csávó.. hiába a pimasz riporter, aki mindig a szavába vág mindent meg tud magyarázni, szóval én vele vagyok... :) (elég csak összehasonlítani pár poszttal lejebb a fideszes-paksos videóval, ahol szintén pimasz a riporter, de mellébeszélnek neki a válaszolók...)
Előzmény: norbertvincze (5) -1 VÁLASZ
Tooni 2014. 02. 13. 14:18 | #10
Őt is megmentik a kihalástól! A vadat ki kell ritkítani!
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20111123024506/southpark/images/9/9a/103_09.jpg
Előzmény: bungle (7) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 02. 13. 14:18 | #9
És még mindig valami bűzlik Dániában... ;)

Cikk alatti vers. :D
A dánok, a dánok, a dánok nagy gazok,
A zsiráfokkal nem komédiáznak,
A dánok génképe egy nagy sötét dolog,
A dánok a vértől csak ritkán fáznak.
Előzmény: Tooni (8) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 02. 13. 14:15 | #7
Rájár a rúd a Marius nevű zsiráfokra... :(
http://hvg.hu/panorama/20140212_Ujabb_zsirafot_olhetnek_meg_Daniaban
norbertvincze
norbertvincze 2014. 02. 13. 14:13 | #6
amúgy ez amolyan bevett dán szokás lehet, nem kell sokat csodálkozni:
http://www.rense.com/general88/barb.htm
norbertvincze
norbertvincze 2014. 02. 13. 14:09 | #5
Both Zoltán Vadállatbefogó:
"Asszem a Dàn állatkertben,ahol teljesen egészséges -életképes zsiráfokat lőnek fejbe a nagyközönség előtt ,és valami különös perverzió által vezérelve fel is darabolják, szintén a látogatók előtt, állatvédelmi okokból ideje lenne lecserélni a vezetést! Pár év múlva meg siránkoznak,hogy kipusztulás szélén állnak a zsiráfok .Mi pedig emberek posztolagunk elveszett kutyákat macskákat mondván nagy a "baj" - elveszett.. Közben meg civilizált országban kipusztulás szélén levő állatokat lőnek fejbe az állatvédelem jegyében ,mindezt vezetői engedéllyel ,büszkén ,nyilvánosan . Szégyellem hogy ember vagyok! Nem kell szépíteni hogy a beltenyészet meg miegymás.. Egy igazi állatvédő talál rá megoldást hogy életbe tartson egy teljesen egészséges hangyát is akár! LETT VOLNA RÁ MÓD ITT IS HOGY TOVÁBB ÉLJEN ÉS NE CSAK A TIGRISEK SZÉP EMLÉKE LEGYEN!"
+2 VÁLASZ
norbertvincze
Tooni 2014. 02. 13. 14:01 | #3
Űristen, majdnem egy cirkuszban végezte volna, milyen rossz is az, mutogatják az embereknek meg be van zárva.
Ja, itt is.
-1 VÁLASZ
Tooni 2014. 02. 13. 14:00 | #2
Nyilvános darabolás? Szaud-arábiai állapotok wazze. Nem megfelelő genetika miatt? Nem volt eléggé szőke és kékszemű? :D
Félmillió euróért meg amit érte kaptak volna vehettek volna egy egész bölénycsordát az oroszlánoknak.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 02. 13. 13:43 | #1
Az esemény félpublikus volt.... előre meghirdetett időpontban várták rá az érdeklődőket... Éppen ezért nem kéne túldramatizálnia a dolgot senkinek...
Egyébként pedig az oroszlánok természetes étrendjében szerepel a zsiráf.... állatkerti körülmények között tartva viszonylag kevés a vegetáriánus oroszlán... magyarán, egyébként is más állatokat kell leölni az etetésükért...