Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
madmind 2013. 07. 03. 14:51 | #34
Átmész a piroson és kapsz 4 nap kőtörést. Igen tényleg arányos. Gondolom életedben nem végeztél kétkezi munkát, mert különben nem mondanád, hogy ez való egy szabálysértésért.
blackmumus 2013. 07. 03. 14:17 | #33
Vannak olyan országok, de most jelenleg nem az olyan országokról van szó, hanem a hazai börtönökről. Nem tudom felétek hogy működik, de nálunk az ország keleti végén úgy beszélnek a fizetett semmittevők a börtönévekről mintha nyaralni jártak volna. Persze azokban az országokban amiről te beszélsz nem biztos, hogy szívesen mennek vissza "nyaralni" de nálunk nagyon sok helyen (biztos van ahol nem) vigyáznak a rabok testi épségére, nem hagyják őket összeszólalkozni más rabtársaikkal, nem hagyják, hogy csúnyán elfenekeljék, esetleg kihegyezett fogkefével fészbukosat játszanak és megbökjék egymást. No de persze ettől még előfordulhatnak balesetek, mert nem szerethet mindenki mindenkit, de az őrök úgysem lövik őket lábon akármit is csinálnak. De tudom én, hogy nem szeretnek ők ott lenni de nem azért mert annyira fúj de rossz nekik ott, hanem mert kint jobb. Viszont nem kell egymást bántani azért, hogy levegőhöz jussanak, hanem kapnak enni, inni, nyugodtan pisilhetnek, kakilhatnak és még saját ágyikójuk is van, azért sem kell küzdeniük. Nem egy nagy luxus az igaz, de sokkal jobbak mint azok a börtönök amire te gondolsz.
Előzmény: nagydee (23) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 07. 03. 09:02 | #32
milyen kemény bűnözőket?
szerinted kemény bűnözőket közhasznú munkára ítélnek? lófaszt. jórészt szabálysértők. közterületen iszik, tilos helyen dohányzik, nem tudja kifizetni a büntetést stb. szó nincsen kemény bűnözőkről.
Előzmény: bimbi (31) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 07. 02. 22:34 | #31
Kőtöréssel és bányában robotolással szopatni a kemény bűnözőket igenis fasza dolog. Rohadjon meg kénbányában az összes erőszakos bűnöző! De azt hinni, hogy ez gazdasági hasznot is hoz 2013-ban, hááát, szép álom. Többet ér egy lyukas munkavédelmi sisak, mint 100 kigyúrt cigánybűnöző.
sahinel 2013. 07. 02. 21:22 | #30
Igazad van ez kikívánkozott. Mert mindenki multiellenes, és nem látják, vagy legalábbis nem állnak elő egy jobb ötlettel. Egyébként erre van az EU-ban is az amit otthon le TSZ-eztek. A lényege hogy kistermelők összeállnak van korrekt közös jogász, stb. És közösen bérelnek gépeket, vagy vesznek, szállítanak, stb. ezzel a Multiknak megfelelő árút, és minőséget, szolgáltatást állítanak elő versenyképpes áron. Persze van hogy bizonyos termékek nem mennek, akkor nem kéne eröltetni, ha minőségi árúként sem tudják nagyobb áron eladni. Verseny.

Persze hogy nem új ötlet, de hogy megszokják hogy segély is csak munkáért jár arra jó. A kisvállalkozót sem szopatja mert nem nyereséges ez a fajta munka mint mondtad is. De ha kell pénz az adófizetők adójából, akkor dolgozzon érte, és lehet a város is profitál mert úgyis segíteni kell rajta, de így a város is olcsóbban valósít meg dolgokat. Nem sok pénzt ilyesmiért? Nem azt kell nézni hanem mire van szükség, és azt kell ellátni.
Előzmény: tjunior (28) 0 VÁLASZ
cila 2013. 07. 02. 20:21 | #29
Spóroljunk a dinamittal
s kíméljük a gépeket.
Neveljük meg MUNKÁVAL a
"haszontalan" népeket!
tjunior 2013. 07. 02. 19:49 | #28
Nagyon félreértetted amit írtam, rögtön az elején, ezzel így ezzel az egész fejtegetéssel nem tudok mit kezdeni. Olvasd el még egyszer mit írtam. Csak egy példa, hol írtam én hogy nyereséges vállalkozást kell létrehozni? Hol? Azt írtam, hogy ezzel az egész kőtöréssel nem a multik ellen harcolnak, hanem max egy magyar építési vállalkozó ellen aki abból él, hogy van 1-2 gépe és bontásoknál/építkezéseknél melózik...ez a multiellenesség egy divatos póz, az se számít ha jelen esetben semmi értelme, csak mondjuk, mondjuk...A többi fejtegetésedbe már bele se folynék, mert az nem is nekem címezted, csak már nagyon le akartad írni a frankót.
Előzmény: sahinel (27) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 07. 02. 19:17 | #27
Ja hogy versenyképpes vállalkozást hozni össze közmunkára ítéltekből? Érdekes elképzeléseid vannak.

Én szakmókusokat is láttam már hogy nem képpesek normálisan műszaki rajzot olvasni, stb és te meg ezektől vársz el olyan teljesítményt amivel tapasztalt jólképzett szakmunkásokat lenyomnak?

Itt arról van szó hogy kell neki pénz megélhetéshez. Tehát kell dolgozni érte. Azt ami épp a környéken van. Ha van mezőgazdaság, akkor ott, ha van kőtörő, akkor ott, ha kell több szemetes, akkor azt csinálja.

Egyébként idekinn is van hogy a szemetet emberek futószallagról válogatják kis és szortírozzák. Legalább az meglenne.

Multik ellen meg harcolhatsz, kb olyan mint széllel szemben hugyozni. Pl vegyünk egy ASDA, Iceland cégeket. Milliók vásárolnak naponta nagymennyiségben, ezért olyat tud csinálni hogy ha 2-őt veszel a második ára már kb a negyede az eredetinek, stb. Mivel sokan veszik így kis haszonnal is megéri továbbadni, a cégek akik meg nekik adnak el megint jól járnak, hisz felvásárolták a cuccot, lehet megint gyártani.

Akkor most meséld el nekem hogy lehet egy ilyen ellen kis vállalkozással, cégekkel versenyezni? Hogy akarsz ellátni 2 milliós városokat kiskereskedőkkel, kis cégekkel? És még nem is említek ez feletti nagyvárosokat ahol meg még gázosabb a tömeg.

Ha te feltaláltad a spanyolviaszt, akkor hallani szeretném mi az ötlet mert tényleg érdekel. Még ez senkinek nem ment, csak az emberek adóját ölik bele vesztes vállalkozásokba.
Előzmény: tjunior (22) 0 VÁLASZ
jakatta 2013. 07. 02. 15:17 | #26
Semmit nem értesz az un. érpataki modellből.
A polgármestert, dr. Orosz Mihály Zoltán 2005-ben választották meg, akkor amikor este már ki se mertek menni az emberek a házaikból, mert a cigányok rájuk támadtak. Loptak mindent, de feljelenteni félt mindenki őket. Na ekkor került a falu élére.
Lehet szidni a modellt, rasszistázni, lehülyézni (miért a cigánnyal töreti a követ, miért nem jön egy gép aztán 1 óra alatt elintézi) a polgármestert, de működik!
Drasztikusan csökkent a bűnözés a faluban, újra van kulturális élet a faluban - nem csak este 6-ig.
Persze könnyű messziről "okosakat" mondani, de az ott élők választanak. És nekik ez kell, mert ez MŰKÖDIK!
Előzmény: nagydee (2) +2 VÁLASZ
HoPpY 2013. 07. 02. 13:36 | #25
Én sem értem hogy ezzel mi a baj..:D Vannak emberek akik egész nap nem csinálnak semmit és még is az adóból élnek és "még így sincs miből élni", ezért olyan eszközökhöz folyamodnak, amiket büntet a törvény. Ők meg mintha mi sem történt volna elmennek füvet kaszálni 1-2 hétig utána vissza a régi kerékvágásba.

Kérdem én hol itt az igazságtalanság? Valószínűleg kapnak vizet felszerelést és nem napi folyamatosan 8 órában dolgoznak, hanem lehet pihenni. Nem hinném, hogy ott áll egy ember ostorral és üti őket. Tény hogy felügyelő biztos van, de nem hinném hogy kínozni akarja őket csupán végezzék a dolgukat rendesen. Ezzel én semmi bajt nem látok, hogy nehéz fizikai munkát kell végezniük a közmunkásoknak, mintsem könnyűt. Meg kell tanulni abból élni amit a család megkeres és ne mások kárára éljenek.
Lazarusz 2013. 07. 02. 12:11 | #24
Ezt az embert azért választották meg annak idején, mert rossz volta közbiztonság. Na most azt a problémát megoldotta úgy hogy sikerült leváltatnia a rendőrkapitányt és valamilyen munkát tudott adni az embereknek, de ennek az embernek ez a maximuma. Itt is látszik, hogy nem lehet olyan embert megválasztani polgármesternek aki nem vállalkozói gondolkodásmódú és soha nem volt saját vállalkozása. Egy alkalmazott teljesen másképp látja világot.

Ezzel a kőtöréssel, gödör ásással és paprika szedéssel akarja, hogy fejlődjön a falu... Normális ez. Ez a kötőrés jó lenne azoknak akik soha nem dolgoztak és soha nem is akarnak dolgozni, ha az ilyen emberek ilyen munkát végeznének pár hónap után rájönnének, hogy van értelme dolgozni és ilyen sz*r melót soha többet nem akarnak majd csinálni ezért talán a tv nézés helyett neki állnak mást is csinálni. Erre ez meg "megélhetésnek" találta ki ezt a munkát. Kíváncsi vagyok hányan tudnak rendesen megélni közmunkából.
nagydee
nagydee 2013. 07. 02. 09:35 | #23
nem barátom, rosszul tudod.

az van kérlek, hogy a bűnözők baromi furcsa népek. de komolyan. annyi furcsák, hogy nem is hiszed el. pl. nem szeretik a luxust. komolyan. de tényleg. vannak ezek az országok, ahol ilyen (fuj-fuj) luxusbörtönök vannak. és tudod mi van? az van, hogy nem érzik ott jó magukat. a luxusban. abban nem. de tényleg. el nem hiszed. annyira nem érzik jól magukat, hogy inkább tanulnak, meg szakmát szereznek, csak nehogy visszakerüljenek. annyira utálják. komolyan.
aztán meg ott vannak azok a tentszitis országok, meg azok, ahol azért is ölni kell a börtönben, hogy levegőt vegyél, na azt bameg meg szeretik. ott jól érzik magukat. komolyan. kikerülnek, oszt egyből csinálnak valamit, és már mennek is vissza. mert azt szeretik. a luxust meg nem. komolyan. el nem hiszed. ilyen furcsa népek ezek a bűnözők.
Előzmény: blackmumus (21) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 07. 02. 07:07 | #22
Nekem egyetlen dolog csípi a szemem. Mint írtam a faszi úgy beszél mintha feltalálta volna a spanyolviaszt, Érpataki-modell...hát persze, máshol is dolgoznak közmunkások, és máshol is a falu érdekében, írtam is rá példát. Viszont ott nem kerítenek neki ekkora feneket, videó meg filozófia mögé, csak csinálják. Ez a fószer meg belebolondult a messiástudatába.
Ja a másik meg, ez a nagy multi ellenesség, a csóka azt se tudja miről beszél. Ezzel a kőtöréssel fog a multik ellen harcolni? Szerintem meg max egy egyéni vállalkozó zsebéből húzza ki a pénzt ezzel,a ki hozná a gépét és semmi perc alatt szétcsapná ezt a nagy törmelékhalmot. Viszont akkor nem lehetne divatos jelszavakat pufogtatni, ez is igaz.
Előzmény: sahinel (16) 0 VÁLASZ
blackmumus 2013. 07. 02. 01:54 | #21
A mai luxusbörtönökbe élvezet bevonulni, akit meg közmunkára ítélnek az havi 40.000-ér fekszik a fűben, ráadásul nem egy esetről lehet hallani, hogy a közmunka program összehozza az embereket, így közösen mennek lopni, illetve megbeszélik, hogy aznap este épp ki nincs otthon a faluban, kihez érdemes ellátogatni vagyonszerzés céljából. Akit elküldenek követ törni, utat bontani kézzel, az többet biztos nem megy lopni. A túlzott humanizmus, meg liberalizmus vezet a bűnözők elterjedéséhez. Ha a tolvajoknak még mindig levágnák a kezét, nem sokan vállalkoznának lopásra.

De olyan világban ahol a rablóra nem lehet rázárni a pinceajtót, mert "az korlátozza a szabadságát" és ahol többet keres az aki nem csinál semmit egész nap mint az aki halálra dolgozza magát, ne csodálkozzunk ha egyeseknek olyan ötlete támad, hogy inkább más vagyonából él meg.
MecHa 2013. 07. 02. 01:07 | #20
Félre ne érts, amit mondtam nem előítéletnek szántam hanem sajnos tapasztalat :D Mármint a hasonló helyzetbe került emberek származását tekintve :)

Amúgy valóban, bűnöző legyen az akár magyar, zsidó, cigány, német vagy élien az akkor is BŰNÖZŐ. Csak az a baj hogy ha Érpatakról van szó akkor a véletlenülsemelfogult média egyből fasisztarasszistaneonácistázni kezd. Lehet hogy a polgármesterük idiótának néz ki, és voltak hülye húzásai attól függetlenül igenis vannak jó ötletei. És egy olyan faluban ahol eddig a munkanélküliség és a bűnözés volt az úr, már kezd valamelyest normalizálódni a helyzet.

Lényeg hogy semmivel sem kevésbé idióta meg különc mint a többi, és legalább értelme sőt! eredménye van annak amit tesz. És lehet hogy nem szidni kéne meg kiröhögni, hanem azokat az ötleteket (mint pl ez) ha egy kicsit csiszolva is de átültetni a többi hasonló helyzetbe került településre is.

Ózdon születtem és sajnos főleg ha ott nézünk körbe láthatjuk, hogy mi is történik olyankor ha nem vaskézzel veszik elejét a bűnözésnek. Nagybátyám hétvégi kertjét már 2 méter magas drótkerítéssel kell körbevenni hogy ne lopják el még a házat is. Talán ha a fiatalabbját amit lehet még nevelni, börtön(ami inkább továbbképző szanatórium az ilyeneknek) helyett egy fél éves kőtörő kurzusra küldenék rájönne hogy annyira nem éri meg lopkodni.

Amúgy érdekes dolog az előítélet. Én is hamarabb vettem észre a kamu sisakot mint azt hogy szokatlanul fehér a bőre annak a közmunkásnak :)

Előzmény: sahinel (19) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 07. 01. 22:01 | #19
Én nem olvastam hogy bármilyen rasszra akárkikre is vonatkozna. Ha valaki közmunkás és alkalmas rá hát csinálja. Ha én lennék ez akkor is azt mondom ok. Miért mivel jobb szemetet szedni mint ahogy mondod:D Tehát ha ez nincs hozzákötve hogy egy bizonyos körnek megy, hanem mindenki aki közmunkára van ítélve akkor nincs vele még rasszista probléma sem.
Előzmény: MecHa (18) -1 VÁLASZ
MecHa 2013. 07. 01. 21:55 | #18
Semmi probléma nincs ezzel. Közmunkára ítélték őket hát dolgozzanak. Itt Debrecenben szemetet szednek, füvetnyírnak ott meg követ törnek. Nehogy már elkezdjük őket sajnálni kérem szépen, EZEK BŰNÖZŐK AKIKET MUNKÁRA ÍTÉLTEK. Jogos hogy a lehető legnehezebb munkát végezzék, és ha mindeközben úgy teszik hogy még spórolnak is a településnek akkor miért ne?

Ja persze mert kedves libsi barátaink sajnálják őket hogy jajj szegínyek hát mi magyarok tehetünk róla, hogy bűnözésre vetemedtek, nehogy már nekik ártatlan romákoknak kelljen ledolgozni a büntetést.

Én még megspékelném azzal, hogy aki lazsál az meg mehetne a börtönbe az első busszal.
sahinel 2013. 07. 01. 21:55 | #17
A többi baromságát meg nem kéne egybevetni ezzel. Van hogy olyanok akikkel talán még ellentétesen is gondolkozunk tudnak jó ötletekkel előállni.

A többi dolga meg az öltözködése sem jön be de ezzel az ötletével szerintem nincs gond.
Előzmény: sahinel (16) -1 VÁLASZ
sahinel 2013. 07. 01. 21:50 | #16
Most az a gond hogy dolgozni kell? A gépek sokba kerülnek, és még üzemanyag, karbantartás, stb. Ha van ember akinek nem tudnak mást adni mert nincs más munka akkor ez ok. Miért? A földművesek is kemény munkát végeznek, én meg a hétvégén a főnök új házánál betonlapokat, köveket, téglákat pakoltam. Akkor ez is embertelen?

Már a munka is büdös? Ez ellen olyanok pampognak valsz akik életükben nem csináltak még fizikai munkát. Kemény, fárasztó, beleizzad? Ja ez tényleg gáz. A főnököm aki M6 BMW-vel mászkál, és egy kibaszott nagy házat vett, őmaga jött és törte a betont kalapáccsal, stb. Miért is nem inkább fizet érte hogy megcsinálják, és inkább nézi a TV-t, sörözget? Mert nem egy képmutató gazdag uriaskodó ember.

Ha valaki nem ok ilyenre mert fogyatékos, stb és mégis ráeröltetik akkor ok. Már 9-10 évesen segítettem házépítéseknél. Gyerekmunka? Faszt mert akartam pénzt, anyámék meg megmondták akkor szereznek munkát mert nekik sincs sok. Meg is tanulja az ember mennyit ér egy nyáriszünetet végigdolgozni. Megtanulod gyors hogy milyen nehéz is azt előállítani. Ja és még a tested is erősíted. Persze ha nem erölteted magad meg nagyon túl nehéz dolgokkal. Erre van a munkavédelem és nem arra hogy lehet-e ezt embereknek végezni, meg korrekt szerszámok, védőeszközök.
+3 VÁLASZ
dr.Jakab Ágoston 2013. 07. 01. 20:36 | #15
Legalább akit közmunkára ítélnek, az települése számára hasznos közmunkát végez. Nincs ezzel semmi baj.
jackherer77 2013. 07. 01. 19:59 | #14
Az elítélteknek is jár a munkavédelmi felszerelés!
7sleeper 2013. 07. 01. 19:17 | #13
hát kellenének az új ötletek
mondjuk le is szophatná magát, hogy
el ne fáradjon a keze
Előzmény: tjunior (12) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 07. 01. 19:12 | #12
A csávó megint rendesen felöltözött, de a Padawanjának még van mit tanulnia, ez az ősmagyartérjünvisszaagyökereinkhez kovbojkalap jó, csak kevés, minimum egy dolmány és egy sámándob köllene még.
Amúgy meg a polgi feltalálta a spanyolviaszt, más polgármester meg az csinálja, hogy a közmunkásokkal felújítja a mezőgazdasági utakat, az is kutya egy meló, jó párat mértem ki, hogy egyáltalán legyen fogalmuk merre van az út. Csak ott nem mondják XYZ modellnek, hanem sima közmunkának.
Amúgy lenne még egy ötletem, szerintem emberi erővel kellene gátat építeni, pár ezer kubikus, mint a 19.században, vagy az autópályát is lehetne gépek nélkül.
7sleeper 2013. 07. 01. 19:05 | #11
tény, hogy elég szittya John Wayne.. :-)
a cowboy kalapos meg:
http://www.youtube.com/watch?v=HAP_gj8i8xk&feature=player_detailpage#t=486s
Előzmény: komcsi (9) 0 VÁLASZ
vnyoc 2013. 07. 01. 18:53 | #10
Na most mi van ha: Emberi erővel csinálnánk meg mindent, nem igényelnénk, nem lizingelnénk gépeket, nem gazdagítanánk a bankokat, a multi cégeket, akkor elöbb utóbb a bankok nem tudnának több kölcsönt adni, a multiknak nem lenne pénzük töb gépet építeni igy aztán maradna a kétkezi munka mert nem lenne gép vagy olyan drága lenne, hogy nem lehetne megvásárolni... Namármost, ha lizingelnénk gépeket a seggünket is kitörölni akkor előbb utóbb olyan olcsó lenne a gép, hogy csak na, viszont itt a bökkenő, hogy a bankok is és a nagy multicégek is kib@szott drágán árulják a portékáikat, szolgáltatásaikat.. És ez kellene, hogy megváltozzon.. hogy ne akarjanak a bankárok akkora hasznot húzni a pór népből és a multik se akarjanak feltétlen akkora nyereségre szert tenni..
Végül is nem is tudom, hogy ki a hibás a nép aki kényelemben szeretne élni vagy a bankok akik ezt ki akarják használni.. na ezt kellene valahogy szabályozni kicsit szerintem hogy a mérleg egyensujban legyen..
komcsi 2013. 07. 01. 18:51 | #9
Lefoglalja az idejét a legfrissebb ősmagyar divat.
Előzmény: 7sleeper (8) +1 VÁLASZ
7sleeper 2013. 07. 01. 18:46 | #8
egyébként nekem ezzel az a problémám,
hogy lelkiismeretes, közösségi emberként a bogármesternek is ott kéne törni a követ elöl járva elöljáróként,
nem csak beszélni róla, hogy milyen előnyös a falunak (legalább néha - lehet utána kevesebbel is megelégedne)
-1 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 07. 01. 18:44 | #7
Ebben a gyakorlatban a testet terhelik.A következő foglalkozáson össze kéne velük ragasztgatni a darabokat,hogy szellemileg is fejlődjenek.És aki mondjuk letenné a középfokú puzzle vizsgát,az jutalomként számolhatna mákszemet.
Lehet,hogy naiv és egyben morbid lesz,amit kérdezek,de nincs ebben az országban olyan "hasznos" tennivaló,amit ezekkel a jóképességű fiatalokkal el lehetne végeztetni?!
7sleeper 2013. 07. 01. 18:40 | #6
ha azok kapják el akik a már kiskirályságba hajló egyre megmondóemberesebb stílusáért megruházzák mikor szabad préda lesz (ha kikerül a gyeplő a kezéből, vagy gyengébbnek mutatkozik) azt megértem, bár nem rokonszenvezem azokkal akikre ha nem is ez, de valami hasonló ráférne - de utóbbiakkal miért vállalsz sorsközösséget? főleg úgy, hogy nem lenne abból se "tárgyalás", meg civilizált megbeszélés. konkrétan nem kő, hanem kobaktörés.

(ja és a korábbi állapotok tarthatatlanok voltak. az addigi széplelkes módszerek csődjének köszönhető ez az izé..)
Előzmény: nagydee (2) -1 VÁLASZ
Szancso 2013. 07. 01. 18:13 | #5
Így lehet spórolni az üzemanyaggal.
Hogy aztán valaki elszámolja magának költségtérítésként.
komcsi 2013. 07. 01. 18:10 | #4
Mi vagy ki akadályozza meg őket abban, hogy ugyanúgy a fűben fetrengjenek, vagy leüljenek, hogy fáradtak?
balogh predator 2013. 07. 01. 17:27 | #3
Hát inkább ezt csinálják mint a fűben fetrengést egész nap.
+1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 07. 01. 17:16 | #2
[Komment megjelenítése...]
-8 VÁLASZ
TravisKestrel 2013. 07. 01. 17:10 | #1
Az az utólag odanyomott munkavédelmi sisak priceless XDXDXD

Amúgy evvel csak én nem értem hogy mi a probléma?
+1 VÁLASZ