Gépek helyett közmunkára utasítottakkal töret követ Érpatak polgármestere

politika
2013 június 30., 07:00

Orosz Mihály Zoltán Érpatak független polgármestere, aki sajátos öltözködésével és vállalhatatlan világnézetével már sokszor került be az országos lapokba is.  Az 'érpataki modellnek' nevezett, burkoltan rasszista programjáról híressé vált polgármester rendszeresen posztol egészen elképesztő videókat a település Youtube-csatornájára.

Pár napja például arról, hogy náluk ha valakit a bíróság közérdekű munkára utasít, akkor ők elküldik követ törni, mindezt a "hasznos munkavégzés" jegyében. Elmeséli azt is, hogy hülyeség drágán gépeket vásárolni például útépítéshez, hiszen ezt is meg lehet oldani kivezényelt közmunkásokkal. Hiszen a józan ész (!) is azt diktálja, hogy

Ne mindig azt nézzük, hogy mit hogy lehet a gépek által minél könnyebbé tenni, és ezáltal pedig a bankokat és a multinacionális cégeket gazdagítani, hanem azon is kéne már elgondolkozni, hogy a helyi embereit érdekeit, szempontját és a helyi település szempontját figyelembe vegyük.

Orosz amúgy kifejezetten népszerű szereplője a szélsőjobboldali diskurzusnak, a XVI. századból itt ragadt szociálpolitikai világképe ebben alighanem sokat segít.

Egy másik friss videóban Orosz kisiskolásoknak beszél mocskos liberálisokról, buzifelvonulásról és hazaszeretetről. Mindezt persze egy nehezen értelmezhető jelmezben.

Orosszal már az Átlátszónak is meggyűlt a baja, híres Rambo-alakítása után inkább egy-az-egyben lehozták a helyreigazítási kérelmét, csak hogy ne szabadítsanak egy ámokfutót a magyar bíróságokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.