Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2013. 06. 20. 10:40 | #114
Nagyot drágul a cigaretta (szerintem lehetne az még drágább is ;))
http://index.hu/gazdasag/2013/06/20/nagyot_dragul_a_cigaretta/
Nas
Nas 2013. 06. 05. 20:20 | #113
(Már itthon vagyok, csak egy határozott idejű kiküldetés erejéig éltem kinn.) Angliában egyébként én sem tapasztaltam annyi problémát a dohányzással kapcsolatban. Igaz viszont, hogy náluk jóval régebben bevezették már a szigorításokat, meg talán dohányozni sem dohányoznak annyian, és főleg nem lépten-nyomon (de lehet, hogy ez csak az én tapasztalatom). Magyarországon viszont sok dohányos ahogy kilép egy épületből / leszáll egy járműről, rögtön kényszert érez, hogy rágyújtson...
Előzmény: sahinel (111) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 06. 05. 08:53 | #112
Magyarok ezrei halnak meg.a füsttől, pedig nem is dohányoznak
www.hvg.hu/egeszseg/20130530_Magyarok_ezrei_halnak_meg_a_fusttol_pedig
sahinel 2013. 06. 03. 08:51 | #111
Lehet már elszoktam ami otthon van, de idekinn buszmegállóban, kocsmákban, szórakozóhelyeken mindenhol tilos a dohányzás. Az hogy nyílt területen ahol még szél is van csinálja nem zavar. Én sem szeretem bevallom még ha füvet szívok is idegesít ha közelemben dohányoznak. Ettől eltekintve alig botlok beléjük úgy hogy ténylegesen érezném.

Az más ami otthon volt régen hogy a szórakozóhelyeken is dohányoztak, meg a cuccaidat kiégethették tánc közben, stb. Ha rendesen van kontrolálva, és mások úgymond füstmentesen tudnak élni akkor fentartom amit mondtam. De ha tudom te is kinn élsz. Neked volt idekinn hogy nem tudtál neki mit csinálni és dohányfüstben kell lenned? Nekem 1-2 sec-nél több nem volt az is csak ha arra fújt a szél és közel voltam.
Előzmény: Nas (110) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 06. 02. 20:13 | #110
Nagyon igazad van, és az is tök jó, hogy többen is megírták, hogyan sikerült leszokniuk. Ebből is látszik, hogy rohadtul nem lehetetlen. Nagypapám a katonaságnál szokott rá a kib*szott cigarettázásra, 38 évig volt láncdohányos, és egy nap alatt szokott le, amikor a tüdeje már kezdte felmondani a szolgálatot. Elsőre sikerült neki, pedig nem használt hozzá se nikotintapaszt, se relaxációs CD-t, se egyéb ilyen marhaságokat... Sajnos végül mégis a tüdeje vitte el, mert ~40 év masszív dohányzás nem múlik el nyomtalanul, de a leszokást rohadtul el tudta intézni egy nap alatt...
A leszokást tervezőknek még azt üzenem, hogy nem jó az a hozzáállás, hogy "majd jövőre, most túl stresszes időszakot élek", mert úgyis az élet minden időszakában lesznek stresszes események, amik jók kifogásnak. Minden év számít!

Minden leszokni akarónak drukkolok! Már az is becsülendő, ha meghozzátok ezt az elhatározást, és tesztek érte, hogy valóra is váltsátok. De az igazi siker az, ha valóban leszoktok.

Az viszont szánalmas (de nagyon), amikor valaki pontosan tisztában van vele, hogy már csak a saját jól felfogott érdekében is le kéne szoknia, mégis dacból, stb. ugyanúgy folytatja tovább olyan ál-önigazoló dumákat eregetve, hogy "nekem márpedig ez így jó, és kész", mert ez kényelmesebb, mint tenni valamit az ügy érdekében. -,-
Előzmény: Azazel (45) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 06. 02. 19:50 | #109
www.kongregate.com/games/deleongames/quit-smoking
Na, csak még egy pályát... ;)
Nas
Nas 2013. 06. 02. 19:41 | #108
Mondj még egy olyan szenvedélyt, ami annyira megkeseríti, befolyásolja az adott szenvedélyt nem űzők életét mint a dohányzás! Gondold át pl. az előző hetedet! Hány heroinistával / alkoholistával / játékgépezővel / szerencsejáték-függővel stb. találkoztál, akik a pofádba nyomták a szenvedélyüket, akaratod ellenére bevontak abba, amit csináltak...? Dohányossal viszont napi szinten találkozni, napi szinten szívja mindenki az ő káros szokásuk termékét - ha akarja a többi ember, ha nem... Nehogy már az egészségesen élni próbáló többségnek kelljen tekintettel lenni "szegény" dohányosok igényeire...
Más: Rengetegen befolyásolható, fiatal korban szoknak rá a cigarettára. Épp ezért igenis fontos, hogy egyértelmű üzenetet közvetítsünk feléjük a dohányzás megítélésével kapcsolatban... Akaratgyenge embert pedig sajnos csak erőszakkal lehet rávenni, hogy változtasson a hülyeségén. Ha a saját érdekében nem képes leszokni, miből gondolod, hogy a többi emberre való tekintettel majd megteszi...?
Előzmény: sahinel (106) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 06. 02. 19:27 | #107
Akik nem képesek felfogni, hogy a dohányzásba miért szól(hat)nak bele olyanok, akik nem dohányoznak, azoknak üzenném, hogy még a liberális felfogás is úgy szól, hogy "bármit szabad, amíg mások szabadságát, alapvető jogait nem sérted meg vele". A dohányzás pedig igencsak korlátozza mások szabadságát és jogait, ugyanis még a legnagyobb odafigyeléssel (ami sajnos egyáltalán nem alap hozzáállás a dohányosok részéről...) sem tudjátok elkerülni, hogy olyanhoz is jusson a füstötökből, aki nem kér belőle.

Most pl. hiába van eső utáni friss levegő, amit imádok, nem tudok csak úgy ablakot nyitni a saját lakásomban, mert olyankor haptákban kell állni azt figyelve, hogy vajon mikor szottyan kedve rágyújtani valamelyik közelemben lakó faszparasztnak. -,- Hiába lenne jogom a saját lakásomban akkor szellőztetni, amikor akarok, hiába lenne jogom az egészséges környezethez, mégis egy vadidegen ember káros szokásához kell alkalmazkodnom, ha nem szeretném, hogy cigifüsttel legyen tele a lakásom. Ugyanez az utcán. Nekem kell manővereznem, arrébb állnom a járdán, visszatartanom a lélegzetemet, stb, ha nem szeretnék én is cigifüstöt szívni. És ez egyáltalán nem ugyanaz a szituáció mint pl. egy szórakozóhelyen, hogy ha nem tetszik, hogy ott dohányoznak, lehet máshova is menni, mert a saját lakásomról, illetve a közös utcáról van szó, ahol nekem is ugyanannyi jogom lenne zavartalanul létezni.

A dohányzás tehát azért önző, szemét dolog, mert azokat kényszeríti alkalmazkodásra, a normál életmenetük megváltoztatására, akik nem akarnak részt venni ebben a káros szenvedélyben. Ahhoz tudnám az egészet hasonlítani, mintha egy alkoholista random kiválasztott járókelőket teperne le, és - ha akarják, ha nem - leerőszakolna egy liter töményet a torkukon, mert ha ő részeg, miért ne legyenek mások is azok. -,-

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a dohányzásnál undorítóbb, károsabb szenvedély kevés van. Nekem senki ne próbálja bemesélni, hogy ő azért szokott rá, mert elszívott egy cigarettát, és ízlett neki. Kizárt, hogy az első cigaretta bárkinek is ízlett volna... A felnőtteset, lazát játszó, de valójában önértékelési gondokkal küzdő tinik és az akaratgyenge emberek pótszere a cigaretta, akik még a mindennapos stresszt sem képesek maguktól legyőzni. Szánalmas. Szóval büszkének végképp nem kéne lenni arra, ha valaki dohányzik...)
+2 VÁLASZ
sahinel 2013. 06. 02. 11:51 | #106
Mondjuk ennyi erővel lehetne az alkoholon is mutatni alkoholisták máját, meg ahogy hánynak, stb. Ja és a pártok szórólapjain hogy lopások, sikkasztások várhatóak, stb.

Mint itt is látszik ezért baromság a drogokat nagyon üldözni. Hiába megy fel az ára, stb vannak rajta képek, tudják az emberek mennyien halnak bele, úgyis megveszik. Aki függő az hozzájut a saját kis dolgához.

Mint írták vagy magától változik, vagy ilyesminek semmi értelme. Max egyre jobban haragszanak azokra akik basztatják őket ami megint nem segít a leszokásban. Persze többet erővel mint ésszel a legtöbb ilyen esetben a megoldás....


Előzmény: Cintu (105) 0 VÁLASZ
Cintu 2013. 06. 02. 00:58 | #105


Ami roppantul zavart, mikor még dohányoztam, az a mindennapos diszkrimináció. Például miért kellett nekem mindenféle haldoklók képeit néznem a cigis dobozon? Akkor fessenek minden autóra leszakadt végtagokat, hiszen nagyon sokan halnak meg az utakon.

Koba 2013. 06. 01. 20:32 | #104
Az teljesen igaz,hogy a dohányosok a cigaretta árán keresztül sok adót fizetnek, viszont nem volt még kormány aki ezt az egészségügybe forgatta volna vissza. Nem tudom ki mennyit keres és nem is érdekel de ha kiszámolod mennyi tb-t fizettél eddig akkor rájössz lószarra sem elég. Igazság szerint a korrekt az lenne ha személyre szabott tb -t fizetnénk, mindenki vállalja amit a szervezete ellen vagy érte tesz és nem lenne ezzel gond Lehetne az is mint külföldön ,hogy százalékos arányban fizeted a tb-t, ha baj van a maradékot pótlod zsebből vagy otthon ön-gyógyulsz.
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 06. 01. 16:34 | #103
Ez még igen messze van a személyeskedéstől, csupán egy észrevétel és egy reagálás volt.
A másik felvetésedre pedig lenne egy igen hosszú és nem biztos, hogy egyeseknek tetsző válaszom,de azzal félő, hogy újabb háborút robbantanék ki, így bele sem megyek.
De azért azt megjegyzem,hogy ez az a tipikus dohányos hozzáállás,ami sokunknak nem szimpatikus...

Halálos_fogkefe 2013. 06. 01. 15:38 | #102
Ne személyeskedjünk, szeretnéd azt hinni, de nem tudsz rólam semmit.
Sikerült nem megértened a kommentem lényegét. Szó sem volt üdvrivalgásról, de megfizetem az árát annak, hogy később ha orvosi ellátásra szorulok, legyen miből finanszírozni. Aki sportol, egészséges étrenddel rendelkezik, kiegyensúlyozott és nyugodt élete van, az kevesebb tb-t fizet? Aki kólát, energiaitalt iszik, mekiben kajál, alkoholista, több tb-t fizet? Naugye. Nincs igazság. Nem is értem ilyenkor hová veszik az emberekből a jó a magyar kárörvendőség...

tjunior: Az elenyésző összeg :)
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 06. 01. 14:51 | #101
Szobrot ne állítsanak neked a nemdohányosok, hogy ennyit bedobsz a közösbe?!:)
21 évesen már biztosan nagyon sok tb-t befizettél.Illetve azért van különbség,hogy valakit azért kell ellátni,mert balf@sz és tudatosan rontja az egészségét vagy mert szerencsétlen és önhibáján kívül megbetegedett vagy megsérült.
Amúgy nekem nincs bajom a dohányosokkal csak ezt a "fizetek,nekem ne ugasson senki" dumát nem díjazom.
Valamint el szeretném mondani(hátha erőt ad valakinek),hogy Anyukám több,mint 30 év után tette le a cigit(nagyon erős dohányos volt).Többször,több mindennel próbálkozott,de végül az igazi elhatározás hozta meg az eredményt.Felkelt,letette és azóta sem gyújtott rá.Pár hónapra rá,már érezte a hatását.Vidám,boldog,mosolygós lett újból.Az addig otthon ülő nő,most nagyokat kirándul,sportol és mellette még egészségesen is táplálkozik.
Elmondása szerint újjászületett.
tjunior 2013. 06. 01. 12:59 | #100
meg azzal hogy átlagban 7,2 évvel fogsz kevesebb nyugdíjat kapni mint egy nemdohányzó, ha megéred
Lucky94 2013. 06. 01. 12:41 | #99
meg van a cikkben némi(hangsúly a némi-n) igazság
Előzmény: Lucky94 (98) 0 VÁLASZ
Lucky94 2013. 06. 01. 12:40 | #98
Én nem feltétlenül értek egyet a cikkel de jópáréve énis olvastam egy cikket (sajnos nemtom belinkelni mert sehogysem találom) amiben egy amerikai tudócsoport felméréseket készített és mióta a cigisdobozokokon megjelent a "smoking kills " meg hasonló feliratok aztóta 60valamennyi%kal nőtt a dohányosok halálozási száma és 70valamennyivel a tudőrákos esetke száma. Gondoltam ez érdekes lehet
Előzmény: wE1n (29) 0 VÁLASZ
Halálos_fogkefe 2013. 06. 01. 10:28 | #97
Amíg egy doboz cigi után bedobok több mint 500 forintot a közösbe (és egyre többet...), és amíg én is fizetem a tb-t, addig szerintem nincs értelme a pénzről beszélni.
Előzmény: betyár (96) 0 VÁLASZ
betyár 2013. 05. 31. 23:59 | #96
Figyi már, odébb állnál, légyszi, mondjuk egy másik országba, hogy ne kelljen a műtéteid és gyógyításod nekem és más nem dohányzó polgároknak fizetnie?! Kedvességed és megértésed előre is köszönöm :)
Előzmény: Geoman (88) 0 VÁLASZ
Seby 2013. 05. 31. 23:08 | #95
Van olyan szenvedély"betegség" is, ami nem csak hogy nem öl meg, hanem még egészségesebbé tesz. Ez pedig a sport (akinek nem esett volna le) Jaa hogy az fárasztó? Hát akkor úgy kell nektek. Aki nem kitartó, az cseszheti!
Nagyon népszerűtlen leszek, de ez is csak egy evolúciós dolog: aki buta, és leszarja még saját magát is (ezt sosem tudtam megérteni), az kihullik, és az marad életben, aki egészségesen él! Magyarul, aki hülye, haljon meg!
Másik kérdés, hogy rohadtul káros ez arra nézve is, aki nem dohányzik, mert érdekes módon mindig széllel szemben kell bagózni, hogy az összes buszmegállóban álló nemdohányzónak a pofájába tolja. Miért nekem kell arrébb mennem? Miért én vagyok az, akinek tennie kell valamit? Ha van valaki, aki egy gránáttal felrobbantja magát, akkor legalább menjen ki a pusztába és ott (hupákoljon) csinálja!
Értem én hogy nehéz leszokni (előttem szóló miatt mondom, hogy NEM nehéz valószínűleg), de az tényleg nem érdekel valakit, hogy ez a lassú halál? Hogyhogy? Csak én nem értem? Van aki meg akar halni azért mert neki jó hogy szívja a füstöt? Tudom, csak hisztizek meg minden, a dohányzók nyilván úgy látják, hogy egy autó is elüthet, de ez már annyira elcsépelt, hogy kár is lenne ezen vitatkozni.
Szóval ez tényleg csak kitartás kérdése. Akinek meg nincs kitartása egy ilyen kis dologban, hogy bagózik-e vagy sem, az miért várja, hogy jobb lesz az élete bármilyen téren? Sportoljatok sokat, kitartóan, bagó nélkül, és királyul fogjátok magatokat érezni! (Van bagós sportoló is!!!! Az WTF??? ERROR!!!)
tjunior 2013. 05. 31. 22:56 | #94
Az a te bajod, majd nagyon öntudatosan fogsz meghalni hamarabb mint kellene. A lényeg, hogy ne szembesítsenek a hülyeségeiddel.
Előzmény: Szosztar (90) 0 VÁLASZ
eMTé 2013. 05. 31. 22:17 | #93
Ha kimész az utcára és megkérdezel 100 embert - vagy legyen inkább ezer - szerintem kivétel nélkül mind azt fogja mondani, hogy a dohányzásról nehéz leszokni, és nagyon nagy akaraterő kell hozzá. Még azok is ezt mondják, akik soha nem dohányoztak!
Valójában emiatt nehéz. Egyszerűen benne van a köztudatban (a dohányipar dollármilliárdokat költ rá hogy benne legyen).
Mit is mondott Henry Ford? Szó szerint nem tudom, de a lényege ez:
"Ha azt hiszed, hogy valami sikerül - vagy azt hogy nem fog sikerülni - igazad van.
A dohányosok 99,99%-a úgy kezd neki a leszokásnak, hogy "megpróbálom". Amivel már előre kifogást keres a leendő kudarcra, amiben már biztos.
Én hét éve hagytam abba. A Carr könyvet olvastam, elnyomtam az utolsó cigimet, és attól kezdve (már másnap is), ha eszembe jutott a cigi, egyből arra gondoltam: De jó, hogy nekem már nem kell rágyújtani!
És ha hiszitek, ha nem, egyetlen percig sem hiányzott, semmilyen hiánytünetem nem volt, pedig előtte sokáig, és meglehetősen sokat (1,5-2 doboz) szívtam.
Azóta hallottam még egy nagyon jó és egyszerű módszert, a tudatalatti áthangolására (Brian Tracytől), több ismerősömnek elmondtam és sikeresen leszoktak. A lényege az, hogy az igazság nem az hogy nehéz leszokni, de azt HISZED. Ettől a te valóságodban ez lesz az igazság. De ha minden este elalvás előtt, és ébredésnél még csukott szemmel elmondod tízszer: "Nekem már nincs szükségem a cigarettára, én nem dohányzom" , 2-3 hónap alatt belenő a tudatalattid valóságába. Egyszer csak érzed, hogy nem is lenne nehéz, sőt, semmilyen erőfeszítés nem kellene hozzá, hogy abbahagyd. Abbahagyod, és itt jön a második része: ha csak eszedbe jut, gondolj arra amire én :
De jó, hogy nekem már nem kell rágyújtani!

Tudom hogy sikerülni fog. Nekem sikerült, és Te nem vagy sem butább, sem rosszabb nálam.
+6 VÁLASZ
nkmedve 2013. 05. 31. 21:12 | #92
És mi a következő lépés? Simán folytatod a "függést", merthogy úgyse lehet leszokni, vagy valamit próbálsz is tenni ellene?

Az első lépés hogy rájössz hogy ez rossz és le akarsz szokni, ha ez megvan akkor máris egy nagy ugrással a teljes tagadásban élő dohányosok előtt vagy.
Előzmény: Szosztar (90) 0 VÁLASZ
Koba 2013. 05. 31. 20:27 | #91
Sok éven keresztül cigiztem, ma már bánom ,hogy akkor rágyújtottam. Fiatalság bolondság. Ma már több mint öt éve nem dohányzom, viszont sosem voltam függő. Amikor abbahagytam a dohányzást egy percig sem volt krízisem és nem nyűglődtem, valahogy a rabszolgaságot azt nem bírom, ugyanis ha valaki nem tudja bármikor abbahagyni az nem más mint rabszolgaság.
Aztán meg ott van az, hogy a dohányzás legkulturálatlanabb fajtája a cigaretta. Mert az oké, hogy rituálé, egy jó ebéd után kiülni elszívni egy pipát, vagy este társasági életet élve barátokkal elszívni kényelmesen egy szivart és még sorolhatnám,na de futva buszmegállókban,szórakozóhelyeken,tömegben, emberek arcába fújva a füstöt (tudom törvény szerint nem lehet...a törvény szerint) vécékbe bujkálva felnőtt emberek a munkahelyeken..........hát mit lehet erre mondani .....,talán azt amit a barátom szokott mondani: Nagy Sándor 33 évesen egy fél világ ura volt ,ez meg a vécébe bujkál cigizni.......... Íme a FÉRFI



+1 VÁLASZ
Szosztar 2013. 05. 31. 20:22 | #90
Én már voltam tüdőbetegek között, de nem hatott meg. Nem tudom mit vár mindenki egy olyan nikotinfüggőtől mint pl. én. Ez olyan mint ha egy heroinosnak mondanád, hogy ne lője magát mert belehal, szerintem az is szarik rá.
Én nem áltatom magam azzal, hogy kurva jól esik, mert érzem én is, hogy nem jó, de teljesen függök tőle. Csak azt utálom, hogy a nemdohányosok mondják, hogy tegyem le mert az rossz, ez nemhogy nem ér semmit hanem még fel is idegesít.
Kb. ezt ismétli mindenki: http://www.youtube.com/watch?v=5G4HxrVx20A és kb. ennyit is ér.
Előzmény: tjunior (86) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 31. 18:36 | #89
Ahogy a posztszöveg is írja.
"ez sem hatja meg a szenvedélybetegeket"
Előzmény: Geoman (88) 0 VÁLASZ
Geoman 2013. 05. 31. 18:34 | #88
[Komment megjelenítése...]
-7 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 31. 18:27 | #87
Előzmény: Tooni (85) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 05. 31. 18:24 | #86
Minden dohányosnak kötelezővé tennék pár látogatást egy tüdőkórház elfekvőjében. Tudom miről beszélek anyám 3 évig küzdött a kórral, a tüdejéből indult, műtötték, sugárkezelés, aztán agyműtét mert áttét keletkezett az agyában, újabb sugárkezelés, 3 év után feladta a teste. Hány olyan embert láttam közbe akinek már jártányi ereje sem volt, csak üveges szemmel várta a halált, tanúságos volt...Lehet áltatni magukat, meg hülyeségeket összehordani önigazolás gyanánt, meg a nagynéném ismerősének a szomszédjának a régi munkatársa sose szívott egy szálat se, aztán még is....persze, mert a családja nyírta ki azzal hogy az orra alá füstöltek. Lehet ragozni, a tények makacs dolgok, tízezrével halnak az emberek a dohányzás miatt, pont.
Az meg különösen érdekes érvnek tartom, hogy hát a dohányosok milyen kulturáltak ebben a témában, akik meg ellenzik nem. Vát figyelj oda megyek hozzá aztán naponta párszor leköpködlek, garantálom hogy én kulturált hangnemben fogok róla beszélni, de te nem hiszem.
+2 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 31. 18:19 | #85
"Hülyeség aki menő cigizik!"
Modoros úr is idetalált!
Előzmény: djmcs (82) +1 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 05. 31. 18:17 | #84
"Én még egy embert sem láttam holtan összeesni azért mert valaki mellette cigizett"

Tudod mit? Holnaptól az lesz a szokásom, hogy híg fossal töltött vízipisztollyal lövöldözöm magam. Ha mellém állsz, kicsit lövök rád is. Jó lesz?
Előzmény: djmcs (82) +1 VÁLASZ
komcsi 2013. 05. 31. 18:15 | #83
Szerencsére már inkább ciki a cigi.
Előzmény: djmcs (82) 0 VÁLASZ
djmcs 2013. 05. 31. 18:13 | #82
[Komment megjelenítése...]
-5 VÁLASZ
nkmedve 2013. 05. 31. 17:47 | #81
Valami kimaradt a 2. pontból:

A passziv dohányzásnak nincs direkt megfelelője a példáknál amit irtál, de mondjuk ahhoz tudnám hasonlitani (nagyon eltúlozva) mintha egy heroinfüggő szurkálna téged az engedélyed nélkül. Ezt csak azért irtam hogy nyilvánvaló legyen, mindkét oldalról lehet nagyon abszurd példákat felhozni.
Előzmény: nkmedve (80) 0 VÁLASZ
nkmedve 2013. 05. 31. 17:34 | #80
"1. Hagyjuk már az általánosítást!"
- senkit nem zavarnának a dohányosok ha tényleg nem ártanának vele másnak, de amig folyamatosan találkozik az ember olyan cigisekkel akik leszarják a környezetüket addig nincs más lehetőség mint az egész cigis társadalmat elitélni, és egységesen harcolni ellene. Most komolyan engem az hol boldogit, hogy te nem fujnád rám a füstöt, hogyha akad 3 másik ember melletted aki azt megteszi minden további nélkül (nem veszi észre hogy ez zavar engem vagy másokat, vagy csak nem érdekli). Emiatt az a hozzáállás hogy maga a cigi rossz (ebből következik hogy mindenki az aki használja), ilyen egyszerű. Jobb szabályozás kéne ami garantálná hogy a dohányosok tényleg ne tudjanak ártani a környezetüknek csak saját maguknak (ebben az esetben az itt fújolók többsége szerintem csendben lenne). Persze ilyet nehéz elérni, mindig lehet kiskapukat találni...

"2. Diszkrimináció"
- Az alkohol kis mennyiségben nem ártalmas (a nagy mennyiségű fogyasztás vagy a függőség más kategória, ahogy azt te is irtad), és főleg nem ártalmas az ember környezetére. Ez nagyjából igaz a többi példádra is. A drog egy kicsit speciális eset, mivel rengetek formája van. Ha valaki füves cigit sziv mellettem akkor automatikusan a cigis kategóriába sorolom. Ha olyan drogot használ amivel nem árt a környetetének akkor felőlem csinálja. A passziv dohányzásnak

"3. Hozzáállás és divat"
- Szerintem minden olyan dolgot divat utálni aminek csak negativ hatása van, vagy ami az emberiség nagyobb részének nem elfogadható, ez mindig is igy volt. Problem? :)

A mondandód végével egyetértek.
Előzmény: Alma123 (76) -1 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 31. 16:52 | #79
Csak Captain America fel ne ébredjen...
www.youtube.com/watch?v=3C6mcNQ6z1M
Előzmény: Tooni (78) +1 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 31. 16:48 | #78
Isten hozott a XXI. században, időutazó!
A nők már szavazhatnak, van hangosfilm, a hintókat sem ló húzza már.
Előzmény: Tonoic (75) 0 VÁLASZ
nkmedve 2013. 05. 31. 16:48 | #77
Az emberek gyengék, egyszerűen nagy részüknek nincs annyi akaratereje, hogy leszokjon, különböző frusztrációik megoldásának tekintik a cigit, és emiatt nem tudják elengedni.
Mivel senki nem akar gyengének mutatkozni mások előtt ezért jön a magyarázkodás:
"Én nem is akarok leszokni", "Csak néhány szál", "Nem ártok vele senkinek", "Amúgy is szennyezett a levegő amit szivunk", stb.

Sajnos sokan nagyon fiatalon azért kezdenek el cigizni hogy egy társaságba jobban beolvadjanak, ezáltal többnek mutassák magukat mint amilyenek valójában. Ez az egyetlen magyarázat amit találni tudok a rászokásra, eddig még más elfogadható okot nem hallottam. Mivel már próbáltam, ezért tudom hogy a cigi első (sőt második, tizedik) próbálkozásra kurvaszar, szóval azért senki nem szokik rá mert beleszeret az izébe (lehet jelentkezni ha valaki szerint ez nem igaz). Egy másik lehetséges oknak tartanám a passziv dohányzás által kialakult toleranciát/függőséget is (talán ez a legdurvább, mert teljesen külső tényezők okozzák)

Hogy visszakanyarodjunk a leszokás nehézségeihez. Ha ezt a két dolgot összekapcsoljuk (1. a fiatalok azért szoknak rá hogy többnek látszodjanak, 2. nem tudnak leszokni mert gyengék és ezt még el is próbálják fedni a magyarázkodással) akkor valamilyen szinten megértem a helyzetüket. Ez egy ördögi kör, azért szoktak rá hogy többnek mutassák magukat, a leszokáshoz pedig sokszor arra lenne szükség hogy szembenézzenek a saját gyengeségükkel (sajnos az ilyen a frusztrált emberek általában a kor előrehaladtával nem lesznek boldogabbak, sőt, és emiatt egyre nagyobb szükségük van az "anyagra"). Szóval megértem hogy nehéz a helyzetük de azt már nem hogy ezen semmit nem akarnak változtatni és csak a kibúvókat keresik.

Amúgy a cigizős kismamákról nagyon durva véleményem van, de inkább nem fejtem ki bővebben, nem akarnálak téged vagy bárki más érintettet megsérteni.
Előzmény: Norci (73) 0 VÁLASZ
Alma123 2013. 05. 31. 16:45 | #76
Néhány gondolat...

1. Hagyjuk már az általánosítást!
Csak azért mert találkoztok olyannal, aki rádfújja / eldobja / stb rögtön utáljátok az ÖSSZES dohányost.
Ezek szerint:
Mert egy kopasz ember fellökött a metrón, utáljátok az összes kopasz embert?
Mert egy cigány kirabolt, utáljátok az összes cigányt?
Ha egy kövér, szakállas ember rálép a lábadra, akkor a kövéreket vagy szakállasokat utáljátok? Vagy mindkettőt?
Mert egy tejföl romlott volt, utáljátok a tejfölt?

Nevetséges.

2. Diszkrimináció
A dohányos ember miért kevesebb / alsóbbrendű, mint a nem dohányos?
Az alkoholfogyasztó miért nem alsóbbrendű, mint az absztinens?
Drog...
Kávé...
Cukor...
Húsfogyasztó kontra vegetáriánus...
stb...

És itt is figyelembe kéne venni az általánosítást:
dohányos nem egyenlő nikotinfüggő
alkoholfogyasztó nem egyenlő alkoholista
stb...

3. Hozzáállás és divat
Mostanában annyira utáljuk a dohányosokat, hogy divat lett belőle.
Ennyi.

És közben nem vesszük észre, hogy ezzel a vehemenciával átestünk a ló túloldalára, már nem csak a dohányosok között lévő bunkó emberek arroganciája a zavaró, hanem a mindenki másé is, aki hasonló bunkósággal bizonygatja a saját jogait.

Következtetés: a bunkóság a zavaró.
Igaz ez a dohányzásra, a napi közlekedésre (biciklisek kontra autósok kontra motorosok, a gyalogokról nem is szólva), lakóközösségekre, a közösségi lét egyéb közösen művelt formáira.

Odafigyelés kellene mindkét részről. Meg normális szabályozás. Meg a hozzáállás helyretétele a fejekben, hogy a szabályozásokat be is tartsák, hiszen az mindenki érdeke lenne.
+2 VÁLASZ
Tonoic 2013. 05. 31. 16:39 | #75
Holnap pedig a dohányosok világnapja, így mindenki gyújtson rá...
Ezeket a napokat aki kitalálta fel kéne keresni és elbeszélgetni vele. Fák napja , olvasás napja, aids napja .. sorolhatnám.. most komolyan... kit ...

csak ennyi.
wE1n 2013. 05. 31. 16:10 | #74
Már le is szartak. Szegény.
Előzmény: Purple (72) -1 VÁLASZ
Norci 2013. 05. 31. 15:55 | #73
Nagyon durva egyes emberek függése. Egész családom gyakorlatilag gyárkéményként funkcionál, a napi 2 doboz mindenkinél minimum. Én talán ezért is utáltam meg, és nem is éltem/élek vele. Nagyim akkor szokott le, amikor tüdőrákot diagnosztizáltak nála, de akkor egyik napról a másikra. Szerencsére meggyógyult, úgy néz ki. Anyám olyan szinten függő, hogy a velem való terhessége alatt is dohányzott; az orvos leüvöltötte a fejét, pityergett egyet, de ugyanúgy folytatta. Szerintem nem azzal van a baj, amikor valaki néha rágyújt, mert jólesik, akkor van gond, ha már ez határozza meg az életét.
+1 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 31. 15:53 | #72
Jóhogy felkapják, majd ha valaki odaszarik a küszöbödre, mert nincs a közelben vécé, majd te se kapd fel a vizet... Személyes ügy.
Előzmény: wE1n (71) +1 VÁLASZ
wE1n 2013. 05. 31. 15:51 | #71
Előre féltem, a dohányosok okozzák már a globális felmelegedést is, ezt is megértük. Gratula. De tudod miért dobják el a csikket, mert kevés az olyan kuka, amelybe el lehetne nyomni ill. már adott esetben tele van a hamuzós része. Persze aki bunkó, annak mindegy.
Észrevettem, hogy a nem dohányzók jobban felkapják a vizet ezen a dolgon, mint a dohányzók.
Egyébként pedig igenis személyes dolog.
Előzmény: Purple (61) -2 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 31. 15:38 | #70
Előzmény: bungle (68) 0 VÁLASZ
nkmedve 2013. 05. 31. 15:37 | #69
"Persze van az a 10%, aki tényleg figyel a környezetére, de saját tapasztalatom szerint az arány elenyésző."

Erre a részre annyit reagálnék, hogy valószinűleg a 10% nem helytálló, lehet ez sokkal magasabb, 50-90% is, de az égvilágon semmit nem változtat a lényegen. Lehet bármennyi "rendes" cigis, aki figyel a környezetére, ha akad egy kis részük aki nem, az bőven elég ahhoz, hogy a nemdohányosok utálják az EGÉSZ cigis társadalmat.

Erre egy példa: Nekem nem kell hogy egy szórakozóhelyen minden cigis rám fujja a füstjét, bőven elég ha egy megteszi, olyankor legszivbesebben mindenki kezéből kitépném a cigit.
Előzmény: nkmedve (67) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 31. 15:32 | #68
Valahogy erről ez jut eszembe:

http://youtu.be/yG06gxNfkZo?t=18m50s
"Mi közöd? A rét mindenkié, ha nem tetszik, húzz el a családoddal!" :DDD
Előzmény: Purple (66) +1 VÁLASZ
nkmedve 2013. 05. 31. 15:23 | #67
Szerintem pedig mindennek a cigi az oka, de ahogy a fegyverek se ölnek embert anélkül hogy valaki meghúzza a ravaszt, úgy a cigi is csak egy eszköz az ember kezében ami azon kivül hogy egyeseknek örömet okoz közben másoknak árt. Aki használja ezeket az eszközöket az automatikusan velük lesz asszociálva, ez van...
Persze van az a 10%, aki tényleg figyel a környezetére, de saját tapasztalatom szerint az arány elenyésző. Ha valaki nem akarja hogy a cigi miatt negativan itéljék meg akkor tegye le és kész, nem veszit vele semmit.

Szerintem aki a cigi/cigisek ellen van annak megvannak a negativ tapasztalatai, másképp maximum nem érdekelné a dolog. Én se azért vagyok ellene mert csak, hanem egyszerűen mert sokszor nagyon zavar a környezetemben levő cigisek viselkedése, és nincs más amit tehetek minthogy itt kommentelek (persze élőben is megmondom hogy zavar, de sokszor annyival is maradok) és esetleg reménykedek benne hogy majd egyszer megjön az esze egy-két embertársamnak és végre elfelejthetjük ezt az idejétmúlt káros tevékenységet aminek az égvilágos semmi pozitivum hozadéka nincs (persze ez nem fog egyhamar megtörténni, már csak a cigi körül forgó pénzek miatt sem).
Előzmény: tutituti (65) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 31. 15:23 | #66
Mert mi okotok lenne háborogni, most úgy őszintén? Ti űzitek, titeket nem zavar, ti szenvedélyetek, akkor mi bajotok lenne?
Előzmény: tutituti (65) +1 VÁLASZ
tutituti 2013. 05. 31. 14:57 | #65
kérlek alássan nem kell itt elhinni de nem is kell az ide írókat rögtön elítélni.
Én pl kikérem magamnak ezt!

Dohányzó apa,nemdohányzó anya mellett nőttem fel.Nálunk nem lehetett a lakásban rágyújtani,akkor sem ha vendégek voltak.
A másik hogy környezetvédelmi sulit végeztem,így ahol tehetem védem a környezetem.A dohányzás az én rossz szokásom.

Amíg nem a másik ember arcába fújom a füstöt,otthon gyújtok rá ahol maximum engem zavar és a munkahelyemen is a kijelölt dohányzó helyen cigarettázok(az esőben,hidegben,bár ez nem számít ugye) addig nem kell felettem pálcát törni!


Furcsamód a dohányzó hozzászólók normális hangvételben képesek írni, míg páran már a halálunkat kívánják.
Bár lehet ez se a cigaretta oka.
Előzmény: Purple (63) 0 VÁLASZ
nkmedve 2013. 05. 31. 14:54 | #64
Ja, én is épp ezt akartam irni, nagyon furcsa, hogy mindig mindenhol csak mintadohányosok vannak jelen, akik egyetlen csikket se dobtak el soha, egy föstmolekulát se fujtak soha senkire (sőt arra is vigyáztak, hogy a szél nehogy a mellettük elhaladó öreg néni vagy éppen kisgyerek arcába juttassa véletlenül), stb. Nagyon érdekes...
Előzmény: Purple (63) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 31. 14:50 | #63
És érdekes sosem az dobálja el a csikket, akivel ez szóba kerül. Hát akkor ki? Érdekes itt mindenki mintadohányos, itt mindenki félre vonul... A nagy faszt.
Előzmény: Purple (61) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 31. 14:48 | #62
"A dohányos - nem dohányos vita kezdeményezői szinte mindig a nem dohányzó réteg.Ezt azért át kell gondolni picit!"

Ahogy a jehova tanúi - nem jehova tanúi dolog, éjjel ordibáló gyökér - nem ordibáló dolog, szemetet a házad elé leborító - nem borító dolog is valahogy mindig a passzív felet akassza ki jobban, tényleg el kéne ezen gondolkodni, de nem nekünk...
Előzmény: tutituti (58) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 31. 14:44 | #61
Mer az orbán meg a gyurcsány meg a zsidók meg a média, meg a globális felmelegedés...
Mindent kitaláltok csak ne kelljen tisztán látni a saját hülyeségeitektől... Ami nem feltétlenül baj, nem mindig megy mindenkinek, de ez a dohányzás dolog rémesen egyszerű képlet...

Kurvára nem személyes dolog. Szívom én is ha a kispista szívja mellettem, ocsmány látvány a közösségi területeken a halom csikk, pláne eső után mikor olvad meg rohad.
Előzmény: wE1n (42) +1 VÁLASZ
nkmedve 2013. 05. 31. 14:19 | #60
"A dohányos - nem dohányos vita kezdeményezői szinte mindig a nem dohányzó réteg.Ezt azért át kell gondolni picit!"

Nem látom mit kéne rajta átgondolni a nemdohányosok oldaláról, a dohányzás semmilyen szempontból nem elfogadható, a dohányosok (azzal ellentétben amit legtöbben állitanak) nem csak a saját hanem környezetük egészségének is ártanak, és ezen kivül egyéb kellemetlenséget is okoznak (pl. szagok amik mindenhova beszivárognak).
Most lehet mondani, hogy sok helyen nem szabad cigizni, de ez nem mindenhol van igy, sok országban nincs szórakozóhelyen megtiltva a cigi, ami azt jelenti hogy pl. nálunk (Románia) nagyon kellemetlen tud lenni egy buli vagy egy egyszerű sörözés a haverokkal, még akkor is ha a csapatból senki nem cigizik (mindig akad 1-2 ember a közelben akinek a füstje odatéved, a szellőztetés pedig legtöbb helyen szart sem ér). Jelenleg két választás van ilyen esetben az ember számára, elviseli ezt (vállalva az egészségügyi kockázatokat és egyéb kellemetlenségeket, mint pl hogy a füst kurvára csipi a szemét), vagy nem megy ilyen helyre (magyarán ül a lakásban pétek és szombat esténként, konkrétan a cigisek miatt).

Szóval igen, sok embernek nagyon is át kéne gondolni, hogy mennyit is árt a környezetének ezzel a privátnak gondolot (hasznosnak semmiképp nem nevezhető) tevékenységével...
Előzmény: tutituti (58) +2 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2013. 05. 31. 14:15 | #59
Én nem dohányzom, de semmi bajom a dohányosokkal, csak azt utálom, ha össze-vissza fújják a füstöt.
tutituti 2013. 05. 31. 13:28 | #58
teljesen egyetértek ezzel!

Egy értelmes dohányos,egy társaságban megkérdezi hogy rálehet gyújtani.
Nem a földre dobja a csikket.
gyermek,terhes anyuka,idős ember mellett nem gyújt rá.(én az utcán ha szembejön velem akkor átrakom a másik kezembe és kitartom a cigit hogy minél messzebb legyen a babakocsitól)
és még van pár ilyen dolog.Ezt szerintem sokan megteszik,aki meg nem az nem azért ilyen mert dohányzik hanem mert buta mint a raklap.ő valszeg a csapossal is bunkó a kocsmában,a kocsijával se engedi el a gyalogost és félrelök ha sorban állsz.

A dohányos - nem dohányos vita kezdeményezői szinte mindig a nem dohányzó réteg.Ezt azért át kell gondolni picit!
Előzmény: nagydee (57) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 05. 31. 13:12 | #57
ez azonban nem a dohányzásra példa, hanem bunkóságra.
a dohányos-nemdohányos konfliktusok alapvetően szerintem nem a dohányzásról szólnak, hanem arról, hogy mindkét oldalon sok, de legalábbis látványosan jelen van, a paraszt viselkedés.

engem már basztak le azért, mert rá mertem gyújtani a vonaton a dohányzó fülkében (amikor még volt olyan). merthogy ők nem dohányoznak és máshol nem volt hely.
meg meg is akartak büntetni azért, mert a két kocsi közötti hídon dohányzok, csak mert a dohányzó fülkébe beült egy anyuka a kb. öt éves gyerekével és nem akartam a gyerek orra alá füstölni. (2,5 órás úton meg egy cigit hagy szívjak már el)
Előzmény: bimbi (54) 0 VÁLASZ
tutituti 2013. 05. 31. 13:00 | #56
délután egykor jöttem fel izé-re
sajna már elszívtam vagy 6 szálat..

mondjuk amúgy se vagyok oda ezért az "egy napig ezt meg azt ne csináljuk" dologért.

Ha egy órára lekapcsolod a villanyt attól még nem leszel nagykirály az egész évben ahogy egy napig nem dohányzol nem leszel "anticigista".

aki dohányzik az dohányzik.Majd ő eldönti hogy mit tesz.Ha nem képes rájönni hogy ez káros számára csk az ő hibája(ahogy nekem is természetesen).

Persze szép kezdeményezés,de nálam úgy jön le hogy ezzel 30 évet most lefaragtam a gyehennán mert egy napig nem dohányoztam..na de kérem
wE1n 2013. 05. 31. 12:29 | #55
Sajnálom őket. Sztem normális családban ilyen nem fordul elő.
Előzmény: bimbi (54) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 05. 31. 12:24 | #54
Családon belül. Apuka előkapja a cigit és telefüstöli a házat. Nekem szerencsére nincs ilyen gondom, de pár ismerősöm szenved dohányzó családtag bunkósága miatt.
Előzmény: wE1n (53) 0 VÁLASZ
wE1n 2013. 05. 31. 12:21 | #53
Sorry! Nem akarok terelni és vitázni sem! Hirtelen a kocadohányzásra gondoltam. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a passzív dohányosok hol szívják magukba a füstöt, mikor már szinte sehol nem lehet rágyújtani. Vagy már ez sem elég?
Előzmény: bimbi (52) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 05. 31. 12:03 | #52
Miről beszélsz? Ne terelj! Én arról írtam, hogy nagyon sokan passzív dohányosként szívják magukba a dohányosok által kibocsátott szart, pedig ha lehetne, nem kérnének belőle. Az a füst nem jó, nem egészséges. Ennél a postnál minden más csak mellébeszélés.
Előzmény: wE1n (50) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 05. 31. 12:00 | #51
Nézz utána a dolognak kérlek mielőtt kijelented, hogy hülyeség. Amit mondtam tény, bár igaz, hogy megdöbbentő tény.
Előzmény: focuskoma (49) 0 VÁLASZ
wE1n 2013. 05. 31. 11:54 | #50
Persze, jól tudom. De ilyenkor azon is el lehet gondolkodni, hogy egyáltalán mi egészséges. Ahogy tartja a mondás: Jóból is megárt a sok.

Előzmény: bimbi (43) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2013. 05. 31. 11:47 | #49
"Nem mellesleg megjegyzem, hogy a dohányzás erősebb függőséget alakít ki mint a kokain és eléggé megközelíti a heroin szintjét."

Ez a mondatod óriási nagy butaság. Szerintem gondold át jobban. Vagy tudod mi lenne a legjobb, ha kipróbálnád őket, és saját magadon tapasztalnád meg, hogy mennyire rabul ejti az agyadat még évekkel később is.
Előzmény: Azazel (17) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2013. 05. 31. 11:43 | #48
Haverjaim nem szoktak bagózni mellettem, mert ugye van már az a törvény, hogy szórakozóhelyeken nem lehet. És ne aggódj nem vettem én bántásnak semmit, hiszen nem is írtál olyat. Nekem a legjobb stresszlevezetés a gyúrás és futás. :) Ezt meg névtelenül mondom :D :D hogy nekem is van egy-két káros szenvedélyem, de szigorúan kontrollálom.
Előzmény: MecHa (11) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 05. 31. 11:43 | #47
Ez tény, hogy nem működik. Csak és kizárólag a teljes elhagyás. Aki ilyen praktikákat akar bevetni az bizony nem akar leszokni. A cigik számának a csökkentése azt eredményezi, hogy megváltozik a dohányos "technikája". Sokkal mélyebbre szívja, tovább lent tartja a füstöt, mert kevesebb cigiből akarja kinyerni ugyanazt a nikotin mennyiséget. Plusz a ritkább cigizésnek köszönhetően, sokkal jobban kívánja a cigit és mikor rágyújt nagyobb élvezetet jelent számára. Azaz csak erősíti benne, hogy ez egy jó dolog és kell neki.
Előzmény: ismeretlen (35) +1 VÁLASZ
Lawrence 2013. 05. 31. 11:40 | #46
ÉRtelek. És örülök hogy megértetted amit írtam :)

Egyébként igazat adnék neked csak egy dolgot nem veszel figyelembe... ok mindenki úgy teszi tönkre magát ahogy akarja...és ne az "állam" mondja meg neki mit csináljon.. jah.. kivéve hogy az "állam" fizeti a gyógyítását....
Előzmény: wE1n (42) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 05. 31. 11:36 | #45
Hibázni mindenki tud. Ezt felismerni viszont már kevesebben. Nem vethető egy leszokott ember szemére az, hogy dohányzott, mert pont azzal, hogy leszokott csak hozzátesz, nem elvesz belőle. Én egy ostoba hülyének látom magam, ha arra gondolok, hogy dohányoztam. Szóval tévedsz abban, hogy egy leszokott ember másokat szapulva a saját hibáját nem látja be. Csak ugye azt már korrigálta.

Az ember saját sorsának kovácsa, ha a függőségében találja meg a boldogságot az egyedül és kizárólag az ő hibája.
Előzmény: ismeretlen (34) +1 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2013. 05. 31. 11:32 | #44
Csak halkan megsúgom ha kiegészíted a facebook linket a nevemmel egyből megtalálsz. Utána pedig láthatod, hogy amit ide is írtam azt először facere raktam ki. Hidd el elsőnek mindig az ismerőseim véleményére vagyok kíváncsi.

Ezen a mondatodon meg csak röhögök --->>> Na ennyi... amúgy dohányos vagyok, de személyszerint én még a dohányzó sarok esetében is megkérdeztem az étteremben ülőket hogy zavarja e őket ha rágyújtanék.
Előzmény: MecHa (9) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 05. 31. 11:27 | #43
Azt ugye tudod, hogy a passzív dohányzás sem túl egészséges? Az undorító szagáról nem is beszélve.
Előzmény: wE1n (42) 0 VÁLASZ
wE1n 2013. 05. 31. 11:22 | #42
Egyáltalán nem haragszom, sőt azt én is abszurdnak tartom, viszont a cikknek vannak bizonyos pontjai amiknek lehetnek valóság tartalmuk. Nem fogom most ezt kivesézni vagy felsorolni.

Egyébként sokan bedőlnek ennek "a szoktassuk le a világot a cigiről, mert az egészségtelen" hadjáratnak, ez is csak a pénzről és a politikáról szól. Vannak sokkal fontosabb dolgok, amikkel tényleg foglalkozni kéne. A dohányzás személyes dolog, ha Kis Pista szívja, akkor szívja, ha nem szívja, akkor nem szívja. Ne az állam és a szomszéd mondja meg neki, hogy mikor aludjon és mikor menjen WC-re, majd ő eldönti.
Előzmény: Lawrence (33) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2013. 05. 31. 11:21 | #41
A utolsó mondatom az tényleg túlzás lett kicsit. :$ Viszont az szerintem szánalmas amikor valaki nem bír 1 órát sem cigi nélkül.
Előzmény: focuskoma (7) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 31. 11:07 | #40
Előzmény: Azazel (30) 0 VÁLASZ
cila 2013. 05. 31. 10:56 | #39
És, ha mégis élvezni szeretnéd? A Gugli mindent tud. Még ezt is:
http://internet.tlap.hu/magazin/mar-szagok-kozott-is-kereshetunk-az-uj-google-szimat-segitsegevel/
Előzmény: bimbi (38) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 05. 31. 10:37 | #38
Hulljon csak a férgese!
(azért, ha lehet, ne az én orrom alá pöfékelje a szarját)
-2 VÁLASZ
űrhajós 2013. 05. 31. 10:29 | #37
+2 VÁLASZ
ismeretlen 2013. 05. 31. 10:25 | #36
És plusz egy jó tanács azoknak, akik most szoknak rá (hogy ne csak a leszokásról beszéljünk)

Sose gyújtsál rá, ha ideges vagy, csak ha már lenyugodtál!!!! (persze akkor meg már minek, de csak és kész) Bizony, mert így nem alakul ki az a rossz beidegződés, hogy muszáj rágyújtani, ha ideges az ember. Sokat számít ám később, nagyon sokat.
ismeretlen 2013. 05. 31. 10:22 | #35
Ja, valaki írta, hogy úgy szokott le, hogy csökkentette. Szerintem is ez a legjobb megoldás, és a legalaposabb. Ha az ember eljut agyban odáig, hogy rájön, hogy ha fél óránként cigizik, akkor se lesz neki jobb, mintha mondjuk csak két órántként. Ha rájön, hogy nem élvezetből csinálja, hanem megszokásból, hogy nem pluszt ad a cigizés, hanem azért cigizik, hogy ne legyen minuszban. Szerintem is úgy a legjobb, hogy mondjuk minden második cigit kihagyja az ember. Ha kicsit erőlteti magát, hogy a reggeli kávé mellé elég egy cigi is. Hogy nem kell cigizni mielőtt felszállok a villamosra és akkor, amikor leszállok. Ha az ember csökkenteni tudja folyamatosan, akkor egy idő után el jut odáig, hogy vagy nem is kivánja már a cigit, vagy napi pár szálat szív csak el, és azt tényleg azért mert jól esik. Mert valljuk be jól esik. Persze lehet, hogy ez olyanoknál jön be, akik nem napi három dobozzal szívnak, mert azoknak már tényleg komoly nikotin megvonásuk lehet.
ismeretlen 2013. 05. 31. 10:15 | #34
Persze, egy olyan ember, ai már megszabadult valamilyen káros szenvedélytől, jogosan dumál, meg igazából az olyan ember tud jó tanácsot adni, a gond csak az, hogy van olyan, aki mondjuk leszokott a cigiről, iszonyat büszke magára, de lenézi azt, aki cigizik, meg pampog, hogy milyen hülye vagy, hogy cigizel, meg jajj de büdös ez a cigi. Szóval nincs benne megértés, hogy pár éve, még ő is csak egy gusztustalan gyárkémény volt, nem gondol bele, hogy ő is ugyanazt csinálta. Az olyan emberektől, akik megértően és hasznosan osztogatják a tényleg jó tanácsokat el is fogadom.

Amúgy semmilyen függőségtől nem tud megszabadulni az ember igazán, max. ellen tud állni a kísértésnek. Illetve a testi függőség eltűnhet, de a lelki függőség, a vágyakozás megmarad. És a legtöbbször az egyik függőséget csak pótolja az ember egy másikkal, jobb esetben egy kevésbé káros dologgal. És én azon se csodálkozok, hogy nálunk ennyien cigiznek, és annyi az alkoholista, meg egyáltalán a szenvedélybeteg, mert iszonyat egy boldogtalan népség vagyunk, és az emberek nagyon vágynak egy kis nyugalomra, tompulásra, bódulatra, egy öt perc boldogságra, kiszakadásra a világból, örömre, szórakozásra. És ugye bármelyik káros szenvedély, pont az örömöt adja meg, először csak, mert utána meg az első élményt keressük. Kár hogy ezt nem úgy érjük el, hogy kimegyünk a margit szigetre és hallgatjuk a madarakat, vagy elolvasunk egy könyvet, vagy valami hasznos dologgal. De hát mi vagyunk a balkán északi bástyája, még tanulnunk kell a kultúrát.

A képes dolgot viccnek szántam, mert egyértelmű, hogy senkit nem fog visszatartani se az elrettentő felirat, se az ha két kilométert kell gyalogolni, hogy cigit lehessen venni. Sajna még a magas ár se tart vissza sok embert.
Előzmény: Azazel (30) 0 VÁLASZ
Lawrence 2013. 05. 31. 10:15 | #33
Hú ne haragudj, nem akarlak megbántani meg nyilván nem is rád irányul a válaszom, de megnéztem a weboldalt. Csak párat kattintottam és felbasztam magam. Ha valaki egy ilyen és hasonló tartalmú lap alapján úgy gondolja pl. hogy a cigi jó a tüdőrák ellen akkor nem tudok mit mondani. 10 másodperc alatt basztam fel magam a lapon. ez csak saját vélemény.
Lassan ott tartunk hogy tudod mit inkább titkos társaságok vezessék a világot :D:D mint azok akik ilyeneket írnak. Komolyan félek az ilyen mértékű butaság terjedésétől... :(

Előzmény: wE1n (29) 0 VÁLASZ
bungle
bungle
bungle 2013. 05. 31. 09:42 | #31
Örülök, hogy sokan megosztották, milyen pozitív hatással volt rájuk a leszokás, talán ez erőt ad olyanoknak is, akik még csak gondolkodnak ezen.

Függőség rengeteg mindentől kialakulhat. Van ami károsabb, van ami kevésbé káros, még olyan is van, ami normál esetben még talán egészséges vagy hasznos is. A legrosszabbat kivéve mindennél van rosszabb, így viszonylag könnyű kifogásokat találni és a már jól ismert "van ennél sokkal rosszabb is", "valamiben meg kell halni", "ami nem öl meg, az erősebbé tesz", stb. frázisokat puffogtatni.

Én csak azt tanácsolom mindenkinek, hogy próbáljon meg minden függőségétől megszabadulni, és megtapasztalja milyen igazán szabadon élni. :)
+5 VÁLASZ
Azazel 2013. 05. 31. 09:32 | #30
Azért cigiztek ennyien, a képek és feliratok ellenére, mert az emberekben az van, hogy "ez velem nem történhet meg". Ezzel áltatja magát mindenki.

Részben egyetértek veled részben nem. A volt dohányosok hadd tépjék a szájukat, nekik valamilyen szinten "joguk" van hozzá. Szerinted ki tépje a száját, az aki soha nem cigizett, soha nem tapasztalta meg milyen az és milyen leszokni róla, vagy aki nagyon is jól tudja mivel jár ez az egész? Ugye, hogy az utóbbinak több rálátása van a dologra és jobban tudja miről is beszél?
Előzmény: ismeretlen (20) 0 VÁLASZ
wE1n 2013. 05. 31. 09:27 | #29
Halihó mindenki!

Nem a cigit szeretném ezzel isteníteni, de mindenképp egy érdekes és elgondolkodtató olvasmány.
http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=217

Benne a videó pedig sajnos magáért beszél.
Lawrence 2013. 05. 31. 09:11 | #28
Erről nekem a Jóbarátok jut eszembe: :)) "Ön egy erős magabiztos nő " :D
Egyébként a témához egy mondatban. Engem három dolog zavar és bosszant. Aztán gondoljon ki mit akar:

1: A dohányosok Nagy %-a (tisztelet a kivételnek) nem érti meg hogy rosszul vagyok (és nem csak én) a füstje legkisebb adagjától is. Felháborítónak és tiszteletnek tartom azt hogy az ember a másik felé fúj egy valamit amit az nem szeretne. (én se öntök le senkit sörrel csak úgy)

2: Egyetértek azzal hogy a teljesen tönkretett életeket ne az állam fizesse már, bááááár ez elég nehezen meghatározható :(

3: Az a mocsok amit a csikkekkel hagynak maguk mögött MINDENÜTT az SZÁNALMAS :(

Senkit nem akartam megbántani személyesen.
Előzmény: kozesincsember (26) +1 VÁLASZ
cila 2013. 05. 31. 09:00 | #27
- Ember, nem tudja, hogy a cigaretta lassan ölő méreg?
- Igaz lehet, mert már hetven éve szívom.
kozesincsember 2013. 05. 31. 08:56 | #26
Ha nem gond, tudnék ajánlani egy jó kis könyvet (hangoskönyvet), ami nekem is segített. Alan Carr: Rövid úton leszokni a dohányzásról. A módszere az "agymosás" megszüntetésén alapul, hogy van-e bármilyen értelme a ciginek. Ez a lényege az egésznek, a fizikai függést észre sem veszi az ember. Ennek segítségével sikerült nekem is, mitöbb, még élveztem is minden egyes percét:D
+1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 05. 31. 08:50 | #25
Bong-ot használni ér...? :P :DDD
Qpapa 2013. 05. 31. 08:45 | #24
Két rokonomat is cigi vitte el. Szóval köszi de nem kérek.
Előzmény: Rejtő (22) 0 VÁLASZ
SilAsh 2013. 05. 31. 08:26 | #23
Jómagam 19 év után tettem le a bagót, de nem azért, mert büdi volt, vagy fogaim mentek tőle tönkre, vagy a sárga ujjak miatt, netán a reggeli harákolás miatt, amikor egy kiló turhát(elnézést kérek) kell kiköpni, hanem mindössze azért, mert már nagyon drága volt :D
Na jó, viccet félretéve: azért kellett abbahagynom, mert már éreztem, pár hónap és végem. Zsibbadt a lábam, a fejem állandóan fájt, a szívem kalapált. Szó szerint féltettem a tyúksz*ros életem. Javaslom hát mindenkinek, tegye le mielőtt eljut idáig, vagy a rosszabb, a szív infarktusig és egyéb "jóságig".

A leszokás azért vicces, lazán felszedtem vagy harminc kilót az amúgy sem pihesúlyú testemre, de azt nem bánom, mert így 150 kilósan is jobban bírom szusszal, mint előtte.

Aki leszokna, leszokóban van: Nekem sokat segített az, hogy átállítottam a napi rutinomat. Elkezdtem olyasmit csinálni, hogy nem gyújtottam rá rögtön ébredés, kávé, kaja után, vagy éppen akkor, amikor felálltam a gép elől nyújtózkodni, hanem elhalasztottam 10-30 perccel. A legtöbb volt bagósnak ilyenkor jut eszébe ugyanis, egy jó kávé és "de jól esne egy szál cigi!"
A tapasz ugyan segít, de ugyan olyan pótszer. Csak gondoljatok bele, hogy mit éreztek, amikor fogyóban van. "Jaj-jaj, fogy a tapasz, venni kell, mert baj lesz". Tudom, próbáltam, nem segített. Fejben kell eldőlnie.

Stressz: A nikotin valóban segít, némileg én is bolondabb voltam, amikor leszokófélben voltam. (Na jó, nagyon bolond voltam) De emiatt engem azért nem ejtettek a haverok, mert tudták min megyek keresztül, sőt, mi több, támogattak a leszokásban. Ha cinikus akarnék lenni, a másik poszt alapján, azt kérdezném: nem azért hagyták el a haverok, mert tőle már több szál cigi nem volt kilátásban? ;) Mindenkinek a személyiségétől függ, hogyan kezeli a stresszt. Mindenkinek van, a bagós cigivel kezeli, a nem bagós máshogy. Ha meg valaki bunkó, az nem azon múlik szerintem.

Aki meg nem akar leszokni, az meg az ő dolga, csak legyen tekintettel a nem dohányzókra.
+3 VÁLASZ
Rejtő 2013. 05. 31. 08:23 | #22
Kicsit frusztrált vagy,szívj el egy cigit megnyugszol :)
Előzmény: Qpapa (21) +1 VÁLASZ
Qpapa 2013. 05. 31. 08:17 | #21
Nyomorult bagósok! Költik a pénzt feleslegesen arra a szarra aztán sopánkodnak, hogy "jaj de nincsen pénz" meg "milyen szegények vagyunk". Nevetséges emberek.
ismeretlen 2013. 05. 31. 08:04 | #20
De hogyhogy ennyien cigizünk? Pedig minden cigin ott van a baszott nagy kép, vagy kiírás, hogy a dohányzás káros, meg elrettentés képpen rá van írva, hogy ne szokjunk rá, mert nehéz leszokni. És ez nem hat az emberekre?

Én magam cigizek, nem annyira sokat, régen egy doboz, aztán mostanában fél. De annak ellenére, hogy ha nem szabad rágyújtani, mert mondjuk buszon, vonaton, olyan helyen vagyok, nem kattogok ha nem cigizhetek, és hosszú órákig bírom, tudom azt is, hogy ha mondjuk unatkozom és cigiznék, akkor nehéz megállni, hogy ne cigizzek fél óránként. Szóval a leszokás amúgy nem akart, nem segítség, nem tapasz kérdése, hanem elhatározásé. Ha valaki tényleg úgy dönt, hogy nem akar cigizni többet, akkor meg lesz az akarat is. Én nem hiszek a nikotin tapaszokban, de elismerem, hogy egy láncdohányosnak már hiányzik a nikotin. Azt is elismerem, hogy maga a mozdulat a szokás is tud hiányozni. És igenis a dohányzásra rendesen rá lehet kattanni, nem úgy van az hogy hip hop mindenki egyik napról a msáikra leteszi.

Az olyan emberek meg, akik maguk is cigiztek, de ők tépik legjobban a szájukat, hogy mit nem lehet leszokni, mi olyan nehéz, na azok pukkadjanak meg, és ők a legnagyobb bunkók, mert ha ennyire könnyű volt nekik leszokni, akkor mi a francért cigiztek? hogy gizdák, sikkesek legyenek, mert a haverok is cigiztek? Na az mennyivel jobb.

Ja és továbbra is annak ellenére, hogy én is cigizek én azt csinálnám, hogy akinek már a cigi miatt egészségügyi bajai vannak, csak akkor kezelném TB-re, ha leszokik. Ha kezelésre, műtétre szorul, és mondjuk nikotint találnék a vérében, vagy kátrányt, vagy amit a cigiből kijöhet, nem kezelném. Mert az viszont való igaz, hogy iszonyat pénzek elmennek arra, hogy valakinek mondjuk kiveszik a fél tüdejét, meg jár kezelésekre, meg gyógyszereket szed meg minden, de azért cigizik mellette. Ja és ugyanez igaz az alkoholistákra, és a dagadtakra is. Ha valaki beteg, akkor szokjon le a szenvedélyéről, máskülönben miért kéne ingyen ellátni, sőt egyáltalán ellátni.




Azazel 2013. 05. 31. 07:55 | #19
hallt=halt, minta példánya=mintapéldánya. Elnézést, kapkodtam:)
Előzmény: Azazel (18) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 05. 31. 07:53 | #18
Te meg a másik véglet vagy. A tipikus ostoba dohányos, minta példánya. Nekem a nagyapám tüdőrákba hallt meg. Hidd el nekem, nem jó buli. Mikor már a morfium se csillapítja az ember fájdalmait, nem csak azt a napot átkozza el, amikor dohányozni kezdett, hanem azt is amikor megszületett. Sajnos az ember akkor jön rá, hogy nagyon, de nagyon elcseszte amikor már késő. Ne tartozz közéjük.
Előzmény: MecHa (1) +1 VÁLASZ
Azazel 2013. 05. 31. 07:48 | #17
Ez egy nagyon primitív és buta hozzászólás volt, aminek semmi más célja és "értelme" nincs mint mások provokálása. Tény, hogy aki le akar szokni az le fog szokni. Aki nem tud leszokni abban az elhatározás nem érlelődött meg, csak egyszerűen a külső hatások miatt szeretné megtenni (egészségtelen, nem kulturált szokás stb.). Elhiszem, hogy Te nagyon menő embernek érzem magad, mert letetted egy káros szenvedélyed, de hidd el nekem ettől még nem vagy az.

Mondom ezt úgy, hogy 12 évig szívtam napi 1 dobozzal és egyik napról a másikra szoktam le, immár 10 éve. Nem volt nehéz egyáltalán nem, azért mert ÉN akartam leszokni, és nem mások akartak leszoktatni róla. Életem egyik legjobb döntése volt (a heti 3x rendszeres sport, egészséges táplálkozás, alkohol teljes elhagyása mellett), minden dohányost csak bátorítani tudok, mert (nekem legalábbis) hihetetlen életminőség javulást hoz. (Jobb közérzet, nem vagy annyira fáradékony stb.).

Nem mellesleg megjegyzem, hogy a dohányzás erősebb függőséget alakít ki mint a kokain és eléggé megközelíti a heroin szintjét.
Előzmény: focuskoma (7) 0 VÁLASZ
KenGuruL 2013. 05. 31. 07:20 | #16
én pont most vagyok leszokási fázisban. Mikor elkezdtem, megfogadtam, hogy addig csinálom, amíg a szervezetem nem jelez. Elkezdtem reggelente köhögni, miegymás. Tapaszt használok, eddig elég jó, szorítsatok ;).

Amiért viszont ezt ideírtam. Mikor vettem a tapaszt, eszembe jutott, hogy ha normálisan gondolkozó emberek vezetnék az országot, akkor abból a rohadt sok adóból, amit a cigivel befizettek - a bagós, kiemelt adófizető - igazán lehetne támogatni a leszoktatási módokat.
+3 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2013. 05. 31. 07:08 | #15
lóizét! nyugodtan tessék cigizni! pont nem érdekel, hogy ki mivel mérgezi magát, ha nem fújják az arcomba. Ami zavar, hogy a középiskolás tizenéves picsák, meg a macsó kiscsávók azért szívják, mert így nagyon speciálisnak érzik magukat, de szívük joga, csak aztán az egészségügyi ellátásukat nem az állam pénzéből kéne finanszírozni. Voltam tavasszal egy last minute utazáson mandulaműtét miatt fül orr gégészeten, volt ott egy fickó majdnem fültől fülig felvágva, esténként hallottuk ahogy fuldoklik, és a nővérkék szívnak ki valamit a torkából, végül is kiderült, hogy cigizett, és amiatt került ebbe a szituációba, egy ilyet minden dohányosnak látnia kellene, és ha utána is kedve van hozzá, hát cigizzen, veszélytelenebb, mintha drogtól, vagy alkoholtól elvadultan tombolna emberek életét veszélyeztetve.
Tooni 2013. 05. 31. 06:55 | #14
"B@szogassunk inkább, az alkoholistákat, drogosokat, gyógyszerfüggőket."
Neem. Ma dohányzásellenes világnap van. Olvastad a posztszöveget? The NicotinePurge ;)

"Azok legalább tényleg nem csak a saját életüket teszik tönkre."
Haha ^^ önámítás szó mond valamit?

"Én meg had bízzak annyira az orvostudományban hogy 30 év mulva mire rákom lesz már tudják majd gyógyítani :)"
Haha ^^ ma is tudják gyógyítani...kiveszik a fél tüdőt, ilyenek... nem kell még 30 évet sem várni!
http://www.youtube.com/watch?v=yskYG-EVlBY
norbertvincze
norbertvincze 2013. 05. 31. 05:39 | #13
nem értem miért kezelitek úgy a cigarettát, mint egy stresszoldó akármit. Tudod mit old? a pillanatnyi illúziódat, az illúziódat amivel elhiteted magadnak, h ez most meg fog nyugtatni és kezelni fogja a pillanatnyi kényszereidet. A stressz ugyan úgy megmarad, csak te nem akarsz tudomást venni róla. :)
Előzmény: MecHa (12) +3 VÁLASZ
MecHa 2013. 05. 31. 03:39 | #12
Na meg még egy dolog az ex-dohányosokkal kapcsolatban, meg mi a ciginek az egyik előnye.

Sok olyan emberrel találkoztam aki leszokott, vagy kényszerből vagy akaratból. Idősebbje mert megijedt egy orvosi látogatás után, fiatalabbja mert terhes lett, srácok és lányok csak mert úgy döntöttek jó lenne másra is a pénz.

És tudjátok mi az érdekes. Nem mind, de néhányan, elviselhetetlenek lettek az addigi haverjai számára köztük számomra. Pont az amit a cigi adott, hogy inkább rágyújtottak mikor egy vadidegen a lábukra lépett véletlen vagy meglökték, vagy kiskölykök szórakozásból megdobták hógolyóval télen, olyan szinten felkapták a vizet a legapróbb dolgokra is hogy nemes egyszerűséggel inkább nem hívtuk el többször. Nekik is a cigi volt az egyetlen dolog az életükben amivel kezelni tudták a stresszt.

Nem jó, persze hogy káros. De mint mondtam vannak rosszabbak is. Aki le akar szokni és nem megy neki annak meg inkább segítsetek valami más stresszlevezetési módot találni, ahelyett hogy baszogatjátok, mert tény hogy csak le kell tenni és kész. Csak van aki nem tudja kezelni cigi nélkül a világot.
-1 VÁLASZ
MecHa 2013. 05. 31. 03:23 | #11
Ja az előbbit nehogy bántásnak vedd... De ha tudják hogy utálod és ennek hangot is adtál, de ugyanúgy bagóznak tovább melletted, az már tényleg gáz. Akkor tényleg keress másik haveri kört. Én nem tudnám magamról elképzelni hogy csak úgy rágyújtsak zárt térben, mégha a saját lakásomról is van szó ha nemdohányosok vannak mellettem. Sőt kimenni az erkélyre a megszokás része.

Csak tudod, az hogy te cigiztél 6 évig. miközben egy viszonylag stresszmentes suliban tengődtél, és utána le akartad tenni hát letetted egy ügy. Gondolom biztos van más szokásod amivel levezesd a stresszt, meg relaxálj ebben a rohanó világban. Ha ezt minden nemű káros anyag evése,ivása, szívása nélkül teszed akkor örülök neki.

De vannak sokan mint pl én, akinek ennyi kell... majd ha már nyugodt lesz az életem és tényleg a bagó lesz a legnagyobb gondom, majd lehet leteszem...

Te meg keress más haverokat ha már kérted őket és mégsem teszik.
Előzmény: focuskoma (8) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 05. 31. 03:22 | #10

"Szinte semmi lelki függősége sincsen...." - pont hogy az van, mert itt nem a szerről kell beszélni (hacsak nem valami szintetikus keménydrogról van szó) hanem a függőségre hajlamos emberekről. Ezek az emberek pedig nem kiegyensúlyozottak lelkileg.
Előzmény: focuskoma (7) 0 VÁLASZ
MecHa 2013. 05. 31. 03:06 | #9
Na igen... szánalmas, akaratgyenge satöbbi... Aki le akar szokni róla arra még talán lehet ezt mondani... Viszont tudod minek tartom azt az embert akinek mondjuk ezt (hogy egy szánalmas akaratgyenge függő, akit semmibe nézel) az arcába vágtad és még is a barátod maradt? Jóbarátnak...

És tudod minek tartom azt az embert, akit ennyire zavar a "haverjai" szokása, mégis a körükben marad? Lúzernek.

És tudod minek tartom azt az embert aki ilyesmit csak névtelen fórumon tud mondani, a haverjainak meg nem? Képmutatónak.

Na ennyi... amúgy dohányos vagyok, de személyszerint én még a dohányzó sarok esetében is megkérdeztem az étteremben ülőket hogy zavarja e őket ha rágyújtanék.
Előzmény: focuskoma (7) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2013. 05. 31. 03:02 | #8
Azért azt hozzátenném, hogy erős dohányos voltam 13-19 éves koromig.
Előzmény: focuskoma (7) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2013. 05. 31. 02:56 | #7
Szeretnék üzenni a dohányosoknak: SZÁNALMAS, hogy nem tudtok leszokni róla!!! Szinte semmi lelki függősége sincsen....
Akkor tud engem igazán zavarni, amikor ZÁRT térben valaki rágyújt mellettem. Na, olyankor azt gondolom magamban, hogy a retkes rohadt életbe tud neki fontosabb lenni a függősége, mint a haverjai, barátai, embertársai "szenvedése". Ebben a mai világban annyira sokan dohányoznak már, hogy én TÉNYLEG nem sokra nézem azokat az embereket akik nem tudnak leszokni róla....
-3 VÁLASZ
MecHa 2013. 05. 31. 02:49 | #6
Igen a megszokás meg nyugalom. Én sem állítom, hogy ez jó dolog, sőt szerintem is a legál drogok közül az egyik legrosszabb. Csak valahogy nem tudom megérteni miért minket, dohányosokat vesznek elő mostanában annyiszor.

A rengeteg ember aki napi 10 kávét megiszik legalább ennyire "undorító" a majdhogynem homokszínű foga miatt. És az is legalább ennyire káros. Mégis mindenki szerint az oké.

A nők nem kis százaléka aki napi másfél tonna makeup-ot ken magára? Személy szerint azt is gyomorforgatónak találom, és alighanem még a bőrüket is jobban tönkrevágja mint a cigi... Őket mégsem szorítják makeup sarkokba munkahelyeken. Ugyan ez igaz a 2 naponta szolizókra is.

Az a gond hogy a nemdohányosok 99% a egyszerűen nem fogja fel mit jelent a cigi. Hogy ahelyett hogy egyes munkanapok után idegroncsként a pia után nyúlnánk, inkább elszívunk 1 cigit. Mindenkinek meg van egy bizonyos rutinja, feszültség levezetési szokása, ami ahhoz kell hogy épp ésszel átvészelje a napokat, és nem feltétlenül a cigi a legrosszabb ezek közül, még is minket szokás b@szogatni, és ez az ami zavaró.

Undorodik valaki tőlem mert cigiszagú vagyok? Mert nekem aztán az az életem netovábbja hogy ővele csevegjek :D

Más. Aki a saját lakásában vagy egyéb más zárt térben cigizik főleg mikor nemdohányzók is vannak mellette, az is egy külön állatfaj(nem bántásként mondom) ,de amíg nem fújom a pofájukba a füstöt addig legszivesebben pofánverném aki ilyesmikkel traktál:)
Előzmény: Valerius (4) -3 VÁLASZ
Valerius 2013. 05. 31. 02:22 | #5
TeeJay, te hogy vélekedsz a krokodilról (drog)? Vagy arról a remek kínai módszerről, amin gyorsan növő bambusz fölé kötözik a kínzandó delikvenst? Vagy a műszűzhártyáról (asszem japán...)?
Ne haragudj, nem sértésnek szánom, de most az jutott eszembe, így tök fáradtan, hogy ha a cigizést az ateizmus mellé tesszük, akkor te vagy a dohányzás mormonja :D
Előzmény: TeeJay (3) 0 VÁLASZ
Valerius 2013. 05. 31. 02:18 | #4
Mecha, valahol egyet kell értenem veled, de valahol meg lássuk be, hogy kibúvó is, én is dohányzom, lassan három éve, elég sokat, többször volt, hogy letettem kb egy hónapig, sokkal aktívabb voltam nemdohányzós időszakokban, mert gyakorlatilag elfoglaltságnak használjuk. Jó, az oké, hogy rituálé meg minden, és megnyugtat már maga a mozdulat is, ahogy az is, hogy először a jobb zoknidat húzod fel és aztán a balt, mert valahogy kialakult és megszoktad. Viszont abban igazad van, hogy az alkohol legalább ugyanilyen rossz, most nem a néha kicsit berúgunk a haverokkalra gondolok, hanem aki minden nap iszik, akár már egy sört is. Igazából nem magával az alkohollal van baj ott sem, hanem a megszokással.
Hogy konklúzió? Az nincs.
Talán az, hogy le kéne szokni, és néhány hetente a karosszékben vízipipázni egyet (a rendes vízipipával, nem ezekkel a fisfos ízesítettekkel), és azzal a rítus is le van tudva. A többi az csak kényelmesség.
A probléma ott van, hogy én roppant kényelmes tudok lenni... :D

Előzmény: MecHa (1) 0 VÁLASZ
TeeJay
TeeJay 2013. 05. 31. 01:58 | #3
én még sosem próbáltam a cigit és nem is fogom egész életem során sem sőt rosszul vagyok ha dohányos ember szagát megérzem netán olyan helyre kell mennem ahol cigiszag van. a világ egyik legundorítóbb találmánya szerintem!
+5 VÁLASZ
MecHa 2013. 05. 31. 01:39 | #2
[Komment megjelenítése...]
-6 VÁLASZ
MecHa 2013. 05. 31. 01:36 | #1
[Komment megjelenítése...]
-5 VÁLASZ