Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
eospower 2013. 01. 23. 01:16 | #33
Max az vegyen fel kölcsönt aki utána pl vállalkozóként a többszörösét visszakeresi rövid időn belül a kamathoz képest.
De a többség csak vesz valamit és ennyi, hasznot nem termel ki a felvett pénzből.

Ilyenek pl az autó, elektronika, utazás, ruházat, és lakásvásárlás. Ez utóbbi pl teljesen ésszerűtlenül zajlik le. Van 2 ember, és össze akarnak költözni, megvesznek egy kéglit, majd ennyi, és ezek utána nem jön haszon, pénzük alig van fizetni a kamatot, ha vissza is fizetik ami a csóróknak lehetetlen, akkor is 100ból 95 házasság galyra megy! Tehát a lakással is problémák lesznek stb.

Tehát az vegyen fel kölcsönt aki utána jól jár anyagilag. Ha csak költekezni akar, akkor ne nyúljon kölcsönhöz mert csak rábaszik!!!!

Ja igen lakásvásárlás meg autóvásárlás után mára biztosítók is kopogtatnak, hogy még azt is kössél, és fizesd!!!
hawkeye
hawkeye 2013. 01. 20. 19:47 | #32
Persze, átjött! :)

Azt viszont sajnos evidenciaként kell megfogalmaznom, hogy a bankok szinte mindent megtehetnek. Jelenleg ők - illetve a mögöttük álló akasztófavirágok - állnak a hatalmi piramis csúcsán... :(
Előzmény: T1B3R1U5 (30) 0 VÁLASZ
T1B3R1U5 2013. 01. 20. 18:18 | #31
Abban viszont igazad van, hogy ha bármit megtehetnek a pénzintézetek itthon, akkor miért ne csinálnák?
Keményebb ellenőrzéseket és büntetéseket kellene kiszabni, vagy esetleg alapjaiban kellene változtatni a rendszeren!
Előzmény: sahinel (25) 0 VÁLASZ
T1B3R1U5 2013. 01. 20. 18:06 | #30
Teljesen egyet értek veled Hawkeye - ironikusan próbáltam előadni a sajnos keserű valóságot!
Főleg azok számára akik valamiért tényleg nem látják, hogy mit művelnek a bankok!
És tényleg igazad van abban is, hogy sokan saját hibájukból kerültek oda, ahol most vannak - sajnos, nem sajnos, de ez van!
Van akit "átvertek",
Van aki kényszerből vett fel olyan kölcsönöket, amiket már akkor tudta, hogy nem fogja bírni fizetni, amikor aláírta a szerződést és
Van aki idióta módon veszi fel a pénzeket, hogy át sem gondolja, hogy mit csinál!
Mindenkit sajnálok! Van akit együttérzésből, van akit szánalomból!
Előzmény: hawkeye (21) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 01. 20. 14:03 | #29

Úri barátom, gyere le az anyagról, s utána nagyon szívesen beszélgetek veled.

Sőt, Edinburgh-ban tudok neked ajánlani majdnem ingyenes, alapítványi specialistát is.

Ha nem találsz közelebb.

De ha a fűtől nem látsz tovább a saját orrodnál, értelmetlennek tartom a diskurzust veled...
Előzmény: sahinel (28) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 01. 20. 12:20 | #28
:D szép értelmes érvelés volt így már értem hogy miért van a bankokkal probléma.
Előzmény: hawkeye (27) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 01. 20. 11:57 | #27

Megszólíttattam, de ugye nem veszed rossznéven, ha a szokásos drogos hőbörgésedre nem reagálok.
Nem akarsz inkább ilyen beszélyekkel a "http://kendermag.hu/" weblapon próbálkozni?
Ott bizonyára értékelnének téged....
Előzmény: sahinel (25) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 01. 20. 11:53 | #26
Egyébként ha meg nagyon a külföldi tőke ellen van a kormány, ország, akkor várható hogy a mostaninál is kevesebb befektetés, üzlet lessz otthon. Ez nem tom mennyire jó az embereknek akiknek így sincs munkájuk, meg mennyire éri meg a gazdaságnak de szerintem nagy bukta. Kíváncsi leszek 15-20 év elég lessz-e arra hogy feltornásszák az országot keleteurópa legfejletebb országává megint.

Nemhiába a kivándorolt emberek nagyrésze egy idő után már nem gondolkozik hazamenni. Engem is beleértve. Ez szomorú tudom.

Öcsém bankban dolgozott csoportvezetőként 5 évig. Érti mi történik, és ez a szakmája is. Felvette a pénzt, de még egyszer sem halottam hogy a bankot szidná azért hogy a részletei ilyen magasan. Az hogy a kormány ilyesztgeti a befektetőket, bankokat, és senki sem érzi biztonságban a befektetett pénzét azt már inkább. Bizonyos dolgokra a piac érzékenyen reagál. Ezt mindenki tudja, vagy láthattak már banki filmet ahol pár bejelentés után zuhannak a részvények.
Minden ilyen lépés a kormány részéről a devizahitelesek kezéből vett ki több pénzt. Ezt direkt akarva csinálták vagy csak ennyi eszük volt....

És már öcsém is idekinn él sokkal szarabb munkát végez több pénzért és fizeti a részleteket. De a poén hogy jobban érzi magát mint öltönyösként dolgozva otthon. Márpedig az hogy te hogy élsz, mennyire vagy boldog többet jelent mint szép tiszta irodában dolgozni. Persze lehetősége lessz, azonnal megy itt is jobb állába, de már így is tetszik neki.
sahinel 2013. 01. 20. 11:21 | #25
Ja és ha a bankokkal van a gond, akkor meg büntetni kell. Mint idekinn is a Két bankot már megbüntettek, és nem csak jelképes összegekre. Ha törvénytelenül jártak el akkor büntetni kell. Nem mindenféle mendemondák. Ha meg nem vizsgálja őket valamiért a kormány, akkor meg megint kivel van a gond?

HSBC pl rendesen beszopta de még a többit is vizsgálják.

Csak egy része az UK bankok elleni vizsgálatoknak. És rekord büntiket kapnak nem csak kis bírságok amit elfelejt azonnal.
http://www.thisismoney.co.uk/money/markets/article-2258678/CITY-FOCUS-Greed-good-UK-banks--Gordon-Gekko-style-crimes-force-lenders-hand-billions-retri bution.html?ito=feeds-newsxml

tehát vagy valaki megengedi nekik, vagy nem velük van a gond.
Előzmény: sahinel (23) 0 VÁLASZ
drgore 2013. 01. 20. 10:57 | #24
Ahogy elnézem itt is csak azok fognak szívni akik nem érdemlik meg. Vannak akiket tényleg bepaliztak, mert szükségük volt a hitelre és csak rontottak a helyzetükön, és van aki felelőtlenül vett fel hitelt gyakorlatilag úgy hogy nem is volt rá szüksége csak kellett a gyereknek laptop, a nappaliba HD tv mert mindenkinek van, és nyaralni is el kellett menni csak hogy legyen mit kirakni a facebookra. Kizárt hogy a deviza hitelek semmisek legyenek, mert ha tetszik ha nem akkor is felvették azokat az emberek, de ha bármilyen árfolyam kedvezményt vagy hasonlót fognak bevezetni, az is biztos hogy a bankok ráterhelik ezt a többi ügyfélre köztük azokra is akik nem vettek fel semmilyen hitelt.
sahinel 2013. 01. 20. 10:22 | #23
Nem tom mennyire emlékeztek mekkora balhé volt hogy az MSZP, Medgyesi meg akarja szüntetni a kedvezményes lakáshiteleket....És meg kéne nézni miért kezdték ezt el! Már akkor látszódott ebből gond lessz. De még akkor is a sok paraszt csak komcsizni tudott.
Előzmény: sahinel (22) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 01. 20. 10:14 | #22
http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110822-hogyan-terjedt-el-a-devizahitelezes-es-ki-a-felelos-erte.html

a HVG akkori cikkeit is ajánlom mert abban is írták hogy devizahitelekkel gond lehet. De mivel akkor olcsóbb volt, így a sok retardált belement.

Ha én most elbaszom a pénzem olyan dolgokra, garanciákra ami most jónak tűnik, de hosszútávon rizikós, és később pampogok hogy de a bankok a gecik akkor visszakapom a pénzem?

Lehet cirkuszt csinálni de kb sátorban, barlangban is lehet élni nem kell lakás meg fűtés, stb sem....Az ember soha nem hibázik csak a bank, a zsidók, a kormány, más országok, stb.

Itt van pénz de még itt is az az első nagyobb ünnepek előtt hogy a kormány felhívja a lakosság figyelmét a hitelek kockázataira, és ha lehet ne vegyenek fel inkább hitelt. Mindezt egy olyan országban ami jobb körülmények közt van.

Az meg hogy mikor kijöttem a font 250 forint volt, a Fidesz bejelentések után(350) még emlékszem hogy minden barom azzal jött hogy ezt pár hónap alatt visszatornásszák........

Az ellenségeket nem máshol kéne keresni hanem gondolkozni és utánna cselekedni.
Előzmény: hawkeye (21) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 01. 20. 09:16 | #21

Az ugye világos, hogy az általad említett sok százmilliárdos profitot a mi zsebünkből lopják ki...?!
Előzmény: T1B3R1U5 (17) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 01. 20. 09:14 | #20

Keress rá pl. a libor hamisításra. Ez a bankok egyik legaljasabb trükkje....
Előzmény: T1B3R1U5 (17) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 01. 20. 09:13 | #19
- Válasszuk ketté a dolgot! Vannak adósok, akiket valóban a bankhiénák (hiénabankok?) kapzsisága tett tönkre. Nem is kevesen.
De vannak olyanok, akik meggondolatlanul - tervezés helyett ábrándozva - vettek fel nem is egy hitelt. Szintén nem kevesen.
A mai helyzetben nem látok semmi különbségtevést a két kategória között. Pedig aki pl. a saját ostobasága áldozata lett, nem biztos, hogy sajnálatot érdemel. Rosszul mondom, sajnálatot igen, de semmi többet.

A bankok valódi áldozatainak drukkolok, de úgy látom, esélyük sincs ellenük. Ők egy szép nagy internacionalista maffia, nemhogy egy személy, de egy ország sem lehet ellenfelük.

Poszternek: Nem tudom értelmezni a posztképet. Jelenleg az állam és a bankok között jóval több az ellentét, mint az összefonódás. Tény, hogy nem mindig volt így, és az is tagadhatatlan, hogy az állami vagyon elsikkasztásában készséges partner szinte minden bank.
Az állami korrupció, bankokkal vagy anélkül, természetesen létezik. Ennek elfedésére szolgálnak pl. a bulvár - ricsajozások a PC ürügyén...
Előzmény: norbertvincze (18) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 01. 20. 00:45 | #18
ne légy ennyire pesszimista, nem mindenki van Lacico tudatszinten.
Előzmény: T1B3R1U5 (17) -1 VÁLASZ
T1B3R1U5 2013. 01. 19. 23:09 | #17
Nem kell, sőt nem is váltanak gyakorlatilag - csak papíron! DE persze ez mind kitaláció... A pénzintézetek azért vannak, hogy a mi életünket megkönnyítsék, boldoggá tegyék!

Egyébként soha senki nem fogja megérteni, hogy milyen trükköket vetnek be a bankok csak, hogy évente több 1000 milliárd forint profittal zárjanak!

Előzmény: Ifa666 (15) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 01. 19. 22:38 | #16
én azt tudom, kb. 280-as CHF árfolyam kellene ahhoz, hogy annyi legyen a törlesztőm, mintha forintban vettem volna fel a hitelt. meg azt is tudom, hogy ha 180-as árfolyamon átváltottam volna forint hitelre, akkor kb. 10-15e-rel lett volna magasabb a törlesztőm, mint a jelenlegi árfolyamon. szóval én tökre meg vagyok elégedve. (ja és én nem mondtam nemet a teljes hitelfedezeti biztosításra sem, amin a bankos csaj eléggé meglepődött, merthogy jellemzően sajnálták az ügyfelei azt a plusz 2e forintot...)
Ifa666 2013. 01. 19. 22:15 | #15
Nem ertem hogy a banknak miert kene devizara valtani a forintot ha deviza hitelt ad... Az o penze, azt csinal vele amit akar. Egy nagy baromsag ez a video
Előzmény: T1B3R1U5 (14) 0 VÁLASZ
T1B3R1U5 2013. 01. 19. 21:04 | #14
A devizahitel sem azért lett kitalálva, hogy a "paraszt" járjon jól, hanem, hogy minél könnyebben tudjanak manipulálni a bankok (és a kormány??? )!

https://www.youtube.com/watch?v=ojoGV1Omh6w

Magyar bank, forint hitelt adjon, kedvező kamattal (hogy mindenki jól járjon) - HÁT PERSZE! SZÉP ÁLMOKAT!
-1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 01. 19. 20:12 | #13
hát ja, usában már van hitel ima, fohászkodnak az úrnak, h vegye el hitelt
bungle
bungle 2013. 01. 19. 19:39 | #12
Van ennél keresztényibb módja is az adósság törlésének: http://i.imgur.com/9PT3u0R.jpg

Az oldala is jó. :)
http://peterpopoff.org/
+1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 01. 19. 18:34 | #11
szerintem egyébként mindenki megnyugtathatja magát, mivel az EU kezében van a dolog így nem fog semmi számunkra kedvező döntés lenni.
norbertvincze
norbertvincze 2013. 01. 19. 18:32 | #10
ha megnéznéd a videókat is akkor, már nem lenne újdonság, hogy ő is ugyan ezt várja amit te leírtál.
Előzmény: Bluesboy (5) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 01. 19. 18:31 | #9
neked csak tényleg ennyi jön le amiket itt leírtál?


Előzmény: Lacico (8) +1 VÁLASZ
Lacico 2013. 01. 19. 16:36 | #8
És még egy megjegyzés . Ez a 20 perc mekkora baromság már ???!!

Minket senki nem siettetett, nem álltak ott stopperrel, haza vihettük a szerződést elolvasni, ügyvéddel megbeszélni ami tetszik... Ilyen, hogy 20 perc alatt alá KELLETT írni ....

Meg hogy értelmezhetetlen az egész... Én teljesen jól tudtam értelmezni, pedig nem vagyok ügyvéd se szakember .És nyílván a banknál is vannak olyan jó jogászok, hogy értelmezhetően fogalmaznak meg egy szerződést, nem simliznek, minek is tennék, nem abból élnek, hogy embereket csapjanak be .
Aki meg nem tudja értelmezni mit ír alá 20 millió forintról, de aláírja ...Háááát....
-1 VÁLASZ
Lacico 2013. 01. 19. 16:30 | #7
Jah, és megint jön a merazistenmerahaza, tarcsunk má össze mer meglopnak minket ! :DD

Minek kell embereket ilyen szamárnak nézni ???
Előzmény: Bluesboy (5) 0 VÁLASZ
Lacico 2013. 01. 19. 16:28 | #6
Régi mondás, akinek nincs pénze ne kérjen kölcsön !
Csúnya dolog de ez van .....

Vajon hány család vett fel úgy nagy összeget, hogy számított a legrosszabbra és hogy akkor mi lesz ?????
Nem sok ...Mi is vettünk fel hitelt nem egyszer, de mindig csak akkor és csak annyit aminek a négyszeresét is tudtuk vállalni !
Itt lehet bármilyen összeesküvés-elméletet gyártani, meg szidni mindenkit mert nem fizeti senki vissza helyettünk a a pénzt, de az árfolyamkockázat világos mint az egyszer egy ...Mikor én vettem fel 150 volt egy CHF most nem annyi.Meglepő dolgot mondok: nem csak nálunk ilyen drága mert szivatnak minket, mindenhol ennyit ér !Akkor valaki mondja már meg miért is csalás-lopás hogy most ennyit kell fizetni ???!!!

Legalább magyar ember is megtanulja , hogy a hitel nem játék, és nem rohangál ezentúl mindenki új autóért, tv-ért, lakásért kölcsönöket felvéve .

Részemről le is zárom, felelős emberként vettem, fel, számolgattunk, tisztában voltunk a lehetőségekkel, ugyan nyilván sokat "bukok" én is a dolgon, de nem kiabálok a világba , hogy valaki fizesse már meg helyettem .

De ugye magyaroknak még mindig minden jár, és ha lehet akkor az ingyen legyen ....


Bluesboy 2013. 01. 19. 16:20 | #5
Ilyen buta következtetést levonni, hogy az összes szerződés semmis...hát elég szamárság. Legjobb esetben a vételi és eladási árfolyam (nem a hitelfelvételi, hanem a törlesztéskori) különbözetét ítélik meg.
a janek
a janek 2013. 01. 19. 15:28 | #4
Október 10-én fogom befizetni az utolsó részletemet,addig még van 9 hónap és felér egy szülés fájdalmával de úgy vagyok vele csak kinyögöm valahogy .
Az árfolyamkockázattal mindenki tisztába volt aki egy kicsit is tájékozott ,itt a mérték és a pofátlanság ,az állami,banki közöny az ami felháborító.
+2 VÁLASZ
Élien 2013. 01. 19. 14:41 | #3
Ez a pisztoly a fejhez, már régóta elég satnya...
Itt minden ki lett találva és és egy furmányos terv szerint haladt.
Aki kezdeni akart valamit az életével, a jövőjével az jól meglett szívatva. Nem azért léptünk be az EU-ba, hogy nekünk jó legyen, hanem azért, hogy kiszipolyozzanak. Ehhez az egész művelethez pedig remekül asszisztáltak az általunk (?) és értünk (?) megválasztott politikusaink...
Tovább is van mondjam még? Felesleges...
ixub 2013. 01. 19. 14:07 | #2
Volt visszafizettem van kérdés? Ha most 120 HUF lenne 1 CHF vajon hányan állnának sorba, hogy szegény bankok nehogy rosszul járjanak fizessünk már a szerződött árfolyamon? Nekem úgy kezdődött, hogy ez első törlesztő részletem után 2 évvel lett újra ugyan annyi. Összességében sokkal jobban jártam mint a forint hitellel jártam volna.
Lacico 2013. 01. 19. 13:52 | #1
Elolvasta, és mivel aláírta gondolom értette az ügyfél. Vagy lehet pisztolyt tartottak a fejéhez, és kényszerítették hogy írja alá ?

Nekem is van deviza hitelem, igaz annyi eszem volt, hogy nem jelzálog, tisztában voltam az árfolyam kockázattal, sajnos bejött ....




-2 VÁLASZ