Az összes devizahitel semmis!!! - még a Kúria sem tudta értelmezni a szerződést 8 hónap alatt, amit az ügyfél 20 perc alatt írt alá...

Kérjük olvassa el  ezt a cikket és lájkolja - ossza meg, hogy barátai, rokonai és ismerősei is megtudják, hogy nem kell feladni a harcot, hiszen van élet a bankhitelek bedőlése után is és van egy szervezet és egy ember aki a végsőkig képviseli őket - csak egy felhatalmazást kér a további harcokhoz.

Ha valaki elmegy a bankba és hitelt szeretne felvenni, akkor a bank 1 hónapig vizsgálja, hogy ad-e vagy sem hitelt. Majd értesíti az ügyfelet a döntéséről. Az ügyfél bemegy és 10-20 perc alatt alá kell írnia a szerződést.

semmis devizahitelszerződés

A Bíróság első és másodfokon már kimondta, hogy a banki szerződés semmis a Kásler Árpád ügyében. Az OTP Bank ellen azt kifogásolva, hogy vételi árfolyamon folyósították, de eladási áron kérték vissza a devizá­ban számolt, ám forintban adott hitelt.

A jogerős ítéletben azt mondták ki, hogy tisztességtelen a deviza-hitelszerződés azon rendelkezése, amely szerint a folyósítás és a törlesztés elszámolása más árfolyamon történik.

[divider]Nyomj egy lájkot kérlek, ha egyetértessz, hogy a bankok egy forintot se kapjanak, ameddig nincs bírósági döntés az ügyben!

[divider]
Természetesen az OTP Bank nem fogadta el a bíróságok döntését és a Kúriához fordult.
A bank felülvizsgálati kérelmében viszont arra hivatkozott, hogy e rendelkezés tisztességtelenségét a bíróság nem vizsgálhatja.

A Kúria 8 hónap alatt sem tudta kibogozni a szerződést, azt a szerződést, melyet az ügyfélnek a közjegyző és a bank előtt 20 perc alatt kellett értelmezni és aláírnia.

A Kuria a végleges döntést nem tudta meghozni, ezért az Európai Unió Bíróságához fordult. Megdöbbentő, hogy Magyarország élvonalbeli bíróinak nyolc hónap alatt sem sikerült értelmeznie a banki hitelszerződést.

Kásler Árpád szerint ezzel elismerte a deviza alapú szerződések érthetetlenségét a Kúria is.


A hitelt felvevőknek húsz percük volt, hogy értelmezzék azt a szerződést, ami az ország élvonalbeli bíróinak nyolc hónap alatt sem sikerült – mondja a Borsnak Kásler Árpád, a Ban­ki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke.

Kásler Árpád szerint le kellene állítani a végrehajtásokat az UNIÓ döntéséig. Ezt azzal indokolja, hogy ha a bíróság nem tud dönteni, akkor miért költöztetnek ki addig embereket, hiszen egyenlőre két pert már elvesztett a bank.

A Kúria az Európai Unió Bíróságának gyorsított előzetes döntéshozatali eljárását kezdeményezte. Az unió bíróságától a Kúria bizonyos fogalmak és az uniós joggyakorlatban alkalmazott korábbi döntések értelmezését kérte.

A Kúria kimondatlanul ugyan, de elismerte, hogy ezek a szerződések érvénytelenek. A törvény szerint ugyanis ha egy szerződési feltétel nem világos, akkor az semmis.


Kásler Árpád megdöbbent attól, hogy sokévi pereskedés után Magyarország Kúriája sem tudta ezeket értelmezni. Az ügy négymillió devizakárosultat érint, ennyien kérhetnék vissza a törvénytelenül beszedett pénzt, s fizethetnék a részleteiket a jövőben azon az árfolyamon, amelyiken a hitelt folyósították. Ez a jogállam megcsúfolása. Várhatóan háromnegyed év múlva dönt az Európai Bíróság, s aztán újra a Kúria. De mi lesz addig a végrehajtásokkal, amíg le nem zárul az ügy? Én hiába kértem a jogerős ítélet végrehajtását, azt a Kúria felfüggesztette, ám a tömegeket érintő, nem egy esetben kilakoltatással járó végrehajtásokat nem.

Kásler Árpád minden fórumon, így itt is kéri a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökét, ne állítsanak ki végrehajtási záradékokat, amíg az ügy végére pont nem kerül!


Kásler Árpád a MTV adásában - videó...



Kásler Árpád a Hír Tv adásában - videó...



Kásler Árpád a Kúria előtt… (audio)




Korábbi cikkünk, melyet már eddig 300 ezren olvastak el: Minden devizahitel semmis!

Csatlakozzon Ön is a BAÉSZ feljelentéshez, mely a magyar bankvilág csalássorozata ellen irányul. Részletek ide kattintva érhetőek el!!! Csatlakozzon a feljelentéshez itt!!! 


Csatát csata után vívunk, eddig voltak győzelmek. A január 15-i Kúria ítéletet nem merték meghozni. Senki se essen kétségbe attól. Aminek igazán van jelentősége az az, hogy mennyien leszünk képesek azonos nézetet vallani, legalább a deviza átverések terén. Mennyien leszünk képesek felsorakozni egy zászló alá? Ez a legnagyobb feladat emberek és pénzbe se kerül! Mégis képtelenek vagyunk meglépni.

Sokan, nagyon sokan kérdezték, hogy miben segíthetnek a harcomban? Ez nem az én harcom, ennyi energiával én a világ bármely részén boldogulhatok. Ez egy nemzet harca! Harc a túlélésért, a megmaradásért és az emberek önbecsülésének helyreállításáért.

Erre kérek felhatalmazást!

Támogatói Regisztráció - Kásler Árpád részére (kattintson)



Tisztelettel, Kásler Árpád


Hozzászólások

Kásler Árpád felszólalt ma Brüsszelben a Petíciós Bizottsági ülésen a kifosztott devizahitelesek ügyében (22 perces videó)

Kásler Árpád felszólalt ma Brüsszelben a Petíciós Bizottsági ülésen a kifosztott devizahitelesek ügyében (22 perces videó)

Brüsszelben felszólalt ma Kásler Árpád 300 ezer kifosztott magyar devizahiteles család ügyében.

Kásler Árpád (A Haza Pártja) október 23-án 15 óra 30 perces kezdéssel mond beszédet a Honvéd Téren

Kásler Árpád (A Haza Pártja) október 23-án 15 óra 30 perces kezdéssel mond beszédet a Honvéd Téren

Szokás szerint szinte az összes magyar média elhallgatja Kásler Árpád rendezvényét. Árpád anno deviza hitel pert nyert az OTP ellen, most pedig a spanyol devizahitel ügyben az Európai bíróság 5 esetben hivatkozott a Kásler ügyre, mint precedens esetre.

Rettegő devizahitelesek IV.rész

Rettegő devizahitelesek IV.rész

Eljött hát egy újabb majdnem 2008, a svájci jegybank váratlanul elengedte a frank kezét, az meg mászott akkorát a pénzügyi létrán, hogy még maguk az elengedők is meglepődtek. Mutatta is szépen a tévé,...

Rettegő  devizahitelesek III.rész

Rettegő  devizahitelesek III.rész

Én hiszek. Én hinni akarok a kormánynak, pláne, mikor azt tolja az igazságügy miniszter, hogyaszondja: 2015 a megnyugvás éve lészen, az adósok maradék pénzükből templomokat építenek a Fidesznek, és ot...

Kásler Árpád indul a Veszprémi választáson

Kásler Árpád indul a Veszprémi választáson

Veszprémben nagy dolgok fognak eldőlni az időközi választáson Kásler Árpád szerint. Kiderül, hogy marad-e a 2/3-os FIDESZ többség, vagy sem. Kásler Árpád felvette a kesztyűt, minden nehézsége ellenér...

Az Angol Parlamentben fog beszédet tartani a magyar devizahitelesek kisemmizése ügyében Kásler Árpád

Az Angol Parlamentben fog beszédet tartani a magyar devizahitelesek kisemmizése ügyében Kásler Árpád

[vision_notification style="neutral" font_size="20px" closeable="false"] Pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a hazai média szinte teljesen elhallgatta, hogy Cipruson a devizahitel károsult or...

Devizahitel károsultak figyelem! Lesz igazi segítség!?

Devizahitel károsultak figyelem! Lesz igazi segítség!?

[vision_content_box style="autumn" title="A hazai média szinte teljesen elhallgatta, hogy a devizahitel károsult országok összefogtak és Cipruson egy konferenciát tartottak."]Hazánkból Kásler Árpádot ...

Devizahitelek - Szanyi Tibor az Európai Bizottsághoz fordult

Devizahitelek - Szanyi Tibor az Európai Bizottsághoz fordult

Szanyi Tibor szerint sérti a pénzügyi önrendelkezés jogát a devizahitelesek ügyében a kormány által kidolgozott megoldási módszer, ezért az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője kedden az Európai ...

Devizahitelek - Trócsányi: az elszámoltatás 25 százalékkal csökkenti a tőketartozást

Devizahitelek - Trócsányi: az elszámoltatás 25 százalékkal csökkenti a tőketartozást

A bankok elszámoltatásáról szóló törvénynek köszönhetően az átlag devizahitelesek tőketartozása 25 százalékkal fog csökkenni - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden sajtótájékozta...

Devizahitelek - A Jobbik összehívja a devizahiteles kerekasztalt

Devizahitelek - A Jobbik összehívja a devizahiteles kerekasztalt

A Jobbik összehívja a devizahiteles kerekasztalt a devizahitelek forintosítására vonatkozó javaslat miatt. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján elf...

http://ujhazak.com