Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2012. 11. 28. 17:16 | #11
""te tényleg elhiszed, hogy az irigység a meghatározó ebben a kérdéskörben? pláne általánosan..
irigyek a magyarok a kertészi, alföldi művészetre,"

Nem a magyarok irigyek a kortárs kultúra eredményeire, hanem azok a turbómagyarok, akik állandóan etnicizálják a magyar kultúrát, s ebbéli frusztrációjukban egyszersmind képtelenek valami nemzetileg és nemzetközileg is értékelhetőt letenni az asztalra."

"kortárs kultúra eredményeire". ebből legfeljebb a kortárs az igaz. bár az is inkább portás.. továbbá szerinted a magyarok nem turbómagyarok, és a turbómagyarok nem magyarok. egyébiránt nem kell nemzetközileg értékelhetőt letenni sehova (nem kényszer). főleg ha a nemzetivel ellentétes célokért történik. (kis mellékvágány, ha annyira baj a "nemzeti" érzület, akkor miért hoztak létre nemzetállamokat a térségben? vagy addig jó volt amíg a magyarok ellen volt, de most már nem? .. ráadásul kifejezetten magyarellenes az egész éle, láthatóan csak a magyar nemzeti érzésekkel van problémája egy hangos kisebbségnek. egy oláh, rác, tót, ukrán sovinisztától még csak-csak "elfogadható" ez, de, hogy egyesek magyar nyelven pocskondiázzák a magyart és éltessék ami nem az..)

"etnicizálják a magyar kultúrát"

a MAGYAR kultúrát etnicizálják? nohiszen.. egyébként ugyan magyarázd már meg (ne is fáradj, nem tudod), hogy miért kéne a magyar kultúra része legyen: "zsidó kurvák segge"ről képzelgő, a magyart genetikusan alattvalózó, szarmagyarozó nem is magyar társaság?

""avagy láttál, hallottál már a jelenlegi politikai palettán szélre kitolódottakat Wassal igazolni nézeteiket?"

Jobbik, a Fidesz frakció Kövér Lászlóhoz közelebb álló radikálisabb része, a komplett KDNP? Ne játszd a hülyét, már így is hatványon zakatolsz."

good news everyone. ghavin-botroll is alive. it is alive!
a Jobbiknak, a Fidesz frakció Kövér Lászlóhoz közelebb álló radikálisabb részének, a komplett KDNP-nek
egyrészt NEM Wass "súgja" mit tegyenek, tehát összemosni az említetteket az ő irodalmi munkásságával vagy életével (és halálával)

akkora baromság mintha Radnóti tantervből való esetleges száműzését valaki vagy azzal akarná igazolni, hogy
neki nem tetsző emberek (függetlenül attól, hogy igaz-e amit róluk gondol /vagy csak rettegve fabulál/) már olvasták műveit
vagy azzal, hogy volt ugye kun béla, rákosi és kispajtásaik, akik ugye szintén nem voltak magyar származásúak

másrészt az általad említettek világképe sem annyira egysíkú (értelmes ember nem is gondolhatja), hogy annak alfája és omegája Wass lenne
a nézeteik már előtte is kialakultak, műveiből egy-egy idézetet ki tudnak ragadni, életére is hivatkozhatnak
de kövessenek el bármit (akármilyen megítélés alatt) nem Wass a felelős értük

külön az életútjuk (Nyírőé, Wassé) sem megvetendő, irodalmi munkásságuk meg főleg nem
több kivetnivalót lehetne találni
az évtizedek óta oktatott magyar irodalomi alakok életében is (az irodalmi tevékenykedésük megítélése pedig végül mindig szubjektív)

""mégis kinek gondoljátok ti magatokat, hogy ti mondhatjátok meg mi kell a magyarnak? "

Kit értesz "mi" alatt? Én is, mint bármelyik magyar eldöntöm, hogy mit akarok, de itt a szélsőjobbos ikonok nyomatásával kurvára nem ez történik: senki sem tartott népszavazást arról, hogy horthysta ideológiát erőltessenek bele az alaptantervbe, ahogyan a többi szélsőjobb felé intézett ilyetén gesztus sem volt része a Fidesz kormányprogramjának."

már a következő mondatodban meg is válaszoltad, hogy ki az a "mi". (mellesleg az "Önözés" eredendően egy ún. germanizmus, amit utóbb mivel tévesen a tisztelet megadásával azonosították sokan (nem egyszer már-már kikövetelt helyzetekben) levelekben megengedett, szabályos újabban. a "Te" használata is hasonlóképpen elfogadott. de az "Én".. na azt csak magukat túlértékelő, fontoskodó illetők szokták használni mondatközben /nagy kezdőbetűvel/, mikor nemérdemelt tiszteletet akarnak kikövetelni maguknak. idáig csak egyetlen embertől láttam ezt. közjegyző a lelkem, csak nem éppen ahhoz méltón viselkedik..). továbbá erőlteted, hogy "szélsőjobbos ikonok". nem a zászló hibás ha feltartják! és ha az a lobogó magyar és magyar kézben lengedez, akkor semmi bajod nem lehet vele (valójában még annak sem aki nem az), és ugye egyértelmű (ugye az?), hogy nem a szél fasiszta, még akkor sem ha úgymond fasiszta szelek is fújnak (az meg egy külön történet, hogy éppen a napokban is a Jobbikos Gyöngyösi szellentett/szellemtett egyet; erre viharkabátban, mint Pisti Kohn a vélzivatalban a "hazai" média úgy ráugrott, mint kiéhezett strauss-kahn a nigger prostira). a téves gondolatmeneted analógiájára pedig: mivel Hitler vegetariánus volt, ezért minden vegetariánus náci-fasiszta-antiszemita-gyűlöletbeszédes-háborús bűnös.

"Ezek csak a turbómagyarok elcsitítására tett formális intézkedések voltak, amelyek járulékos hatásként leépíttettéki a kortárss magyar kultúra egészét (független színházak, múzeumok, galériák). A turbómagyar nyilván nem így éli meg, de legyünk reálisak: a turbómagyar ezelőtt is magasról szart a saját kis szubkulturális gittegyletén kívül eső kulturális folyamatokra és szereplőkre, legfeljebb burkoltabb-burkolatlanabb módon zsidózott egy sort ezek kapcsán. Te is kiváló példa vagy erre."

nem. a XIX.-XX. században idegen elnyomás alatt előbb osztrák, majd szovjet-orosz cenzúra terhe mellett (utóbbiban ráadásul már keresztény szempontok sem játszottak szerepet) kifejezetten nem magyar származású írókat, valamint a magyarsággal szemben kritikus írókat-költőket dicsőítettek (a kritikát illetően megjegyezném, hogyha én bökversben foglalnám össze akár csak az igazságot a jelenlegi izraeli államról, vagy a nem-kóser életmód hedonista megélésének epizódjait írnám meg prózába foglalva; akkor aligha kerülne kiadásra (szalonnás sniff-it matricás kiadásban) az a verseskötet, vagy gyűjtemény izraelben; főleg nem tanítanák ott műveimet 50-60-100 év múlva..). jelenleg én úgy látom - és bizony nem látom rosszul: az évszázados, avíttnak beállított (természetesen azért részben álszent) erkölcsi konzervatizmus idegen (osztrák, orosz és zsidó) elnyomók felügyelete melletti és néhol egyenesen dühöngő ellenzőinek szláv, zsidó, magyar kegyeltjei (legyenek akár jók, vagy rosszak mint írók, költők, emberek) MELLETT ÉS NEM HELYETT olyanokat is bevesznek, bevennének a tanrendbe, akik nem a magyarság ellen szólaltak fel életükkel, írásaikkal. Wass és Nyirő ugyanúgy a részei a magyar irodalomnak, mint a Nyugatosok mindegyike. az, hogy valakinek nem tetszik egyiknek-másiknak a munkássága, hát van olyan, megesik. DE RÉSZEI A MAGYAR IRODALOMNAK AKKOR IS! és valójában nem kell beemelni sem Wasst, sem pedig Nyirőt, mert már benne vannak és voltak is a magyar irodalmi életben! ha egyesek hisztériáznak ezen? tegyék.. lehetőleg csukott szájjal, marva belülről a pofazacskójukat, vagy máshol!

"amelyek járulékos hatásként leépíttettéki a kortárss magyar kultúra egészét (független színházak, múzeumok, galériák)"

igen; nos ezt minden egyes nap tapasztaljuk.. :-p legutóbb a szegedi "úrvacsora" például.. egy pillanatra azt hittem a "kortárss magyar kultúra" -féle megfogalmazásodra, hogy majd az SS-re utalsz vele - és ez elfogadható, még humorosnak is mondható fricska lenne holmi általad szélsőjobboldalinak tartott színházi, művészeti életnek. de csak kortárst értettél alatta. kár. előbbinek lett volna ha nem is értelme, legalább éle, de ahogy értetted, az úgy csak csorba vagdalkozás. nem az emberek buták és műveletlenek, ha nem mennek a beláthatod cseppet sem szélsőjobboldali színházakba. más miatt ó hogyne persze, buták az emberek. olyan sült parasztok vannak, hogy ihajj.. (megjegyezném, nem a színházbajárás dönti ezt el. mert khmm.. a tragédia néha párhuzamosan fut a nézőtéren és a színpadon.)

a Fidesz részéről saját klientúrájának építése folyik, merthogy korábban hasonló módokon az MSZ(M)P is azt tette. csak a megelőző rendszer négy évtized alatt megtanulta, és Gyurcsányékig még nem felejtette el, hogy teljesen elbarmolni dogokat a lojalitás fejében végsősoron nem kifizetődő. ezt a Fidesz még nem tudja és amíg a politikai inga ki-kileng, nem is fogja megtanulni. (főleg mert kicsiket és erőszakosan tud kiharapni a szélső-álliberális művészeti életből is. abból, ahol egy alföldi állhat a (kis)Nemzeti élén (akivel kapcsolatban ugye világos, hogy senki nem mondta, hogy ne vezethetne színházat, csak ne(m) a Nemzetit..))

ha valakiről, aki zsidó leírják, hogy zsidó - az nem zsidózás. általában úgy szokott ez történni, hogy pl. kertész ákos leír pár mocskolódó mondatot a magyarokról. magyarul. aztán számonkérik rajta (mert van mit!), és a számonkérőket egyszercsak le-antiszemitázzák. wtf, that scum is jew? - mondja magában az általad turbómagyarnak beállított, ha jól tud angolul..

a text-war -ra kiképzettek, mikor már összeroppannak a tények súlya alatt és értelmes választ már egyáltalán nem tudnak kipréselni magukból, egyszerűen elkezdik a másikat előbb távolról, majd közvetve, végül közvetlenül magukból kiindulva lefitymálni. te is ezt teszed. az elmúlt napokban kifejezetten felfoszlott a trollt betakaró szövet..

""kiknek van összecsomagolva folyton a bőröndje?..."

Az innentől kezdődő habzó szájú őrjöngésed során sikeresen demonstráltad, hogy még mindig nem sikerült felérned ésszel, hogy nem minden zsidó tekinti otthonának Izraelt, emellett nem is minden zsidó éli meg vallásos szinten a saját származását. Vagy akkor ilyen alapon minden ősmagyar honfoglalókra saját családfáját visszavezetni képtelen magyar állampolgárnak megkérdőjelezhető a magyarsága, ami azért egy ilyen kevert etnikumú és vallásos népnél, mint a miénk, elég abszurd."

érdekes, bár jellemző momentum, hogy egy tényre rávilágító egyszerű egyetlen kérdés is rendszeresen kiváltja azt a heves, na nem éppen nemzeti hevületet, amit most nálad is tapasztalni. "habzó szájú őrjöngés"?! ez: "kiknek van összecsomagolva folyton a bőröndje?..."?! a te reagálásod bizony az. habzószájú őrjöngés. te Pavlov kuntyája..

és melyik nép nem "kevert"? mert még a belterjes zsidók is csak legfeljebb a felét teszik ki a zsidóságnak (a másik felét rühellik is alaposan, miközben annyit sem dolgoznak izraelben, mint az ott élők. nem földművelésre kell ám a terület a zsidóknak, hanem, hogy ne érjék el őket a rakéták.. és mivel már ez sem sikeredik, hát közvetlenül a rakétákat kilövőket akarják a civil lakosság egészével kiirtani, Irán esetében meg a rakétákat akarják kivonni a forgalomból jóelőre..).

""ne zavarjon, hogy nem kell(et) hozzá semmilyen összeesküvés, hogy nevezettek (és normálisabb! elődeik) pozícióba kerülhettek."

A szabad kulturális élet folyamatai érvényesültek. Mi sem igazolja ezt jobban, mint hogy a Nyirő és Wass térnyeréséhez komplett kulturkampfként kivitelezett állami segédlet szükségeltetik. Önmagától ugyanis ezek a szélsőjobbos ikonok még mindig csupán a kultúrtörténet szemétdombján, tehát a szélsőjobboldali lumpenparasztok könyvtárában hevernének."

ne zavarjon, hogy éppen a te "inception-ödre" válaszolva ippeg azt írtam, hogy nem volt semmilyen összeesküvés. dehogy a "szabad kulturális élet folyamatai érévnyesültek" volna? mikor, hogyan?! idegen elnyomás alatt?! osztrák cenzúra mellett? orosz cenzúra mellett? a kufsteini várbörtön és börtön-fegyház, száműzetés, halál és b-listák árnyékában? bár folyamatosan fröcsögve ejted ki, hogy "horthysta", de azalatt a rendszer alatt a Nyugat új nemzedékei szabadon tevékenykedhettek, sőt éppen a sunyin gyűlölt Klebelsberg rengeteg népiskolája teremtette meg annak a lehetőségét, hogy az említett hölgyek-urak munkásságát valaha is széles néptömegek olvashassák. a XIX. századi OMM MK-i zsidó emancipációra a válasz pár vicclap volt, de a lapokat (és ezt nem antiszemita vicclapok találták ki) judapestiek (sic!) vették. a közirodalomra meg egyre inkább rátelepedtek a zsidó mágnások (ahogy pl. franciaországban is pár évtizeddel korábban - ezért védték oly elvtelenül Dreyfust a XIX.-XX. század fordulóján "francia" "írók" "művészek" (még idézőjelbe nemfoglaltak is).. pedig voltak magyar írók is abban az időszakban és bizony többen mint zsidók és/vagy dekadens, kritikus írók-költők - ők azonban valamiért nem annyira jelentek meg.. jól bemutatja a MK médiahelyzetét a tiszaeszlári perrel kapcsolatos írások tömekelege, ahol bizony szabadjára lettek engedve a vérebek.. mert attól függetlenül, hogy ki és miért ölte meg, megölte-e egyáltalán Solymosi Esztert, az a hisztérikus reagálás (még ma is) és elvtelen kiállás a tiszaeszlári zsidók mellett bizony beszédes; és egyben sajnos megteremtette annak a lehetőségét, hogy még ma is felemlegessék s véres kard legyen az eset (ráadásul úgy, hogy vérvádként csak a judapesti magyar és többnyire német meg zsidó, nyugat-magyarországi német és a külföldi zsidó fejekben létezett csak, mert egyébként csak egy gyilkosság bűnpere volt).

nem te döntöd el, hogy mi kerüljön a kultúrtörténet szemétdombjára! az egyház és a nácik könyvégetéseit hozzák fel mindig mint húdealjas cselekedeteket éppen azok, akik most Nyirőt, Wasst is kulturális szemétdombra vetnék végleg, mondván odavalók. sötét, ostoba barmok. egyre alaptalanabb átpolitizált, hisztérikus kritikáikat még versbe sem szedik, mint becsületes, nem éppen jellemhibák nélküli (ki az, pláne manapság) nem feltétlenül magyarszerető zsidók, germánok, szlávok és magyarok egykor.
Előzmény: Ghavin (10) 0 VÁLASZ
Ghavin 2012. 11. 27. 12:00 | #10
"te tényleg elhiszed, hogy az irigység a meghatározó ebben a kérdéskörben? pláne általánosan..
irigyek a magyarok a kertészi, alföldi művészetre,"

Nem a magyarok irigyek a kortárs kultúra eredményeire, hanem azok a turbómagyarok, akik állandóan etnicizálják a magyar kultúrát, s ebbéli frusztrációjukban egyszersmind képtelenek valami nemzetileg és nemzetközileg is értékelhetőt letenni az asztalra.

"avagy láttál, hallottál már a jelenlegi politikai palettán szélre kitolódottakat Wassal igazolni nézeteiket?"

Jobbik, a Fidesz frakció Kövér Lászlóhoz közelebb álló radikálisabb része, a komplett KDNP? Ne játszd a hülyét, már így is hatványon zakatolsz.

"mégis kinek gondoljátok ti magatokat, hogy ti mondhatjátok meg mi kell a magyarnak? "

Kit értesz "mi" alatt? Én is, mint bármelyik magyar eldöntöm, hogy mit akarok, de itt a szélsőjobbos ikonok nyomatásával kurvára nem ez történik: senki sem tartott népszavazást arról, hogy horthysta ideológiát erőltessenek bele az alaptantervbe, ahogyan a többi szélsőjobb felé intézett ilyetén gesztus sem volt része a Fidesz kormányprogramjának. Ezek csak a turbómagyarok elcsitítására tett formális intézkedések voltak, amelyek járulékos hatásként leépíttettéki a kortárss magyar kultúra egészét (független színházak, múzeumok, galériák). A turbómagyar nyilván nem így éli meg, de legyünk reálisak: a turbómagyar ezelőtt is magasról szart a saját kis szubkulturális gittegyletén kívül eső kulturális folyamatokra és szereplőkre, legfeljebb burkoltabb-burkolatlanabb módon zsidózott egy sort ezek kapcsán. Te is kiváló példa vagy erre.

"kiknek van összecsomagolva folyton a bőröndje?..."

Az innentől kezdődő habzó szájú őrjöngésed során sikeresen demonstráltad, hogy még mindig nem sikerült felérned ésszel, hogy nem minden zsidó tekinti otthonának Izraelt, emellett nem is minden zsidó éli meg vallásos szinten a saját származását. Vagy akkor ilyen alapon minden ősmagyar honfoglalókra saját családfáját visszavezetni képtelen magyar állampolgárnak megkérdőjelezhető a magyarsága, ami azért egy ilyen kevert etnikumú és vallásos népnél, mint a miénk, elég abszurd.

"ne zavarjon, hogy nem kell(et) hozzá semmilyen összeesküvés, hogy nevezettek (és normálisabb! elődeik) pozícióba kerülhettek."

A szabad kulturális élet folyamatai érvényesültek. Mi sem igazolja ezt jobban, mint hogy a Nyirő és Wass térnyeréséhez komplett kulturkampfként kivitelezett állami segédlet szükségeltetik. Önmagától ugyanis ezek a szélsőjobbos ikonok még mindig csupán a kultúrtörténet szemétdombján, tehát a szélsőjobboldali lumpenparasztok könyvtárában hevernének.


Előzmény: 7sleeper (9) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 24. 18:03 | #9
te tényleg elhiszed, hogy az irigység a meghatározó ebben a kérdéskörben? pláne általánosan..
irigyek a magyarok a kertészi, alföldi művészetre,
és ezért a szerinted, szerintetek alacsonyabbrendű Nyirőt már akár el se temessék ahová kéne

főleg mert nem volt judeofil - mert ez a legfőbb bajotok vele
ez az egész részetekről egyrészt dirigálási kényszer
másrészt olthatatlan gyűlölet

"érdemtelennek találtatott"

pártatlan értékítéletre képtelenek által!

évtizedek óta rájuk hivatkoznának a szélsőjobbosok?
hát mégis volt már a kezükben könyv és urambocsá még olvasták is? ..
avagy láttál, hallottál már a jelenlegi politikai palettán szélre kitolódottakat Wassal igazolni nézeteiket?

nem inkább a nézeteik voltak előbb, és csak azon a körön belül nagyobb az esély Wass megismerésére
(már csonkaországban, mert erdélyi magyar írókat, költőket illetően borzasztóan le vagyunk maradva)
és már megbocsáss de Nyirő román-képének jobban hihet az ember, mint groó diána zsidó cigány-képének

"Mégis, ki a francnak képzeled magad, hogy a saját egyéni véleményed az általad önkényesen meghatározott magyarságéval azonosítod, a "zsidóságnak" meg végeredményében megtiltanád a szólásszabadságot, mondván, ez az ő érdekük? Nem költői kérdés, tényleg érdekel, hogy mi játszódik le a fejedben, amikor ilyen megalomániával párosuló sovinizmus csorog ki belőled alvadt fos módjára. "

túljátszod a szereped Ghavin. nem volt eligazítás? túl sok téma került mostanában felszínre? tereh? ..

és nyugodtan alkalmazhatod magadra, magatokra az epeömléses mondataid. mégis kinek gondoljátok ti magatokat, hogy ti mondhatjátok meg mi kell a magyarnak? mert tudod még magyarságot, Magyarországot nem pocskondiázó magyar származásúként még inkább meghatározhatom, hogy a magyar irodalomnak legyen része Radnóti mellett Wass is és takarodjon a kertész-szekció; de magyarul beszélő, gyölködő zsidók milyen alapon akarják megszabni, hogy mi legyen a magyar irodalom. amit csináltak belőle - ahogy írtam - már így is IROSHALOM, sőt manapság FOSHALOM!

NEM ELVENNI AKARJA SENKI AZ EDDIGIEKET, HANEM KIEGÉSZÍTENI. MAGYAROKKAL. BORSHALOM, MI?! ..

"Mit számít, hogy ha valaki zsidó? Ez sem költői kérdés, komolyan meg akarom érteni, hogy mi a jelentősége valaki vallási/etnikai hovatartozásának azon felül, hogy irracionális indokként szolgálhat egyes vélemények automatikus elutasítására."

kiknek van összecsomagolva folyton a bőröndje? hmm? milyen alapon kapja valaki a holokauszt-kárpótlást? aminek a 70%-a megy arra mindenhonnan, de esetünkben lehet keveset is mondtam, hogy a napjainkban is folyó népirtást folytassák, ők, a "kiválasztott nép"? nem kéne elgondolkodnia a zsidóságnak azon, hogy ha ki is választotta őket valamire az Isten, akkor nem arra, amit tettek, tesznek, és, hogy még ezer évek üldöztetésének sem feltétlenül az a jussa amit ők kigondoltak (főleg (m)ilyen áron)? magyar zsidóknak sőt Magyarországon élő zsidóknak kívánom éljen mindenki soká, békességben, egészségben; gyarapodjon; nem kívánok kevesebbet nekik mint magunknak, mint mindenki másnak - de az aki ezt az országot és népét mocskolja az takarodjon Palesztinába, ha már egyszer létrehoztak nekik ott egy terror-államot! hogy az összes tetűláda, rohadék, hogy, hogy a francba nem izrael felé vette, veszi az irányt egyik sem.. hogy miért nem látni-hallani egy zsidó embert felszólalni, hogy hát igazán amit egyes zsidók magyar nyelven magyarok ellen megengednek maguknak, vagy amit holokauszttal kapcsoltban, vagy palesztinokkal szemben tesznek az fertelem.. EGY KÉNE AZ EZERNYI FÉREGGEL SZEMBEN! EGY! EGY - KÉTEZERÉVENTE..

"Az én magyarságtudatomat és világképemet semmi esetre sem rengetheti meg az általad magyarellenes propagandaként aposztrofált, sokszor egyébként jogos kritikák. Ha a tiédet igen, akkor nyilvánvalóan nem az én készülékemben van a hiba."

szemorvoshoz kéne menned, mert: más szemében a szálkát..

"Milyen pozícióba, mi a fenéről beszélsz? Te most komolyan azt képzeled, hogy valami zsidó összeesküvés eredményeképpen válhatott Kertész Imre a magyar irodalom, Kertész Ákos a magyar publicisztika és Spiró György a magyar dráma legismertebb kortárs alakjaivá? Nem nekem kell megindokolnom, hogy miért váltak azzá, akik, hanem neked, hogy szerinted miért érdemtelenek a kultúrában elfoglalt helyükre."

ha máshogy nem megy akkor "magyarázd bele" az összeesküvést más mondandójába.. ne zavarjon, hogy nem kell(et) hozzá semmilyen összeesküvés, hogy nevezettek (és normálisabb! elődeik) pozícióba kerülhettek. és mégis ott voltak, ott vannak! és akkor most válaszolj legalább szépen csendben magadnak: MIÉRT? a kertész imre sorstalansága egy fűrészpor állagú szar. Ottlik eredeti Iskola a határonja hozzáképest egy élménydús, összeszedett, olvasmányos mű! kertész ákos.. hol van ő (is) a sok kiváló zsidó származású íróhoz, költőhöz képest? vagy azt állítod rejtői, örkényi, radnóti magasságokba emelkedett volna? egy gyűlölködő tróger, nem más! a felhozható "kortársakat" származásuk, magyarokat mocskolni vágyásuk, mások munkáinak részbeni vagy egészbeni lopkodása jellemzi miközben két oldalról töltik beléjük a "gyűlölt" magyarok, németek a pénzt. ahol többet kapnak, ott fröcsögnek kevésbé..

"Aha, utánamész, persze. Van egy olyan érzésem, hogy még egy repülőgépre sem mernél felszállni, nem hogy vendettát szervez valaki ellen, akinek mindösszesen annyi a "bűne", hogy neked nem tetsző módon gondolkodik."

szerintem ezt a kertész ákos is érzi. helyetted is. mert fülét behúzva eltakarodott kanadába, és már nem veri a nyálát.
és, hogy nekem(!) 'nem tetsző' 'módon' és főleg, hogy 'gondolkodott' volna?!
ez volt az egész kommentedbéli értetlenkedésed betetőzése.
Előzmény: Ghavin (7) 0 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2012. 11. 23. 10:43 | #8
aha....
Ghavin 2012. 11. 22. 20:30 | #7
Az ellenreakció nem több egy belterjes és provinciális, egyébként zömében tehetségtelen kontárokból álló szubkultúra irigy hangoskodásánál. Minden Fidesz kormány által elért "eredmény" (Új Színház felsőbb utasításra történő szélsőjobb markába játszása, Makovecz-akadémia alkotmányba betonozása, független kulturális intézmények elsorvasztása a lakájok életben tartásának érdekében, "nemzeti" alaptanterv) nem több disznók elé szórt tyúktakonynál. Mi sem szemlélteti jobban a kortárs magyar kulturális élet ellenében fellépő "nemzeti" antikulturális mozgalom ugar-jellegét, mint hogy az elmúlt 22 év alatt a politikai akadályok elgördülése ellenére képtelenek voltak korszerű tartalommal vagy értékkel hozzájárulni a magyar kultúra aktualitásához, helyette amolyan Horthy-korszakból ránk maradt fekélyes kinövés, illetve azt konzerváló inkubátor módjára szennyezi a közéletet, s csak és kizárólag a cinkos 2. Orbán kormány formális támogatásának köszönheti mostani rivaldafényét.

A rendszerváltás előtt is szabadon hozzáférhetőek voltak a mostani (szélső)jobb által ajnározott szerzők munkái, utána még inkább. Egyszerűen érdemtelennek találtattak arra, hogy a mindenkori értelmiség aktív támogatása és napirenden tartása által a jelenkori kulturális közbeszéd prominens részét képezzék. Sem Wass Albertnek, sem pedig Nyirőnek nincsenek a jelen kor számára érdemi és aktuális tartalommal, illetve értékkel bíró gondolatai, leszámítva persze, hogy évtizedek óta a szélsőjobb önigazolásának eszközei.

"ez az egész nekünk magyaroknak úgy hangzik, mintha magyarul kevésbé értő, de azér pökhendien megmondó szerepben tetszelgő zsidók a magyarellenes román "demagógiát" támogatnák, méghozzá az ellenségem ellensége a barátom alapon. jólfelfogott érdekében a zsidóságnak hallgatnia kéne!"

Mégis, ki a francnak képzeled magad, hogy a saját egyéni véleményed az általad önkényesen meghatározott magyarságéval azonosítod, a "zsidóságnak" meg végeredményében megtiltanád a szólásszabadságot, mondván, ez az ő érdekük? Nem költői kérdés, tényleg érdekel, hogy mi játszódik le a fejedben, amikor ilyen megalomániával párosuló sovinizmus csorog ki belőled alvadt fos módjára.

"attól még meg lehet állapítani hol rosszabb, hol jobb hatásfokkal, hogy ki zsidó"

Mit számít, hogy ha valaki zsidó? Ez sem költői kérdés, komolyan meg akarom érteni, hogy mi a jelentősége valaki vallási/etnikai hovatartozásának azon felül, hogy irracionális indokként szolgálhat egyes vélemények automatikus elutasítására.

"4. az első pontban már írtam"

Nem érzed röhejesnek, hogy lényegében te magad igazoltad ezzel a ponttal, hogy a "VOLT"-od végső soron csak a már rögzült kultúrával szemben nyerhet létjogosultságot? Hogy önmagában teljesen kiüresedett, értéktelen szarkupac, ami csak és kizárólag a szélsőjobboldali érzelmi és ideológiai beállítódás önigazolását szolgálja?

"ha nem kizáró tényezők, akkor miért az ellenállás (ellenállás? hadjárat!) XIX.-XX. századi magyar írók tantervbe emelése ellen?"

Mert felesleges, szar és nem szolgál más célt a jobboldali toposzok sulykolásánál.

"namost vagy tessék kiszórni kertész imrét, kertész ákost, spiró györgyöt, stb. és főleg néven nevezni a korábbiakat, feltárva az összefüggéseket, hogy ki miért kerülhetett jobb írói pozíciókba.."

Milyen pozícióba, mi a fenéről beszélsz? Te most komolyan azt képzeled, hogy valami zsidó összeesküvés eredményeképpen válhatott Kertész Imre a magyar irodalom, Kertész Ákos a magyar publicisztika és Spiró György a magyar dráma legismertebb kortárs alakjaivá? Nem nekem kell megindokolnom, hogy miért váltak azzá, akik, hanem neked, hogy szerinted miért érdemtelenek a kultúrában elfoglalt helyükre.

"ilyen mértékű magyarellenes propagandára"

Az én magyarságtudatomat és világképemet semmi esetre sem rengetheti meg az általad magyarellenes propagandaként aposztrofált, sokszor egyébként jogos kritikák. Ha a tiédet igen, akkor nyilvánvalóan nem az én készülékemben van a hiba.

"akkor nemcsak kitaláció lesz, hogy meg akarják verni, hanem ténylegesen deresre húzzuk az állami szinten debiliberális kanadában is, mert u_tá_na_me_gyünk! verstanden?!"

Aha, utánamész, persze. Van egy olyan érzésem, hogy még egy repülőgépre sem mernél felszállni, nem hogy vendettát szervez valaki ellen, akinek mindösszesen annyi a "bűne", hogy neked nem tetsző módon gondolkodik.

Előzmény: 7sleeper (6) -1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 22. 19:19 | #6
1. egyrészt: "Nyírő szekerét toló". Nyirő. és az a magyar ember: halott. a szekerét nem kell tolja senki. nem is tolja. legfeljebb arról van szó, hogy az utóbbi pár évben megerősödött az imre kertész, kertész ákos, spiró györgy, esterházy péter, groó diána, fligeauf benedek, alföldi róbert és még jópár 'irodalmár', 'művész' által képviselt vonal és erre nemcsak itt Magyarországon, hanem mindenütt a világon az az érthető ellenreakció, hogy jellemzően a múltban méltatlanul az emílettettek mérsékeltebb(!) szellemi előzményeinek javára agyonhallgatott és hallgattatott magyar és magyarság mellett kiálló írókat, költőket kezdik el támogatni. ha valaki manapság Radnótit nem tanítja (mert van ilyen állat), Örkényre húzza a száját mert nem érti a "zsidó vicce't" az baj, de az is, ha csak kozmopolita, zsidó, dekadens, alkoholizáló, drogos, a saját és még jelen koru(n)k erkölcsi normáit is megszegő, vagy csak feszegető, zsidó írókat, költőket (mégha jók is) tanítanak kizárólagos XX. századi magyar irodalomként. mert az úgy csak iroshalom! és ha a "maiakat" nézzük még az sem, csak foshalom..

másrészt. a kulturális valamint történelmi vakság éppúgy, sőt állítom hivatkozással az 1950-1970-es évekig (t)erjedő időszakra (és a legutóbbi évtizedben) jobban sújtja a magukat baloldalinak és (ál)liberálisoknak vallókat. csak egy történelmi példa. volt ugye az szdsz-nek a kovács pistis "reklámja". nyilván agyonműveltségük okán, de mikor nagyban folyt az említett kampány (hasonló szembeköpésnek, provokációnak szánták egyébként a "jöjjön el az én országom"-osat is), egy szdsz-est, álliberálist sem hallottam szörnyülködni rajta. pedig lett volna miért! egyszerűen nem tudták ki az a kovács pisti. 2009-ben voltam fültanúja az Odeonban, hogy három szavazójuk közül egy - a három év után felvilágosított - "magyarázza" két hitetlenkedő társának, hogy kicsoda a kovács pisti és mi annak a kampánynak a tényleges üzenete.

2. ez az egész nekünk magyaroknak úgy hangzik, mintha magyarul kevésbé értő, de azér pökhendien megmondó szerepben tetszelgő zsidók a magyarellenes román "demagógiát" támogatnák, méghozzá az ellenségem ellensége a barátom alapon. jólfelfogott érdekében a zsidóságnak (értelmes magyar ember is felkapja arra a fejét, mikor valaki raccsolva és/vagy kevert, magyartalan szórenddel magyarságot éltető írót, és a magyarságot magát pocskondiázza - és a "mocsárnak" is igaza van mikor nekikront és nem csak kritizál, mert ha nem is érti, de érezni érzi a gúnyt!) hallgatnia kéne! nem teszi. nagy hiba!

3. ez valóban hiba. a jobbik egyik első nyilvános ballépése. a magunkfajta és magukfajta típusú elhatárolás. 'kritikátlanul egyetértesz velünk = magyar vagy, ha pedig nem akkor takarodj és dögölj meg'. ugyanakkor: a, ez a tézis nem a jobbikkal jött be a honi közéletbe (és bizony nem magyar jellemző) b, ha valaki szidja az országot, szidja a népét, gúnyolódik szokásain, fölényeskedik miközben ezért irdatlan sok pénzt is zsebretesz az (talán egyetértünk) nem alaptalanul, előzmények nélkül lesz céltábla. (és ennek analógiájára: érthető, hogy a zsidóság nem akar kisebbség lenni, mondván kisebbségi alapon már elvittek belőlük sokat /aztán mégsem az összes veszett oda mint rikácsolják egyes holokausztiparosok/, de már attól, hogy nincsenek hivatalosan, államilag számontartva (megjegyzem korábban is vallásilag voltak részben), attól még meg lehet állapítani hol rosszabb, hol jobb hatásfokkal, hogy ki zsidó. ha máshonnan nem, hát a nyilatkozataikból. tehát attól rettegni, hogy elviszik és egyben folyton farkast, nácit kiáltani nem előzmények nélküli, nem is alaptalan, de oktalan dolog! inkább ki kellene állni legalább pár becsületes zsidó embernek ilyen kertész ákosok habzószájú fröcsögése idején, ki kellene állni Nyirő József újratemetése mellett (mócokat akarja a zsidóság 'védeni'? miért nem romániába, vagy "szlovákiába", balkánra szökdöstek a II. VH idején? volt "náluk" hely, mert mikorra Budapesten a gettót "feltöltötték", addigra az említett helyekről már kivagonírozták a zsidókat, sőt a szlovákok egyenesen csontpénzért adtak túl rajtuk.)

4. az első pontban már írtam, de összefoglalva: az utóbbi pár évben kozmopolita, kifejezetten magyarellenes zsidók kerültek középpontba, provokatív megszólalásaikkal, nem is vitatható művészi szabadosságaikkal a korábbi már addig is nagyobbrészt zsidó vonalassá erőltetett magyar irodalmat még jobban kitolták, az állóvizet felzavarták (sok az iszap és nem a mostani szélsőbboldalinak beállított sárdobálásból! - eleve értelmezni kéne tudni, hogy mi az a szélsőjobb, mert más volt akár tíz éve is..). erre alapvetően két válasz lehetséges. vagy megtagadjuk a kávéházak pezsgő életéből a vidék nyomorúságára kitekinteni nem tudó Karinthyt, a becsületes zsidó örkényi humort, elfeledjük a szlávsága, eseti magyarságot meg nem értése miatt oroszok által magyar (de hozzászúrtan szláv) barikádharcosnak beállított Petőfit, a magasemtudtamilettarománapjával József Attilát (akiről azt már nem hangoztatták, hogy a kommunista párttal való viszonya annyira megromlott, hogy szakítottak vele; csak azt, hogy belépett), nem tanítjuk az ember Radnótit, hanyagoljuk a dekadens Adyt, nem beszélve a drogos Kosztolányiról és az ebbe a körbe őt mélyebben bevezető unokatestvéréről. vagy: megtartunk minden VOLT-ot és ebbe az elhallgatott magyarok is bekerülnek. szerintem ez utóbbi egy tisztességes, értelmes álláspont, és csak oktalan, elvakult emberek nem tudják elfogadni.

Móricz, Illyés "engedélyezése" népi íróként nem volt egyszerű dolog. Móricz például kritizálta a "hárommillió koldus" országát, s Gömbössel ugye egészen odáig jutott, hogy az író-politikus találkozón a jobb élettel hencegő Gömbösnek kifejtette a véleményét, miszerint addig semminemű együttműködést, megértést nem várhatnak tőle, amíg egy gyerek is éhezik az országban (ennek megszüntetésében kívánt egyedül szerepet vállalni), és emellett felolvasta egy alföldi napszámos étlapját. tehát a Gömbössel való nem alaptalan, bár csak részben igazságos konfrontációja (mert nem Gömbös okozta a világválságot, vagy a korábbi háborúvesztést; és hatalmas aránytévesztés a háború utáni politika nyakába varrni az akkori rosszat, mert a sírból hozták vissza az országot!) miatt maradhatott meg Móricz a köztudatban ahogy a köpönyegéből előbújt új-nyugatos nemzedékbéli népi írók-költők, példának okáért Illyés is. a kommunistáknak-szocialistáknak ők jobboldaliak voltak. pedig nem Móricz, Illyés mozdultak jobbra, hanem a politika erősen balra..

5. ha nem kizáró tényezők, akkor miért az ellenállás (ellenállás? hadjárat!) XIX.-XX. századi magyar írók tantervbe emelése ellen? namost vagy tessék kiszórni kertész imrét, kertész ákost, spiró györgyöt, stb. és főleg néven nevezni a korábbiakat, feltárva az összefüggéseket, hogy ki miért kerülhetett jobb írói pozíciókba.. vagy belenyugodni , hogy Nyirő, Tormay, Wass ugyanúgy a részei, méghozzá nem elhanyagolható részei a magyar- és világirodalomnak. az iroshalomból, foshalomból pedig elege van már a magyar embereknek!

ilyen mértékű magyarellenes propagandára a környező - Magyarország területéből és vele népéből kiszakított - országok sovinisztáinak sem lenne szüksége! és próbálkozzon csak nem pénzember zsidó (mert azoknak nyalnak ám oláhok, rácok, tótok (jobban is, mint pár politikus idehaza) - nem tudták, nem tudják maguktól fenntartani soha a műallamaikat!) szidni szerbet, románt: agyoncsapnák!

ha pedig már ennyire nem fogja a kertész ákosok pofáját az ördöglakat, akkor olyan messzire költözzenek innen (minden itteni javadalmazásról lemondva - mert ugye lehet, hogy mi "genetikusan alattvaló"k vagyunk, de akkor őt ezek a genetikusan alattvalók tartják ki..), hogy el ne hallatszon idáig mégegyszer a mocskolódásuk, mert ha mégis; akkor nemcsak kitaláció lesz, hogy meg akarják verni, hanem ténylegesen deresre húzzuk az állami szinten debiliberális kanadában is, mert u_tá_na_me_gyünk! verstanden?!
Előzmény: Ghavin (4) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 11. 22. 17:15 | #5
Csak megjegyzem, Nyirő, nem Nyírő.
Előzmény: Ghavin (4) +2 VÁLASZ
Ghavin 2012. 11. 22. 17:10 | #4
1. Hol kettős mérce ama állításom, hogy a Nyírő szekerét toló kormányzati illetékeseknek nyilvánvalóan halvány lila gőze sincs Nyírő munkásságáról, ennek ellenére gőzerővel tepernek a kulturális konszolidációjáért?
2. Nyírő minden kétséget kizáróan szélsőjobboldali volt. A kérdéses Uz Bence is tocsog a románellenes demagógiától.
3. Mi sem szemlélteti jobban a szélsőjobboldal előretörését, hogy újfent előtörnek azok a lumpenparaszti hangok, amelyek önkényesen próbálják meghatározni ki volt magyar és ki nem az.
4. A népi írók a jobbos kultúrkampf előtt is részét képezték a magyar irodalmi tananyagnak Móricz Zsigmondtól kezdve Tamási Áronon át Illyés Gyuláig bezárólag.
5. A zsidóság és a magyarság továbbra sem egymást kizáró tényezők, legfeljebb az antiszemita szélsőjobboldaliak zsugorodott agyában.
Előzmény: 7sleeper (3) +1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 22. 16:52 | #3
1. kettős az a mérce.. ;-)
2. ami magyar az nem feltétlenül 'szélsőjobboldali' (főleg attól nem ha szélsőjobboldalinak alítottak támogatják)
3. ami pedig nem 'szélsőjobboldali'-nak tarttatik, az nem feltétlenül magyar

rengeteg németesített, magyarosított, nemesített nevű zsidó származású, de a vallást már elhagyó kozmopolita írónk, költőnk volt és van. közülük a legjobbak a magyarságot nem gyűlölték, bár nem is teljesen értették. a nagyvilági, dekadens, és a magyarságot összekötő erőket nem értők, vagy egyenesen semmibevevők, sőt háttérből elítélők (mert nyilvánosan azért nem merték anno) ellen a legtermészetesebb dolog (volt) fellépni. aki ráért politizálni az meg is tette, ha nem a 'divatos' kávéházakban és környékén, vagy az osztrák felügyeletű korábban csak félig zsidó médiában tevékenykedett. sok zsidó költőnk, írónk volt a XX. században, de voltak és még inkább vannak elhallgattatott, önkényesen feledésre ítélt magyarok is. nekik is helyük van a magyar, sőt a világirodalomban!


Előzmény: Ghavin (2) 0 VÁLASZ
Ghavin 2012. 11. 22. 15:52 | #2
Nem az a kérdés, hogy jó regény-e az Uz Bence avagy sem. Ez, illetve a korábbi inkompentenciára utaló bakik mind annak a jelei, hogy a regnáló kormány szélsőjobboldali igényeket kiszolgáló kultúrkampfja csupán képmutató formalitás, valódi értékközvetítő tartalom és koncepció nélküli kutyakomédia a visszás "csakazértis/sem" mentalitás jegyében.
Előzmény: MatyiZeg (1) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 11. 22. 15:36 | #1
Gondolom a minisztériumban sem olvasták páran, mint ahogy a poszt liberális álértelmiségi beküldője sem. Jó könyv!
+2 VÁLASZ