Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
joovan 2009. 11. 10. 13:46 | #103
Szólj Murdocknak meg a többieknek, rendet teszünk! :)
De elég szomorú hallod...
Előzmény: Mr.T. (102) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2009. 11. 10. 13:22 | #102
Az én kis falucskám, remélem rend lesz végre nálunk is.
http://kuruc.info/r/35/49928/
cohors 2009. 09. 23. 08:53 | #101
Re.

Maximálisan tiszteletben tartom a véleményedet (Notaprisoner). Kicsit lehetséges, hogy tényleg elbeszéltünk egymás mellett. Köszönöm a cikket, már olvastam (egy órám miatt) és a benne leírtakkal teljesen egyetértek, ahogy veled is sok mindenben. Annyi a kifogásom, hogy olyan ötletekre van szüksége az országnak, amik szalonképesek és "nem bombáz" le miatta a NATO. Mindannyiunkat sokszor elkap a hév, az indulat, de attól tartok sajnos azzal csak mi húznánk a rövidebbet...nem mint ha nem érdemelnék meg.
Igazad van, amikor azt mondod, hogy saját maguk erejéből is kell előrejutniuk, és be kell látniuk, hogy nekik is (főleg) változniuk kell. De Mohácsi Viktória és stb., a vezetőik (le sem írom a nevüket, meg sem érdemlik, ahogy az említett hölgy sem érdemelné meg, csak a példa kedvéért) tudjuk, hogy mit mondanak erre. De ez attól még tény. A pozitív diszkrimináció pedig inkább rombol, mint integrál ( a szegény magyar család miért nem érdemelné meg ugyanazt mint a hasonló helyzetű cigány??). Összességében úgy vélem teljesen más törvényi szabályozásra van szükség, de az legyen amennyire csak lehet európai és kemény (nehéz ügy) és új cigány vezetésre (nem a diplomás cigányok a képviselőik:), ők belátják saját hibáikat is) és a gyerekek lesznek az alapjai mindennek. Ők lelkileg még tiszták..elvileg.
Szóval szerintem sok mindenben egyetértünk, a módszeren lehet vitatkozni.
A lent említett intézetben nevelős történetre reagálva, pedig csak annyit, hogy világos, hogy ez a magyar rendszer sajnos nem működik jól. Ha a dolgozók meg is tesznek mindet, a törvény nem védi őket, a pénzt rosszul költik el..(lásd olló) és eredmény nem sok van. Ezt az egész intézetes dolgot teljesen át kell alakítani, megerősíteni, felügyelni, hatékonnyá tenni, valódi értéket nyújtóvá tenni...a szüleikről pedig mit mondjak?..fényéveket lehetne írni, de azért szerencsére ott is vannak kivételek. A dolog ezen részéhez először is kőkemény közbiztonságra, majd aki akar annak munkahely biztosításra van szüksége, aztán 10-15 év múlva majd látszani fog a változás...talán.
Előzmény: notaprisoner (96) 0 VÁLASZ
Su 2009. 09. 21. 17:34 | #100
olvasgatva a megnyilvánulásokat, mondjuk úgy, hogy nem csodálkozom azon, hogy még mindig pátyolgatjuk őket. meg azon sem, hogy az elkövetkező 50 évben is még így lesz. akkor meg már úgyis késő.
Drevway 2009. 09. 21. 14:55 | #99
Nem akartam elhinni a 160e Ft-os ollót, de...
http://www.fodraszcikkek-fifo.hu/arlista/201.php
--- rögtön az első a listán
Annak a csajnak is egy kurvanagy pofon kellett volna, nem ez az olló, kapjon olcsóbbat és ha majd megy a fodrászat, vehet magának olyat amit akar... a többi a listán sem hiszem hogy olyan nagy szar lenne, indulónak tök elég egy amatőrnek...
Előzmény: Norci (97) 0 VÁLASZ
bogey 2009. 09. 21. 13:51 | #98
Nos . igen .Ezekkel csinálni kellene valamit .Engem is megvertek úgy hogy eltört a bordám , és belsővérzésem volt . elvették a pénztárcám ...Mind ez azért mert nyáron mindig rövid a hajam . nuulás .. Nekik meg az agyuk nullás . De amúgy is , soha nem fognak beilleszkedni , és csak a baj van velük....
Norci 2009. 09. 21. 13:07 | #97
"A gyerekekkel kell kezdeni"...igen, anyukám is ezt hitte, amikor elkezdett egy gyermekotthonban dolgozni. Mérhetetlen nagy empátiával és energiával indult, de rá kellett jönnie, hogy még ez sem célravezető. A magyar állam hihetetlen nagy pénzeket öl abba, hogy mindent biztosítson az állami gondozásba vett gyerekeknek, akiknek a 90% - a persze cigány. Most nem kell azzal jönni, hogy a szerető családot nem pótolják, ez nyilvánvaló, viszont mindenben segítenek, hogy ne induljanak hátránnyal az életben: oktatás, különórák (még ha csak hobbiról is van szó), zsebpénz, ruházkodás, nyaralás, stb. Na most: azok közül, akik esetleg élnek is ezzel a lehetőséggel, találjátok ki, hogy mennyi a cigány! Igen: 0
Gyönyörű környezetben élnek Hűvösvölgyben, szépek a berendezési tárgyak, mindig van (lenne) kihez fordulni, ha baj van, tanács kell, stb. Évente mehetnek külföldre nyaralni, és bármilyen módon továbbtanulhatnak, mert az intézet simán kifizet százezreket (nem vicc), csak csináld, legyen belőled valaki (van egy csajszi, fodrász akar lenni, és csak mondania kellett, hogy kell a 160 ezer Ft - os olló, megkapta). Egészen addíg élhetnek az otthonban, amíg tanulnak, sőt utána is egy kicsit, amíg munkát és albérletet találnak, saját lábra állnak. És ha ez még nem lenne elég, komoly, milliós indulótőkét kapnak, ha elmennek!!! Kérdezem, hogy akár egy átlagos helyzetű magyar család megengedheti - e mindezt? Nem.
És mit csinálnak, mi a hála? Pl megfenyegetik anyámat, hogy ha rászól a gyerekre, mert az lopott, megvárja a cigány család az utcán, és elverik.
Nem hiszek az integrációban.

Előzmény: cohors (92) 0 VÁLASZ
notaprisoner 2009. 09. 21. 11:24 | #96
Úgy nézem, elég rendesen elbeszélünk egymás mellett bizonyos kérdésekben...

Képzeld, megtanultam értően olvasni. Leírtam a véleményemet, hogy egy rohadt kemény börtönt kellene létesíteni, nem üdülőparadicsomot a bűnözőknek. Itt fordult elő egyetlen egyszer, hogy az emberi méltóságot szándékosan mellőztem (börtönben ne is babusgassanak! - nem az a lényege, hogy többé ne bűnözzön? - humánus bánásmód a börtönből való kikerülés után legyen, amikor foglalkozások keretein belül ösztönzik őket a társadalomba való (újra)beilleszkedésre, a kék foltok pedig elgondolkodtatásként, hogy megérte-e vagy sem), mindenhol máshol tényeket írtam fel, ha ott nincs emberi méltóságról szó ejtve, nem én hagytam ki belőle... (Emellett amúgy fontos megemlíteni az igazságszolgáltatás hatékonyságát! Mert belegondolva, hogy ha ártatlan kerül be, és már helyett kapná azt, amit az igazi bűnelkövető megérdemelne, már én érzem szarul magam, hogy az én ötletem...)
Egyetértek, ez nem 1922... Lassan sokkal rosszabb lesz, ha ezek az állapotok tovább így maradnak.

Az elbeszélésre példa (vagy inkább szóba hozhatnám a részemre felrótt szövegértést...):
Te azt írtad: "tisztán látható, hogy önmaguk erejéből alig lesznek képesek változásra, ez A TÖBBSÉGI MAGYAR TÁRSADALOM FELADATA."
Én ezt írtam: "Mi már teljesítettük többszörösen a feladatunkat, ha a beteg nem akar gyógyulni, akkor az orvos hiába akarja!!!"
Te ezt válaszoltad: "És végül...nagyon "bölcs" érvedre reagálva(ti.: " a beteg nem akar gyógyulni..")...hát igen komoly mondatok...meglátszik, hogy a valóságban messze vagy ezektől a dolgoktól, és ennek azért örülök is..."

Önmaguk erejéből is képesek a változásra, erre sok-sok egyéni példa áll rendelkezésünkre! A magyar társadalom mérhetetlen mennyiségű anyagi segítséget nyújtott, és türelmet, toleranciát tanúsított már feléjük, amiből mi a hála? A baj csak mélyül, de most már nem egy oldalról... Nagyon jól láthatod, hiszen ugyanarról a problémáról beszélünk. Ez amúgy egy hasonlat volt, nem érv, hogy a beteg nem akar gyógyulni, és az Új Pedagógiai Szemle online archívumában talált cikk írója fogalmazott hasonlóan, egész pontosan így hangzott: "Ehhez kell szabni tehát a „kezelés” gyógyító eljárásait is. S hogy ennél az utóbbi képnél maradjak, a gyógyításban a „beteg” aktív közreműködése is szükségeltetik." És aktív NEM közreműködést vettem észre eddig... Hát, ez lenne a "bölcs" érvem... Amúgy a teljes cikk: http://www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=2000-07-ta-drotos-cigany
Itt amúgy annyiban nem értek egyet a cikk írójával, ahogy Veled sem, hogy a cigányság az együttes felemelkedését önerejéből már nem képes véghezvinni, mert szerintem éppen hogy képes lenne, csak ehhez szemléletváltás kellene... Nem gondolom, hogy elsősorban a mi részünkről!
Nem vagyok messze, ugyanúgy kisvárosban lakok, kivéve iskolaidőben, mert akkor Szegeden, de rengeteg emberrel beszélgettem már (sok nyugdíjassal is - ők tudnak mesélni, ahogy a helyi gyógypedagógus is mesélt sokat, amikor referátumkészítéshez adott segítséget azzal, hogy betekintést nyújtott az otthon, főleg az iskolában uralkodó helyzetekbe).

Rákérdeztél: "Nem akar gyógyulni, de én mit tehetek...öljem meg vagy mit javasolsz????" Most akkor mégis Te voltál az, aki nem értette a másikat...? Mégis úgy tűnik, azért elismered a hasonlat létjogosultságát... Itt amúgy látszik, hogy Téged is elragadott az indulat, én egy szóval sem mondtam, de nem is utaltam rá, hogy irtani kellene! Szerintem amit mindenki tehet, beszélgetni azokkal, akik erre nyitottak, és együtt keresni megoldást, főképp cigányok (akikkel tényleg lehet ezekről beszélni) és magyarok együttműködésével. Én elfogadom, ha nincs igazam, csak objektív érveket kérek mellé (nem sejtést, vagy szubjektív véleményt - én is az vagyok, tudom, de a szubjektivitást pont hogy az objektivitás javíthatja ki a helyes irányba), hogy miért nem működne az, amit én mondok. Mindenképpen társadalmi hatást kell gyakorolni a döntéshozókra.

Amúgy értelek, azt mondod, hogy úgy működne a gyógyulásuk, ha a többségi társadalom a gyerekeknél elkezdené a gyógyítást. Más út nincs is. Csak hogy a felnőttjeik meg épp hogy ezt nem akarják. Sok tapasztalat nem ezt mondja... Hiába szoktatják rá a tisztálkodásra, és a szociális normákra, ha hazamegy, és a szülei telebeszélik a fejét, mert ők sem úgy élnek, akkor a gyerek minek...?! Bentlakásos kollégiumban még lenne értelme, de csak kéthetente vagy havonta mehetne haza... De amúgy vannak ilyenek, és mindig tetvesen és mosdatlanul jönnek vissza... És tudod Te is nagyon jól, hogy a cigány szülők ha a gyerek megtartásáról és védelméről van szó, ütnek-vágnak-harapnak, de ha nevelésről lenne szó, mindjárt leszarják a dolgot, mert az őőőőőőőőőőőő gyereküknek szabad, és ne szóljon bele senki... Szerintem ez így nem működne, csak ha elvennék a gyereket, és mondjuk rendes körülmények között élő cigány (vagy nem cigány) pároknak adnák oda a gyereket, akik vállalnák(!) a felnevelését. Az úgy nem megy, ha az adófizetők pénzéből elérnek mások valamit a gyereknél, amit aztán a szülők lerombolnak.

Én így látom a dolgokat.
Előzmény: cohors (92) 0 VÁLASZ
Lili 2009. 09. 21. 10:11 | #95
Sziasztok.
Nekem egy apró szösszenetem lenne és egy kérdésem.
Először is, mikor én iskolába jártam, akkor voltak cigányok az osztályban, büdösek voltak, tetvesek voltak és nem hagyták azokat tanulni, akik akartak, mert folyton ment az ordibálás, a belepofázás és az "ellehetetlenítés".
Másodsorban, én dolgozom 10 éve, fizetem az adót, a TB-t, minden hülye járulékot a fizetésemből, nincs egy autóm, vagy egy lakásom, albérletet kell fizetnem, ami több, mint a fizetésem fele. Ők segélylakásokat kapnak arra, hogy nem is akarnak dolgozni. Akkor mit is takar Magyarországon a hátrányos megkülönböztetés, és ki is a kisebbség?
Imiapu 2009. 09. 21. 07:28 | #94
Sziasztok.

Nem hiszek a szememnek, hogy egyesek még begyepesedett reményekkel teli integrációról beszél!!!!
Itt vannak már nem tudom hány száz éve és még mindig probléma az ittlétük. Nézzetek meg más civilizációt, ahová bekerültek feketék, cigányok, azok a régiók mindíg is visszamaradottak lesznek a kiadott nem kis támogatások ellenére!!!
Akik az integrációról és változásukról beszél tegye a szívére a kezét és kérdezze meg magától : ha ez a pár száz év nem volt elég, hogy beilleszkedjenek, ezután menni fog?
go-free 2009. 09. 21. 01:07 | #93
Magyarországon nincs rasszizmus. Mohácsi Viktória sérti a jogaimat a kijelentéseivel, sőt a személye is sértő, meg az összes cigányjogi aktivista, ( és cigánypolitikus), nem tartom a cigányokat tisztességesnek, senki ne jöjjön az ismerek egy rendeset szöveggel. Kőkemény integrációra van szükség, ha nekik is meg kell küzdeni a dolgozó ember mindennapi gondjával, akkor emberek lesznek és együtt tudunk élni egymás mellett békében, kooperálva a szükséges szituációkban, én minden jogukat biztosítom, ami csak tőlem telik (mint állampolgár-társ), cserébe nem vagyok hajlandó elfogadni a faji alapon történő pozitív megkülönböztetést a részükre. Nem olvastam a cikket, nem is fogom, eleget pörgött az agyam ezen a témán, hányok tőle... És persze ezek jutottak eszembe hirtelen, rengeteget tudnék még írni a dologról.
cohors 2009. 09. 20. 17:25 | #92
Valamit nagyon rosszul írhattam le...vagy nemtudom, átalában meg szoktak érteni.
Először is nem védem őket, egyáltalán, sem a jogaikat, (a bűnözőkét) természetesen. Ha annak idején megtanultál volna értően olvasni ezt láthatnád az általam leírtakban is...mindössze annyit írtam, hogy néhány javasolt módszered megvalósíthatatlan..ez nem 1922..bár akkor sem engedték volna.
Másodsorban én átélem ezt. Vidéken lakom, nagyon vidéken...itt ez mindennapos, amit te tv-ből láthatsz, nap mint nap veszélyben lehet a családom és én is, de a lényeg ahhoz, hogy tudj élni, az az, hogy ne szarjál be és h helyén legyen a szíved! Minden tiszteletem azé az úré akiit halálravertek Budapesten...a többi dicső honfitársunkat meg hagyjuk. Amikor a magyaroknak össze kellene fogniuk, sosem teszik...végignézik, hogy egy embert véresre vernek..a cigányok (rosszabbak közülük) mindig összefognak, ez az oka annak, hogy ezek az állapotok vannak ma Magyarországon.
És végül...nagyon "bölcs" érvedre reagálva(ti.: " a beteg nem akar gyógyulni..")...hát igen komoly mondatok...meglátszik, hogy a valóságban messze vagy ezektől a dolgoktól, és ennek azért örülök is... Nem akar gyógyulni, de én mit tehetek...öljem meg vagy mit javasolsz???? Történészként (majdnem és majdnem) pedagógusként szakmailag kissé megalapozatlannak tartom ezen gondolataidat, és azt modom, hogy meg fog gyógyulni...és a gyerekekkel kell kezdeni. (elvenni a gyerekeket pedig nonszensz...inkább bentlakásos kollégiumi rendszer...de értem az írányt amire gondolsz és az sztem is jó.) ....JAm és még valami, egyáltalán nem rád gondoltam, amikor azokról írtam, akik egy kalap alá veszik a cigányokat, nem is értem itt a mondanivalód végét, de télleg. (és azt is gátló tényezők között soroltam fel- de látom ezt is félreértetted- , hogy sokan nem engednek a problémához komolyan hozzányúlni, fel is soroltam őket részben..mert rasszistának kiáltják ki azt, akinek van valami épelméjű ötlete, vagy egyáltalán nevén nevezi a gyereket.

Én pedig bízom a politikában...nem a mostaniban, hanem abban ami majd reményeim szerint lesz. Tehetünk mi sok mindent, amíg ők nem tesznek
Előzmény: notaprisoner (88) 0 VÁLASZ
mouse 2009. 09. 20. 13:18 | #91
Maximálisan egyetértek.Én olyanon is gondolkoztam hogy le kellene lépni ebből az "ország"ból.mielőtt nem késő. !
Vagy tényleg összefogni és tenni valamit . mert ez igy nem jó ...
Előzmény: skandar (89) 0 VÁLASZ
asztika 2009. 09. 20. 13:09 | #90
Nem kimondott válaszként, hanem inkább kiegészítésként, támogatásként írom ezt a hozzászólást.
Igaza van "skandar"-nak abban, hogy úgy kellene őket kezelni, mint teljes jogú magyarokat.
Egy megoldás:
- Kisebbséghez tartozik az, aki ahhoz a kisebbséghez tartozónak vallja magát. (Ha igaz az alkotmány mond ki valami ilyesmit.)
- A következő választáskor mindenki vallja magát cigánynak és nyerje meg a választást a cigány képviselőknek, a cigány pártoknak.
- Majd a választások után nyújtsák be igényüket a segélyekre, támogatásokra.
Azt hiszem akkor kiderülne, hogy valyon mit is gondolnak a cigányok, illetve az őket (akár választási szavazatok miatt) támogató politikusok.
Könnyű kritizálni a meglévőt, de újat kitalálni és főleg végigvinni (!), na az már más tészta!
Egyébként tulajdonképpen viccnek szántam ötletemet, bár néha komolyan elgondolkozom rajta. :)
Ui.: Több mint 400 éve nem tudnak beilleszkedni az európai (emberi) társadalmakba, nem tudják, nem akarják elfogadni az együttélés alapvető szabályait. Mi alapján gondolja bárki is, hogy most egyszerre csak kompromisszum készek, alkalmazkodásra képesek lesznek?!
Előzmény: skandar (89) 0 VÁLASZ
skandar 2009. 09. 20. 12:37 | #89
Ideje lenne mar felébredni lassan a cigánykérdést illetően. Ha a polkorr agymosás mögé tekintünk, akkor felmerül 1-2 érdekes kérdés.

Esélyegyenlőség.

Nem ragozom, leírták már többen is. Tisztességesen dolgozó, de szegény(ebb) sorban élő magyar embereket ugyan mikor stafiroznak ki olyan szinten mint a cigányokat? Ha egy cigányt bántalmaznak, kapásból felmerül az esetleges rasszista indíték. Ha egy cigány támad magyarra - megdöglötök magyarok felkiáltással - . nos neki jár a kulturális önazonosság. Az nem rasszizmus.
Ha ebben az országban cigány, zsidó vagy homár vagy, nincs mitől félned. Mindig lesznek akik kiállnak melletted. Legyél fehér bőrű, keresztény származású heteroszexuális, tisztességes ember - pont szarni fog mindenki a fejedre, 1 kivétellel, téged lehet nyúzni megszorításokkal, adókkal, stb hogy legyen miből eltartani a heréket.

Integráció.

Vicces. Egyes jogvédők-érdekvédők napi 24 órában aggódva követelik a cigányság integrációját. Annak a cigányságnak, amelyiknek esze ágában sincs integrálódni. Miért is tenné? Arany életük van! Minden disznóságot, becstelenséget alapból elnézően kezelnek esetükben, lévén ők a "szerencsétlen" sorsüldözött elnyomott cigányok.
Csak képzeljétek el, hogy varázsütésre MINDEN TEKINTETBEN úgy kezelnék őket, mint a magyar népességet. Éhen döglene a fele, a másik fele meg ki sem találna a börtönből élete végéig.

Oktatás, szegregáció felszámolása.

Naná! Alap. Hiszen ha 1-2 gyengét benyomsz egy erősebb közösségbe, az nem felzárkózni fog, hanem a többit gátolja, visszafogja az előrehaladást. És ez a cél. Buta, ostoba, félanalfabéta tömegek gyártása, ahol az erőszakos integráció leple alatt óriási feszültség lappang.
Az ilyen embereket/társadalmat könnyű manipulálni, kézben tartani (vö: panem et circenses). Na meg a nemzeti karakterét, öntudatát, érdekérvényesítő képességét elvesztett nép(ek) nem fognak tiltakozni, ne adj isten lázadozni, amikor az arabok belerugdalják a zsidókat a tengerbe, azok meg elözönlik Európát és Amerikát. Ami most folyik az nem más mit csicskagyártás, jó előre.
notaprisoner 2009. 09. 20. 10:57 | #88
Megírtam egy hosszabb választ, de megint nem küldte el... A téma mellett most ez is hatással van a hangulatra....
Na mindegy, akkor megint rövid leszek:
- Nem a legutóbbi hetek-hónapok, hanem hosszú és nagyon keserves évek tapasztalata, amit nagyon sokáig elhallgattak, eltusoltak, szőnyeg alá söpörtek!
- Mi már teljesítettük többszörösen a feladatunkat, ha a beteg nem akar gyógyulni, akkor az orvos hiába akarja!!! - Amúgy meg mi van azokkal a cigányokkal, akik már kitörtek a környezetükből, vagy alapból nem éltek úgy, ahogy azok a cigányok, akikre igen keményen neheztelünk? Nekik nincs feladatuk, főképpen hatványozottan, mert a magyarokat amúgy is hülyének nézik???
- Emberi méltóság a bűnözőknek? Tolvajoknak, erőszakoskodóknak, gyilkosoknak is? Ilyenkor mindig csak azt kérdezem, mit gondolnál, ha Veled, vagy valamely hozzátartozóddal történne ez meg?
- Igen is ki kell mondani a bűnelkövető származását! Pontos statisztikát kell vezetni, hogy lássa mindenki, milyen a helyzet valójában, és ne tudjon senki se nyavalyogni, hogy jaj, mekkora rasszizmus van!
- Nem csak a vezetőknek kell tenni, hanem mindenkinek, aki tehet valamit! Várni a sült galambot könnyű!
- Egyel kevesebb, aki az utcán az emberre támad? Gondolkodjunk egy kicsit... Sok esetben az anya szándékosan értelmi fogyatékossá teszi a gyereket... Alul vannak szocializálva... Óvodába, iskolába nem járnak, vagy ha igen, nem hajlandóak tanulni, nem tisztelik sem a tanárt sem a társaikat. Szerinted, felfogja, ha odaállsz elé okoskodni, hogy ezt így kell, nem úgy, amikor anyja-apja is beleszarik az egészbe, csak a postás hozza meg a gyerek után a pénzt?
- Az ilyen szülők gyerekeit csak egyféleképpen lehet megmenteni: születés után rögtön elvenni a szülőtől!
- Hozzáteszem: ha cigányokról beszélünk, az embernek legtöbbször azok jutnak eszükbe, akik nem élnek tisztességes módon, és még sorolhatnám, ne kezdjen el nekem senki se arról meggyőzni, hogy vannak, akik nem, tudom én is nagyon jól, utaltam is rá, hogy vannak sokan, akik alapból nem így élnek, meg megint sokan, akik kitörtek ebből.
Előzmény: cohors (82) 0 VÁLASZ
Gyurci 2009. 09. 20. 10:45 | #87
száz szónak is egy a vége:
A cigányokat csak az védi akinek még nem volt dolga velük. Akitől még nem loptak, nem raboltak, nem fenyegették meg hozzátartozóját vagy barátját... Vagy ő maga is cigány. Ennyi. Tőlünk kurvasok mindent loptak. Egyik családtagomat pedig.. le se írom.. Szal mocskos cigányok. Én nem kivételeznék. Az összeset bezárnám és nem gázosítanám el őket inkább kiéheztetném megvárnám amíg egymást falnák fel. Mocskos aljanép.Az a baj hogy sokan azt mondják hogy de vannak kivételek és őket nem kell bántani meg kiközösíteni.. persze. ha így gondolkodunk soha nem tűnnek el.. vagy az összeset kiírtjuk végleg vagy hagyjuk őket elszaporodni... mert egy értelmes cigány is szülhet olyat amiből idióta paraszt lesz.. ennyi.. akinek meg nem ártottak, nem verték meg, nem fenyegették meg, nem tették tönkre a vagyonát az fogja be és ne védje őket..
Norci 2009. 09. 20. 10:01 | #86
Na szép, már megint milyen "diszkriminatívak" vagyunk. Az persze fel sem merül, hogy itt nem rasszizmusról van szó, hanem egyszerűen a fogyatékos, paraszt, szocializálatlan embereket nem szokás normális osztályokba járatni, mert hátráltatnák a többieket. És az, hogy ezek 90% - a történetesen cigány, már más ügy.
szűzirónia 2009. 09. 20. 09:47 | #85
érdekes...azon gondolkodtam hogy ha van az a mondás hogy a vérükben van ez a dolog ,ki kéne próbálni hogy egy nem cigányt ,cigány családba felneveltetni,és kíváncsi lennék hogy viselkedne.
Sztm nem tehet arról senki hova születik.Ez attól függ pedig.
petidobi 2009. 09. 20. 09:36 | #84
Miért jobb E.T. mint a cigányok?
- Egyedül jött.
- Van saját bringája.
- Megtanulta a nyelvünket.
- És állandóan haza akart menni.

Haha! :)
hawkeye
hawkeye 2009. 09. 20. 07:44 | #83

Furcsa nekem ez az egész. Mintha egy előre megírt forgatókönyv alapján ugrasztanák neki a cigányt a magyarnak...

Vajon kinek állhat ez érdekében...?

Aztán nagyon nem értem híresen független és teljesen pártatlan köztársasági elnökünket.

Anno fejvesztve rohant meglátogatni a meggyilkolt cigányasszony gyermekét.

Most nem nagyon hallom, hogy az erzsébeti, sztojka cigányék által agyonrugdosott áldozat hozzátartozóinál kondoleálna....

A részvétnyilvánítás csak cigány áldozatok esetében kötelessége a Magyar Köztársaság elnökének?

Igaz, Szögi Lajos esetében se nagyon tépte magát.

Érdekes értékrend. A bánáti bazsarózsa még elérte az úr ingerküszöbét, az agyonvert magyar családapa már nem...

Lehet, hogy ezt hívják kettős mércének...?
cohors 2009. 09. 20. 07:11 | #82
Csak néhány hosszabb kommentbe olvstam bele, de hááát igen. A legutóbbi hetek hónapok történései miatt forrong az ember és ökölbe szorul a keze..."mi a f**sz kell még ezeknek?". Nagyon sokszor én is ezt mondom, mert már nem tudok mit, de amikor megnyugszom, akkor tisztán látható, hogy önmaguk erejéből alig lesznek képesek változásra, ez A TÖBBSÉGI MAGYAR TÁRSADALOM FELADATA. Be kell emelnünk őket és ehhez "Notaprisoner" mond is néhány hasznos dolgot, de az emberi méltóságot azért meg kellene tartanunk :), nem 1922 van. A mi utcánk is élhető kis csendes valami volt( vidéken lakom egy kis faluban, tessék eljönni megnézni itt milyen "jó" )....régen, de azért nem kell kiírtani senkit sem. Fegyelem, rend és munka és akkora odafigyelés a gyermekeik nevelésére, amit sohasem tapasztalnak, vagy ennek sosem lesz vége, újra termelődik az a valami amit gyűlölünk. Őszintén kívánok egy olyan jövöt mindannyiunknak, ahol a vezetők ki merik nyíltan mondani az igazságot és tesznek is a javulásért, nem lesz fasiszta az aki kimondja, hogy "cigányok" voltak, nem lesz MASZOPSZADISZ aki lefasisztázza őket és nem lesznek olyan idióták sem akik azt mondják, hogy minden cigány egyforma, meg én nem láttam még olyat, aki dolgozott, satöbbi...az ilyenek velünk basznak ki, nem a cigányokkal. Egy két embernek meg javaslom ha gázosítani akarnak ők maguk tekerjék meg a csapot...így talán egy fokkal jobbak lesznek majd egy rakás szarnál. Nem védem a cigányságot, kurwa sok dologban változniuk kell, de az utat csak mi mutathatjuk meg...akiben látod a reményt legalább annak segíts.hogy egyel kevesebb legyen aki majd az utcán rád támad. Nagyon nehéz sokszor józan fejjel gondolkodni, de előrefelé csak az az út vezet... egy mondatban: dögöljön meg az összes maffiozóbehajtósöpredékbajkeverőfalopó stb. izé...de ezeket a gyerekeket talán még meg lehet menteni (bár kicsi rá az esély)
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 09. 20. 00:43 | #81
Tehát összefoglalva - ha jól értem - a törvény szigorában, és a szabályozásban látod a kiutat.
Előzmény: notaprisoner (78) 0 VÁLASZ
Pistimester 2009. 09. 20. 00:19 | #80
notaprisoner maga a példaképem
notaprisoner 2009. 09. 20. 00:18 | #79
Köszönöm, hogy egyetértesz!
Nem gondolom, hogy jó lennék vezetőnek, de a gondolataim létjogosultságáért kiállok! :)
Előzmény: Pistimester (77) 0 VÁLASZ
notaprisoner 2009. 09. 20. 00:14 | #78
Igyekszem röviden fogalmazni:
- átalakítani a segélyezési rendszert, rászorulás alapján
- szociális segélyt tehát csak az, aki rászorul, munkaképesnek munkát
- ha nem talál munkát, akkor közmunka (az mindig van, csak manapság pénz nincs rá, de így tán több lenne)
- ha az anyagi helyzetük rosszabb, a gyerek kapjon támogatást, pénz kizárva! (tanszer, kedvezményes vagy ingyen menza, stb. - bár, ezek azt hiszem, most is vannak)
- minden állampolgárra kiterjesztve meghatározni a jogokat és a kötelességeket, aki nem teljesíti a kötelességeit, annak korlátozni a jogait (mértéktől függően)
- büntetett előélettel minden szocális segély végérvényesen megvonva
- a börtönökről már kifejtettem a véleményem
- a gyereknek kötelező óvodába-iskolába járni, a szülő pórul jár, ha ennek a kötelességnek nem tesz eleget, legvégső esetben elvenni a szülőtől a gyereket
- az óvónőt, tanítót, tanárt, orvost, rendőrt, tűzoltót kiemelten tisztelni, ha nem, mindenféle kedvezmény megvonása (ezzel persze ők se éljenek vissza - de hát ez már fényévekkel kevesebbszer fordult elő!)
- súlyos alulszociáltság esetén a szülőtől örökre elvenni a gyereket, csak láthatási jogot adni, azt is kéthetente, és olyan helyre áthelyezni, ahol az alapvető normákat megtanítják neki, és rendesen járatják iskolába
- megszüntetni mindenféle kettős mércét, és valódi esélyegyenlőséget megteremteni
- a maffiamódszerekkel működő családokat kegyetlenül üldözni, és a már korábban említett börtönben kezelésbe venni
- ezek amúgy nem csak cigányokra vonatkoznának, mert az szintén kettős mérce lenne, ami meg már képmutatás... a törvény előtt mindenki egyenlő, a kritériumokat a magyar családok nagy része miért tudja teljesíteni, és a cigány családok nagy része miért nem?

Szerintem, így körvonalazva az elképzeléseim, rendet lehetne tenni. A kultúráról még nem beszéltem, de hát, az iskolában erre sor kell kerüljön. :)
Előzmény: I. C. Wiener (75) 0 VÁLASZ
Pistimester 2009. 09. 20. 00:09 | #77
notaprisoner teljesen igazad van emelem kalapom előtted
szerintem mindannyiunk nevében kérdezem hogy ha átvettük a hatalmat mi magyarok a saját hazánk felett akkor lennél-e vezetőnk az új rendszerben??
tisztelettel adózok előtted
notaprisoner 2009. 09. 19. 23:52 | #76
Ma Magyarországon esélyegyenlőség van, ha csak tényleg a lehetőségeket nézzük. Ha nem a kiirtásunkon dolgoznának odafent, akkor nem lenne ez a kettős mérce, mert gyakorlatilag a saját hazájában (a Kárpát-medencében) a magyarnak van szüksége esélyegyenlőségre! Méghozzá égető szüksége!

Amúgy meg, aki akar, az tud tanulni, szar körülmények között is azért ha nekifekszik, egy hármast össze tud hozni. A gond a hozzáállással van. Fent nagyon jól tudják, mit miért tesznek, szándékosan alakították így az egész rendszert, mert tudják, hogy a nagyrészt alacsonyan képzett (sokszor a belterjesség - nem egyszer vérfertőzés - miatt alacsony értelmi szinttel rendelkező) cigányságot így könnyű szerrel lehet manipulálni a magyarok ellen, másrészt az emiatt felébredő előítélet miatt még kitörni is nehezebb lesz, amit aztán nem is fog akarni. Meg hát... tudják, hogy a cigányok kinézik maguk közül azt, aki ki akar törni közülük. Gyakorlatilag kiközösítik!
Azt már régóta tisztázták, ha valaki egész nap csak otthon lébecol, és nem csinál semmit, nem dolgozik, de még a kertjében sem (mondjuk, mert a kaszát, kapát csak a magyarok megfélemlítésére használja, meg hőbörögni, ha hajba kapnak - mint az orkok A gyűrűk urában...), előbb-utóbb szellemileg is retardálódik... A cigányság körében ráadásul rengeteg a funkcionális analfabéta, de a teljes analfabéta is, de nincs is rá szükségük, a pénzt meg tudják számolni, autót tudnak vezetni (jogosítvány nélkül), a dolgozó népeket, meg az iskolában a kisebb gyereket meg tudják verni, a védtelen öregeket meg tudják ölni néhány száz forintért, megvan a fux, ha meg valaki szót emel, vagy rasszistáznak egyet, vagy azt is megverik, megalázzák, esetleg megölik, és kész. A rendőrséget megfélemlítik, totális maffiarendszert építettek ki maguknak az országban. És a karhatalom őket védi!

Sólyom László (SZARHÁZI!!!) a tisztázatlan származású (nem hiszem, hogy azok, akiket elkaptak...) tettesek miatt meglőtt kislányt gondjaiba vette, akinek az anyját is megölték (van logika a titkosszolgálatos verzióban is!), de azt a sok magyart még meg sem említik, akiket cigányok terrorizáltak, aláztak, öltek meg, a hozzátartozójukról nem is beszélve! Mit érezhetett Szögi Lajos két kislánya, akik végignézték, hogy állati mivoltukból is kivetkőzve ölik meg az apjukat a cigányok, és még szurkolnak is mellé a többiek?! Foglalkozott velük valaha az a nyomorék, vagy egyáltalán akárki, akinek státusza miatt kezében volt a segítési lehetőség??? SENKI! Ezért mondom, hogy a magyart a jelenlegi hatalom ki akarja irtani a Kárpát-medencéből is. De ez úgysem fog sikerülni! ;)

Teljes körű katonai diktatúrát kellene bevezetni, rögtönítélő bírósággal! A törvények őreit pedig azok védelmébe szolgálatba állítani, akik törvényes keretek között élnek, tehát tanulnak, dolgoznak, rendes körülmények között élnek, és nem vétenek a törvény ellen semmilyen formában. Őket védeni. Akik pedig nem így vannak, azokat súlyosságukhoz mérten, de könyörtelenül megnevelni. És szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a cigányok nagy része ilyen elbánást kapna...
A börtönt sem kellene üdülőhelynek használni! Elvenni a kondigépeket, azokat kapják meg az iskolák, kollégiumok, minden reggel kemény testedzés, aki nem hajlandó rá, azt jól megverni és sötétzárka, mondjuk, x bűntett után, amiért mondjuk 3 évet kapna, csak 3 ilyen hónap lenne. De tudatni vele, hogy egy apró csíny, és három év ilyen lesz, de abban már több lenne a fenyítés. És dolgoztatni őket, mindegyiket. Keressék meg annak az árát, amiből fenntartják őket! Miért azok tartsák el őket, akik ellen például bűnt követett el???
Ne haragudjatok, de kibaszottul fel tud mérgelni ez a téma! Lehet, nincs ezzel igazam, hogy így kellene csinálni, de nem vagyok benne biztos, hogy haszontalan lenne...
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2009. 09. 19. 23:26 | #75
A kérdésem a következő, amely mindenkihez szól: kinek milyen megoldási javaslata van arra nézve, hogy a romák a társadalom elfogadott tagjaivá váljanak?

Előre kérem, hogy a "golyót a fejükbe", és a "takarodjanak innen" verziókat lehetőleg mellőzzük. Nem tartom javaslatnak azt sem, hogy "ne lopjanak", illetve "dolgozzanak tisztességesen", hiszen ez sokkal inkább tekinthető eredménynek, mintsem a probléma megoldásához vezető útnak. Engem ez utóbbi érdekel.
suvomi 2009. 09. 19. 22:38 | #74
1. az 2 db 'u'-betű.
2. ha kitörlődnek akkor ez a post és a többi komment nem is létezne, ergo a kontinuumból sem törlődhetnek. vagyis egy paradoxont hozol létre.
...
Te, a világ végét akarod? ezzel mindenkit kinyírsz, nem csak a kis sárbőrüeket
Madarinfluenza 2009. 09. 19. 22:30 | #73
Büdős cigányok... Ingyenélő faszkalapok. A képen is ez a három buzi, ha hozzádszólnak és nem azt válaszolod amit szeretnének egyből jön a város cigánylakosainak (a családjuk.) fele és jól megver/megöl. Azt a nőt is aki úgy ütött el egy cigánykislányt, hogy az szaladt neki az autónak, aztán bocsaánatot kért és felsegítette, odamentek és halálra verték.. Undorító, tetves dzsipszik húzzatok a vulkánba fürödni basszameg. Nem mondom hogy tisztelet a kivételnek mert én még soha nem láttam egy kivételt sem.. Valószinű azért mert NINCS. Amúgy ez az esélyengyenlőség, erre azt mondom ŐK NE LEGYENEK VELÜNK EGYENLŐEK! Pusztuljanak ki és törlődjenek az időkontinumból is!
Asagrim 2009. 09. 19. 22:09 | #72
Te is érezd magad lecseszve! Golyó ... pfh ... pazarlás ... ember, gondolkozz! Kötél! Az újrahasznosítható! :D
Előzmény: Dexter (71) 0 VÁLASZ
Dexter 2009. 09. 19. 22:07 | #71
osszesnek adnek egygolyos HS-t desertel. ! felreertes ne essek nem a rasszizmus beszel belolem ;)
Fogaska 2009. 09. 19. 22:06 | #70
most miért? :P én olyan jót röhögtem rajta!
Előzmény: suvomi (68) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 09. 19. 22:06 | #69
Szidlak ám biza .... mit ártott neked az a szegény beton hogy vered? xD
Előzmény: suvomi (68) 0 VÁLASZ
suvomi 2009. 09. 19. 22:04 | #68
jaaaj de sukaaar kis legénykéék! a kis kóóópee bucitoka úúgy a batonbá vérnéém! xD

na jó befejezem mert még a végén leszidtok :D
Solya20 2009. 09. 19. 21:53 | #67
Asagrim 2009. 09. 19. 21:50 | #66
mea culpa ... majd pótlom legközelebb xD
Előzmény: 1nessa (64) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 09. 19. 21:49 | #65
Passz. Mindenesetre jelzés értékű, hogy miután eltűnt öcsém körül a cigány haverja, hirtelen nemhogy négyből éppenhogy kegyelemből kettest kap, mint hatodikban, hanem négyes kémiából, ami egy teljesen új tantárgya neki! Ráadásul úgy hogy diszlexiás!
Előzmény: Winterborn (63) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 09. 19. 21:46 | #64
ejjnye....majdnem elfelejtetted a szivet a mondatnak:D
ACHTUNG!! :D lool
Előzmény: Asagrim (62) 0 VÁLASZ
Winterborn 2009. 09. 19. 21:45 | #63
Szegény fehér kölykök esélyegyenlőségével mög mi lesz?
Asagrim 2009. 09. 19. 21:45 | #62
HEIL SOUTHPARK!
ja és
ACHTUNG!!! xD
Előzmény: 1nessa (61) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 09. 19. 21:38 | #61
ez a komment nagyon tetszik alatta "Fuck Hitler Heil Southpark":D:D:D
Előzmény: Solya20 (59) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2009. 09. 19. 21:36 | #60
Majd 10 év múlva elsütöd megint ;) szerintem akkor hatszor ekkora poén lesz mint most :D
Előzmény: Solya20 (56) 0 VÁLASZ
Solya20 2009. 09. 19. 21:35 | #59
http://www.youtube.com/watch?v=yqBmJy7uHxE South Park és az Achtungozás :)))
Asagrim 2009. 09. 19. 21:33 | #58
Csak legyen jó váratlan! :) Már jó ideje ismerem, de most nagyon feldobott, hogy újra láttam! :D
Előzmény: Solya20 (56) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2009. 09. 19. 21:31 | #57
A kutyátse érdekli a cigányozás, sok ilyen post volt már és ezerszer lerágott csont minden egyes alkalommal. Csak az achtungozás tűnt föl. :)
Előzmény: Asagrim (54) 0 VÁLASZ
Solya20 2009. 09. 19. 21:30 | #56
Még szép...Cigányoknak inygyéé adjuk a kotont..nekünk meg az ingyen fogamzásgátlót!!
De lehet,hogy még vagy 5ször elfogom dobni ezt a reklámot :D
Előzmény: Mr.T. (50) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 09. 19. 21:30 | #55
most miert??? divatba jott:D es meg mennyire igaza is van:D
Előzmény: Mr.T. (50) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 09. 19. 21:27 | #54
Nyugodtan olvass vissza, még nem születtek kisregények, időben vagy. ^^
Előzmény: Mr.T. (52) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 09. 19. 21:26 | #53
szambol vetted ki a szot...:)
Pistimester: sztem itt felhagyhatsz az "FFF" -eddel...
Előzmény: Asagrim (44) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2009. 09. 19. 21:25 | #52
Azt hittem már ellőtte valaki a Kis Ádámos szöveget. :)
Előzmény: Asagrim (51) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 09. 19. 21:23 | #51
Poén? Milyen poén? :D
Az egyetlen vicces dolog pár fehérfilantróp élelmes beszólása volt! :D
Előzmény: Mr.T. (49) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2009. 09. 19. 21:23 | #50
Solya, minden post alatt aratsz a kotonjaiddal? :D
Előzmény: Solya20 (48) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2009. 09. 19. 21:21 | #49
Miért? Lelőtték már a poént vagy mivan? :D
Előzmény: Asagrim (47) 0 VÁLASZ
Solya20 2009. 09. 19. 21:21 | #48
ACHTUNG XD Durex reklám a kisebbségnek ..Talán megértik...http://www.youtube.com/watch?v=t5sTBrs4fhQ
Asagrim 2009. 09. 19. 21:20 | #47
Jáájj, hol voltál eddig? xD
Előzmény: Mr.T. (45) 0 VÁLASZ
ferke 2009. 09. 19. 21:19 | #46
NEM VAGYUNK JOBBAK NÁLUK,HANEM EZEK ROSSZABBAK MINT MI

Mr.T. 2009. 09. 19. 21:17 | #45
"Achtung achtung! Elveszett egy német kisfiú!" (Kis Ádám)
:D
Asagrim 2009. 09. 19. 21:15 | #44
Akkó biza ACHTUNG!!!
Mindenesetre amellett hogy a szövegek _elején_ lenne a helye, megjegyezném hogy a cigányoknál csak egy fajta embert gyűlölök jobban, a rasszistát. Egy dolog a cigányokat gyűlölni a választott életvitelükért és egy teljesen másik azt hinni hogy csupán a bőrszíned miatt jobb vagy a másiknál!

ACHTUNG!!!
Előzmény: Pistimester (43) 0 VÁLASZ
Pistimester 2009. 09. 19. 20:54 | #43
szerintem ne egymást kóstolgassuk pont hogy összetartanunk kéne nem széthúzni
ACHTUNG!!! (még csak azért is :D)
ferke 2009. 09. 19. 20:39 | #42
MÁR A NYAKUNKRA NÖTTEK. EGYÉBKÉNT NÉZD MEG A HÁROM PARAZITÁBÓL KETTŐNEK BIZTOS KÖZELI ROKON APU ÉS ANYU(BELTENYÉSZET)
Asagrim 2009. 09. 19. 20:22 | #41
Hagyjunk szegénynek még egy kis időt, hátha talál valamit/valakit aki fordít neki! :D
Előzmény: 1nessa (40) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 09. 19. 20:10 | #40
jo ez tetszik!!!:)
es ezek szerint tenyleg az...:D
Előzmény: Asagrim (36) 0 VÁLASZ
mouse 2009. 09. 19. 20:01 | #39
Mind1 . mit mondunk itt, =irunk=Ez csak rosszabb lesz , úgy sem tesz senki semmit . szépen a nyakunkra nőnek...
Tóth József 2009. 09. 19. 19:59 | #38
Nem olvasom el a kommenteket, mert csak fecukkolnám magam. Azt mondják, engedni kell a cigányokat beilleszkedni. És, hogy a cigány osztályokkal ez nem lehetséges. Igazuk van. Csináljunk vegyes osztályokat, és nemsokára egyformák leszünk. A nem cigányok is hozzájuk hülyülnek. Elvonják az olyanok figyelmét is, akik tanulni akarnak. Megfenyegetik a jó tanulókat. Megfenyegetik a tanárokat! Nem hogy külön osztályt, de külön iskolát, egy külön szigeten nekik! Uff!
mouse 2009. 09. 19. 19:58 | #37
HALÁL !!! ennyi.
Asagrim 2009. 09. 19. 19:18 | #36
hirtelen nem jutott eszembe frappánsabb xD
Előzmény: 1nessa (35) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 09. 19. 19:14 | #35
mochtegern Rassenhasser...ez jo:)
Előzmény: Asagrim (33) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 09. 19. 19:04 | #34
Csatlakozom (a szó minden etimológiai jelentésétől eltekintve)!

Jumee, tisztelet!
Előzmény: Kampec (24) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 09. 19. 19:01 | #33
Bist du des deutschen mächtig, oder bist du auch nur ein möchtegern Rassenhasser, wer gerne was Deutsches zitiert, und dabei nicht vermag zu wissen was er sagt?

Online fordítóval ne is próbálkozz, direkt úgy fogalmaztam. Ha nem tudsz választ adni, fejezd be az álnáci Achtungozást.
Előzmény: Pistimester (32) 0 VÁLASZ
Pistimester 2009. 09. 19. 18:41 | #32
:'( bocsássatok meg kicsit elérzékenyültem mert annyi csodálatos hozzászólást olvastam
FFF: Fehér Felszabadítási Front <-- ezt irodalom órán ötlöttük ki a padtársammam tehát ha a dolog harcba torkollik akkor mindenki büszkén viselje és terjessze eme három betűt
ACHTUNG!!!
Drevway 2009. 09. 19. 18:32 | #31
Igen. :D
Előzmény: Asagrim (29) 0 VÁLASZ
spiritmonger 2009. 09. 19. 18:25 | #30
nekem van ismerősöm, aki a cégénél foglalkoztatott cigányokat, mert így adókedvezményt kapott. (ez még régebben volt) miután elkezdték meglopni a cigányok, leszarta az adókedvezményt. inkább felvette a tisztességesebb, megbízhatóbb magyar embert, fizetett több adót, de nem lopták meg.
sajnos te vagy a 100ból 0,5.
én középiskolában sem, meg egyetemen sem láttam még cigány tanulót (se tanárt:D), ám az általános iskolámban volt nekik egy külön osztályuk. igaz, hogy az átlag 30 fő helyett csak 14-05en voltak, de jól elvoltak ott, ráadásul nem is szólt érte senki, hogy külön vannak...
Előzmény: Jumee (20) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 09. 19. 18:17 | #29
Jó, ezt megérdemeltem, most hogy kölcsönösen lecigányoztuk egymást, eláshatjuk a csatabárdot? :D
Előzmény: Drevway (27) 0 VÁLASZ
spider86 2009. 09. 19. 18:10 | #28
az a baj, hogy te vagy a 100ból 1... esélyt kaptak nem is egyszer...pl. munkára is, nos árkot ásni, de hát még se lehet villamosmérnöki állás 8 általánossal, de nem kell nekik, ezen kéne változtatni és a tanulási lehetőséget megbecsültetni velük, és viszlát azoknak a cigány vezetőkön akik szájukba adják a "rasszizmus"-t persze minden az, a szüleidnek meg nagy tisztelet a részemről, hogy ilyen normális hozzáállású fiút neveltek belőled :D ilyenből kéne több mint te és most egy ilyen poszttal kevesebb lenne az Izé-n
Előzmény: Jumee (20) 0 VÁLASZ
Drevway 2009. 09. 19. 18:07 | #27
A segélyt mint családi pótlékot értelmeztem (ezt ha látnál, vagy értenél magyarul, el is olvashattad volna).
Szóval, minek vállalna bárki 3 gyereket, ha 3 után már nem kapna családi pótlékot?
Egyébként a jó.... édesanyádat vádolt azzal, h ilyen a mentalitásom... :)
Előzmény: Asagrim (16) 0 VÁLASZ
Kampec 2009. 09. 19. 18:07 | #26
biztos így van, de én még nem vettem fel Romológiát :P
és nem változtat azon hogy értettem ^^
Előzmény: Erunder (25) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 09. 19. 17:59 | #25
A Roma (Rom) megnevezés a cigányoknak az egyik fajtája az oláh cigányok hívják így magukat. Minden Roma cigány viszont nem minden cigány Roma. Ezt most konkrétan onnan tudom hogy ebben a félévben kezdtem el tanulni Romológiát.
Előzmény: Kampec (24) 0 VÁLASZ
Kampec 2009. 09. 19. 17:46 | #24
Téged már nem lehet cigánynak hívni, hanem romának (avagy nálam a normális cigány megfelelője).
Könnyebb úgy utálni mindenkit hogy cigányok, mint azok ellen fordulni akik valójában a legnagyobb tetvek és akik csak a háttérben meghúzódva figyelik mi fog történni.
Kis koromban még volt egy tök értelmes roma barátom, most meg azt kell zúgnom mindenkivel hogy rohadt cigányok...
ez elég szomorú...de talán a hozzád hasonló emberek és a köztünk lévő értelmiségek is egyszer tudnak változtatni ezen.
Sajnálom a hozzád hasonlóakat a helyzet miatt, minden jót.
Előzmény: Jumee (20) 0 VÁLASZ
Bokaman 2009. 09. 19. 17:32 | #23
Neked akkor minden tiszteletem Jumee!! Szerintem a legmegfelelobb emberek egyike lennel, hogy a fennmarado "trogereket" ravedd a hasonlo viselkedesre. Ennek sajnos csak az az akadalya, hogy aki nem az o notajukat fujja annak lottek. Eleg nagyszamu "seregrol" van szo es nem feltetlenul csak fenyegetoznek. Kerultem mar problemaba ilyesmi miatt. Amikor pedig megelegelik a dolgot es kulfoldre "menekulnek" mindenfele tudas nelkul akkor ott is hasonlo allati viselkedessel rontjak a levegot. Tolem is sokszor kerdezik, hogy" Magyarorszagon rengeteg a cigany igaz?". Ugyan azt csinaljak itt is mint otthon a szocialis lakasokat lelakjak, mindent tonkretesznek es kovetelik, hogy segitsek ki oket megint. Megfelemlitik a szomszedokat es ha egy teruleten megjelennek akkor ott aztan ko kovon nem marad. Gazdasagi kataszrtofat okozva a helyi kozossegben. A lakasarak lemennek, lopasok, rossz kozbiztonsag. Szerencsere errol csak a mediaban hallok de teljesen aterzem a problemat. Annyi a kulombseg, hogy bizonyos torvenyek miatt a politikailag helyes kifejezes az "UTAZO" traveller amit hasznalnak rajuk. Itt ugyanis a cigany szo hasznalataert csunyan beperelheto lenne a hatosag vagy a media.
Előzmény: Jumee (20) 0 VÁLASZ
Geist 2009. 09. 19. 17:30 | #22
Nekem is volt középsuliban cigány évfolyam társam, aki átlagos tanuló volt, nem volt vele soha probléma, SŐT egyik barátom életét is megmentette! Nem értem az embereknek mért kell mindig általánosítani :P
Általánosítani én is tudok: minden izélő rasszista (a kommentek alapján) :D
Gerysama 2009. 09. 19. 17:10 | #21
Ezzel eggyet tudok érteni, de ne csak a trúgerektől kelljen megválni hanem a szociopata állatoktól is (ami egyre több a cigányoknál és a fehér cigányoknál).
Jumee 2009. 09. 19. 17:06 | #20
Szevasztok! Én cigány vagyok. Soha nem loptam semmit, még egy cukrot sem. Az iskola ahova álltalánosban jártam nem sok cigány volt. Apám és anyám egész életében dolgozott. Minden testvérem leérettségizett velem együtt. Ők sem tolvajok. Az osztálytársaim folyamatosan terrorizáltak mert cigány vagyok. A harmickét tanulóból később 6 ember érettségizett le, köztük én is. Minden nap fürdök képzeljétek! Sőt még segélyért sem álltunk sorba. Mi tanultunk és bár mindíg emlékeztettek rá hogy büdos cigányok vagyunk azért én ettől nem utáltam meg senkit. Tudom hogy sok cigány csak azért szül hogy több legyen a bevételük. Viszont nem mind. De hány vállalkozó vesz fel cigányt dolgozni? Max feketén árkot ásni éhbérért. A lényeg szerintem hogy aki tanulni akar tanulhasson , aki dolgozni dolgozhasson, egyenlő feltételekkel. Aki tróger attól meg kell válni, aki 3 gyereknél többet szül ne kapjon több pénzt mintha három lenne.
Asagrim 2009. 09. 19. 16:50 | #19
Noigen, gimiben én sem láttam még cigányt, de egyetemen már hármat is - igaz hét év alatt össz-vissz -, szóval _szerintem_ azoknak akik tanulni akarnak így is megvan az esélye rá!
Előzmény: Bokaman (17) 0 VÁLASZ
safetyqueen 2009. 09. 19. 16:49 | #18
Mint ahogyan egy dolgozó asszony már éhen is halt. Nem akarok butaságokat mondani, de a hírt megtaláljátok a kurucon, a barikádon vagy a hunhíren. Érdekes ebből valóban nem csináltak hírt. Egyébként meg már tele van a tököm az összes fajvédővel, okoskodóval, olyannal aki még életben nem látott cigányt, csak jártatja a pofáját az esélyegyenlőségről. A cikket el sem olvastam, mert a postkép láttán már felidegesítettem magam.
Előzmény: Fireblade1000 (5) 0 VÁLASZ
Bokaman 2009. 09. 19. 16:44 | #17
Mar a posztkepbol is kitunik, hogy ezek a kis tanulni vagyo pondrok mennyire elnyomott helyzetben vannak. Sut beloluk az ertelem. Hiaba is engednek oket a magyarokkal tanulni, keptelenseg lenne szgeny 6 eves gyerekekkel megertetni, hogy mit keres a 19 eves kancigany az elso osztalyban. Arrol nem is beszelve, hogy a muvelodni vagyo cigo apukanak nehez lenne a sajat gyerekeivel egy osztalyba jarni. Elveszitene ugyanis a tisztelet amit hosszi ido alatt vivott ki a putriban.

Komolyra forditva a szot! Nekekm altalanos iskolaban vot cigay osztalytarsam es a kovetkezo hatrannyal sembesultem EN.
- Mindig BUDOS vol... nem furdott
- Csotany maszott ki a taskajabol (nem vicc)
- Ket evvel idosebb volt mindenkinel az osztalyban es szerett verekedni ( Kesobb kisegito iskolaba transzferaltak szerencsere)
- Ha valami csintetten ertek, akkor az volt a buntetes, hogy a tanar melle ultetett (okos)

Gimnazumban mar nem volt cigany meg az egyetemen sem haha.
Asagrim 2009. 09. 19. 16:37 | #16
Vagy a te gondolkodásod, ami úgy néz ki megegyezik a cigányokéval. Magyar ember ugyanis nem a családi pótlékért gyárt gyereket. Amelyik igen, annak vígan látnám megszűnni a vérvonalát a döntésével.
Előzmény: Drevway (15) 0 VÁLASZ
Drevway 2009. 09. 19. 15:59 | #15
Tudod miért szar ez így? Nem gondoltál bele a dolgokba. A magyarok (mint etnikum) száma folyamatosan csökken. Ezután egyikük sem vállalna kettőnél több gyereket, mert nem elég hogy rengeteg pénzbe kerül egy gyerek normális felnevelése, de még a másik kettőre is megszűnne a családi pótlék. Gratulálok. az ilyen gondolkodású emberek (akik soha nem látják a következményeket) teszik tönkre a világot.
Előzmény: Only me (11) 0 VÁLASZ
m-a-r-i-u-s 2009. 09. 19. 15:49 | #14
Azt hiszem megvan hétvégére a fő téma a kedves izélőknek. :D Az eddigi hsz-ek mind szimpatikusak számomra, remélem így is marad és nem keveredik ide valami fajvédő. x) Bár ez nem is faj ,szóval nem tudom miért védik. :D
Asagrim 2009. 09. 19. 15:16 | #13
Ha petícióig viszed a dolgot, támogatnám az aláírásommal! xD A kisebbségi státuszukat kellene megvonni amúgy, mivel a definíció szerint nem azok, csak mivel ilyen sokan vannak, a rendszerváltás után úgy döntöttek hogy ezeket is beleveszik a kisebbségi csoportba. Kisebbségi az akinek van anyaországa. Ezeknek nincs - max india, höhö - szóval nem kisebbség, etnikum!
Előzmény: spiritmonger (10) 0 VÁLASZ
Fireblade1000 2009. 09. 19. 15:15 | #12
Láttom nem vagyok egyedül a véleményemmel!! Helyes!!
Only me 2009. 09. 19. 15:13 | #11
el se olvasom mit ír, cigányok ha kérdeznek akkor sincs igazuk 2 gyerek után nem adnék senkinek segélyt és egyből mind dolgozna nem ingyenélők lennének.
spiritmonger 2009. 09. 19. 14:47 | #10
én elvenném tőlük a szavazati jogot IS. amíg van szavazati joguk, addig a pártok is védeni fogják őket, nyalni fogják a seggüket, hiszen több százezer szavazatot jelentenek, így jó néhány százalékot is. annak adnék szavazati jogot, aki elmúlt 18 éves ÉS van állandó munkaviszonya VAGY még iskolába jár (persze nem a 3. osztályba) lehet, hogy így már ők is rá lennének kényszerítve a tanulásra/munkára
Előzmény: Fireblade1000 (5) 0 VÁLASZ
Tooni 2009. 09. 19. 14:26 | #9
A hozzászólásokat látva tényleg undorító mindaz, ami történik. Esélyegyenlőség = meglegyen a lehetőség, élhessen a lehetőséggel, és ez ne függjön semmitől.
Solya20 2009. 09. 19. 14:03 | #8
Még szép,hogy nem vesznek fel olyan "kisebbségi"gyereket a suliban,akit már megelőzte a híre!Szerintem,ezeket a "kisebbségi" gyereket elkélne dugni a társadalomtól,nem szabadna utcára engedni sem őket... Ha nem egy bentlakásos KATONAI iskolába kéne csukni mindegyiket,és addig ki nem engedném amíg nem tudja,hogy mi az a TISZTELET.Persze az összes "Kisebbségi"emberrel ezt csinálnám....Nem vagyok Hitler párti de fél munkát végzet..a "kisebbségi"(cigány) "emberekre" nézve!!!
Undorító ami ebben az Országban folyik.Meg a világban....
Balintos 2009. 09. 19. 13:45 | #7
Azt nem kéne engedni, hogy csak azon az alapon, hogy cigányok külön osztályban legyenek. Legyenek az osztályok tanulási képességek szerint. Ja, igen, akkor is reklamálna az ombudsman, hogy külön vannak a cigányok...:(
neophyte 2009. 09. 19. 13:34 | #6
Csatlakozom!
Előzmény: Fireblade1000 (5) 0 VÁLASZ
Fireblade1000 2009. 09. 19. 13:26 | #5
A cigányoknak nem kell iskolába járni, mert ha csonthülyék maradnak akkor is tudnak majd gyereket gyártani, elmenni a segélyért, el tudnak menni lopni, embereket megölni stb.Semmi nem ösztönzi őket arra, hogy megpróbáljanak kilábalni a helyzetükből. Lehet, hogy durván hangzik, de én szépen elvenném tölük a gyerektámogatást, hogy ne szaporodjanak jobban el mint ahogy elvannak, egyre több cigány= egyre több fölösleges kiadás az államnak. Rá kell őket nevelni a munkára, mert úgy nőnek fel, hogy dolgozni nem is kell mert a pénz jön magától. Szépen önállósodjanak, tartsák elmagukat és a családjukat. Ha például 1 fehér magyar ember kerülne utcára azt kitámogatná!? Senki!! Nyugodtan éhen halhatna. Amelyik cigány meg elmenne lopni azt simán ki kéne végezni. Lásd amerika, a magántulajdon szent és sérthetetlen és akár fegyverrel is megvédheted a saját házadat 1 betörővel szemben. Szóval változtatni kell a helyzeten ami ebben az országban van, mert ez így nem mehet tovább!!
Pistimester 2009. 09. 19. 13:17 | #4
hányingerrel küszködök már csak a post képe láttán is... undorító
a külön iskola jó ötlet legalábbis nekik azt mondjuk aztán ha már sokan vannak jöhet a gáz csak jól kell szigetelni
ACHTUNG!!!
ince 2009. 09. 19. 13:02 | #3
Ez a magyar média!
Most volt egy családi öngyilkosság, amiből a média azt domborította ki, hogy az életben maradt anya ellen büntetőeljárást indítanak.
Ha ugyanez cigány családdal történik, akkor azt domborítják ki, hogy a gyerekek gyógyíttatását ellehetetlenítette a társadalombiztosítási rendszer, meg a körzeti orvos ellen hivatalból eljárást indítanak, meg a TB ellen a cigány szervezetek pert indítanak, és persze a fidesz az eset kapcsán kihangsúlyozta a kormány illegitimitását.
tikshow 2009. 09. 19. 12:58 | #2
nekem pl általános iskolába felvételim volt, megnézték, hogy alkalmas vagyok-e odajárni vagy sem, kb mindenhová jó lenne...
spiritmonger 2009. 09. 19. 12:49 | #1
lehet, hogy rasszista leszek, de minek engedni őket, ha úgysem fognak tanulni? és szerintem itt nem az engedésről, vagy nem engedésről van szó. egyszerűen nem akarnak iskolába járni. mert otthon lenni egész nap egyszerűbb...