Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lorandnagy | 2013. 03. 20. 14:19 | #19
Batika

Nem lehurrogni akartam az ötletet, mert tényleg jó ötlet. Mondjuk tényleg egy irányba figyelni és megoldani elmozdulás alapján. Most ez az egy helyben várás eléggé reflexszerűvé sikeredett, de örülök, és köszönjük az ötleteket mert több variációból ki lehet hozni egy kényelmeset.

Másoknak: Kicsit kevesebb, mint egy éve fogtunk neki a projektnek. Amikor már az 1.0-ás körüli prototípusunk már működött, akkor tudtuk meg, hogy a LEAP is hasonlóval foglalkozik. Kicsit meg is ijedtünk. De megnyugodtunk, mert ők kamerákat használnak, és a számítógép szoftveresen dolgozza fel az adatokat. Nálunk a számítógép nem végez semmilyen számítási feladatot.
Előzmény: Batika (18) 0 VÁLASZ
Batika 2013. 03. 20. 08:01 | #18
lorandnagy

Igaz, de elég lenne csak egyik irányban figyelni, jobbra, balra, fel, le kalimpálhatsz. Na jó, csak egy ötlet volt.

Másoknak: attól még, hogy valami nem 100% ban új ötlet attól még nagyon sok új lehet benne, és az is biztos, hogy a fejlesztők nem összeollózták a szoftvert, vagy a kapcsolást, rengeteg új megoldást tartalmaz(hat). Szerintem nem csak az lehet sikeres ami teljesen új, ha már a témában maradunk, hány egér van piacon, vagy hány ezer??? Mégis vannak sikeres szériák újítások és fejlesztések miatt.

üdv
mechasvagyok 2013. 03. 19. 17:38 | #17
edit: "ez magyar kezekből származik."
Előzmény: mechasvagyok (16) 0 VÁLASZ
mechasvagyok 2013. 03. 19. 17:36 | #16
Ha még nem hallottatok/gondolkodtatok crowdfundingban, akkor pl: http://www.indiegogo.com/ Amúgy itt már sikerült összehozni egy-két magyar projektet is.

Szerintem nem kéne annyira erősíteni ezt a magyar eredet vonalat, itt arra gondolok, hogy engem a Hurobat elnevezés arra emlékeztet, hogy az ötletgazdák valahaova be akarták csempészni, hogy igenis ez egy magyar kezekből származik.

Én sem érzem, hogy ezzel akkora piacot lehetne robbantani, de természetesen nem tudhatom.

Bármennyire is negatívnak érződik, csak építő jellegű kritikának szántam.
izébigyó 2013. 03. 19. 15:34 | #15
Gratulálok a fejlesztéssel. A "szokásos" magyar véleményekkel (nem eredeti, blablabla) szerintem ne sokat foglalkozzatok, ez sajnos az általános magyar hozzáállás. Sok itt a köcsög. :D Ugye Balázs Simon, meg a többi paraszt?
+2 VÁLASZ
lorandnagy 2013. 03. 19. 14:43 | #14
Batika!

köszi az ötletet! gondoltunk rá, csak egyelőre elvetettük, mert nem elég sebességet vagy gyorsulást figyelni, mert mozgás közben is elérheted azt a sebességet illetve gyorsulást. Mozgási úttal párosítva már közelebb lehet kerülni a valósághoz, viszont így, hogy picit várni kell, meglepően természetessé válik, ha jól vannak beállítva az idők. Illetve így meg tudtuk oldani, hogy lenn tudd tartani kijelöléshez, vagy mozgatáshoz.
Előzmény: Batika (10) 0 VÁLASZ
lorandnagy 2013. 03. 19. 14:39 | #13
üdv mindenkinek!:)
piszok alred! Ebben igazad van, viszont annyi a különbség a HUROBAT-nál, hogy nem kell feltétlenül "mutatópálca" vagy kesztyű vagy bármi egyéb a követéshez. Erre példa a LEAP motion, amit már többen említettetek, viszont ez az eszköz a vezérelni kívánt eszköznek már csak mozgáshoz szükséges adatokat küldi. Ha áramot kap, akkor már dolgozik, és nem kell hozzá semmilyen számítógépes driver, vagy szoftver. Alap egér driverrel fut.


Előzmény: piszok alfred (12) 0 VÁLASZ
piszok alfred 2013. 03. 19. 13:34 | #12
Levegőben mozgó "mutatópálca" végének figyelésére ez a sokadik megoldás.
Nem nevezném fejlesztésnek, inkább a használati minta az, ami illik rá.

kgy89 2013. 03. 19. 12:34 | #11
Batika: Semmi esetre sem elvetni való ötlet, hogy a gyorsulásokat is figyeljük! Ez is egy újabb irányt nyit meg számunkra ami a fejlesztések lényege! Ezt felírjuk a "közösbe" és meglátjuk mi születik meg belőle.

üdv.
G
Batika 2013. 03. 19. 12:15 | #10
Helló!

Gratulálok, szép munka.
Ha jól látom úgy jelöltök ki (egér kattintás), hogy egy ideg nem mozdítod a tollat, ujjat...
Szerintem el lehetne mozdulni a "kattintás" irányába, pl. ujj adott gyorsulása felett kijelöl.
Természetesen sok feltétel kell ehhez, pl. csak akkor lehet kattintani, ha előtte x ideig a hálóban van az ujj, vagy kellően nagy a mozgás, stb. ...
Ha hülyeség kérek egy lehurrogó választ :)

üdv

Pityugonzales 2013. 03. 19. 11:49 | #9
Ha csak ilyen reklám oldalat szeretnétek akkor vannak online weboldal generálók, hostinggal:
Google: Landing page creator ...

a mienk www.landingi.com alatt készült, egy hónapig ingyen hosting van. :)
a mi oldalunk, bár igaz kcsit amatőr de kb 2 óra alatt készült el.

.com domain 10$ volt.

Majd kuldjetek egy linket ha esetleg van valami hasonlótok :)

Üdvözlet... :)

kgy89 2013. 03. 19. 11:08 | #8
Köszönjük a tanácsokat, sok új és érdekes dolog, amiről még nem hallottunk és tetszik, hogy egyre több magyar próbál meg kitörni, ahogy ti is! Sok sikert Nektek is!
Pityugonzales 2013. 03. 19. 10:51 | #7
Szijasztok!

Nagyon teccik az ötlet. Lehet a Leap kiforrottab, mert hamarabb kezdték fejleszteni... ez egyértelmű.
Viszont ha szeretnétek eladni ezt a terméket, mindenek előtt letesztelném a célközönséget, hogy mit gondol róla, mennyiért venné meg stb. Azt tudom tanácsolni hogy csináljatok egy weboldalt, ahol már áruljátok valamilyen összegért (lásd A/B teszt), és ha valaki a BUY gombra kattint csak kiirjátok, hogy "We are out of stock curently, but leave us your email se we canl contact you later.". Ez nem ütközik jogszabályba, és valójában a Startupok nagy része ezt csinálja. Valamint tudok ajánlani egy könyvet Running Lean - http://runninglean.co/, hogyan is kezdjetek neki a business csinálásnak. Mi is egy projekton dolgozunk páran haverok, de szeretnénk, letesztelni hogy van-e értelme egyáltalán. Erre ilyen landing page-k tökéletesek.
(A mi projektunk, ha esetleg érdekel: http://crowdybackups.com/ )

Sok sikert!
kgy89 2013. 03. 19. 10:23 | #6
Mindennap, és gyakorlatilag saját magával fejlesztjük. De mivel még nem 100%-ban nyilvános, bizonyos működési részek miatt, csak otthon, nyilvános helyen nem.
kgy89 2013. 03. 19. 10:21 | #5
Pega: Igen, valóban a Leap felhasználása ugyanez a terület, csak egy mindennel megáldott gép kell, hozzá és videókártya, hogy a kezedről készített infra-raszterhálót feldolgozza. A mi prototípusunk, és kiemelném prototípusunk, ami 100%-ig magyar még nem termék. Nálunk nem lesz előrendelés, mert nem akarjuk átverni az embereket, hogy olyas valamiért kérj el pénzt, amit nem tudsz megmutatni, Europában ez jogszabályokba ütközik. Jelenleg ezt jó barátommal ketten fejlesztjük és nem áll mögöttünk egy egész fejlesztő gárda és a Leap 4 éves technológia, egy bizonyos miniKinect, mi egy 10 hónap alatt jutottunk ide, a már létező technológiákat kerülve. További észrevételeket szívesen várok, hogy hova lehetne fejleszteni, mert így is millió egy dolog előtt állunk, de szívesen fogadjuk az építő jellegű kritikákat is.
odabaxok 2013. 03. 19. 10:21 | #4
mindennap ezt használjátok egér helyett? vagy csak mikor tesztelitek? :)
Előzmény: kgy89 (3) 0 VÁLASZ
kgy89 2013. 03. 19. 10:14 | #3
Igen így van a feltöltő is része a csapatnak. A szöveg írása, gépelése csak pusztán egy illusztráció akart lenni, arra, hogy az egér funkcióit hogyan helyettesítheti. Használat során nem tapasztaltunk fáradságot vagy kimerültséget, de lehet ez csak azért van, mert amikor használjuk és úgymond "érezzük" a gépet nem is figyelünk oda másra, az új élmény miatt! Ne feledjük, hogy alkalmazható vízszintesen is, egy "virtuális" touchpad-ként, ha már a kényelem előjött, és mint a videón látszik, akármilyen szilárd tárgyat megkülönböztet, így a kezedet is érzékeli, és nem zavarja a napfény, mint a kamerás rendszereket. A haverodnak gratulálok szép munka amit csinált. Alapvetően mi elrugaszkodtunk attól, hogy kamerát használjunk, így nincs a gépen sem videókártya, sem processzor terhelés, elfut a legrégebbi, egeret támogató gépeken is, vagy akár az egeret támogató smart eszközökön is. A következő videóban feltesszük az összehasonlítását a hagyományos módokkal is, jó ötlet!
Pega 2013. 03. 19. 10:11 | #2
A LEAP ugyanezt tudja, csak az kiforrottabbnak, gördülékenyebbnek tűnik és már előrendelhető.
odabaxok 2013. 03. 19. 09:40 | #1
és ez mennyire kényelmes? szívesen látnék egy összehasonlító tesztet amiben lemérik (leméritek? - gondolom a beküldő is része a csapatnak, ha csak tegnap regisztrált, ugye? :) ) hogy mennyi ideig tart ezzel leírni egy szöveget, valami hétköznapi használatot (facebook, mail olvasás..), google earth, stb-t, és persze párhuzamosan ugyanezeket a hagyományos módon is megcsinálni..

tavaly egyik haverom diplomamunkára Kinect alapú vezérlést csinált (végülis ugyanazaz elv, bár ő két kézzel is dolgozhatott), nem néz ki az se rosszul: http://www.youtube.com/watch?v=5C2AxcwnZN0 , a szöveg írásra teljesen más módszert használt, hogy gyorsabb legyen, de így se előzte le a sima billentyűzet-használatot..