Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
icewm 2010. 06. 16. 23:39 | #13
Nekem eddíg semmi bajom nem volt a linux operációs rendszerekkel... Damn small linuxtól kezdve az ubuntuig mind problémamentesen ment. nálunk a családban 4 gép van, és apum gépén vannak a legfontosabb fájlok... mindenféle üzleti cuccok pótolhatatlan képek stb. és azon a gépen mandriva van... nincs rá vírus nvidiákkal 100% ban kompatibilis munkára tökéletes, stabil és semmit se kell telepíteni. nyomtatót jobban kezeli mint a windows (ahova a gyártó progiját is fel kell rakni)... úgyhogy gamerek maradjanak a microsoftnál, de aki megbízható rendszert akar az váltson linuxra (nem véletlenül használják szervereken is)
nagyadampistike 2010. 05. 31. 20:05 | #12
Miféle agyatlan zobikról beszélsz?
Életem egyik legjobb döntése volt a Window$ törlése a laptopomról. Azóta kizárólag azt csinálja a gépem, amit én akarok, ellentétben a Windows-zal, ami egy külön életforma volt.
man_oo 2010. 05. 21. 15:13 | #11
ha a Win-es Office nem kompatibilis az O.o.-al akkor melyik program a szar? :D Nem vagy semmi. Alap, hogy win-ék ugy csinálják meg az office-t hogy rohadt körülményes legyen vele O.o-os doksikat megnyitni.
Rád hatott a milliárdos propaganda. Nem vagy semmi. Olvasd vissza amit írtál.
Előzmény: ōðr (7) 0 VÁLASZ
kraaken 2010. 05. 19. 15:13 | #10
Ajánlott azoknak, akik agyatlan zombik, de legalább elegük van a windowsból.
JoinR 2010. 05. 19. 12:13 | #9
Nálam azért szállt el a TFT, mert egyszerűen olyan az alapértelmezett felbontás/képfrissítése, amit a TFT-k nem nagyon komálnak. Nekem is kiírta, hogy nem optimális, aztán 1 perc után kikapcsolt...CRT-t meg nem zavarja.

Amúgy az OpenOffice sajnos igen messze van a M$ Office-tól, rendkívül körülményes, és mondjuk egy adatbázis kezelésben a tudása eltörpül az M$ mellett.
perko 2010. 05. 18. 21:14 | #8
tehát akkor senki nem tudod megoldás a monitor elszállásra? szomorú. nekem is radeon lapom van, és a tft nálam is hasonló üzenettel búcsúztatta az ubuntut-t. viszont rákötöttem egy crt-t és azzal ment. van rá esély, hogy egy driver frissítéssel, vagy valami egyszerűbb beállítással életre tudjam kelteni az tft-n is a képet?
ōðr 2010. 05. 18. 14:52 | #7
Köszi a kellemes perceket ... úgy hat percig folyamatosan röhögtem ezen! :D

Ha minden alkalommal kaptam volna egy százast mikor ide az egyetem másolójába valaki úgy hozott nekem OpenOffice-ban készült doksit hogy nyomtatni akar, és nem nyitja meg a se a Word 2003, se a Word 2007 annak ellenére hogy docban mentette, akkor fél éven belül saját vállalkozást nyithatnék! :D

A másikféle idiótája meg docx-ben hozza nekem a doksit, mikor meg lett nekik mondva, hogy Word 2003-mat használjanak a saját érdekükben, még warezolni sem kell mert ott a corporate install a közös belső hálózati meghajtón! xD

Volt már hogy valaki ezért bukott szakdolgozat leadási határidőt!
Előzmény: Errtu (6) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 05. 12. 14:59 | #6
OpenOffice.
Teljesen kompatibilis az MS-el és ugyan azt tudja. (és ugyan úgy)
Előzmény: Laja69 (4) 0 VÁLASZ
l3azsi 2010. 05. 08. 02:15 | #5
Én még ezelőtt sose használtam linuxot. Win-t használok, mióta az eszem tudom, kezdve a 95-össel, azóta már a Win7-nél tartok. Aztán bejött a képbe a BackTrack(wifi titkosítások törésére írt linux disztró). Kiírtam a letöltött iso-t, live-ként elindítottam, tökéletesen működött. Aztán eléggé megtetszett a dolog, ezen felbuzdulva le is töltöttem a posztban is említett verziójú ubuntut. Kiírtam, CD be, reboot, elkezd bootolni a CD-ről, aztán egyszer megáll, és nem megy tovább. Nekem még a telepítőt se volt képes betölteni a bootnál. Úgy tűnik, az én gépemet sem szereti... Lehet, kipróbálok egy másik fajta linuxot.
Laja69 2010. 05. 07. 20:26 | #4
Nálam is elszál telepítéskor a kép. Azt hittem csak én vagyok béna. Pedig a 9.10-es verzió tökéletesen működött, de már azt se tudom feltenni.
Mellesleg, ha azt a q*rva MS Officet fel tudnám rá úgy tenni, hogy rendesen működjön nem kellene más. Próbáltam Wine-t, Crossover-t, Game On Linux-ot, és még néhány egyébet... Nem.

Előzmény: Registraal (2) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2010. 05. 07. 09:54 | #3
Kicsit úgy érzem, hogy az Ubuntu a Linuxok Windowsa kezd lenni.
Néha leszedem, és felteszem kipróbálásra az újabb veerziókat, de aztán mindig megállapítom: az SuSE-val nincs semmi gondom, ellenben az Ubi-val mindig van valami.
Az első verziók még valóban jól működött mindennel, és nem volt velük bajom, de az utóbbi időkben kiadottakkal csak a gondja van mindenkinek akit csak ismerek.

Belépőnek a linuxok világába nagyon jó, de ha valaki véglegesen a linux mellett kötelezi el magát, akkor érdemesebb körülnéznie valami más után. (debian, redhat, mandriva, suse, stb.)

Ez persze csak az én véleményem és az én tapasztalatom!
Registraal 2010. 05. 06. 21:45 | #2
Alapból tetszik az Ubuntu, DE

Nekem is ez a 3. Ubuntus próbálkozás, sikertelenül újra.

AMD Athlon X2 6 bit proci,
nVidia 9600GT HDMI-n kreszetül használva

És a telepítés elõtt elszáll a kép... No signal.

Szóval adott egy állítólag OP rendszer, ami CSAK a procival és CSAK a Videókártyával nem áll szóba, 2010-ben...

Lehet fanyalogni a Windowsra de legalább nem baszakszik velem, hogy még feltelepíteni sem tudom. a 9-es verziók ( Beleértve az ULTIMATE verziókat is) feltelepülnek, de elindulni már nem képesek.

Valahogy mást várnék egy 2010-ben kiadott OP rendszertõl. Tök mindegy, hogy ingyenes vagy nem, egyszerûen nem meg a gépek jelentõs százalékán. Ha már feltenni sem tudom, hogy tudnám frissíteni? Olyan mintha bezárnád a lakásod és bedobod a levélnyíláson a kulcsot. Tudod, hogy kell kinyitni, mivel, de ahoz már nyitva kéne, hogy legyen... Tudom, hogy frissíteni kellene, de hogy férjek hozzá, ha még nem is látom? És hiába a csökkentett grafikus mód, eltûnik egy hibaüzenettel és megint NO Signal a képernyõn...

A windows is "ingyenes" volt, szóval szívbaj nélkül tértem vissza az XP-hez...

Azért remélem egyszer akár mûködni is fog nekem IS.
DarthSith 2010. 05. 05. 19:05 | #1
Nekem az ubuntu 8.10-tol felfelé nem megy a wifi a laptopomon...úgyhogy én ott lereagadtam...tud mindent ami nekem kell...