Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2010. 04. 30. 18:21 | #12
Errtu
MikeSylver 2010. 04. 22. 13:20 | #9
Nekem az XP (tervezés miatt kell) mellett debim van fent már évek óta, tehát osztom a véleményt :)
Igaz is, hogy MO-on nem engedheti meg magának az átlag júzer a MAC-et, de a nagy átlag felhasználási igénye is alacsonyabb (game, net, office:))

Na igen a GUI-k :D
Ettől vakul paraszt... az mindegy,hogy rosszabbul használja ki az erőforrásait a nagy átlagnak jó nem jól néz ki. (Pedig Linuxban is vannak olyan effektek annak aki igényli,hogy húb*zdmeg:))
Ja és még valami. A Linux ingyenes, a Win-nél meg megveszi (aki megveszi:) a legtöbben nem) a használati jogot. Az egyiket szabadon fejlesztheted kevés hackeres behatolástól köll tartani, a másik meg zárt forrású, pakolhatod tele a gépet tűzfallal (router esetén is) és reménykedhetsz,hogy a drága beruházások tervrajzai biztonságban maradnak.
Megint egy szó a végére: szerintem:)
Előzmény: man_oo (6) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 04. 22. 08:59 | #8
Nem akarok Win-Mac vitát (pláne mert én mindkettővel dolgoztam, dolgozom és szeretem), jelenleg Win7-ről írok, soha egyszer nem fagyott, mióta fent van, nagyon stabil (igaz jó vas van alatta) és dolgoztam már Mac-en ami rengetegszer fagyott (ettől még azt is stabilnak tartom, csak hát arra is léteznek rosszul megírt vagy "userekkel tesztelt", korán kihozott alkalmazások).
Előzmény: man_oo (6) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2010. 04. 22. 08:56 | #7
Mindenki azt mondja, milyen drága az iPhone itthon (bár sztem előfizetéssel abszolút nem). Ahhoz képest múltkor azt olvastam, 100.000 (!!!) magyar használ már iPhone-t:
http://index.hu/tech/2010/04/08/dollarmilliok_az_iphone-bol_es_az_androidbol/
man_oo 2010. 04. 22. 01:12 | #6
Mindenben jó az Apple, sőt jobb mint a Win akármelyike. De egy nagy hátránya van a Magyar piacon, ez pedig az ára.
Bevalhatjuk őszintén, hogy nem az átlag Magyar pénztárcához van igazítva. Ezért a csóróbb panel vagy tanya lakók mint sokan rossz szemmel nézik amikor előjön egy Apple-csoda és mindenkitől azt hallod, hogy huuuu ez sokkal jobb, gyorsabb, szebb, okosabb stb...
Szerencsétlen meg ül otthon a pc-vel és örül, hogy megy rajta valamelyik látványos de tök tartalom mentes game.

Jól mondtad Unix alapú a MacOS de nagyon régen ketté váltak, nem sok köze van már a kettőnek egymáshoz. Igazad van, hogy feleanyi vassal ugyanazt megcsinálja mint a win de megfizetni ugysem tudod. Törni nehéz, meg van aki nem is akar hackintosokkal szarakodni.

Legjobb megoldás az lenne ha elterjedne nagyszámban 2-3 stabil linux disztró. Kiválasztanád, kipróbálgatnád melyik fekszik neked a legjobban és használnád. Semmivel sem teljesít gyengébben mint a MacOS-ek és sokkal túlszárnyalja akérmelyik Win-t. Oks jöhetnek a Winhuszárok hogy a Win7 az egy csoda meg stb. Nem igaz. :)
Csak ki kell próbálni. Azt vettem észre az utóbbi években, hogy divat lett mind Win-en Mac-en vagy Linux-on a parasztvakító GUI-k és azok látványos tupírozása. De ez kell hogy jól működjön egy gép? Nem hiszem.

Szóval ha nincs pénzed Mac-re tölts le egy linux disztrót és kezd el tényleg használni a géped. :)


Előzmény: MikeSylver (5) 0 VÁLASZ
MikeSylver 2010. 04. 21. 17:02 | #5
Látszik,hogy nagyon értesz hozzá akkor pontosítsunk... Ez nem nokia,sony stb. (apple előtt nokiám volt:)), hogy összelopjon máshonnan formaterveket és ahogy sikerül megvalósítania kiadjon egy készüléket (vagy évente többet) ami még jobban hasonlít a "mintára" (iPhone). A szoftverről meg annyit, hogy a pl. a 4.0-ást is fel lehet pakolni a többi telefonra nem kell hozzá majd 4G-st (vagy ahogy hívják majd) venni mert a régi vason is elmegy. Lehet szoftvert frissíteni stb. Nincs érdekeltségem az Apple-nél de a winfosmobilosokkal meg a többi oprendszerű vastulajdonossal megosztanék annyit,hogy van akinek egy mobil nem fotózni kell (ezért elég volt eleinte a 2MP), nem webchatelni kell(ezért elég volt egy kamera), nem honfoglalózni kell (ezért nem támogatja a flash-t) és sorolhatnám. Szép a képe, jó a színhő arány. Szerintem inkább médiakészülék (lsd.: elődje részben az iPod) amire nagyon jó, és aki nem sajnálja rá a lét az meg is szereti. Ez olyan mint a többi Apple termék. Megveszel egy PC-t és telepakolod anyaggal, hogy videót tudj tömöríteni, közben egy fele akkora vasú apple gép is megcsinálja. Jobb az erőforrás kihasználtsága ez tény. Aki többet akar az iPhone-jába az megteheti mert ha jól tudom unix alapú az os és lehet kalapálni. Egyetlen gond van itthon a ablakos júzerekkel, hogy mindenki windózhoz van ragasztva és mivel nem bírják a MAC OS sikereit elviselni (vagy irigyek) ezért mondják, hogy szar meg fos. Nem kell megvenni. Nem nekik készült. Szerencsére egyre nagyobb a Linuxos és Mac OS-es társadalom itthon is.:)
Lehet ótani :P :D
Előzmény: tikshow (2) 0 VÁLASZ
Asagrim 2010. 04. 21. 16:43 | #4
Ott az új köntös a lényeg. Sony Ericsson D750i.-m van, ami ugyanaz hardveresen mint a K750i, illetve az első szériás fehér-narancssárga walkman stb. ... DE:

- a D750i funkciógombjainak messze a legjobb a fogása
- a szoftvere olyan dolgokat tud amit még mai készülékek sem, valahogy kimarad belőlük folyamatosan

Tehát lehet hogy ugyanazt a hardvert veszed, de nagyon nem mindegy milyen szoftveralkalmazásokkal/billentyűzetkiosztással. Továbbá érdekesnek találom azt is, hogy amíg a "problémás" joystickot kihagyták az újabb telefonokból, mert "rengeteg joystickkal rendelkező típusnál az ment tönkre először" addig az 5 éves telefonomon még ugyanúgy működik ugyanazzal a precíz mozgással mint első nap.

Tehát ebből következtetve: nem hiszem hogy az "új köntösben" "ugyanazt" találó megállapítás.

Meg őszintén ... mikor érzed magad jobban átverve, ha:
- megveszel egy készüléket amiből van 5 másik típus de lényegében ugyanazt tudja.
- megveszel egy készüléket amiből egyetlen típus van, tehát egyetlen eszközkészlet van, ráadásul az is hiányos, aztán mikor még mindig fizeted legalább 10 hónapig a 20-30 ezer forintos havidíjat amire az aláírt 2 éves hűségnyilatkozat kötelez, már ki is adtak egy másik típust ami többet tud, és közel ugyanannyiba kerül.

Pontosan azért mert más gyártónál több típus van, el tudod dönteni hogy felső/közép/alsó kategóriás készüléket veszel, és mire lejár a részletfizetés futamideje a kiválasztott készülékedre, biztos lehetsz benne hogy már van legalább 5 újabb típus, így nem - vagy kevésbé - érzed magad átverve, hogy valami olyasmiért fizeted a részletet aminek már rég megjelent _egy_ újabb változata.
Előzmény: tikshow (2) 0 VÁLASZ
tikshow 2010. 04. 21. 12:05 | #2
na igen, de az miben jobb, hogy új köntösbe kiadod évente ugyanazt a telefont 5-10 alkalommal? :D
Asagrim 2010. 04. 21. 10:59 | #1
Van egy olyan érzésem hogy ezek szándékosan nézik hülyének az embert. Már az első generációs iphone is tartalmazhatta volna az _összes_ funkciót ami ebbe van ... de neeem ... vegyen csak az apple vérfanboy minden évben újat ... meg hátha rászánja magát más is, merhát milyen szépen fejlesztik ... lol.