Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Gud 2010. 04. 18. 18:45 | #4
Szerintem itt az a lényeg, hogy eddig pusztán hőből sehogyan sem tudtunk energiát átalakítani, a hőgépeinknél indenképpen nagy hőmérsékletkülönbségek előállítására van szükség hogy valamiféle áramlás beinduljon amiből energiát nyerünk.
Puszta hőenergiával nem tudunk mit kezdeni, hogyha egyenletesen oszlik el a környezetben, hőmérsékletkülönbségek nélkül.

Ez a szerkezet viszont képes hőenergiából áramlást létrehozni hőmérsékletkülönbség nélkül is. Ami hogyha tényleg működik, valami egészen forradalmi dolog. Amennyiben hatékonyan kivitelezhető formába lehetne önteni egy ilyet, akár még a gőzgép feltalálához mérhető jelentőssége is lehet.
Előzmény: l3azsi (2) 0 VÁLASZ
purplehaze 2010. 04. 17. 12:07 | #3
müanyag hajlékony csövek a vákuumnak?:D szerintem összelapul.. viasz illesztések.. pff
l3azsi 2010. 04. 10. 00:55 | #2
Tömören valami olyasmi, hogy a környezetében lévő hőenergiát átalakítja nyomáskülönbségben tárolt energiává, amit aztán elektromos árammá lehet alakítani. Gondolom azért lenne nagy áttörés, mert idáig hőt árammá csak nagynagy veszteséggel lehetett átalakítani. Ha igaz, amit mond, és sikerül megvalósítani, akkor lehet majd olyanokat építeni, mint a fatüzeléses aggregátor, vagy a napenergia hatékonyabb elektromos árammá alakítása.
Ivanhoo 2010. 04. 09. 13:00 | #1
Ez mind szép és jó, de MIRŐL beszél??? :D Végig olvastam, de nem jöttem rá mi akar ez lenni XD pedig ráadásul magyarul is van :'( :D