Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
zed911 2014. 11. 26. 11:54 | #12
Hozzátenném, hogy a videó elején a bal oldalon haladó motoros is szabálytalan, mert az valami leállósáv lehet, vagy a pálya széle, mert később megszűnik a vonal és a mellette lévő autóssal kerül egy sávba...
Előzmény: zed911 (11) 0 VÁLASZ
zed911 2014. 11. 26. 11:46 | #11
Apám remélem, hogy neked nincsen jogsid, vagy ha van most vágd szét és dobd a kukába!!!!

Tök egyértelműen látszik, hogy rég indexel a teherautó és szép lassan vált sávot, mivel TEHHERAUTÓ baszod!
A jobb oldali is sávot vált indexelve. A busz is kimegy egyel jobbra, az is indexelve de még a kamerázó motoros is, ugyan a busz és az autó között szabálytalanul, majd rájön, hogy hülye volt és befékez erre a másik szabálytalan motoros már túl későn érkezik.

Ebből a videóból is az látszik, hogy minkét motoros hibás. De a teherautós egyáltalán nem.

1. Nem megyünk el két jármű között.
2. He egy autó indexel és megkezdi a sávváltást nem megyünk rá
3. jobbról nem előzünk

Ui: Nem autópálya és 3 sávnál nem tilos a jobb szélső kettőben egymást előzni még pályán sem.

Méghogy ráhúzta. Lefogadom te is motoros vagy...
Előzmény: vadonka (6) 0 VÁLASZ
eMTé 2014. 11. 25. 23:00 | #10
Csak nálunk tilos, és itt is csak autópályán. Sajnos :(
Előzmény: vadonka (9) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 11. 25. 13:48 | #9
Akkor se értem, hogy a két kamion mit keresett egymás mellett? :)
Előzmény: eMTé (8) -1 VÁLASZ
eMTé 2014. 11. 25. 10:41 | #8
A motoros attól esett el, hogy túl közelről követte a másik motorost (akin a kamera volt), és amikor az fékezett mert látta hogy nem fér el, nekiment. A kamionok közé már a lendülete vitte be. Én is sokszor látom, hogy a Hornetemmel közlekedve robogósok "versenyeznek" velem (legalábbis ők azt hiszik :) én meg meghagyom őket abban a hitben hogy ők az ügyesebbek). És szerencsétlenek nem gondolnak bele, hogy ha én egy olyan motorral aminek a gyorsulása és a lassulása toronymagasan az övék fölött áll nem megyek el el két mozgó autó között, annak oka van. És az hogy neki sikerült, nem azért van mert ő ügyes, hanem szerencséje volt. Legközelebb megint megpróbálja, és még sokszor. Egyszer meg nem lesz szerencséje, viszont lesz aszfaltrajz verseny ... ja, és ráadásul tipikusan mindenféle védőfelszerelés nélkül hasítanak a kis rocsókkal. Másik kategória a paraszt autós, aki a lámpa előtt úgy áll meg, hogy nehogy már elférjen a motoros, aki az álló (!) kocsisorok között amúgy szabályosan elmehetne. Ha mégis elférek, akkor imádkozni szoktam, elöl ne egy béemwés álljon, mert az meg versenyezni akar majd, és sajnos ilyenkor kell is, mert aki motorozik az tudja, a motoros ilyenkor az életéért fut. Ki tudja mit tesz ha utolér? Elég, ha picit meglök. Ettől függetlenül versenyezni soha nem állok le, már csak azért is, mert nem sok olyan autó szaladgál ami 3,3 alatt van százon .... nem kell bizonyítani semmit.
Dmckayals 2014. 11. 25. 10:32 | #7
De sávot váltott, csak nem a jobb, hanem a bal oldali. FELTÉTELEZEM, hogy a robogós nem látta az előtte haladó motorostól, hogy a bal szélső kamion éppen sávot vált és emiatt arra sem számított, hogy a felvételt készítő motoros fékezni fog. Aztán, mikor észlelte, hogy előtte megálltak, megpróbálta elkerülni az ütközést, ami sikerült is. Más kérdés, hogy aztán majdnem a kamion kerekei alatt kötött ki. De ilyenkor nincs idő mérlegelni, hogy mivel jár(hat)sz jobban.
Mondjuk az, hogy nincs rajta sisak és hogy így közlekedik (mert szerintem a robogós volt a hibás), erőteljesen alátámasztja azt a feltételezésemet, hogy nem teljesen fejlődött ki a felelősségtudata. Remélem ez az eset segített egy kicsit, hogy ez a fejlődése előrehaladjon!
+1 VÁLASZ
vadonka 2014. 11. 25. 10:04 | #6
Nem váltott sávot a kamion. Teljesen szabálytalan volt a belső sávban haladó kamion. Ráadásul ahogy láttam szándékosan húzta rá a kormányt amikor el akart menni köztük. Nem akarom védeni a motorosokat mert szerintem nagyon nem kéne így a járművek között elslisszolva előzni de a két egymás mellett haladó kamion nagyon nem oké. A francért nem húzott ki a szélső sávba? Itt is amikor az autópályán csinálják ezt az a legalja. 10 percig mennek egymás mellett mert az egyik meg akarja előzni a 2km/val lassabban haladó másikat. Röhej. A francnak előz amikor éppen egy pici sebességkülönbség van köztük? És persze amíg ez az előzési manőver tart vagy bevállalod, hogy a leállósávon elsurransz mellettük vagy követed őket kilométereken át. Én nem engedném egyáltalán, hogy két kamionos előzze egymást 2 sávos pályán.
-1 VÁLASZ
zed911 2014. 11. 24. 21:56 | #5
Hihetetlenül hülye. Mind a kettő....
Szancso 2014. 11. 24. 19:01 | #4
Szerintem csak hülye, de a mondás szerint...
Livivs 2014. 11. 24. 17:12 | #3
Karma-geddon pozitív
mun 2014. 11. 24. 16:43 | #2
Az a legnagyobb félelmed motoron, hogy mikor sávot vált a kamion előtted te úgy döntesz, hogy belerongyolsz? :) Amúgy meg ha hihetetlenül szerencsés lenne, akkor nem esik el.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 11. 24. 15:58 | #1
Ez a legnagyobb félelmem motoron...