Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Errtu
Errtu 2013. 02. 01. 20:29 | #6
Az összegyűlt IT szakembereknek halkan súgom meg, hogy a Cloud-os vírus ellenőrzés (nem, nem írtás!) annyit tesz, hogy a file szignatúrát küldik el azonosításra, és ha az rendben van, akkor tiszta a file, ha nem stimmel, akkor sanszos, hogy vírusos.
Ez pedig kurva gyors.

(röhejes cég lehet ahol ilyen zsenik az "ájtísek"...)
+1 VÁLASZ
Registraal 2012. 10. 24. 14:16 | #5
Latom nem vagyok egyedul a "nem kattintok oda ahova nem kell, nem nyitogatok meg semmit ami nem kell" felfogasommal.
Jelenleg Win8-at hasznalok, de elotte a 7-el se volt soha bajom, tovabb megyek, xp is rendben volt. Miert? Mert csak azt hasznalom ami kell, ami bevalt. adblock+firefox, normalis programok a normalis feladatokra.

sztewe
sztewe 2012. 09. 22. 22:08 | #4
Hát tisztelgek egy nagy harcos előtt, nagy háború lehetett.
Előzmény: Satyricon (3) 0 VÁLASZ
Satyricon 2012. 09. 21. 11:32 | #3
Ohh 300 Virus :) Még élénken él bennem egy eset, amikor egy állami hivatalnál dolgoztam. Oda bekerült egy csini vírus, ami exponenciálisan terjedt, akár hálózaton keresztül is, használhatatlanná téve minden exe filet. Ezt vetítsd le nagyjából 200 számítógépre, random win XP / Win 2000 OS-el megpakolva. Ott mi volt xD szerencsére csak 2 hétig tartott mire összeszedtük akkor magunkat.
sztewe
sztewe 2012. 09. 12. 21:45 | #2
Na ezt jól megmondtad, valahogy nekem is ez a véleményem. Alapból egy ilyen távoli víruskeresés még 1000mbit es kapcsolatnál is ehhem lassú lenne. Főleg Ha minden filet át akar nézni, de szerintem ez csak 2 filet néz meg ami a leggyakrabb fertőződhet meg. (svchost,explorer) de tapasztalatból mondom hogy egy vírus BÁRHOL megbújhat Ez szerintem úgy hülyeség mint a Norton 360, amit már sok gépen cseréltem le avastra, a n360 csak belassít de nem talál meg semmit.
Hú volt olyan esetem ahol vírust irtani küldtek el hogy 300 vírust irtottam le fél nap alatt, na az volt a legkeményebb és miért nem formázással kezdtem? Mert az ügyfél kikötötte hogy a rendszere nem változhat, csak szedjem ki a vírusokat. Egyszerű nem kell mindenfajta f*stalicska játékot meg kémprogramterjesztő toolbarokkal teleaggatott felesleges optimalizálót felrakni ami felrak vagy 4 reklámot és csak annyit csinál hogy kitörli a temp tartalmát pfff. Saját gépen avast ot használok de nem bízom benne, időnként átbogarászom a rendszerfileokat és gyakrabban a processek et, ennyi 2 éve nem kellett újratelepíteni a rendszeremet, avast nem sok erőforrást zabál de mégis több a semminél.
Satyricon 2012. 09. 12. 14:43 | #1
Dzsiiizusz!! Ennyi baromságot összehordani egy cikkben.. 2 Vírusirtó? Aztán majd jól össze vesznek, és lehet sok pénzt kiadni az újratelepítésért (már aki nem ért hozzá). Vagy szépen belassul a gép, aztán csodálkozunk hogy még a pasziánsz is akad. Cloud vírusirtó? és mégis hogy nézi meg a fileokat? elküldi az 5 megás ADSL-en szépen a szervereken megnézi, aztán visít? Mint IT-s fetrengek a földön a röhögéstől, de legbelül FACEPALM!

Vajon miert van az hogy nekem 6-7 éve nincs vírusirtóm, és sose volt semmi bajom ilyen téren?? nagyon egszerű az egész.

_Ne nyomkodjunk minden gombra össze vissza, és olvassunk!_

Aki nagyon akar valamit, mert paranoiás, vegyen egy Nortont, vagy NOD-ot. vagy Ingyenes AVAST-ot, azt csókolom.