Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Opra 2009. 07. 02. 15:15 | #24
Szintén angliai iphone használó vagyok, és szintén egy elégedett ügyfél, mivel a több mint 10 éves mobilos időszakom alatt elnyűttem jónéhány telefont, köztük sok-sok nokia-t, sony-t (akkor még nem ericsson volt) meg asszem volt még samsung-om is, de messzemenőkig az iphone a legjobb telefonom. A videózás mondjuk hiányzik belőle, de a többi olyan dolgot, amit mások fikáznak rajta (mms, video call...) meg amúgy sem használom/tam. A net ami fontos rajta nekem, és az a sok 1000 ingyenes alkalmazás, amit nap mint nap használok (gyári O2-s, nem maherált készüléken).
Amúgy eddig nekem a Nokia volt A TELEFON, kétség kívűl a legjobb telefon gyártó a világon, de ezzel az iPhone-nal rendesen odavertek az almások nekik. A Samsung és a többi teló soha nem jött be, és az a videó az Omnia-ról, eléggé nevetséges. Személy szerint a legújabb Nokia-k közül használtam már az E75-öt és a 8500-at is, de a korábbi Nokia iránti szeretetem ide vagy oda, többé már labdába sem rúghatnak az iPhone-om mellett.
one0nine 2009. 06. 24. 22:36 | #23
én 12éve használok mobilt, de az iphone az első, amire fél év után is úgy nézek, mint ahogy az első alkalommal, amikor a kezembe vettem. volt alkalmam kipróbálni sokféle telót, de nekem ez üt mindent. persze ez személyes tapasztalatra épül...
egyébként én is angliában élek, és itt megvan a lehetőség, hogy kihasználd a telefont, nem úgy mint otthon. többek között azt, hogy itt teljesen ingyé van, és az előfizetés sem olyan sok (35 font). és ha ugyanilyen feltételek mellett kapom a csúcs nokiát, vagy samsungot, vagy bármelyik másikat, akkor (NEKEM) inkább az iphone. de ez én vagyok...
yoman3d 2009. 06. 23. 07:22 | #22
"Lehet, hogy csak 2 és 3 megapixeles a kamerája,de ki nem szarja le."
Na már most én is fogalmazhatok ugy hogy: A tobbi telefonnak nem olyan jo az érintőképernyője, ki nem szarja le...

nézőpont kérdése az egész, és mielőtt bárki véleményt mond, irja oda hogy az csak szerinte... hanem kénytelenek leszünk oda gondolni :)
Előzmény: Keeper (9) 0 VÁLASZ
Lako 2009. 06. 22. 04:05 | #21
sahinel 2009. 06. 21. 14:04 | #20
Nem fikázás csak tapasztalat. Ha hardware-ről van szó akkor minden oldalon leírják a véleményüket az emberek. Ez nem fikázás. nézz szét pl procik, alaplapok, videokártyák tesztjei, és fórumai között. leírják mi volt a tapasztalat, és ezek összesége szerint érdemes választani. Én pl ha akarok valamit venni elolvasom fórumokon mit írnak. Milyen hibák lehetnek a termékkel amik előfordultak eddig, illetve mik a jó tapasztalatok ezek szerint vásárolok. Ha csak jót akar az ember olvasni, és semmi negatívat akkor nézze a reklámokat. Ha választani akarsz akkor fórumot kell olvasni. Ha ez itt nem így megy akkor miért van az oldal? csak jót vagy semmit? Ez itt a fizetett reklám helye?

A magyarosítás is lehet gond, de nekem angol osx-el sem ment túl jól. Ha valakinek több ismerőse van akikhez eljár cserélni progikat, stb és azoknál linux, win van telepítve akkor én jobban ajánlok egy másik os-t.

Pl ventrillo nem ment rendesen, és míg wow-ban 40 emberből 1-nek volt APPLE gépe, és csak ő nem tudott a többiekkel beszélni így elég gáz. De ez csak 1 példa. Sok emberrel találkozok akiknek megfelel. Nagyrésze tizedannyi dologra sem használja a gépét mint én, vagy nem kocka eléggé hogy észrevegye ezeket. Egyébként ha win, vagy linux-ról van szó akkor a linux-ot javaslom ha nem akar játszani. Azon is lehet de kell hozzá kis tudás. Alap 1 bites user nem fogja tudni használni.

Egyébként az OSX nem linux, hanem UNIX clone mint a linux is. Közös alapok, de zárt rendszer. Sok minden hasonlít, de míg a linux Open szabvány, addig az OSX zárt. Windows ezek a kis zárt és mások kirekesztése, stb eljárásokkal tett szert monopóliumra. Amire nem jöttek rá, hogy minél többen használják, programozzák annál gyorsabban fejlődik. Pl avast, comodó, linux, stb otthonra ingyenes, cégeknek pénzért van, és a sok user folyamatos visszajelzései, fejlesztései teszik naggyá. A fizetős játékok, firefox, stb is a játékosok, userek miatt akik rá fejlesztenek kis alkalmazásokat fejlődik olyan mértékben ahogy fejlődnek. Ezért van hogy minden IBM termék linux drivert is kap azonnal. Ezért van pl a Cell(ps3) procikhoz is linux. Illetve minden olyan telefon ami ARM procival rendelkezik(IBM szintén) azok mind futtatják a linux mobile rendszereit. Ezeket már sokszor megfejelik egy ATI grafikus processzorral ami sokkal gyorsabbá teszi az os grafikus motorját, játékokat, filmlejátszást.
Előzmény: akasp (18) 0 VÁLASZ
bandee1219 2009. 06. 21. 11:59 | #19
Azt sztem elfelejtik odaírni, hogy a fagyós gépek mind magyarok!!! A gyári angollal sztem nincs ilyen, viszont szervizes ismerőshöz magyart mindig visznek, a magyar szolgáltatók is angolt árulak, nem véletlenül, aki a magyar frissítést csinálta, nem volt a helyzet magaslatán, ennek az eredménye a fagyás, és el is romlanak...
Előzmény: akasp (18) 0 VÁLASZ
akasp 2009. 06. 21. 11:15 | #18
egyetértek az előzővel, csak a fikázás megy, pedig egy eléggé minőségi darab mind az os, mind a készülék.

az ilyen utázatokról, pl omnia: évfolyamtársamnak van, a szoftvere fagy, fél nap után töltheted, videolejátszás tré, és kb féléves használat után az érintőképernyőt verni kell, hogy reagáljon..
Előzmény: Surgyi (17) 0 VÁLASZ
Surgyi 2009. 06. 20. 18:41 | #17
Nem bírom nézni m im megy itt. Csak azért regisztráltam, hogy írhassak kommentet.
Megpróbálom finoman felvezetni a dolgokat, nehogy sértődés legyen.
Első körben kérdezném a sok nagyokost aki apple-el nem tud azonosulni, utána néztek milyen alapokon nyugszik az MacOS X vagy az iPhon software. Ha nem megsúgom, Linux.
Második körben, megy a fikázás hogy iPhon így nem jó úgy nem jó, mert nem tud sokat, de miért nem említetek legalább 5 olyan dolgot amit nem tud a többihez képest, én egyet találtam eddig de anélkül is meg lehet lenni. Ez pedig a flash palyer. Az hogy milyen skint meg theme-át rakok fel a telóra szerintem mindegy.
És végezetül, ha hasonlatokkal éltek én is hada hozzam fel a Lexus vs. Trabant példát. Mindegy, hogy mit veszel egyiket sem engedi berhelni a felhasználási feltétel a gar elvesztése nélkül. Jah és se egy Lexusnak sem pedig egy Trabinak nem esik neki senki csak ha ért hozzá. Szal ha nem értetek hozzá inkáb használjátok a gyári dolgokkal.

Üdv mindenki.

ps.: várom az öt kifogást mit nem tud az iPhone. Javaslom előbb járjatok utána mielőtt hülyeségeket beszélnétek.
Előzmény: sahinel (15) 0 VÁLASZ
eNMi 2009. 06. 20. 18:18 | #16
sok ember igenis letölt más progit, h jobban tudja használni azt, amit kifizetett! ha pl linuxot használsz, gondolom azt is letöltötted és nem azzal adták a gépet. elég csak a winfost emliteni. sokan letöltenek hozzá sokmindent, mintsem a beépitett dolgait használnák, a maradék meg nem szalad mást venni, hanem csak használja. jó és elég neki a beépitett böngésző, fájlkezelő (pl itunes-al másol csak), képnézegető, lejátszó progi, stb. akinek ezektől több kell, azok nem szaladnak mást venni, hanem pár percet rászánnak az életükből és letöltik/telepitik.
én azért vettem ilyen telt, mert részletre vehettem és csak ezerhétszáz pénz a havidija. azért, h 1ben legyen a zene/videó/könyv/képnézegető, ha játszani akarok, akkor akár 3d-ben is megtehessem, ha vmi útközben kell a netről, akkor megnézhessem, stb. eddig (legalábbis én) nem vettem észre, h ne tudnám használni. mennyivel van több bennük, mivel tudnak többet az egyéb telefonok? nagyobb a kamera?
Előzmény: sahinel (15) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 06. 20. 16:09 | #15
Mondom nekem gondjaim voltak vele. + aple asztali vagy hordozható számítógépeknél is tapasztaltam hogy nem korrektül működik együtt más telcsókkal. Nem gond ez, de nem használják ez miatt csak a sznobok legtöbbször. Sok ember nem tölt le más progit csak hogy használni tudjon valamit, hanem vesz mást helyette. Nekem mindegy lenne mert telepítenék rá linux-ot vagy mást. Számomra sokkal többet jelent szabadon rendelkezni valamivel amit kifizettem minthogy korlátozzanak és mutogathassam másoknak. Ezek miatt jobban tetszenek az új telefonok főleg ami linux-ot futtat, + grafikus processzort is szerelnek beléjük. Ha megfigyeled sokkal több van bennük mint egy iphone-ban. Amit látok sokszor hogy gazdag vagy csak felvágni akaró gyerekek mutogatják, és fingjuk sincs hogy használják rendesen. Mikor nem tudtam rá másolni rendesen dolgokat akkor kiakadtam és nincs kedvem böngészni, keresgélni egy törésért, stb hogy használható legyen. A legtöbb felhasználó nem is csinál ilyesmit. Ezért nállam nagyon leszerepelt minden Apple termék. Mondom sokat szívtam velük kompatibilitási és egyéb dolgok miatt. És nem csak telefonon, hanem pc-n, laptopon. Szépek, de ennyi. Látványos ékszer 0 tudással olyannak aki telepít is és kihasználja a készüléket nem csak 2-3 alkalmazást használ. A másik hogy a többi telefon használja a normális informatikában eddig megszokott eljárásokat, míg az iphone nállam pont az ellentétére törekszik hogy ne lehessen mást használni, és értelmetlen dolgokat etöltessen a felhasználóira amik különböznek minden más terméktől. Ezt hívom parasztvakításnak mikor minden más gyártó ugyanúgy csinálja, működteti a terméket csak az apple nem mert ők a "királyok". ettől a gondolkodástól hányok. Szabványok mire valók????
Előzmény: eNMi (14) 0 VÁLASZ
eNMi 2009. 06. 20. 00:05 | #14
os. direkt erre irták. kismillió szoftver létezik hozzá és mielőtt még belekötnél az itunes-be, itt 1 idézet: "Csak olyan szoftver tölthető le (jellemzően pénzért) és installálható, amelyre az Apple áldását adta. Ezt Symbian és Windows Mobile júzerek nehezen emésztik meg, de nem az almás cég az egyetlen, amely így korlátoz. A Blakberry OS is hasonló módon bővíthető. Ez persze elég rendesen leszűkíti a lehetőségeket, bár nyilván sokan fognak akár úgy is iPhone alá fejleszteni, hogy az Apple részesedést kér a letöltések után, viszont megvan az az előnye, hogy elvileg nem lehet lerohasztani a rendszert mindenféle jöttment, nem hivatalos forrásból származó szoftverekkel."
nagyon sok ingyenes, de igencsak jó szoftvert is lehet letölteni hozzá. nem tört a telefonom. csak a kommented miatt töltöttem le azt a szoftvert, amivel akár wifin, akár usbn keresztül is másolhatok bármit, de meg is tetszett rögtön! :) az előző samsungoshoz csak annyit, h párszor a bácsi igen nehezen tudta eltalálni még harmadszori próbálkozásra is az éppen neki kellő "gombot". az android is os lenne sztem. ugyan ezzel a sebességgel nyitogatom, lapozgatok a zenék, videók között. pl videóba beletekerés azonnali. megy a film, elhúzom a csúszkát és mindenféle gondolkodás nélkül onnan megy tovább. (dvd-ről konvertált film)
én semmiképpen nem akarlak meggyőzni semmiről sem! nem kell és nem is kellhet iphone mindenkinek! az apple-nak mindig is furcsa árképzési, újitási szokásai voltak, DE ha vmit megcsinálnak, az úgy műxik, ahogyan működnie kell. //jobb is lehetne? majd a köv-ben megolodjuk, te meg ismét fizetsz!// sok apró dolog van, ami érthetetlen, h miért nem 1értelmű más telefonokban. (nemsorolom)
Előzmény: sahinel (13) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 06. 19. 23:31 | #13
Amit én láttam az nem tudott más gépről adatot fogadni csak ahol az itune-al feltöltötted. Illetve más telefonnal való adatcserénél volt pár gond. Azóta lehet javították, de akkor is sokkal zártabb, és kevésbé alakítható. Nem egy os csak egy felület. Ha felteszel ilyesmit akkor ha jól tudom ugrik a garancia mert ilyenkor törni kell.Pl linux telepítést már láttam.

Pl ez elég komoly tudású de még mindig nem os: http://www.youtube.com/watch?v=qrMHXpU7Mvc

És itt van 1 ami tetszik:D http://www.youtube.com/watch?v=CO7Yxyux1_k&feature=fvst

És ez is mozis: http://www.youtube.com/watch?v=B5ha1UABflw

Bár ezek már inkább UMPC-k mint telefonok:D csak telefonnak vannak álcázva:P
Előzmény: eNMi (12) 0 VÁLASZ
eNMi 2009. 06. 19. 22:30 | #12
a francba!!! éppen most másoltam intézővel (!) át az öcsém gépéról a tel-re filmet, zenét, adatot. olyan csengőhangot meg nem akarok, h pl: gyött egy esemes, vagy mi!
sahinel 2009. 06. 19. 19:38 | #11
Én nem vagyok elfogult. Számítógépeknél is mindíg azt veszem ami ár/teljesítményben a legjobb. Az Iphone sehol sincs a mai telefonokhoz képest. Max ha valaki nem használja másra mint telefonálás meg egykét beépített dolog. Menj el haverokhoz, és töltsél rá filmeket, zenéket, akármilyen adatot. Vagy egyszerűen cserélj más telefonokkal csengőhangot, stb. Egy nagy kalap fos lesz azonnal az iphone. Pont ezek a dolgok teszik sokkal jobbá akármelyik új telefont. csak nézz szét youtube sience&technology vagy http://www.techeblog.com/ ezen az oldalon. Ha nem töröd fel a telefont akkor kb trabant, és minden más lexus a hasonlatodban. Más telefonokat csak usb-n rákötsz a gépre és mint vinyóra, stb azt veszel fel amit akarsz. SD memóriakártya a normálisabb telókban ami potom pénzért szép tárhely. Sokan tudják programozni őket szabadon, és sokkal több dolgot írnak meg rá.

ha nem hiszed pár teló ami sokkal mobilabb(ez lenne a lényegük) és sokkal több formátumot,stb ismernek. Gyorsaságról annyit hogy iphone lassú volt nekem nagyon amit láttam. Szerintem egyáltalán nem gyors. Max 1-2 éves telókhoz képest.
http://www.youtube.com/watch?v=D4oxFVcBno4

Nálam ezek a tapasztalatok és következtetések)
Előzmény: Keeper (9) 0 VÁLASZ
sztewe
sztewe 2009. 06. 19. 19:08 | #10
ebben cserélhető már az aksi? vagy ez is egybeépített. :D
Keeper 2009. 06. 19. 18:21 | #9
Csatlakoznék az Iphone pártfogóihoz. Angliában elsőként volt szerencsém kipróbálni az Iphone-t és azóta sem találkoztam olyan érintőképernyős telefonnal mint az, pedig mindig próbálgatom,amint kijön egy új. Lehet, hogy csak 2 és 3 megapixeles a kamerája,de ki nem szarja le. A mai világban szinte mindenkinek van már digitális fényképezőgépe,ami sokkal jobb képeket készít,mint a legdurvább kamerás telefon.

Lehet hogy vannak jó érintőképernyős mobilok Iphone-on kívül, de ez olyan, mint hogy a Trabantnak is 4 kereke van meg egy Lexus-nak is és ugye az érzés nem ugyanaz.

Egyik gyártó sem tudott még kihozni olyan minőségű és tökéletes nyomáspontú érintőképernyőt,mint az Apple. Az Iphone-ban az a nagy szám nem a kamerája.

Arról nem is beszélve, hogy az összes mobil menüje lassú, szaggat. Azoktól már egy sima gombos okostelefon is sokkal jobb,mert a lenyomás pillanatában történik,amit akarunk, csakúgy, mint az Iphone-nál az érintés pillanatában.

Lehet kicsit elvakult vagyok. Ha valakit megsértettem azt nem akartam,csak a saját véleményem az,hogy az Iphone-on kívül nem kéne más érintőképernyős teló, csak ha ingyen adnák :D

További szép napot mindenkinek!
insider 2009. 06. 18. 23:07 | #8
Hát az 5800 ám ennél többet tud sztem.............
rmx rider 2009. 06. 18. 22:38 | #7
papíron talán, tényleges használhatóságában a közelébe sem ér. próbáld ki mindkettőt :)
Előzmény: sahinel (6) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 06. 18. 19:51 | #5
Annyira nem kell hasra esni ezektől a készülékektől. Majdnem hetente jön ki egy új telcsó ami már mindent tud, és még szabványokban is szabadabb mint az aple termékek. Parasztvakítás az egész.

Pl http://www.youtube.com/watch?v=b64_16K2e08&feature=haxa_popt1cus0f

És még sok ilyen van csak sience& technology videókat kell nézni és naponta láthatjátok a legújabb dolgokat.
Nem mindegy hogy kompatibilis más mobilokkal, os-ekkel, mennyire programozható alakítható egy telefon. Eleinte még tényleg jó volt de manapság csak 1 a sok közül méghozzá elég zárt is hogy alig lehessen másokkal adatokat cserélni.
deyso 2009. 06. 18. 10:31 | #4
azér a videóvágás és a baromi jól megoldott copy/paste azér rohadt kevés teló sajátja (ha jól sejtem csak 1 db ilyen teló van jelenleg) és azér az se mindegy h egy teló milyen tempóban tudja az adott dolgokat
yoman3d 2009. 06. 18. 06:58 | #3
ez a telefon tudja azt amit minden masik okos telefon tud nehany eve, es megis agyon reklamozzak mintha ujdonsag lenne...
nagy elorelepes apple, gratz
bungle
nehgs 2009. 06. 17. 09:07 | #1
tudják mit kell javitaniuk. sebesség, kamera : D