Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
speegy 2009. 02. 05. 02:51 | #2
Hololemezek szerintem életképesebbek mint ez,már a tárolt adatok biztonsága miatt is.Ott egy karc miatt nem kell kidobnod a lemezt.És a tárolókapacitása is nagyobb ezeknél a dvd lemezeknél.
BullFrog 2008. 10. 09. 11:52 | #1
tekintve, hogy mire odaérünk, hogy ez megjelenne, addigra a letöltési sebesség is talán nőni fog a mostani 4-20 mbitről 100-1000 mbitre :) így is 1 óra míg lejön 4.5 giga adat egy 10mbites nettel :) nah meg ahogy írták is, HA elég stabilnak és jónak találják, magyarán szólva szép és jó, viszont sose fog ide kerülni :) ahogy pazso is írta:

"A kaliforniai C3D Inc. új technológiát fejlesztett ki az optikai adattárolók terén. Az FMD ROM - Fluorescent Multi-Layer Disc (Fluoreszkáló Többrétegű Lemez) nem visszaverődéses elven működik, mint a többi optikai lemez, hanem a lézersugár fluoreszkáló anyagokat aktivizál több rétegben. A lemez annyiban tér el külsőre egy hagyományos DVD vagy CDROM-tól, hogy teljesen átlátszó. Az első generációs FMD lemez 10 réteget használ és így éri el a 140GigaByte -os kapacitást. A drive olvasólézere képes egyidőben több rétegről olvasni fókuszálás nélkül, ezáltal jelentősen megnövelve az adat sávszélességet. A második , harmadik generációs FMD lemezek állitólag már 1 TerraByte (1000Gb) tárolására lesznek majd képesek.
Amennyiben az előállítási költségek elfogadhatóvá válnak és a lemez tökéletesen megbízhatónak bizonyul akkor már 2000. év végén megjelennek az első, kereskedelmi forgalomban kapható FMD drive-ok, lemezek."
de nem tette, és az átlag felhasználó nem is hallott róla, nem is csoda...

Meg ott van blueray is...évek óta van, mégsem elérhető a poor-nép számára :)