Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Purple
Purple 2011. 05. 26. 09:12 | #12
szerintem nincs azzal baj, ha egyszer-egyszer valaki meghív EGY italra. akkor van baj, ha ez már elvárás lesz, és csak egyoldalú lesz. az, ha pl barátom hív meg (akár első randin is), vagy én veszek barátnőmnek valamit ha beülünk valahová, az nem megalázás, meg menőzés szerintem. volt, hogy nálam nem volt épp semmi pénz, vagy másnál, de többet ért az, ha nem ebből csináltunk problémát és inkább beültünk spontán valahová beszélgetni egy ital mellett, mint hogy hazamentünk volna :D
Nas
Nas 2011. 05. 25. 21:45 | #11
Azért ezt nője válogatja. Ismerek olyan lányokat is, akik a te gondolatmeneted alapján (aki a meghívó fél, annak kell fizetnie) akkor sértődnek meg, ha a férfi nem ragaszkodik hozzá, hogy ő fizessen...(a magukat mindenre meghívató picsákról már ne is beszéljünk).
A legjobb, ha úgy viselkedsz, ahogy szerinted jó. :)
Előzmény: zeiksz (10) 0 VÁLASZ
zeiksz 2011. 05. 25. 21:32 | #10
Meg és egyet tudok érteni a te / ti véleményeddel, és nem fáj kimondani, hogy igazad van. Mérlegelni fogom legközelebb, ha hölgyismerősöm meghívom valamire, hogy rájuk szuszakoljam-e a márpedignőnemfizetvazz nézeteim.
Előzmény: Nas (9) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 05. 25. 20:11 | #9
Oké, nincs is ezzel baj, csak szerintem ez a gesztus akkor volt igazán "szükséges", amikor csak a férfiaknak volt fizetéssel is járó munkájuk, tehát olyan pénzük, ami felett szabadon rendelkeztek, a nők viszont nem lehettek ilyen szempontból önállóak, tehát a fizetés egy találkozón egyértelműen a férfi feladata volt. Szerencsére mostmár azért nem ez a helyzet.

Mondom, én is úgy vagyok vele, hogy a pasinak udvariasságból illik felajánlania, hogy ő fizet (az "rossz pont", ha nem teszi meg, mert az jön le belőle, hogy smucig és / vagy nem ér neki ennyit a nő...), de szerintem a nőnek meg illik ezt visszautasítania (pláne ha ő is önálló keresettel rendelkezik).
Előzmény: zeiksz (6) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2011. 05. 25. 19:52 | #8
végre valaki :]
Előzmény: Nas (5) 0 VÁLASZ
zeiksz 2011. 05. 25. 06:33 | #7
(itt miért nem lehet szerkeszteni a kommentet?)

Ennek ellenére továbbra is úgy gondolom, hogy a férfi dolga, hogy fizessen (és nem úgy, hogy a nő "jól odaadja neki"), még akkor is ha nem meghívó :) de ez meg az én faszságom.
Előzmény: zeiksz (6) 0 VÁLASZ
zeiksz 2011. 05. 25. 06:30 | #6
"aztán ez lehet, hogy csak az én faszságom"

Nem. Szerintem sem, de sajnálom ha ez manapság már kényelmetlen dolog. Tapasztalom én is, hogy "felét legalább ki akarjátok lányok fizetni", de az meg nekem kellemetlen - ki mihez szokott hozzá. Ez szerintem nem lekötelezés (én legalábbis nem ezért állom a számlát) és nem kéne függnie attól, hogy mennyi ideje ismered az illetőt; egész egyszerűen csak annyi, hogy a férfi hívja meg a hölgyet, és mivel ő a meghívó, ő fizet.
Előzmény: Nas (5) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2011. 05. 24. 20:34 | #5
"aztán ez lehet, hogy csak az én faszságom"

Nem. Szerintem is kellemetlen. Ha csak 5 perce ismerted meg az illetőt, akkor azért, ha régről ismered, akkor meg azért. Meg benne van egy picit, hogy a "szívesség" lekötelezetté tesz. Ez tipikusan olyan dolog, hogy a pasinak illik erre gondolni, nagyvonalúnak lenni, és felajánlani, hogy fizet, de a nőnek meg szerintem illik ezt visszautasítania.
Előzmény: CRaPtRaSH (4) +1 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2011. 05. 23. 23:59 | #4
az addig oké, meg szép gesztus, meg nyilván ha a a páromról vagy barátokról van szó, az már más mintha pl randiról van szó, de én spec. kellemetlenül érzem magam ha egy "idegen" (vagy inkább ugy mondom, hogy olyan ember, akivel még nem vagyok olyan viszonyban) fizeti ki az én cuccom...
aztán ez lehet, hogy csak az én faszságom :]
Előzmény: zeiksz (3) 0 VÁLASZ
zeiksz 2011. 05. 23. 23:39 | #3
Passz.. én soha nem engedem, hogy egy nő fizessen; nem mintha el lennék eresztve, de van ami nem a nő dolga.
CRaPtRaSH 2011. 05. 23. 13:50 | #2
most nem azért, de ha valaki MEGHÍV valakit, akkor a meghívó fizet... ha meg csak elhívnak valahova, számomra pl egyértelmű hogy mindenki a sajátját fizeti...
go-free 2011. 05. 23. 13:05 | #1
"Tehát a gond az, hogy ha „szabadabb”-nak akarsz tűnni, mint a nem-feminista nőtársaid, akkor számolnod kell azzal, hogy te állod a saját fogyasztásodat. Viszont ezáltal kevesebb pénzed lesz, így valójában kevésbé leszel szabadabb, mint a többi nő. Hivatalos tény, hogy a nők minden költekezésük 60%-át megspórolják, azáltal, hogy a férfiak fizetnek helyettük. Azaz, érdemes feladni a feminizmussal szimpatizáló elveinket, ha jól akarunk járni anyagilag."

Tehát egy nő akkor szabad, ha a férfi fizet. Gratulálok.

A cikkíró ezzel a kijelentésével nemcsak számító ribancnak tűnik, de még az én agyamat is felbassza... :D