Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
clownessa 2011. 01. 10. 19:12 | #9
„A webes női magazinoknál sem úgy működik, hogy egy wannabe (értsd: nem hivatásos) orvos szakértő/dietetikus… a hasára üt, és leírja, amit épp helyesnek gondol.” – najó, talán ez így tényleg eléggé naiv elgondolás, viszont ők is szedik valahonnan a falsch információkat (rendszerint kimondottan ezzel foglalkozó oldalakról).
Amúgy tévedés ne essék, én nem az internetes női magazinokat akarom védeni. Természetesen írhatnak és írnak is marhaságokat, pusztán csak arra akartam rávilágítani, hogy szép számmal vannak itt is olyan cikkek, melyek akár egy Femina.hu-n is szerepelhetnének tartalmuk és terjedelmük alapján.
Előzmény: clownessa (7) 0 VÁLASZ
clownessa 2011. 01. 10. 16:01 | #8
Amúgy azért hoztam fel példának az Új Diétát, hogy ha valóban érdekelnek az ilyen dolgok, nézz bele. Érezni fogod a különbséget a hivatalos magazin és az online enciklopédia témába vágó publikációi között.
(Mellesleg ez elsősorban nem egy kifejezetten internetes újság, csak az írások egy részét weben is el lehet érni, de vannak letölthető ismeretterjesztő anyagaik is).
clownessa 2011. 01. 10. 15:55 | #7
Még ha nem is szakemberek írják az internetes női magazinok orvosi rovatát, cikkeit (ahogy az általad belinkelt oldalon sem feltétlenül), biztosan utánanéznek a témának (ami akár azt is jelentHETi, hogy egy konkrétan ezzel fogalakozó oldalról nemes egyszerűséggel kimásolják/átfogalmazzák, majd hivatkoznak rá). Nyilván (mivel egy női magazinról van szó és nem egy orvosi szaklapról) nem merülnek bele mélységekig egy adott témába. Röviden, ÁLTALÁNOSSÁGokat fogalmaznak meg. Namármost, A Patikapédia IS ez a kategória (legalábbis nálam). Csak itt nincs szó divatról, sminkről, párkapcsolatról, stb... (annyit azért megjegyeznék, hogy vannak rajta TÉNYLEG hasznos, érdekes cikkek is, de a többség nem ilyen).
A webes női magazinoknál sem úgy működik, hogy egy wannabe (értsd: nem hivatásos) orvos szakértő/dietetikus… a hasára üt, és leírja, amit épp helyesnek gondol.

„itt nem hiszem, hogy olvashatsz olyan szócikket, ami azt taglalja, hogy fogyj le semmi munka nélkül” – Valóban. Én ilyet nem is állítottam. Azt írtam, hogy itt is csak a felszínt kapargatják bizonyos szócikkek, ha a táplálkozásról van szó (ami, nem csak arról szól, hogy hogyan dobjunk le pár kilót magunkról).
fincsimi 2011. 01. 10. 15:19 | #6
Tévedés, nem hiszem, hogy ha lenne orvosi lektorráció megjelenhetnének azok a bizonyos sztrádiéták, amelyek hatása amúgy is kérdéses. Azért itt nem hiszem, hogy olvashatsz olyan szócikket, ami azt taglalja, hogy fogyj le semmi munka nélkül, csak folyadékon élve teszem azt. A nagy különbség tehát, hogy nincsenek "kamu cikkek".
clownessa 2011. 01. 09. 17:13 | #5
A legtöbb esetben pár soros, általánosságokat felsoroló kis szösszenetek. Ennyit még az általad is említett online női magazinok is nyújtanak egy adott témával kapcsolatban. Nyilván ott sem írhatnak le bármit anélkül, hogy ne vessen rá pillantást 1 szakértő. Sokszor nem azzal baj, amit leírnak, hanem azzal, amit nem (mondom, általánosságok. Főleg ha a táplálkozásról van szó). Ez se jobb vagy rosszabb, mint a Femina és társai orvosi rovatai, csak ezekkel ellentétben itt egy megadott területre fókuszálnak, de ettől még nem alaposabbak (Ez nem egy komoly orvosi szaklap, mint például a MDOSZ hivatalos magazinja az Új Diéta).
fincsimi 2011. 01. 09. 13:14 | #4
A színvonal kérdése eléggé szubjektív: de igazán kifejthetnéd mit is értesz ez alatt. Azzal együtt viszont, hogy itt nem fizetettek a tartalom előállítók, én még mindig tájékozódnék egy enciklopédia tartalomból, mint egy online női magazinból.
clownessa 2011. 01. 08. 01:55 | #3
Ezt elismerem. Viszont az orvosi moderáció ellenére az ún. cikkek színvonala, tartalmassága továbbra is csak a népszerű életmódmagazinok szintjén mozog.
+2 VÁLASZ
fincsimi 2011. 01. 07. 23:25 | #2
Az viszont elkerülte a figyelmed, hogy a szócikkek orvosi moderáció után jelennek meg, mint olvasható a lap alján. Ez nem mondható el viszont népszerű életmódmagazinokról.
clownessa 2011. 01. 07. 22:56 | #1
"A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár..." - na, itt a geb*sz! Ugyanis a BÁRKI még nem feltétlenül orvos.