Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
CrazyLime
CrazyLime 2010. 09. 14. 22:48 | #10
Én se vetem meg a kínai cuccokat, de ez nem azt jelenti, hogy csak ott vásárolnék, pl nem fogok megvenni egy drága cipőt 10-20 ezerért még akkor se ha tényleg 5-10 évig, már csak azért se, mert még azt hiszik nincs pénzem újabb esetleg divatosabb cipőre, vagy bármi más cuccra, így sűrűbben van új/divatosabb cuccom kevesebb pénzért.
Lekopogom, hogy még 1szer se sikerült annyira sz@rt vennem, hogy 1-2 hónapig se bírta volna.

A másik dolog, pedig, hogy nem mindig jobb a drágább. Csak 1 példa, 1 v 2 éve volt a Fókusz/Aktív - ba, a napszemüvegekről szó. Bemérték őket hivatalos helyen, hogy valóban véd-e az UV sugárzástól, és volt olyan 20 ezer Ft-os szemüveg aminek 0 volt a védelme, viszont volt olyan 1000 Ft-os (kínai) aminek tényleg 400 volt.
Ez persze nem azt jelenti, hogy minden drága sz@r és minden olcsó jó, de a fordítottja se igaz 100%osan.
+1 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2010. 09. 14. 21:08 | #9
papusz :]
ez tetszik!
Előzmény: zeiksz (3) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 09. 14. 14:31 | #8
én most láttam pár jó cuccot kínaiban, és meg is fogom venni... persze tele van szeméttel meg giccses gagyival, de lehet jókat kifogni. ciki, nem ciki, ez van :D pl hosszú ujjú nem vastag felsőt csak ott láttam, semelyik butikban nincs...
zeiksz 2010. 09. 14. 09:41 | #7
Párszori mosás és öblítés és szellőztetés SEM veszi ki a szagát :(
Előzmény: xyz (5) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 09. 13. 20:44 | #6
Nem biztos, hogy ami darabra olcsóbb (viszont rosszabb minőségű), az hosszabb távon is kifizetődőbb. (Arról nem beszélve, hogy baromi bosszantó, ha valami hamar tönkremegy.)
Ha valóban jó minőségű (anyagra és kidolgozásra is) a cucc, és nem csak márkás (mert ez még sajnos egyáltalán nem garancia a minőségre), akkor az tartósabb is. Amennyi idő alatt elhasználódik, annyi idő alatt az olcsóbb, de silányabb cuccból többet kéne venni, összességében lehet, hogy több pénzért.
xyz 2010. 09. 13. 18:22 | #5
mosás+öblítő
Nitta 2010. 09. 13. 16:34 | #4
A Mayo Chix-el én is jártam úgy, hogy a megvett 10.000 Ft-os farmer kevesebb mint egy hónapig bírta, szétmállott az anyaga. Utána többen is mondták, hogy csak belevan hímezve a kínai farmerbe a logójuk. Azóta kissebb butikokban veszem 4000-ért a farmert és még 2 év után is tökéletesek. Szerintem különbség van a kínai árusok között is, ugyanúgy lehet találni jobbakat, rosszabbakat, drágábbat, olcsóbbat. Ahol lakom, ott is az van, hogy teljesen ugyanazt árulják a plázákban tízezrekért, ami a kínaiban pár ezer forint. Minőségre, kinézetre, mindenre. Én személy szerint ezt sajnálom, mert őszintén megmondva, nem szeretek kínaikban vásárolni, de nekem sem mindegy mennyit adok ki egy pulcsiért például, ha minőségre egyforma, de van köztük pl 3000 Ft különbség. Vannak kissebb boltok, ott is ugyanazok vannak, még is jobb érzés ott vásárolni, tisztábban is tartják az árut, és nem is büdös.:) Nekem ezek jobban bejöttek.:)
zeiksz 2010. 09. 13. 15:31 | #3
Nem szeretem a kínai cuccokat még ha nem is tartom cikinek őket - elvégre sokan csak ezt engedhetik meg és/vagy épp akkor nem akarnak "kurvajóminőségit" venni, mert beérik a kevéssel. Az ok, amiért nem szeretem a kínai cuccokat egyszerű: némelyiknek olyan szúrós büdös szaga van, hogy nem bírok mellette megmaradni, legyen akár szó papuszról (mamusz (szőrös papucs) férfi változata) vagy egyszerű csavarhúzóról (utóbbiról fogggggalmam nincs hogy hozták össze, hogy olyan rettentőszagú legyen, de ez is sikerül nekik úgy látszik).
eerix 2010. 09. 13. 10:54 | #2
Sztem ez akkor lakóhely-függő lehet, mert itt elég olcsó a kínai cucc. Amit a cikkben leírtak, azt mindig megnézem én is, már csak azért is, mert anyu varrónő és kiakad, ha vmi rosszul megvarrt ruhát viszek haza. :D Meg sztem fölösleges több ezer forintot kiadni egy márkás farmerért, ami ugyan olyan hamar tönkremegy, ha használja az ember, mint a kínai.
Előzmény: TinusSs (1) 0 VÁLASZ
TinusSs 2010. 09. 12. 18:43 | #1
Egyébként nem igaz, hogy sokkal olcsóbbak, mert nagyon el szálltak maguktól a Kínaiak is, tudom, mert egyszer elkísértem barátnőm és hát felsők is ugyanolyan árban voltak sok, mint a plázákban az üzletekben, főleg, hogy nyáron a plázákban 50-70%-s akciókat csinálnak. De persze a plázákban is lehet találni rossz minőségű ruhákat, vagy, olyat amit rosszul varrtak meg, csak ez olyan embernek aki nem ért hozzá vagy nem tanult varrást fel sem tűnik, meg-meg sem fordul a fejében, hogy rosszul vannak meg varrva. De viszont én már csak azért sem vásárolnék piacon, mert amikor kinéztem oda barátnőmmel, az egyik Kínai csaj levett egy sálat ami ki volt téve eladásra, és megtörölte vele az egyik edényt, mert előtte rizst vagy mit főzött ott benne, és utána simán vissza akasztotta, meg egerek meg minden bigyó mászkál ott, szóval már csak emiatt is taszító. De viszont a Mayo chix is megcsinálta már, hogy Kínai kabátokat vettek meg és csak ráhímezték meg rávarrták a márkát. Meg legtöbb esetben tényleg csak a márkát fizetjük meg. De én akkor sem választanám a Kínai ruhákat, már csak mondom az árak miatt sem, mert nem sokkal olcsóbbak sőt van amit olcsóbban meg is tudunk venni egy normális helyen.