Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2010. 07. 09. 23:34 | #7
A kedvedért megpróbáltam utánanézni, hogy honnan ered ez a "lúgosítsuk/savanyítsuk a szervezetünket különböző ételekkel"-őrület. Tudományosan megalapozott, orvosi kutatásból származó forrást egyet sem találtam, ami a sok helyen (általában ezoterikus és természetgyógyász oldalakon) propagált (és érzésem szerint leginkább hasra ütéssel kitalált) infókat alátámasztaná, de ha te esetleg tudsz mutatni, akkor nosza, linkeld. :D

Annyit találtam, hogy azt figyelgették, hogy a különböző ételek fogyasztásával hogyan változik meg a vizelet pH-ja. Erre - mint kiaknázható "tudományos háttérre" - persze rögtön ráugrottak a haszonlesők mint gyöngytyúk a takonyra, és egy újabb, jól jövedelmező diéta-iparágat építettek ki rá (megint el lehet adni jóóó sok étrend-kiegészítőt meg szolgáltatást azzal a jelszóval, hogy "lúgosícccsááá!").
De mondanom sem kell, a vizeletben található bomlástermékek által kialakított pH-nak köze nincs ahhoz, hogy az egyes szervek különböző sejtjeiben és a szövetnedvben milyen a pH...kezdjük azzal, hogy az optimális pH eleve más a szervezet különböző részein, viszont adott sejttípusban, közegben eléggé állandónak kell lennie, és éppen ezért eléggé szabályozott is...és (szerencsétekre) nem tudtok beleszólni. :D (Jól is néznénk ki, ha pl. a vér pH-ja is aszerint ugrálna, hogy éppen mit eszünk...nem lenne túl hatékony a gázcsere...:D Egészséges szervezet a vér pH-ját szigorú tartományon belül tartja, beteg szervezetben, ahol ez megváltozik, ott egyrészt már marha nagy gáz van, másrészt ez egy tünet, éppen ezért nem lehet pH-változtatási kísérletekkel hatékonyan kezelni.)

Amúgy ezt az egész lúgosítást az amerikai Robert O. Young találta ki, aki (elvileg) a Utah-i egyetemen (ami Amerikában középszerűnek számít) tanult biológiát és "business"-t (!), majd misszionáriusnak állt. A "tudományos" fokozatait egy nem akkreditált továbbképző intézetben szerezte... Számos best-seller írója és egészségfarm tulajdonosa...de sajnálatos módon egyetlen komoly, minősített tudományos publikációt sem sikerült produkálnia a témájában, aminek állítólag nagy szakértője. :D Sebaj, jól megél belőle, és ez a lényeg. ;)
Előzmény: Lazarus (3) 0 VÁLASZ
CrazyLime
CrazyLime 2010. 07. 08. 12:25 | #6
Én is almaecetet iszok. Pfujj
Az első alkalommal, azt hittem viszontlátom az utolsó kaját :D
Előzmény: Purple (5) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2010. 07. 08. 08:36 | #5
én almaecetes vizet ittam, az valami brutális volt :D fehérbor íze van, én meg utálom a bort :D egyébként én a zöldteával vagyok így. régen 2 édesítővel ittam, aztán eggyel, most meg már nem tűröm meg szinte semelyik fajta teában :D zöldtea kb ázik fél órát, szóval eléggé ipari lötty lesz belőle, de imádom :D és kicsit mintha fogyasztana is, de legalábbis szintentart
Előzmény: zeiksz (4) 0 VÁLASZ
zeiksz 2010. 07. 08. 08:11 | #4
nekem bejött - igaz nem nekem kellett fogyókúrához :) úgy a legfinomabb, ha fél citromot facsarsz jó pohár vízhez és cukor és mindenszar nélkül megiszod. Először szűzlánycsináló, ahogy mondani szokták, de idő után nehéz leszokni róla :)~ mert olyan finom. Csak tényleg szívószállal kell inni, mert tönkretenné a fogakat..
Előzmény: Nas (1) 0 VÁLASZ
Lazarus
Lazarus 2010. 07. 07. 23:04 | #3
Olvass utána ;)
Előzmény: Nas (1) 0 VÁLASZ
spider86 2010. 07. 07. 21:30 | #2
hát tényleg a kutya meg a fáját... :D
Előzmény: Nas (1) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2010. 07. 07. 21:09 | #1
A citrom...mint lúgosító...atyaisten. Ezt már nem bírtam ki szó nélkül. xD