Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
clownessa 2009. 12. 02. 15:13 | #10
Erre csak annyit mondanék, hogy ahova én jártam általánosba, ott volt felvilágosítás. Azt hiszem 11 vagy 12 évesek voltunk. És ennek ellenére volt olyan osztálytársam, aki kijelentette, hogy "csakazértse" hajlandó gumit használni. És itt jegyezném meg, hogy nem volt kisebbségi.
Amúgy meg, akik nincsenek tisztában a biztonságos sex mikéntjével, azok szerintem pont az a korosztály, akiknek még kurvára nem kéne lefeküdniük senkivel!
Előzmény: tndrkrlylny (8) 0 VÁLASZ
eerix 2009. 12. 01. 19:56 | #9
Egyetértek. Ezt már korábban leírtam máshol, de sok olyan suli van, ahol leszarják az egész témát, mert azok, akik erről döntenek, hogy legyen felvilágosító óra, meg hívjanak szexológust, meg legyen gumiosztás orvosi vizsgálatnál azok vén, frigid/kielégítetlen banyák és még az is szúrja a szemüket ha egy pár kézen fogva sétál az iskolában. :-/
A legtöbb szülő is tesz rá, hogy a lánya/fia mit tud a szexről, mert vagy nem mer vele beszélni erről, vagy úgy gondolja, hogy ráér még ezzel a gyerek, majd később beszél vele.
Szóval van gond bőven, a nőgyógyászokról meg tudnék regélni saját és barátnőim tapasztalatai alapján, hogy mennyire parasztok tudnak lenni még akkor is, ha csak egy szimpla vizsgálat miatt mered zavarni.
Előzmény: tndrkrlylny (8) 0 VÁLASZ
tndrkrlylny 2009. 12. 01. 16:40 | #8
igenis a felvilágosítással van a probléma. a szex a családon belül még manapság is tabunak számít és félelmetes hogy a fiatalok mennyire tudatlanok. ha minden lány 12 éves korától tisztában lenne azzal hogy hogyan miként eshet teherbe és mivel jár egy abortusz, védekeznének hidd el. a kisebbség már más tészta azoknak a felelősségérzetükkel van probléma, meg nehezen is élnének meg a gyerekeik nélkül tekintve hogy nem dolgoznak...
Előzmény: clownessa (2) 0 VÁLASZ
Thiaa 2009. 12. 01. 15:52 | #7
Ismerős helyzet. Egyszer elszakadt az óvszer. Öltözés, és irány a nőgyógyászat. Látszott rajtuk, hogy nagyon örülnek nekem este 11-kor, az ügyeletes nővér kb még 20 percig telefonált és tojt a fejünk, pedig akkor még azt sem tudta miért mentünk. Nyilván nem azért mert otthon unatkoztam, gondoltam benézek a kórházba. Kérdezte miért mentünk, elmondtam neki a helyzetet. Válasz: Jajj, hát ennyire azért nem sürgős, ráér még, jöjjön vissza holnap. Közöltem vele, hogy nem várok holnapig, hívja ide a dokit aki felír egy rohadt receptet és kész. Hívta, az orvos pedig úgy beszélt velem mintha valami utolsó ribanc lennék amiért feliratok egy ilyen tablettát.
Ilyen és egyéb hasonló helyzetek miatt pedig ne csodálkozzanak az egészségügyi dolgozók, hogy aki szeretne még az sem kér segítséget.
Előzmény: vöri (1) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 12. 01. 14:07 | #6
ez meg a másik.
Előzmény: clownessa (2) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 12. 01. 14:06 | #5
mer úgy, mint az oktatásban, az egészségügyben dolgozók fele egy büdös paraszt, vén banya, aki azt hiszi, hogy mindenben kompetens, és mindenbe joga van belepofázni. :D ilyenkor ki kell osztani a francba, vagy odahívatni a főnökét :D
Előzmény: vöri (1) 0 VÁLASZ
Norci 2009. 12. 01. 13:57 | #4
Ja, lehet, hogy basznak kiadni párszáz forintot, de az abortusz drágább. Aki hülye, haljon meg (bár ez esetben sajnos tovább is szaporodnak). A csapból is ez folyik, egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki ne lenne felvilágosítva manapság. Még akkor is, ha nem akarja kb. A másik meg az, hogy ha még tényleg nem is védekeznek, akkor egyszerűen legyen annyi agyuk, hogy megszakítjá a szexet. Jó, tudom, a betegségek ellen nem véd, de egy abortuszt vagy esemény utánit akkor is megspórolnak vele.
Előzmény: clownessa (2) 0 VÁLASZ
clownessa 2009. 12. 01. 13:34 | #3
Az ingyen óvszer osztáával talán többre mennének.
clownessa 2009. 12. 01. 13:33 | #2
"tizenévesek estében a nem kívánt terhesség megelőzhető lenne, megfelelő felvilágosítással, szexuális neveléssel. A magyar tiniknek azonban hiányosak az információik a fogamzásgátlási lehetőségekről."

Szerintem csak basznak kiadni párszáz forintot óvszerre, a tabletta meg drága. Nem a felvilágosítással van a gond. A csapból is ez folyik, hogy milyen a biztonságos szex. Ha más nem, akkor biológia órán tuti felmerül a téma. Egyszerűen felelőtlenek.
És most itt nem a putrilakó kisebbségi tizenakárhányéves kamaszokról beszélek, akiknek már a fogamzásgátlás, mint szó is nehézséget okoz. Az ilyennek lehetne felvilágosítást tartani, akkor sem védekezne.
vöri 2009. 12. 01. 13:03 | #1
hát ez kemény. a cikk végén, utal az írü,hogy népszerűsíteni kéne a sürgősségi fogamzásgátlást. hát... nekem volt még régebben egy élményem evvel kapcsolatban, önhibákunk kívül felmondta a szolgálatot a fegyver amivel felvettük a harcot a gyerek ellen és hát elmentem egy 72 órásért, na most engem még ugy nem alázott meg seni, mint ott a nő...szóval a nem kívánt terhesség estenén szerintem nem minden esetben állank ugy az emberek a doghoz,hogy valóban segítsenek....