Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Miri Z 2009. 02. 22. 11:03 | #8
Én is láttam ehhez hasonlót és ott a "fog-a-pohárban" esetnél azt mondták, ha több napig benne hagynák a kólában, akkor az valószínűleg eltűnne. 1 nap után nézték meg és már akkor nem volt teljesen ép a fog, ebből következtettek a fentebb leírtakra...Egyébként érdekes, hogy mik ki nem derülnek, bármelyik élelmiszerre mondhatnának ilyeneket, sőt, lehet, hogy többre igaz is lenne...De az is furcsa, hogy a kóla összetevői titkosak...Most vagy azért támadják, mert túl népszerű, vagy mert tényleg igazak ezek...Na dehát, azt hisz el mindenki, amit akar...néha én is iszom... =)
Előzmény: simedi (7) 0 VÁLASZ
simedi 2009. 02. 21. 14:40 | #7
Sziasztok.
Én imádom a colát és kiskorom óta már rengeteg lement a torkomon:) szóval nem tudom szoktátok e nézni a discovery science csatornán "az állítolag" című műsort (úgy emléxem abban láttam), legendákat rombolnak le és kipróbálták a colát. megvizsgálták, hogy tényleg feloldja e a vért a baleseteknél, a steak-et a colába, rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről, berozsdásodott csavart meglazíthatása, illetve a tejfogat oldja e. Egyedül csak a rozsdafoltok eltávolítása sikerült nekik semmi más. A tejfog csak besárgult, a vért csak kicsit oldotta és még így tovább. bioztos hogy nem egészséges de nem kell félni, mert nem minden igaz amit leírnak :)
Üdv
CrazyLime
CrazyLime 2009. 02. 21. 12:43 | #6
Bár én tettem ki a cikket! Nem vetem meg a Colát! Sőőt! Most is azt iszom. :)

A Coláról 1 kis érdekesség:

Az USA több államában a rendőrség balesethelyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ugyanis a kóla azonnal kicsapja a vérsejteket.
Ha egy steak-et egy tálba tesznek, és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.
A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi “csodaszert” egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
A rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: Dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.
Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Elképesztő, ahogyan pezseg.
Egy berozsdásodott csavart meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel a csavarra.
Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot. A doboz Cola segít a kenőanyag-maradékok eltávolításában. Ja, és mellesleg iható!

Hasznos információ: A Cola aktív hatóanyaga a foszfor-sav, melynek pH-értéke 2,8. Egy vasszöget 4 nap alatt old fel. A foszfor-sav kioldja

a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás elszaporodásához. A kisgyermekek tejfogát is oldja.

Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrozionáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni. A Cola forgalmazók már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!
Már csak az a kérdés, mit szeretnének inkább, egy pohár vizet vagy egy Cola-t?
CRaPtRaSH 2009. 02. 21. 10:02 | #5
hát én sose szerettem, most se iszom tisztán, max viszkivel:D
tian 2009. 02. 21. 06:02 | #4
Majd amikor 25 évesen az urológián fekszetek 5 süket vénasszony között, műtétre várva, asszem meggondoljátok:)
TinusSs 2009. 02. 20. 20:48 | #3
Hopp szó ismétlés:) /furcsi:P/:D
Előzmény: TinusSs (2) 0 VÁLASZ
TinusSs 2009. 02. 20. 20:47 | #2
Én sem mondok le róla, tök fura régen annyira gyűlöltem, nem tudom, hogy szoktam rá:D Tök fura, hogy régen meg gyógyszerként használták, most meg mindenki azt iszik.
brigi_cica 2009. 02. 20. 20:27 | #1
nah kössz.... de én akkor sem állok le a kólával... menjen rá egy vesém... azt kit érdekel :D :D