
Így csinál belőlünk drogost az élelmiszeripar
Miközben az élelmiszeripar fantasztikusan képzett vegyészek és szuperízlelők hadseregével munkálkodik azon, hogy rávegyen minket a minél nagyobb zabálásra, szépen hazavágja az ízérzékelésünket...
Jon Jacobsen lélegzetelállító szürreális fotómanipulációi
AVIREX | 2014.03.31. 21:36:00Húú azok a csúcs illetve laposkalapos emberkék :O
A fekete-fehér kép sem rossz, amelyiken felnyílik az ember szeme, a top 3-ban nálam még a gombás szerepel..
Ja és azért a lány cickói is említésre méltóak az utolsó képen :))

Rosette - esti mese nem gyerekeknek! ;)
vadonka | 2014.03.19. 12:39:16WTF?!

A kis Jeffrey Álomországban ;)
Atih84 | 2014.01.20. 21:20:43Ki talál ki ilyet??? :D De azért jó :D

Brutális rekorddal sokkol a német napenergia-termelés
Miközben idehaza hivatalosan és szakmai megfontolásból is csak a fanyalgásig jut el a magyar energetika, Németországban július 7-én egy ideig a teljes országos energiaigény 40 (!) százalékát a minimális fenntartási és üzemeltetési költségű szolárcellákból állították elő. Az új rekord: 23,9 GW, ami majdnem 12 paksi atomerőmű teljesítményének felel meg.bungle | 2016.05.11. 16:06:34Ezek csak most jöttek rá? :D

Melynda Moon, az elf lány
Kicsit összezavarta a fejét a konyhaezotéria illetve a fantasy regények és filmek kultusza. (Magyar cikk videóval).Nas | 2014.01.02. 14:26:59"Ő boldogságot vett magának, gyerekkorunkba nem akart bármelyikünk supermen vagy pókember lenni."
De. Csak ezt aztán a legtöbb embernek sikerül kinőnie...

Te döntesz!
Holzleiter Fanny (blogja) 15 évesen tudta meg, hogy pár éve van csak hátra, azóta élvezi az életet. Már rég meg kellett volna halnia, de boldogan él, és megjelent első könyve is, a Te döntesz.norbertvincze | 2013.12.27. 20:09:11én mosolyka helyébe nem engedélyeztem volna ezt a címet, elég gusztustalan. Sajnos már ilyen töltetű figyelemfelkeltés kell a még nagyobb látogatottság eléréséhez.
Fangweng - a Jangce-folyó mentén a Xiling Mountain sziklafalon található ez az egyedülálló barlang étterem. A felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtó szokatlan helyet, a sziklafalra épült 30 méter hosszú deszka úton lehet megközelitteni.AVIREX | 2013.12.17. 05:46:52A kutyusokat a hídon terelik a barlang-vágóhídra. / Halálsoron /

Kellenek-e játékfegyverek?
kizcar | 2013.12.16. 22:01:34eszembe jutott régebben mi is milyen jókat bunyóztunk. mi állandóan a mortal kombatból képzeltük valakinek magunkat. egyik haverom ki is rúgta a testvére fogát. voltak sírások is. nem haltunk meg. élünk és virulunk. nagyon király volt:)

De a biciklinek ugye nem esett baja? ;)
Porcelanbaba | 2013.12.01. 22:31:26Ha jól emlékszem ilyesmi módon halt meg 1-2 éve egy kislány Mo.-on :\ lehet, hogy gyorsabban ment, lehet, hogy nem, de basszus, itt is sülhetett volna el simán rosszabbul..tudom, nem történt meg, nincs ha. De ha mégis megtörténik és még videóra is veszi..










Viszont miért újdonság ez? A chips-csoki-ropi féle kaják mindig is ilyenek voltak. Ha az ember elkezdi enni a csipszet, nem tudja abbahagyni, aztán csokit kell rá ennie, aztán arra meg csipszet. De anyu is ezt csinálja otthon, amikor valami sütit csinál, tesz bele sót, cukrot, meg ami kell, ahhoz, hogy finom legyen. Mert az a lényeg, hogy finom legyen, és együnk még. Kicsiben is, ipari méretben is.
Az holt egyértelmű, hogy nagyon sok ember nem azért eszik, mert éhes, hanem mert a felturbózott ízekkel akarja kényeztetni magát, tényleg mint ha csak drogos lenne (chips zabálás továbbra is). Unatkozik, boldogtalan, kell egy kis öröm, és a mesterséges ízek, vagy a természetesek is akár, örömforrásként jelentkeznek. Viszont már 2000 éve is használtak ilyeneket a rómaiak, csak ők valami fonnyasztott erjesztett rohasztott hal levét használták, amitől állítólag mindennek fenséges íze volt, és jó drágán is adták. Szóval nem újdonság ez szerintem.
Amúgy meg nem az élelmiszeripar csinál ezzel belőlünk drogost, hanem mi magunk nem tudjuk visszafogni magunkat. Jó dolog ráfogni másra, hogy bakker hát csak azért zabálok, mert ízfokozók vannak a kajában. Ja mert amúgy nem zabálnék mi? (oké mondjuk répát tényleg ritkán zabál az ember marokszámra)