Lószart sem tettem le az asztalra, csak a sok oltogató ismertté tett

facebook
2015 október 08., 18:40
comments 446

Vannak magyar hírességek, akiket a Youtube, vannak akiket az Instagram, vannak akiket az ask.fm vagy ezek együtt tettek naggyá. Nyilván léteznek a Facebook hazai szegletének is celebritásai, akiket nem mutogatnak a tv-ben, nem hívják őket a rádiókba, valóságshowban sem szerepeltek, a Blikkk sem szórja róluk a szaftos pletykákat, nem énekelnek, nem táncolnak, nem főznek, látszólag csupán annyi teljesítmény áll mögöttük, hogy fent vannak a Facebookon, pont mint anyukám. De valami oknál fogva ezrek sőt tízezrek követik őket, ellentétben az anyukámmal.

Pofátlan provokáció, szemérmetlen magamutogatás, tövig felvágott, szélsebesen pörgő nyelv, kíméletlen beefek és ügyes helyezkedés. Ezek illetve ezek megfelelő kombinációjára van szüksége annak, aki be akar futni a Facebookon. 

A legkézenfekvőbb módszer a követők begyűjtésére, hogy ha az ismertségért sóvárgó lájkok, rajongói levelek és megosztások ezrével benyalja magát, majd piócaként rátapad a kiszemelt celebritásra, végül megpróbál minél több közös fotón pózolni vele. Ha ügyes, akkor előbb utóbb páran elhiszik róla, hogy ő is fontos szereplője a magyar Facebook felső tízezrének. Csak az első ezer követőt nehéz összekaparni, a többi már jön magától.

photo_camera gyakorikerdesek.hu-nál ott a bölcsek köve.

A bátrabb és gyorsabb módszer, ha felszívja magát az ismeretlen facebookozó, és nagy svunggal rátámad egy vagy akár több már befutott arcra, és addig savazza őket, addig ugrál, addig kalimpál, míg észre nem veszi valaki. Ha kellően pofátlan és szerencséje is van, akkor valaki válaszra méltatja. Na, és ennyivel tulajdonképpen már be is lehet gyömöszölni a lábat az ismertség résnyire nyitott kapuján. 

A fenntartható fejlődéshez viszont folyamatosan életben tartott konfliktusokra, egyre bevállalósabb magamutogatásra, majd meglepő hirtelenséggel belökött érzelgős önsajnálatra, esetleg émelyítő moralizálásra van szükség. Az egyik leghatásosabb követőduzzasztási módszer, ha a közösségi média feltörekvő titánja a mai felszínes fiatalok, a belső értékkel szemben a külső értékeket kultiváló, nárcisztikus generáció felett tör pálcát.  

De annál sikeresebb taktika még mindig nem létezik a népszerűség megszerzésére, mintha valaki tényleg egy eredeti figura, meglepő életet él, különlegesen öltözködik, szellemesen osztja az észt, szórakoztatóan kötekszik, van humora, kreativitása és pofátlanul őszinte vagy esetleg mesteri hazudozó. Tehát egy érdekes ember, akinek érdemes követni a mindennapjait.

photo_camera

A konfliktusok, ahogy az ismertségi verseny éleződik, úgy durvulnak el. A netcelebek gyakran kegyetlenül csépelik egymást az ismertségért folyó küzdelemben. Van, akit évekig folyamatosan szekálnak a közösség ismert és ismeretlen tagjai. Legtöbbször csak kommentekben gyalázzák, de nem ritka, hogy fenyegető levelekkel árasztják el a postaládáját, paródiavideókat készítenek róla, telefonon zaklatják. Dósa Fanny évekig állta a sarat a kíméletlen cyberbullyinggal szemben. Mostanra már Jónás Rómeó áll a célkeresztben, aminek következtében nem olyan régen az utcán is megtámadták. 

Ismerjék meg a magyar Facebook elitjét (a teljesség igénye nélkül)

1. Berkes Laura (23050 követő)

A Facebook nagy asszonya, aki olyan platinakeményen beefel, ahogy Bayer Zsolt csak szeretne.

"Nagyon unalmas már h azzal jottok nekem h 28evesen miert facebook ozok meg miert vagyok ilyen gyerekes.... na ES TI MI A KURVA ANYATOKERT BASZTOK SZOPTOK MAR 13EVESEN MEG MIERT VISELKEDTEK ÚGY MINT A MEGLETT FELNŐTT ASSZONYOK??????"

2. Kovács Bettyna (14133 követő) 

Berkes Laurával folytatott véget nem érő videópárbájával lett igazán ismert. 

"Nem muszaj kedvelned :$ nem vagy facebook àllapot ^^

Lehet nem vagyok nektek tull szimpatikus ^^ de tudjatok mit ?! En legalabb önn magam vagyok ,es nem masok utan megyek :$"

photo_camera

3. Jónás Rómeó (22700 követő)

Aki annyit kapott, mint talán senki ebben az országban, ő bizony a népszerűség árnyoldalát is jól ismeri.

photo_camera

"Senkisem lehet tokeletes, belolem is hiányzik a HIBA !!"

4. Beri Márkó (13228 követő)

Aki egy egész online karriert építitett arra, hogy engesztelhetetlenül gyűlöli Jónás Rómeót.

"Najo figyeljetek.. Imadom ezt csinalni amit csinalok es imadlak titeket is. En is voltam azelott mielott Romeogenyo volt es o is vilt mielott en volgam. Lehet nem szerettek emgem mert nem vagyok nagy spansafba az osszes "celebbel" meg nyalom a segget nekik, de szivbol csinalom es imadom ezt csinalni!!!!!! Nem a penzert csibalom mert, mert leszarom. Nem tzdom megmagyarazni miert igazabol reszeg vagyok es de azert mert szeretlek titeket"

5. Pintér Natália (122000!!!követő!!!)

Aki kompromisszumok nélkül fejlesztette tökélyre az erotikusnak szánt pózolást.

photo_camera

"Ha a feltűnési viszketegseged fájna te mar ordítanal mondjuk te mindig is ilyen voltál egyszer felkerültel Pestre es akinek tobb mint 200 like ja volt mindenkire ra írogattal,hogy tali igy ugy stb csak az volt a baj mindenki kioffolt te szerencsétlen hat,hogy a faszomba nézel ki inkabb ahelyett ,hogy rólam írogatsz ki dolgokat azzal kene elfoglalnod magad,hogy a csoffadt testeddel kezdj valamit” 

6. Novák Péter (21726)

A Facebook diliügyi államtitkára. Úgy pörgeti a parodisztikusan pikírt sztílót, mintha Bagi és Nacsa elfeledett dédunokája volna.

 "We're live in a fuckin still life"

7. Dósa Fanny (45241 követő)

A nassolás és a szolizás koronázatlan királynője, a magyar internet valaha volt leggyűlöltebb tinédzsere. 

photo_camera

"Annyira gaz h nincs egyeniseged nekem van szoke pothajam hirtelen neked is kell,csak hogy rajtad meg az se segiteneen jarok szolizni neked is kotelezo jarnod..nekem van mukormom neked is kell..kicsitse vagy gaz te kurva" #csókolási

8. Si Shen (18081 követő)

Aki nem akart híres lenni, de most már mindegy, így alakult.

photo_camera

"Igen, ez Magyarorszag ahol a H&M nevű ruhaboltban ellopta a penztarcamat egy korulbelul 75 eves magyar nagymama!" 

9. Döbrösi Azyza (28515 követő) 

Mint a felsoroltak közül többeknek, Azyzának is az ask.fm-en indult el a netes karrierje, ahol nemcsak amiatt kapták fel, mert nagyon fiatalon pornózni kezdett, hanem mert viharos és nyilvános baráti viszonyt ápol számos más magyar netes hírességgel is.

"nem tudom mit kell kiakadni ennyire a foglalkozasomon es koszonom mar most elorebb ugrottam a rangletan.."

10. Takács Gagastar Milán (14430)

Aki annyira meglepő személyiség, hogy amíg nem látod élőben, addig el sem hiszed, hogy a valóságban is létezik.

"Rettegek az elvonotol rettegek a problemaimmal valo szembenezesevel rettegek hazamenni videkre a szuleim es a csaladom szemebe nezni es felek a kerdesektol....Ugy erzem nagyon kemeny hetek honapok jonnek de megkell csinalnom!!!!Sose hittem hogy egyszer mindennel szembe kell nezzek!!!! megkell szabadulnom attol a szornyetegtol Ami Evek ota bennem El!!!! eletembe eloszor FELEK"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.