Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2009. 01. 30. 11:15 | #98
damncoolpictures küldte:
Anime Expo 2008 Pictures
http://www.damncoolpictures.com/2009/01/anime-expo-2008-pictures.html
Jerry 2008. 04. 02. 16:13 | #96
1. Egy rész miatt nem lesz fan senki; te is mondtad. És olyan mint anime nem egy 20 perces dolog, ezt te is jól tudhatod.
2. Semmit sem mutat. Képzeld gyerek koromban nagyon szerettem, nagyon sok része máig meg is van. Mégse akarom fejszével széteverni a zongorát, és akkor sem akartam mivel annyit még 6-8 éves fejjel felfogtam: nem vagyok se macska se egér. Viszont az animék hatalmas százaléka emberi alakokat mutat be, amik közül már nehéz különválasztani a valóságot a fikciótól egy gyermeki elmének.
3. Gyakorlatilag vagy elméletileg ez részletkérdés. Be lett tiltva mert így döntöttek.

Megjegyzés: Óvodás és kisiskolás koromban én is láttam nagyon sok akciófilmet/horrort/thrillert. Volt egy két jelenet amit a homokozó mellett el is játszottunk (gondolok most vissza a Tökéletes katona c. filmre mikor a többi "zombi"-harcos átlavíroznak a motelen.) És szerintem te se átallottad megállni annó az ujjakból formált pisztollyal lövöldözni a másikra; vagyépp "varázsolni".
A nevelés valóban fontos dolog. Ha a szülő okosan megválasztja a választásra még képtelen gyermekének hogy mit nézhet és mit nem; az már egy biztos lépés a gyermeknevelés rögös útján. Egyébiránt hiába foglalkozik a szülő a gyerekkel, ha a szülőtől egy sokkalta érdekesebb szórakozásforrás felé fordul a gyerkőc.
Előzmény: Norby84 (94) 0 VÁLASZ
csicsilla 2008. 04. 02. 14:37 | #95
èn a DB Z-t tolom most egy francia adon XD nyehehe
Előzmény: Norby84 (94) 0 VÁLASZ
Norby84 2008. 04. 02. 14:34 | #94
Akkor röviden:
1. Az animék se tartanak órákig. Egy rész kb. 20 perc (legalábbis amiket láttam).
2. A Tom&Jerrybe meg látni, mikor fejszével leüti/zongora átmegy rajt stb. jelenetek. Ezek mit mutatnak a gyereknek? Hogy nyugodtan csinálja, mert úgyse lesz semmi baj.
3. Gyakorlatilag csak nálunk tiltották be a DB-t. Láttam német, lengyel, osztrák csatornán is...

Megjegyzés: Még ovodás voltam, mikor láttam a Tervinátort, alsóba néztem az X-aktákat stb. Mégse akartam semmi látott dolgot kipróbálni. EZ CSAK NEVELÉS KÉRDÉSE. EZEN DOLGOK NEM AZ ANIMÉK MIATT TÖRTÉNTEK, HANEM A NEVELÉS HIÁNYA MIATT. CSAK ERRE KÖNNYEBB FOGNI, MINT FOGLALKOZNI A GYEREKKEL...
Előzmény: Jerry (93) 0 VÁLASZ
Jerry 2008. 04. 01. 11:37 | #93
1. Tény, hogy elvannak ők a kis szigetükön ami jópár évtizeddel lehagyta a nyugati kultúrát. Ez a generációs szakadék pedig olyan meg nem értéseket implikál, hogy másként néz egy nyugati ember egy animét és máshogy egy keleti.
2. A Tom és Jerrynek nem úgy van tartalmi mondanivalója, hogy arról elmélkedni lehetne; hanem úgy társítok hozzá tartalmat, hogy amikor az megy akkor nem kell a korábban már vázolt szörnyek és emberek csatáját látnom, hanem egy egy rövidke rész erejéig kellemesen el tudok nyúlni és mosolyogni a két esetlen szereplőn ahogy üldözik egymást. Betölti azt amit egy rajzfilmnek be kell töltenie: Szórakoztat.
3. És mi van akkor ha egy anime összefüggő? Egy brazil szappanopera is összefüggő; mégse nézem.
4. A "filmsorozat"-ok epizódjai nem szoktak 2 órásak lenni; maximum egy (a reklámokat nem számítva). Ugyanis: ha egy sztoriból kvázi sorozatot gyártanak akkor nem kell 2 órán belül kifejteni a történetet; elhúzódhat tizen-huszon egynéhány részig.
5. Valóság alapnak veszek bármit; ami tényleges dolgokhoz köthető. Pl: Indul a bakterház. Tény hogy abban a korban így éltek az emberek, rövidke bepillantást adva az életükbe, a humor mellett. Vagy pl, Nicholas Cage-től a Fegyvernepper. Nem dokumentumfilm; nem természetfilm, mégis van valóság alapja. Több ilyen film van mint amennyit gondolnál, nem csak az elborult agymenések mint amiket példának hoztál. Vagy szerinted mi a "valóságalap"?
6. Egy 10-11 éves gyerek talán meg tudja különböztetni már mi a valóság és mi a fikció. Mégis emlékszem én bizonyos "Dragon Ball" botrányokra mikor a gyerekek a repülést akarták kipróbálni - sikertelenül -. Igaz nem ez lett az oka amiért anno leállították a vetítést hanem azért mert a gyorsan váltakozó fények és hangok epilepsziás sokkokat okoztak; felháborodott szülők követelték a beszüntetést ami sikerült. Node; a média megtalálja a kiskapukat és violá: beférkőztek ismét a reggeli gyerekműsorokba.
7. Ha nagyobb is a kultusza, egy Csillagok háborúja találkozó elfogadhatóbb és emészthetőbb mint egy animetalálkozó. Míg az első Köpenyes/műanyagvértes emberek akik túlzottan nem is ilyesztőek addig az utóbbi... nos... a mellékelt képek önmagukért beszélnek. Mindazonáltal egy Csillagok háborúja fan találkozón mindenki tisztában van hogy ki/mi a másik, és együtt fel tudják eleveníteni az adott jeleneteket; míg egy anime találkozón lehet hogy valaki ezt ismeri egy másik meg azt. (Azt se felejtsük el, hogy Lucas világa eredetileg is emberekre íródott. Egy anime meg ritkán élőszereplős)
(ezt a zárójelesedet én meg nem értem.)

S mintegy konklúzióként: Engem nem zavarnak ezek a csendes őrültek még nem súrolják a határomat. Viszont ami számomra hajmeresztő azok a színkompozitok.
Előzmény: Norby84 (91) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 04. 01. 00:32 | #92
Csak az 1. pontodhoz.
Egy elszaporodott cigány népség ami rohadt beteges s az emberi jogok süllyesztője... A többi a ti dolgotok :D
Előzmény: Norby84 (91) 0 VÁLASZ
Norby84 2008. 04. 01. 00:01 | #91
Szia Jerry!

(Új vagyok eddig még nem írtam:) )

1. A japánok átlagéletkora az egyik lemagasabb a földön. Nem hiszem, hogy olyan stresszes életük lenne. Meg hogy sok egészségtelen dolgot ennének/innának. Ráadásul elég sokat utaznak, és sokat vásárolnak külföldön.
2. Pl. Tom és Jerrynek mi az értelme/mondanivalója. Semmi. (Én is szeretem)
3. Egy "sima" rajzfilm ált. nem összefüggő. Egy anime igen...
4. Egy film 2 órás. De ha többet nézel? Vagy még nem hallottál filmsorozatról?
5. A filmeknél meg mit nevezel valóságalapnak? Akkor van alapja a Nagy Durranásnak is, Ace Ventura-nak is, stb.? Ha a "filmek" közül kiveszed a természet és dokumentumfilmeket, akkor 1 filmnek sincs sok valóságtartalma. (Az hogy a 2. világháborúról/Nagy Sándorról/Attila stb. szól még nem valóságalap...)
6. Meg sokkal rosszabb, ha van mondjuk 10% valóságalapja, mintha 0 lenne. Akkor lehet tudni, hogy nincs. De sokkal nehezebb eldönteni, ha van, hogy melyik (föleg gyerekeknek...)
7. Egy Star Wars-nak + sokkal nagyobb kultusza van, mint akármelyik animenak...
(Az + hülyeség, hogy külön kell nézni. Akkor az animekat is részenként, és máris nincs kultusz)


Előzmény: Jerry (87) 0 VÁLASZ
pepeti 2008. 03. 31. 09:46 | #90
Hát nemtudom de szerintem a star trek az egy iszonyú nagy hulladék.:D
rivaul 2008. 03. 31. 01:22 | #89
Sajnos olyat már hallottam akit ihletett meg anime pár boldog percre ha érted a célzást... Azért ez elég beteg dolog :P
Előzmény: Jerry (88) 0 VÁLASZ
Jerry 2008. 03. 30. 23:59 | #88
A Birodalom örök! XD

(Ja, erről jut eszembe; egy filmből lehet egy jó ihleted és írhatsz egy könyvet vagy regényt (Mintpl én is most írok egyet a Star Wars univerzumához; és egyet Philip Marlowe stílusában... de én még nem halottam olyat hogy valakit egy anime ihletett volna meg)
Előzmény: Schabee (85) 0 VÁLASZ
Jerry 2008. 03. 30. 23:54 | #87
Réges-régen (egy messzi-messzi galaxisban...) belefutottam én is egy ilyen vitába az animékről...
Személyszerint a keleti kultúra újabb agyhülyítő csápja, amit a nyugatra hajigál. A japánoknak életük sincs, a metrókon töltik fél életüket a másik felét meg a munkahelyükön. Ezt a sok elborult színes-szagos löttyöt ők meg bírják emészteni (kisebb-nagyobb agyi defektussal) a nyugati kultúra meg nem. Bekapcsolod reggel a tévét és könnyű, aranyos, szeretnivaló rajzfilmek és mesék helyett dől belőle a 689 fogú, világító szemű démon amint hadakozik a 90D-s csöcsű, nagyszemű, irdatlan pallosú, szivárványszín hajú amazonnal.

Én régen Tom és Jerryt néztem, meg Plútót, meg Csipet Csapatot, Misi Mókust és szerintem azoknak több tartalmi mondanivalójuk volt mint akármelyik animének amit eddig láttam.

Lehet hogy történetre agyonveri a legjobb filmet is, látványra meg olyan lehengerlő hogy levegőt se kapsz... de azért gondoljunk arra is hogy egy film csak max 2 órás még egy ilyen... nos sokkal több időt rabol el a VALÓS életből.

Valaki említette itt, hogy a filmek 80%-ának sincs valóságalapja... na, ez szerintem kicsit sok, egyrészről... másrészről, mutass nekem egy olyan embert aki ekkora kultuszt csinál egy filmből. (nem egy komplett történet-sagából mint a Star Wars/Star Trek... etc, hanem egy komplett filmből... mint mondjuk a Halálos fegyver... vagy a Nyakörv, vagy mittomén... áakármilyen filmből)
rivaul 2008. 03. 30. 16:11 | #86
Az igazi keménymag a komoly fanok nem ezek a pizsis gyerkőcök hanem a star wars és star trekesek :D
Előzmény: Schabee (85) 0 VÁLASZ
Schabee 2008. 03. 30. 15:15 | #85
én maradok a star warsnál
NTMT 2008. 03. 30. 12:13 | #84
a Death Note-ot ajálani tudom nagyon jó csak az baj hogy rövid 37 rész de nagyon jó és érdekes
Előzmény: thorm (77) 0 VÁLASZ
GrinderBalage 2008. 03. 30. 11:22 | #83
Én is :)
azért megnéznék egy 2.- 3. osztályos kisgyereket ha farsangon ilyennek öltözik :) mit szólna a tanítónéni :)
Előzmény: RaoulDuke (82) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 30. 03:32 | #81
lol XD
Előzmény: rezso (80) 0 VÁLASZ
rezso 2008. 03. 30. 01:15 | #80
társadalombaN,közbeN
nem hiszem magam okosabbnak,de nem is akarok angolul tanulni japánt és diavetítést nézni :D
Előzmény: thorm (77) 0 VÁLASZ
Radi 2008. 03. 30. 00:37 | #79
Thorm előttem jól mondja.
Elítéli valaki azokat akik a Szökést vagy a Lostot nézik? Nem nagyon, pedig ez is ugyanaz, csak rajzolva van.
rajzolva van = dedó? jah, valszeg azért kap a Pokol Lány 18-as karikát mert 5 éveseknek készült :)
rivaul 2008. 03. 30. 00:33 | #78
A death-note elég jó s érdemes megnézni :) Látod nem úgymondok "ítéletet" hogy nem láttam eggyet se mert igen sokat végignéztem így nem vagyok kívülálló :DDD Dragon Ball amúgy meg ami létezik még az élőszereplős film is meg van :) De ez a fajta fanatizmus nekem sok. :)
Előzmény: thorm (77) 0 VÁLASZ
thorm 2008. 03. 30. 00:19 | #77
Igazából akartam írni 1 hosszú kommentet arról hogy milyen hülyék akik elítélik úgy az anime fanokat hogy nem is néztek végig egyet se, aztán rájöttem hogy igazából leszarom, töröltem az egészet. ÉN szeretem az animeokat, véleményem erről ugyse fog megváltozni. Szóval ha valaki tud valami jó animeot az írja már meg amit érdemes megnézni. A death note-ra most kiváncsi is lettem.
A képek szerintem az Otaconon készültek ami amerikába van 1 hatalmas anime + manga fesztivál.

U.i inkább nézek animeot mint hogy lónyugtatót, lsd-t szedjek szórákozás képpen mint pár haverom, akik meg ebbe menekülnek az élet elől. Bár ellentétben velük én nem nézem le őket csak nem értek velük egyett. A mai netes társadalomba is hiányzik a tolerancia. Mindeki okosabbnak hiszi magát a másiknál, közbe csak szidni tudja a másikat hogy mekkora 1 senki.

Na kiszakértettem magam jo8 mindenkinek!!!
pepeti 2008. 03. 29. 23:53 | #76
Én.:D Még több bizonyítékot!:)
Előzmény: rivaul (75) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 22:14 | #75
Kételkedik még valaki? :)
Előzmény: CRaPtRaSH (74) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2008. 03. 29. 21:08 | #74
PÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁPÁ
Előzmény: rivaul (73) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 20:56 | #73
Ezt most írd is le amit itt előadtál lécci :D Nem gondoltam hogy így rongál :D Ez még nekem is meglepő... 18 as karikát a spongyára :P
Előzmény: CRaPtRaSH (72) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2008. 03. 29. 20:55 | #72
msnen már irtam mi vagy... :D faz eleje sz a vége és a a közepe:D
Előzmény: rivaul (71) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 20:53 | #71
Tessék!!! Kell még több bizonyíték arra hogy rongálnak az ilyen mesék??? :D :P ;)
Előzmény: CRaPtRaSH (70) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2008. 03. 29. 20:50 | #70
sztem verjük meg a rivault!!! ugyis egy csicska 6éves dagadék kölök :DDDD ;*
rivaul 2008. 03. 29. 20:45 | #69
Én vagyok itt talán a leg nyugodtabb ember ott a smile is a szónoklatom végén :) Azért jövök az ennyi idős kölkökkel mert nekik tényleg nem tesz jót ez a mese s úgy tűnt még se érted amit írok :) Nem veszekedni akarok. De egy kisgyereknek nem az az értékrendje s nem tudja úgy feldolgozni a látotakat mint te csak a töménytelen hülyeséget látja benne ennyi az efész :) <-- látod smile ;)
Előzmény: pwnerer (68) 0 VÁLASZ
pwnerer 2008. 03. 29. 20:39 | #68
Nem kell játszani az agresszív embert, meg a fogd már fel szöveg se kell. Tisztában vagyok vele mit írtál le csak nem értem, hogy egy 6-10 évesnek miért árt meg, meg miért jössz velük. Akinek ez megárt az a gyerek rosszul van nevelve. Ez a nagy helyzet.
Előzmény: rivaul (60) 0 VÁLASZ
fex 2008. 03. 29. 19:48 | #67
Nem a mesékkel van bajon, mert van olyan amit én is szeretek. Konkrétan ezekre értettem. És ezt, hogy nincs életük, ezt azért írtam, mert ők használják ezt a kifejezést azokra, akiket nem érdekel ez a téma. Engem nem igazán érdekel az anime, ezért én kihagyom. Viszont nem tartom igaznak, hogy beszűkült az elmém, mert állítom, hogy sokkal több mindenben érdekelt vagyok, mint azok akik csak ezeket nézik...
Előzmény: vöri (66) 0 VÁLASZ
vöri 2008. 03. 29. 19:08 | #66
haha..Ezt a kijelentést te sem gondoltad komolyan ..A buzi-mesefüggőktől korcsul el a világ?.Ugygondolom,h azért mert valaki szereti a meséket, akármilyen legyen is az( amugy hozzá teszem, nemcsak a mesék,hanem a filmek 80% fikció..) Nemfogja aztgondolni,hogy azért mert én mesét nézek mindent tudopk a világró...Közben nincs is élete? más embereket nemkategorizálhatsz igy be azért mert neked beszűkűlt az elméd, és alaptalaul állítást alkotsz anélkül,h bármenyire is ismernéd az illető életét.
Előzmény: fex (10) 0 VÁLASZ
NTMT 2008. 03. 29. 18:57 | #65
mekkor lenne már Zangetsuval mászkálni az utcán de én beérem Zabimaurav is
Előzmény: koffein (64) 0 VÁLASZ
koffein 2008. 03. 29. 18:44 | #64
én olyan gecinagy kardot akarok. Ich bin ein Held :C
NTMT 2008. 03. 29. 18:27 | #63
amiket itt felsoroltál Animéket mindent nagyon szeretem a Death Note-ot most keztem el nézni és nagyon jó a Bleach az nagy kedvenc.
Előzmény: GrinderBalage (57) 0 VÁLASZ
Disy 2008. 03. 29. 18:25 | #62
No meg régebben adtak nálunk, igaz leginkább gyerekeknek szóló animéket, sztem azok még osztatlan sikert arattak.
itt van jópár nálunk adott, kiadott anime:http://animeaddicts.hu/animecontent.php?hunanime akit érdekel nézze meg van egykét meglepő is.
Disy 2008. 03. 29. 18:11 | #61
Ezt nevezik úgy hogy cosplay és gondolom aki ezt csinálja élvezi is nem kell bántani, bár én nem öltöznék be..
Én nagyon szeretem az animéket, sokat is láttam eddig. Sztem sokan azért ítélik el látatlanba mert ugye "rajzolt" és az csak 'mese', pedig pont a legtöbb az idősebb korosztálynak szól, az anime ugyebár japán animációs film. Bár amiket nálunk adnak vagy nálunk fellelhető, csak abból nekem se lenne jó véleményem.
De aki fikázni óhajtja fikázza csak szíve-joga mindenkinek..
rivaul 2008. 03. 29. 16:24 | #60
Mesecsatornán adják adásba. Ott 6-10-évesek is nézik akik lehet hogy röhögnek rajta de nem hiszem hogy jót tesz a töménytelen idiótaság. És fogd már fel végre hogy nekem nincs vele bajom sőt rengeteget látam s lehet rajta szakadni de nem egy 6-éves fejlődésének kell... Most már megérted végre miröl beszélek??? Tudodmit inkább néz meg még 2 részt s haggyuk :)
Előzmény: pwnerer (59) 0 VÁLASZ
pwnerer 2008. 03. 29. 16:09 | #59
Hát, hogy 10 évesek néznék? Nem tudom az én környezetemben nagyon sokan látták a fiatalabb korosztálytól a 50-esig és mindenkinek baromira tetszett. Jó mondjuk ez a film volt, de a lényegen nem változtat. Úgyhogy nem értem miért jössz a 10 évesekkel. Aki nem emo vagy 0 humorérzékkel rendelkező egyén az valószínűleg végigröhögi, ha 10 éves, ha 20, ha 40 ;)
Előzmény: rivaul (48) 0 VÁLASZ
Macs 2008. 03. 29. 15:38 | #58
Megszállott embereket mindenhol lehet találni, általánosítani miattuk nem kell. Ami egyeseknek talán nevetséges/szánalmas az nekik teljesen normális, és ahogy elnézem ők jól érezték magukat. :)
Az animéket meg nem pikacsú és társai miatt kell leszólni, vannak igenis nagyon jó sorozatok, filmek, csak meg kell találni a színvonalasakat, ugyanúgy mint báemi másban is.
Jareth (18. kép) viszont kakukktojás, nem anime hanem egy régi fantasy film (Labyrinth) szereplője.
GrinderBalage 2008. 03. 29. 15:37 | #57
hmm sokat nem ismerek... de én is szeretem a jó animéket... pl a Pokoli lány, Bleach, a Cowboy Bebop is nagyon nagy kedvenc volt, a Death Note meg mindent visz... azért ez a Riuk se semmi..
Én is elnéznék 1 ilyen találkozóra... biztos jó lehet.
egyébként szerintem sokaknak meg kell találniuk a saját anime világukat..mert hát sokféle van...nagyon sok, (romantikus, sci-fi, horror, ...stb) csakúgy mint a rendes élő-zereplős filmek.
fex 2008. 03. 29. 15:11 | #56
Azt hiszem Ragnarock vagy micsoda! :D
Előzmény: pepeti (54) 0 VÁLASZ
Anti tokio hotel hungary 2008. 03. 29. 14:53 | #55
Nagyon szép anime az első.
Előzmény: sahinel (53) 0 VÁLASZ
pepeti 2008. 03. 29. 14:46 | #54
Rendicsek így már világos.:) De melyik MMO az amúgy?:D
Előzmény: fex (39) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 03. 29. 14:37 | #53
ha tetszenek a mixed animék, akkor nézd meg a következő kisfilmet:
http://www.fagyallokft.hu/video/?q=node/72

rakd ki max képernyőre és lehet mozizni:D

Ez egy kicsit véresebb történet Blood the last vampire

http://www.fagyallokft.hu/video/?q=node/60
Előzmény: pwnerer (47) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 14:35 | #52
http://feliratok.mooo.com/ itt találsz hozzá kb 20-at :) Így mivel én adom a feliratot az utiköltség a tied :P Nah jó, nagylelkü leszek s állom a popcornt :P Itt vagy már? :D
Előzmény: mekszamnojz (51) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 14:30 | #51
aki elobb megtalalja magyar felirattal mert en meg csak angol sub-al lattam :P
ja es aki allja az utikoltseget XD
Előzmény: rivaul (50) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 14:28 | #50
Nálad vagy nálam? :P XD ;)
Előzmény: mekszamnojz (49) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 14:26 | #49
akko' megnezzuk a Chihiro-t? :DDD
Előzmény: rivaul (46) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 14:26 | #48
Arrol gondolom lemaradtál hogy te 19 vagy és 10 évesek nézik... Legalább olvasd el amit mások írnak lécci :)
Előzmény: pwnerer (47) 0 VÁLASZ
pwnerer 2008. 03. 29. 14:23 | #47
Azért SpongyaBobot nem bántani. 19 évesen azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb rajzfilm(!) amit láttam. Nem tudom ki írta, de igaza van. Az SB egy görbetükör, amit ha az ember ért és látja benne akkor végigröhögi az összes részt.
sahinel linkelt videója pedig hatalmas. Nekem az animekkel az a baj, hogy kicsit vontatott számomra, viszont ezek a zenés mixek (már ha jól megvan csinálva) elég jól kihozzák a filmből a lényeget.
rivaul 2008. 03. 29. 14:23 | #46
Akkor jelmezek :) De igazábol ez most nem vita szerintem mert nem egymást anyázzuk sőt mindenki lát a másik véleményében igazat :) Ha jelmez akkor ez meg legyen vita hejett eszmecsere ;)
Előzmény: mekszamnojz (45) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 14:18 | #45
:S en csak beket akarok. Mert mar annyiszor megtargyaltuk itt az utobbi idoben hogy mi a szar, de a jorol meg olyan ritkan esik szo. Es tanuljuk mar meg, hogy ami nem tetszik az azert van hogy tudjuk hogy mik nem akarunk lenni. Mindig lesznek olyan dolgok amik valakinek nem fog tetszeni, de annak hogy a harapdosast ide is elhozzuk nem sok ertelmet latom. Tobbed magammal kikapcsolodni jarunk ide, nem vitak fortyogasat olvasgatni.
Szoval az olyan aranyos es bekes ha aszondjuk hogy jelemzek ;P :-)
Előzmény: rivaul (44) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 14:14 | #44
Drágaságom ezek nem jelmezek :))) Mármint azok de nem farsangra :)
Előzmény: mekszamnojz (42) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 14:13 | #43
Sajnos ennek a célközönségnek a többsége igen is elvakult s fex nek igaza van. Egyre kevesebb az aki korrektül fel tudja fogni a lényegét. Ezzel a művészi dologgal se értek eggyet ez csak mese jó történettel ez a baj hogy már már misztikus kereteket tulajdonítanak neki. Szakértők... Elég vidáman hangzik már sry :) Nem vetem meg őket de elég elvont a TÖBBSÉGÜK.
Előzmény: mun (41) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 14:11 | #42
szerintem meg nem kene ekkora perpatvart csinalni holmi egyszeru farsangi jelmezekbol :o
mun 2008. 03. 29. 14:09 | #41
nos igen, szóval te valójában nem az animéket utálod, meg az anime fanokat, hanem az ostoba embereket... ennél fogva ne általánosítsunk ilyen durván kérlek :) ez pont olyan hülyeség volna mint mikor mondjuk valami csajjal kibaszik a pasija és aztán ott sír hogy az ÖSSZES férfi mekkora segg. semmi értelme :)
egyébként még annyit fűznék hozzá hogy az animék közt igen, nagyon sok olyan van ami egyszerűen csak egy rajzfilm, egy mese. bugyuta, értéktelen, sablon, sz@r. de szerencsére ottvannak azok az igazán értékes művek amikért érdemes anime rajongónak lenni, csak sajnos a laikusok ezekkel nem találkoznak, és hát nem lehet mindenki mellé ültetni egy szakértőt, hogy az majd megmutogassa nekik a dolog mélyebb lényegét. meg nem is kell, vagy megszereti az ember vagy nem. de ne fikázódjunk már rá alaptalanul, és főleg úgy hogy nem tanulmányoztuk a dolgot behatóbban. ez nem neked szól már fex, hanem mindenkinek aki habzó szájjal veti magát a klaviatúrára ha cosplayeseket lát és ész nélkül kezd flémelni :) köszönöm
Előzmény: fex (39) 0 VÁLASZ
rivaul 2008. 03. 29. 14:07 | #40
Igen csak míg az sp-t csak éjjel adják nem véletlenül addig a spongyabob délbe megy a GYEREKCSATORNÁN ez az ami nem mind1. Egy gyerek nem elgondolkodni fog azon hogy mit s miért csak a töménytelen idiótaságot láttya benne s kimutathatóan visszatartja a fejlődésben a gyerekeket. Az öcsémet is le kellett szoktatni róla mert észrevehetően nem volt jó hatással rá. Szerintem egy idióta betegség de fain NEKEM. De egy gyereknek ez nem kéne akkorse. Míg a dragon ballba mint mondod meg lehetett külömböztetni a jót meg a rosszat a mai animékben már csak a vér, lövöldözés s cafatolás megy amit ugyanúgy néznek a gyerekek... Nem hiszem hogy jó irányba változott volna ez az egész de sok beleszólásom nincs.
Előzmény: sahinel (37) 0 VÁLASZ
fex 2008. 03. 29. 13:54 | #39
Pont hogy tudom miről beszélek. De ezt ne úgy értsd, hogy megvetem az ilyen emberekt, mert nem. Ha szeretik, akkor nézzék. De idáig az összes, akivel találkoztam, mind el volt ájulva ezektől, és annyira istenítették, hogy aki nem néz ilyeneket, az szar ember... :S (
most erre egy példa:
- Én szeretek motorozni.
haverom erre:
- az buzis
És itt hagytam abba a beszélgetést, mert számomra egyértelmű, hogy mi a buzis. (egész nap ilyeneket nézni, meg állandóan olyan MMO-val játszani, ahol éneklő-repülő-rózsaszín gombákat kell gyilkolni...)
Szóval róluk megvan a véleményem. Elvakítja őket ez a sok butaság! :D
Előzmény: pepeti (21) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 03. 29. 13:52 | #38
erről beszéltem ha olvastad a kommentem is. Ez a manga épp arról szól, hogy amit az ellső részben látsz, azt meséli el miért történik, és mik a motivációk. A film akkor válik érthetővé, és teljes történetté, ha végignézed. Mondom nincs holywood-i klisé. Ne egy átlagos történetet gondolj mögé.
Előzmény: rezso (36) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 03. 29. 13:49 | #37
http://www.dailymotion.com/relevance/search/anime%2Bmix/video/xt9o_clubbed-to-death-kurayamino-mix_creation

komoly milyen animéket csinálnak, és hogy kb milyenekről van itthon tudomása az embereknek. A spongyabob egy görbetükör a világnak, mint a south park. Nem káros egyik sem ha látjuk benne az iróniát. Pont ezért nem gyerekeknek való, mivel nem csak egyszrű tényeken alapul, hanem gondolkozni is kell hozzá. Persze van akinek annyi jön le hogy idióták, akik sok marhaságot összehordanak. Japán animékben az tetszik, hogy a történetek nagyon összetettek. Minél idősebbeknek írt animét nézel, annál jobban elmosódik a jó-rossz közötti különbség, és a fejedben játszódik a történet nagyrésze. A gyerek történetekben, mint narutó első 200 valahány része, és dragonball, még jól elkülöníthető a gonosz, és jó közti különbség. A shippudentől kezdve a narutó is kicsit már durvul.

A jövőben játszódó Ghost in the shell történetek tetszenek a legjobban mert cyberpunk rajongó vagyok.
http://www.dailymotion.com/relevance/search/ghost%2Bin%2Bthe%2Bshell%2Bamv/video/x1lmuz_ghost-in-the-shell-sac-amv_music

Előzmény: rivaul (32) 0 VÁLASZ
rezso 2008. 03. 29. 13:41 | #36
hú de jó most kezdjek el ilyeneket nézni?
ennél bujtatottabb agressziót nehezen találni
igazi emberi érzéseket nem lehet átélni és így kifejezni ezek által,egyszóval káros
Előzmény: sahinel (26) 0 VÁLASZ
pepeti 2008. 03. 29. 13:38 | #35
Azt én is egyből kiszúrtam. :D Amúgy az én kedvenc animem a Cowboy Bebop, szerintem nagyon stílusos.
Előzmény: Tybbah (34) 0 VÁLASZ
Tybbah 2008. 03. 29. 13:30 | #34
warlock tier 5 ááá leállok mosmár XD
Előzmény: Tybbah (33) 0 VÁLASZ
Tybbah 2008. 03. 29. 13:29 | #33
ha már betegségről van szó, nemcsak anime figurák vannak http://www.wow-europe.com/en/info/basics/armorsets/ =alulról a 10ik kép:)
rivaul 2008. 03. 29. 13:24 | #32
A spongyabob 1000x károsítóbb mint ezek a mesék. Igaz sokan teljesen belezombulnak s csak erröl szól az életük de ez előfordul számítógépes játékokkal filmsorozatokkal és magával az izé-vel is :P Azt viszont nem értem hoyg ilyen találkozókon idősebb emberek is (nem 11-évesek) miért öltöznek be idiótának??? Emiatt simán kinevetem őket mert cink. Amúgy a Dragon Ball-t össze se lehet hasonlítani ezzel a sok mai xarral! Az volt az igazi amit néztek 0-tol 100-éves korig. :D
pepeti 2008. 03. 29. 13:20 | #31
Piramisfej frankó volt, kár hogy a film nem sikerült olyan jól mint a gamek.:( (szerintem)
Előzmény: kKNd (28) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 13:19 | #30
asszem en ugyanezt irtam ;)
kulfoldon divat a tema-farsang. En utoljara 'P'-partyin voltam. :D
A japan rajzfilmekrol pedig nem akarok teriteni, de teny hogy nem gyerekeknek valo. Bar en egy teljes filmet lattam ami levett a labamrol. Azt mindenkinek ajanlom. Chihiro- elbaszottul jo! - ( mar elnezest ;) )
Előzmény: Laci (29) 0 VÁLASZ
Laci 2008. 03. 29. 13:15 | #29
Nem tudom mi az az Animé. De meg van a magam (és egyáltalán nem hízelgő) véleménye a japán rajzfilmekről, melyekkel a kultúrájukat akarják terjeszteni a világban; az ott látható figurákra emlékeztetnek e jelmezek. De meg kell adni, egytől egyig szabászati remekművek! És... a képeken is értelmes arcokat látok. Előre megadhatták, hogy "csak milyen jelmezben" szabad megjelenni. Szerintem jó parti lehetett.
kKNd 2008. 03. 29. 13:14 | #28
hát van jópár elb@szott az biztos :D (főleg ichigo XD) viszont piramisfejen behaltam. amúgy nemtom miért hülyézitek le őket... nem ostobábbak azoknál akik farsangra beöltöznek.
RauG 2008. 03. 29. 13:10 | #27
nem tudom mert kell leszolni oket sztem tok flash :D en se nezem de nem is utalom en a Narutot neztem 1 kis ideig de sztem nagyon komoly ahogy be tudnak oltozni :D nekem teccik amugy van M.O.-n is ilyen ugy hivjak Animecon :P ott volt lent az 1ik ismerosom Pizsomas Naruto ownage :D
sahinel 2008. 03. 29. 13:03 | #26
Látom sokaknak az anime-ről gyerekeknek szóló mesefilmek jutnak eszükbe. Shigurui egyetlen részét sem mutatnám meg kisgyereknek. A háttértörténeteik pedig sokkal jobbak mint bármely normális filmnél. Nincsennek Hollywood-i klisék, és soha nem tudhatod hogy mi fog történni. A forgatókönyvírók hogy sztrájkoltak amerikában, az internethasználat megnőtt drasztikusan, és pot az ilyen animék iránt lett sokkal nagyobb kereslet. A japánok kb 20-30 évvel lehagyták animekészítésben a világot.

http://www.dailymotion.com/relevance/search/shigurui/video/x4v349_shigurui-episode-3-part1_shortfilms

nézd végig ha még utálod is legalább a felét ennek a kis részletnek. Hangulatvilága, és története nagyon komoly. Ez az egyik kedvenc felnőtt anime sorozatom.
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 12:45 | #25
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=6692 59 es komment ;)
de kiegyezhetunk, nemvok irigy :D

Előzmény: milerik (24) 0 VÁLASZ
milerik 2008. 03. 29. 12:39 | #24
egyezünk egy döntetlenbe, bár én itt még nem olvastam ombrét tőled , csak az elöbb =P
Előzmény: mekszamnojz (23) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 12:35 | #23
nem nyultam, ez belulem gyutt, de te igen az ombre-mat!!! X) :D
Előzmény: milerik (22) 0 VÁLASZ
milerik 2008. 03. 29. 12:33 | #22
héló ombre lenyúltad a smily-at X)
Előzmény: mekszamnojz (13) 0 VÁLASZ
pepeti 2008. 03. 29. 12:32 | #21
Szerintem azt se tudod miről beszélsz, de most ne álljunk le vitázni. :D
Előzmény: fex (10) 0 VÁLASZ
NTMT 2008. 03. 29. 12:13 | #20
ezek pont az a jó hogy semmi közük a valósághoz végre el lehet szakadni a szürke unnalmas hétköznapoktól és valami újat felfedezni. ezért szeretik sokan a Fantasykat meg a Sci-fiket
fex 2008. 03. 29. 12:11 | #19
Nyilván! :D
Előzmény: pwnerer (18) 0 VÁLASZ
pwnerer 2008. 03. 29. 12:09 | #18
De Te néhány haverod alapján általánosítasz valószínűleg több millió (inkább több 100 millió) embert, akik meg lehet, hogy nézik ezeket, de nem korcsosulnak el tőle. Én értem mi a problémád, meg azt is megértem, hogy megvan róla a véleményed, de ilyen szempontból akkor se kell általánosítani, mert butaság.
Én pl Dragon Ballt amikor néztem akkor se volt semmi gond, megnéztem, mert tetszett. A Tom és Jerryt is mindig megnéztem, mert tetszett, de mégse korcsosultam el tőle, pedig annak sincs túl sok köze a valósághoz, mert valjuk be elég valószínűtlen, hogy egy egér meg egy macska a két hátsó lábain futkozzon ;)
Előzmény: fex (16) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 12:07 | #17
tudom ajanlani a www.retromesefilmek.blog.hu-t XDXDXD mert ez itt a reklam helye :PP
Előzmény: Belkar (15) 0 VÁLASZ
fex 2008. 03. 29. 12:03 | #16
De ezt úgy értettem, hogy egy sima filmnek, tehát ami lehet akármilyen szar, de nincs benne semmi fikció, annak már több köze van a valósághoz, mint ezeknek. Van több olyan ismerősöm aki éjjel-nappal ilyen szarokat néz, látszik rajtuk... ennyi
Előzmény: pwnerer (12) 0 VÁLASZ
Belkar 2008. 03. 29. 12:01 | #15
engem személy szerint nem nagyon hódított meg az anime nagyon durvának találom és a legtöbb teljesen hülyeség ha már nézni kell mesét akkor legalább vmi értelmeset ne ezt a hanyag szart...
pwnerer 2008. 03. 29. 11:59 | #14
Hát igen, kinek mi a normális. Bár szerintem az emberek többsége mindenki mást hasonlít magához, tehát ha valaki nem olyan mint ő, akkor nemnormális? :D
A lényeg, hogy én normális vagyok. Vagyis talán, remélem, lehet ...
Előzmény: mekszamnojz (13) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 11:51 | #13
jaaaa es senki ne higgye magat a 'normalisnak', es ne magat allitsa fel mercenek. X)
Előzmény: pwnerer (12) 0 VÁLASZ
pwnerer 2008. 03. 29. 11:46 | #12
Amit Te leírtál az a "faszság". Ennyi erőből a filmek 80%-áról el lehetne mondnai ugyan ezt. Azok is mind kitaláltak és azoktól korcsosul el a mai társadalom. "Mert a sok "buzi-fantasy-sci-fi" függő egész nap azt nézi, és akkor Ő a menő, meg mindent tud a világról. (közben nincs is élete...)"
Előzmény: fex (10) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 03. 29. 11:44 | #11
Szerintem meg ez egy farsangszeruseg volt, adott temaval ( csak nezzetek meg jol a kepeket, mind egy helyen keszult, ugyanolyan padlo stb.. ) szoval nincsen benne semmi extra. De vannak jo jelmezek koztuk amin latszik hogy munka volt. :)
fex 2008. 03. 29. 11:43 | #10
szerintem szánalmas. És az összes anime, csak kitalált faszságokról szól. Gratula a műfaj kitalálójának. Ezektől a szaroktól korcsosul el a mai társadalom. :D A sok "buzi-mese" függő egész nap ezt nézi, és akkor Ő a menő, meg mindent tud a világról. (közben nincs is élete...)
Unregistered 2008. 03. 29. 11:24 | #9
Szerintem mindenki hülye, engem leszámítva :DDDD
Előzmény: pepeti (8) 0 VÁLASZ
pepeti 2008. 03. 29. 11:22 | #8
Sztem akik leszólják azok a hülyék. :)
NTMT 2008. 03. 29. 11:05 | #7
én szeretem az Animéket de ennyire hülye nem vagyok
pwnerer 2008. 03. 29. 10:37 | #6
Szerintem viszont a Dragon Ball igenis jó. Bár kinek a pap, kinek a paplan.
rezso 2008. 03. 29. 10:32 | #5
ez rosszabb mint a wow
geree 2008. 03. 29. 10:30 | #4
én utálom az összes ien sz@rt
Máln@ 2008. 03. 29. 10:10 | #3
ezzel elszóltad magad!!!LebuktáálL!!!:)
Előzmény: Thaddeus (2) 0 VÁLASZ
Thaddeus 2008. 03. 29. 09:54 | #2
De jó értelemben hülyék :D
Máln@ 2008. 03. 29. 09:49 | #1
Hülyék gyülekezete...