Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Zellergumó 2020. 01. 24. 21:59 | #8
Értelemszerűen a kerékpárodat is keresztbe láncolod a kerékpártárolóhoz mert nem tiltja semmi? Itt nem arról van szó hogy ki van-e táblázva vagy milyen színű a csík hanem hogy a társadalmi normákat semmibe véve parkolta le a gépjárművét.

Külön az ide vonatkozó kresz szabályznak nem néztem utána, de tegyük fel nem szabálytalan ahogy parkol. Ettől még a tahó jelzőt megérdemli a fent említett "erkölcstelen magatartás" miatt.
Előzmény: Demente (7) 0 VÁLASZ
Demente 2020. 01. 24. 13:58 | #7
Alakul! Van némi önértékelési zavarod. Vagy fogalmad sincs mit jelent a szó! ??
tahó főnév és melléknév
I. főnév -t,-ja Durva, neveletlen, műveletlen, tudatlan, együgyű, bárgyú, ostoba ember. Ebadta tahója!
II. melléknév Durva, műveletlen, bárgyú, ostoba
Előzmény: bogoj (6) 0 VÁLASZ
bogoj 2020. 01. 24. 12:05 | #6
Lehet, hogy a Mazdás szabályosan parkol, de ezek a csíkok azért vannak így kialakítva, hogy azt figyelembe véve a lehető legtöbb autó tudjon parkolni. Ha valaki ezt nem veszi figyelembe, akkor miatta eggyel kevesebben tudnak odaállni. Szóval lehet, hogy szabálykövető, de ugyanakkor tahó is.
Ugyanakkor arról sem feledkezhetünk meg, hogy nem láttuk az előzményeket, miért állt úgy oda. Én már parkoltam be úgy, hogy egy tahó miatt az egész kocsisor el volt csúszva fél hellyel. Beálltam a parkolóhely elválasztó vonalra, elmentem moziba, mire visszamentem, ott álltam egyedül, tahó módon a vonalon állva, két helyet foglalva...
Demente 2020. 01. 24. 10:21 | #5
Butaságot beszélsz.A kreszhez nem értesz de azt tudod, hogy ezt nem szabad! Világos! (csak sajnos sokan vagytok) Azért van a kresz, hogy betartsuk! Ha betartjuk, megvéd minket! (ebben az esetben is) Szerencsére a kreszt nem jó érzésre csinálták. És azért még nem lesz valaki tahó mert a szabályos parkolása, benned BMW-s érzést kelt. Képzeld el mindenki az érzései, és a kitalált szabályai szerint könyvelné el hogy mit szabad és mit nem. ??
Kérdésedre válaszolva hogy hogy gondolja? Mit? Szabályosan parkol egy ajánlott parkolási rendel kialakított parkoló helyen. Ennyi. Ebben nincs több. Még ha bele is képzeled. Nincs mit gondolni ezen.
Előzmény: roberto (4) 0 VÁLASZ
roberto 2020. 01. 24. 10:04 | #4
Ennyire nem vagyok benne a kreszben, de én betartom úgy is ha csak térkövezve vannak a parkolóhelyek. Szabály ide vagy oda, szerintem is tahó a mazdás. Úgy viselkedik mintha bmw-je lenne. :) Hogy gondolja?? :)
Előzmény: Demente (3) 0 VÁLASZ
Demente 2020. 01. 23. 22:57 | #3
A kresz külömbséget tesz ajánlott, és kötelező parkolási rend között. Sok önjelölt igazság osztó ezt nem tudja. A külömbség, a fehér vonal. Kicsit utána kell nézni.... Az a vonal a kresz szerint, amit színes térkővel, kertitörpével, használt óvszerrel, vagy a sarkunkal húzunk, az nem vonal. Kötelező parkolási rendet táblával, és fehér útburkolati jellel kell jelölni. Hangsúlyozom ÈS! Tehát a mazda állhatna szabályosan keresztben is.
Előzmény: roberto (2) 0 VÁLASZ
roberto 2020. 01. 23. 21:34 | #2
Miért is szabályos a szürke mazda parkolása? Mennyit lehet a vonalon kívülre hajtani?
Előzmény: Demente (1) 0 VÁLASZ
Demente 2020. 01. 23. 20:47 | #1
Annyit elárulok, hogy a szürke mazda szabályosan parkol! Aki kiírta hogy Külön hely tahók részére, az javaslom olvassa el a kresz ide vonatkozó részét. (és vizsgáltassa meg a szemét.)