Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cunc76 2019. 03. 28. 08:09 | #4
Az "elpazarolta az életét" túlzásnak tartom. Persze kockázat van hogy épp ő nem lesz eu vagy világbajnok. De aki valaha is volt élsportoló szinten, az tudja h rengeteg pozitív hozadéka is van az áldozatok mellett. Ha megkérdeznék 1000 korábbi reményteljes sportolót aki végül nem lett nemzetközi bajnok, hogy kitörölné-e a gyerekkorától tartó sportot biztos vagyok benne h a nagy része NEM-el válaszolna. Ezt nem fogja megérteni csak az aki abban nőtt fel. És még egy érdekesség: aki 100 % ig a gyerekkortól kezdett magas szintű sport ellen van az miért néz meg egy olimpiai vízilabda döntőt vagy zsinórban 2 olimpián aranyat vívó bajnokot. Vagy épp miért mer büszke lenni az első téli olimpiai aranyérmünkre? Az úszókról valljuk be hosszan lehetne beszélni...
Szóval ha ezt is számításba vesszük kicsit álszent a PREVENCIÓS oldal.
Előzmény: sapkabarna (3) -1 VÁLASZ
sapkabarna 2019. 03. 27. 15:01 | #3
Ismertem olyan csajt, aki 12 évesen hagyta abba a tornát (országos eredmények után), mert annyira szétment a térde.

Igen, sajnos manapság már ott tart az élsport, hogy kb. ovis korban kell elkezdeni, ha valaki tényleg labdába akar rúgni. Számomra kérdéses, megéri-e az egészségkárosodás, vagy hogy nincsen gyerekkora. Mert elenyésző, akiből világbajnok lesz. A többiek kb. feleslegesen mentek tönkre és pazarolták el az életük. Sok ismerősöm van, akik az adott sportágban általatok is ismert nagy nevek mögött örök másodikak tudtak csak lenni. Ők nem annyira lelkesek.
Előzmény: cunc76 (1) +1 VÁLASZ
vadonka 2019. 03. 27. 13:35 | #2
30 éves korára minden ízülete ki lesz kopva... Ha esetleg ahogy nő be a feje lágya rájön, hogy nem akar ő sportoló lenni akkor ezzel most több kárt okoznak mint hasznot. Mert a szülő erőlteti... Gyerekkorban legyen meg neki a mozgás amit még élvez és ne legyen túl megerőltető, amit a videóban látunk nem tesz jót a gyerek ízületeinek és a fejlődésének. Aztán ha már nagyobb eldönti akarja e csinálni. Szóval ez így ebben a formában rossz ötlet sztem.
cunc76 2019. 03. 27. 12:26 | #1
Kíváncsi lennék arra, amikor Hosszú Katinka, Egerszegi Krisztina, Baczakó Péter vagy Kiss Balázs (és még sorolhatnám) átvették az olimpiai aranyukat akkor is felteszik-e sokan ezt a kérdést: "vajon jó ötlet ez ilyen fiatalon?" Mert aki világszintű sportoló az bizony már ilyen pici korban aktív volt a legtöbb esetben. 20 éves korban az adott sportba kezdő emberből már nem lesz világcsúcs beállító. (vagy nagyon ritka ) Más kérdés hogy a szülőnek kell eldöntenie hagyja -e hogy a gyereke az élsport irányába lépkedjen már kisgyerek korától. Valamit valamiért... A videon látható kislány nagyon szépen és felügyelet mellett emel. Látszik hogy a feladatok (CrossFit Games Open 2019) az ő adott élettani lehetőségeihez vannak leskálázva. A tárcsák és a labda nagynak tűnik, de súlyban NEM az. A játszótéren és erdei kiránduláson is emelgetnek a gyerekek hasonló súlyú köveket vagy fadarabokat, csak ők épp rossz technikával, gyakran kontroll nélkül.
-1 VÁLASZ