Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
MDylan 2018. 07. 14. 17:02 | #11
A Citroen ráhajtotta az Audi logót az emberek arcára és megoldódott a gond. Szuper! :)
+1 VÁLASZ
vadonka 2018. 07. 13. 13:12 | #10
Mindig? :) Alig van poszt amihez hozzá lehetne szólni bármit is. Sőt alig van poszt amihez bárki bármit hozzászólna. Legalább itt van valami kommunikáció... Nem kell velem egyetérteni, senki nem mondta :)
Előzmény: Ascocrist (3) 0 VÁLASZ
vadonka 2018. 07. 13. 13:08 | #9
A gyerekek "generált" pszichés "betegségei" nagy részt tudatosak, csak a gyerek állítja be úgy, hogy nem az. Sok esetben a figyelem középpontjába kerülése, valami ellen való tiltakozás, stb. az ok de ha kilátásba van helyezve egy számára rossz megoldása a dolognak akkor egyből "jobban" lesz. Van egy 9 éves gyerekem tudom már kb. mikor trükközik, mi a műbalhé és mikor van tényleg rosszul. Az esetek nagy részében akkor is műbalhé amikor ő nem így gondolja.
Előzmény: HoGo (5) 0 VÁLASZ
vadonka 2018. 07. 13. 13:01 | #8
A másképp huzalozás pszichés probléma. Civilizációs betegségek egész tárházát kaptuk meg az utóbbi 100 évben. Köztük a mindenféle fóbiával, allergiával, depresszióval, pánikbetegséggel stb. 90%-ról "brit tudósok" sem tudják, hogy eszik e vagy isszák magyarul fingja sincs az orvostudománynak mitől van. Rá van fogva mindenre, hogy ismeretlen lelki eredetű. Nem feltétlen van rosszul összerakva az akinél ilyenek jelentkeznek, de elvileg az agyunkat tudnunk kellene kontrollálni és akkor nem lennének ezek a gondok. A stressz pl. egy rohadt erős okozója a pszichés betegségeknek. A stresszt meg az okozza, hogy fizetned kell a számláid/hiteleid van egy fasszopó csicskalángos főnököd aki a saját "boldogsága" végett megszopat téged mint munkavállalót, adott esetben beteges a gyerek, stb. Csupa olyan tényező amitől az ember idegei tropára mennek és sorban jelentkeznek a modern kor betegségei rajta. A kiváltó okot kellene megszüntetni/csökkenteni nem ilyen baromságokat kitalálni mint ez a szemüveg. Add már rá a gyerekre ezt osztálykiránduláson, egy életre ki lesz cikizve a többi gyerek által.
Előzmény: CsakEgySrác (7) 0 VÁLASZ
CsakEgySrác 2018. 07. 13. 12:33 | #7
Van aki rosszul lesz magasban, még magasabbra viszed nem lesz jobban. Talán ha kényszerböl, szikla peremén kell élnie akkor megszokja, de ez nem garancia. Simán másképp vannak huzalozva az emberek, ennyi. Tele okádja a busz, vonat. Osztály kiránduláson részegen okádta tele a vonat kedves társunk. Leleményes az ember , ha ki akarja dobni a taccs. :D
Előzmény: vadonka (2) 0 VÁLASZ
Mimis 2018. 07. 13. 07:33 | #6
Ha az pszichés, hogy a belső füledben az utazás közbeni mozgásodtól/rázkódásodtól keringő/mozgó lötty nincsen összhangban azzal a viszonylag statikus vizuális képpel, amit az agyadnak küld a két szép szemed, és ezért az agyad WTF üzemmódba kapcsolva hányingerrel jelzi, hogy valami nagyon nincsen rendben, akkor valóban igazad van... egyébként meg nagyon nem. :)

Pont azzal, amit írtál (Tabletet, telefont néz, újságot olvas) lehet nagyon könnyen ezt előidézni, ilyenkor sokat segít, ha az ember abbahagyja azt, amit csinál, és az ablakon kibámulva kicsit nézi a horizontot...
Előzmény: vadonka (2) 0 VÁLASZ
HoGo 2018. 07. 12. 19:07 | #5
Nagyon tuti. Tehát bármilyen pszichés betegsége van az embernek, elég ha rászólnak, hogy "Nana, most már elég legyen!" és onnantól kezdve vége. Király, hogy erre még senki nem gondolt.
Előzmény: vadonka (2) +1 VÁLASZ
SEszter 2018. 07. 12. 17:43 | #4
Az én gyerekem meg sok fagyit evett, ezért köhög. Szóval tudtátok, hogy aki köhög az sok fagyit evett? Szivesen adok tanácsokat nekik a köhögésük megszüntetésére!

Amúgy ez a szemüveg pont azoknak van, akik nem tudnak tabletezni, okostelózni utazás közben. Én pl tudok, a férjem nem. A lányom multkor hintázás közben nézte a mesét, és a végén az egész vacsorája kijött belőle, pedig 3 éves, nem tudta hogy van ilyen opció...
+1 VÁLASZ
Ascocrist 2018. 07. 12. 16:39 | #3
iszonyatos mázlink van, hogy vadonka mindig megmondja nekünk a tutit. Olyan mély ez az ember, mint egy dögkút
vadonka 2018. 07. 12. 16:14 | #2
Azt ugye tudjátok, hogy ez az utazási betegség pszichés? Bármit amit beveszel, iszol, magadra pakolsz/festel/stb. csak placebohatás semmi más? Nem azt mondom egy földúton zötykölődő lada egy jó kiadós ebéd után szépen fel tudja rázni odabent a dolgokat, de az ilyen szélsőségtől eltekintve a legtöbb jármű alig érezhetően mozog. Főleg a vonat amin nem kellene érezd hiszen jóformán állandó sebességgel megy. Van olyan ember akinek egyensúlyzavara van ami lehet agyi vagy a középfülben eredő probléma, de ők attól is kibillennek az egyensúlyukból ha nem egyenletes tempóban sétálnak. Próbáld ki, futsz egy kicsit majd hirtelen megállsz és azzal a mozdulattal hátrafordulsz. Ha el tudsz indulni ezek után egyenesen visszafelé sétálva akkor nincs semmi testi bajod. Gyereknek is van ilyen baja nála is kimutatták, hogy pszichés és semmi értelme etetni ilyen olyan szarral utazás előtt semmit nem segít. Kap egy telót vagy tabletet és ha el van vonva a figyelme semmi baja. Amúgy nyávog, hogy hányingere van, fosás jön rá, fáj a feje, kb. minden szar ami lehet akkor jön ki rajta. Ha nagyon felbasz akkor rászólok, hogy ez volt az utolsó, hogy bárhová is utaztunk aztán egyből jobban érzi magát érdekes mód.
drgore 2018. 07. 12. 15:31 | #1
Nekem is utazási betegségem van de 99 euróért inkább maradok a gyömbér kapszulánál.