Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Traveller_x
Traveller_x 2017. 11. 16. 10:42 | #5
:) ez jó volt
Előzmény: akicker (4) 0 VÁLASZ
akicker 2017. 11. 15. 11:55 | #4
Ne légy velem ilyen kegyetlen :(((
Előzmény: Traveller_x (3) 0 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2017. 11. 14. 17:27 | #3
Írjak 2 kegyetlen dolgot?

1, irónia volt

2, mi sem voltunk jobbak nemrég, lásd angliai gyermekbányászok, stb stb... a fejlődést nem adják ingyen, de a változást sem

akicker 2017. 11. 14. 08:11 | #2
Az nem lenne megoldas. Ha senki sem vesz toluk semmit, akkor tonkremennek, de ott van meg a masik par szaz hasonlo modon gyarto ruhaceg (vagy mondhatnank akar elektronikai, elelmiszeripari vagy kokaingyarto ceget is). Ha azoktol sem veszunk semmit, akkor ok is tonkremennek es maradnak a tisztan hazai (nyugati) gyartasu ruhak. Azok ugyan joval dragabbak lesznek, de legalabb teremtenek egy csomo uj munkahelyet. Na meg elveszik a szerencsetlen 3. vilagbeli emberek munkajat, igy barmily nyomorusagos is volt az eletuk eddig azokban a gyarakban, most meginkabb az lesz munka nelkul.
Illetve ettol meg sok ember ugyan ugy nem engedheti meg maganak a joval tobbe kerulo hazai gyartasu ruhat, igy ok kezdenek egyre lejjebb csuszni a tarsadalmi rangletran (elvegre ki alkalmaz maganal egy csoves kinezetu embert). Ezek kozul a kevesbe jomodu emberek kozul ki fog kerulni egy ket vallalkozo szellem, aki eszreveszi ezt a "lukat" es elkezd otthon olcso ruhat gyartani. Besegitenek a gyerekei is, elvegre ugy meg tobb olcso ruhat tud eloallitani. Bejon neki a dolog, viszik az olcso ruhat, mint a cukrot, kezdi megszedni magat, ezert megprobal minel tobbet eloallitani. Sajnos a szomszedai nem akarnak eleg olcson dolgozni, ezert inkabb nyit azsia meg afrika fele, ahol olcso munkaerot talal (extrem olcsot, elvegre a sok gyar megszunese miatt hatalmas a munkanelkuliseg) es kiszervezi oda a gyartasi munkat. Igy megalakul a "Zara 2" es a kor be is zarult :)
Előzmény: Traveller_x (1) 0 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2017. 11. 13. 22:40 | #1
Szerintem ne vegyünk tőlük semmit, az segítene...