Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
zed911 2017. 09. 18. 07:56 | #5
Ha kretén kezébe adod mindegy, hogy gyerek vagy felnőtt. Sok videót láttunk ahogy az oktató is a plafonba lőtt vagy az adott UZIS jelenet. Vannak országok ahol kis koruk óta a kezükben fegyverrel nőnek fel és nincs baleset. Mert ésszel használják és jó oktatásuk volt.

Egy lőtéri gyakorlaton ismétlő fegyvert adni gyerek kezébe idiótaság. Ez is olyan mint a motorozás, kezdeni kicsiben, légpuska, 22-es és így tovább... Nem egyből shotgun meg UZI... Aztán néznek ha kiveri a fogát, vagy lelő valakit.
Előzmény: VanZant (4) 0 VÁLASZ
VanZant
VanZant 2017. 09. 17. 12:24 | #4
0:25-nél ott a videóban a kiscsaj, aki az oktatóját lövi le:
https://www.youtube.com/watch?v=oGCKFzGAfQ0&ab_channel=CNN

Én is voltam katona, nem volt olyan hét, hogy ne ürített volna tárat valaki „hangosan”. Pedig mindig azt hangoztatták a határőrségnél: ide csak válogatott embereket sorozunk be. :)

A válasz tehát NEM.
hawkeye
hawkeye 2017. 09. 15. 11:54 | #3
Pontosan így van!!!
Előzmény: Tron65 (2) 0 VÁLASZ
Tron65 2017. 09. 15. 06:52 | #2
Sajna nem az a kérdés, hogy voltál-e katona. Én is voltam, de már előtte is lőttem az MHSZ-ben.
"megtanultam hogy kellő alázattal kell kezelni egy fegyvert"
Ez itt a kulcs. Ez az, ami nem történik meg és fel sem merül!
Milyen fegyvert adnál annak a kezébe, aki pl a gyakorikérdéseken felteszi az alábbi kérdést:
"most kaptam meg a B-s jogsimat. Vezethetek-e ..."
Mit volt képes az ilyen a tanfolyam anyagából megjegyezni és HASZNÁLNI?
1 tonna közveszélyes vas vezetésére kapott jogosítvány. Mi lesz, ha tényleg fegyver kerül a kezébe?

+3 VÁLASZ
o.O 2017. 09. 14. 15:46 | #1
Én 5 évesen kaptam az első légfegyverem, édesapám megtanította hogyan kell használni, kezelni. Ő még volt katona és aktívan vadászott/vadászik is. Ez már jó pár éve volt, azóta jómagam is vadászom és abszolút nem idegen dolog számomra a fegyver. Mivel megtanultam hogy kellő alázattal kell kezelni egy fegyvert, legyen az bármilyen (még a vízipisztolyt is halálos fegyverként kezelem), soha nem okoztam veszélyes helyzetet. Ellenben nem egy olyan vadászt láttam, aki mivel már elmúlt 18 tehát törvényileg vásárolhat és használhat fegyvert (megfelelő engedélyek birtokában), teljesen közveszélyesen kezelte a fegyverét társas vadászatokon, persze ezeknek jó része már nem volt katona, nem tanulta meg kezelni a fegyvereket. A szüleink legalább 18 éves koruk környékén megtanulták... Nem tanulták meg, hogy töltetlen fegyver nincs. Ő simán elfelejti, nekem önkénytelen reflex. Szóval én azt mondom, hogy "kapjon" fegyvert a gyerel, de tanítsák meg használni, és tudásának megfelelőt kapjon.
+1 VÁLASZ