Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
akicker 2017. 08. 03. 08:03 | #8
"Kell az élethez pénz is, de egy csomó más fontosabb!"

Ez így van!!! De ezt ne nekem mondd, hanem az egyháznak, aki eladta a templomot és elszigetelte a hívőket az Úrtól!
Előzmény: Demente (7) 0 VÁLASZ
Demente 2017. 08. 02. 16:38 | #7
Nem tudok azonosulni a világnézeteddel! Kb mintha egy feketére festett szemüvegre fúrnánk egy pici lyukat. Kell az élethez pénz is, de egy csomó más fontosabb!
Előzmény: akicker (6) 0 VÁLASZ
akicker 2017. 08. 01. 17:09 | #6
"Azoktól már elszigetelték, akikért épült! :P"

Gondolom a hívők, akikért épült nem fizettek eleget és az egyház inkább a templom eladásából próbált pénzhez jutni. Hisz "minden a pénzről szól" :P
Előzmény: Demente (5) -1 VÁLASZ
Demente 2017. 08. 01. 16:28 | #5
Hogy a te szavaiddal éljek, igen jól sikerült a szigetelés! Azoktól már elszigetelték, akikért épült! :P A hideg, meleg, már csak részletkérdés! Egyébként egy lemezműhelyt is be lehet fűteni! Épületgépészet, és pénz kérdése! Fát pedig nem célszerű bent tárolni, hiszen ennyi fa nem elég télen, ahhoz viszont elég, hogy elég rovart, vigyünk be a lakásba. Hiszen a fa kérge alatt, télen nyáron van élet! És ha még nem kelt ki, majd ki fog!
Előzmény: akicker (4) 0 VÁLASZ
akicker 2017. 08. 01. 08:04 | #4
Abban egyetértek, hogy a társadalmunkat tükrözi. Az már más kérdés, hogy pozitív vagy negatív értelemben. A vallási részébe nem is mennék bele, mert egy értelmetlen (végeláthatatlan) vita kerekedne belőle.
Engem inkább az érdekelne, hogy lehet-e ezeket rendesen szigetelni. Nyáron kellemes (egy ideig) a hideg bent, de azért én nem laknék olyan helyen, ahol a sapkára is szükség van. Egy ekkora teret felfűteni meg nem olcsó mulatság. Mondjuk van is bepakolva fa rendesen a kandalló mellé. Bár azt azért megnézném, hogy a felső polcról hogy szedik le a fát. Daruval? :D
Előzmény: Demente (1) 0 VÁLASZ
LadyMary 2017. 08. 01. 00:26 | #3
Lett már templom konditeremmé, kávézóvá, lakássá, stb. Bármennyire tűnik ötletesnek, kreatívnak, egyszerűen nem tudom hova tenni. Ez a tény nekem inkább szomorú, mintsem érdekes. Furcsa kép néz ránk vissza abból a bizonyos tükörből, amiről az előttem szóló kommentált.
+1 VÁLASZ
Demente 2017. 08. 01. 00:11 | #2
Szerintem nagyon buta az az ember, aki azt hiszi hogy a templomba csak imádkozni, sóhajtozni járnak. Templomban sokkal könnyebb inteligens emberi kapcsolatokat létesíteni mint bárhol a világon. Annyira egyszerű, hogy a balga ember már el sem hiszi, és inkább legyint. Mosdván ő tudja mi megy a templomban. Véleménye szerint a könnyebb úton jár. De csak mert nem lát! Külföldön már divat. A templomból boltot, discót csinálni. De biztos ez kell? Hogy a templomba beköltözzön egy kő gazdag valaki? Ott zuhanyozzon főzzön valaki, miközben megkeseredett emberek bojonganak kilátástalanul az utcán? Mi lessz a templomunk? Mi lessz a menedékünk? A Dörgölős telefon?
+1 VÁLASZ
Demente 2017. 07. 31. 23:58 | #1
Mielőtt elolvadnánk...biztos erre van igény? Jó ez az út? Akarom ezt a világot? Biztos ezt akarjuk? Templomaink! Amik menedéket nyújtanak úgy embernek mint léleknek, egy közösséget képvisel, ahová az ember örömében bánatában fordulhat, és biztosan tudhatja hogy meghalgatásra talál. Szerintem borzasztó látvány hogy egy templomot kisajátítanak, mert eredeti funkcióját érdeklődés hiányában már nem tudja betölteni... Szerintem ez a társadalmunk tükre is, ami azt tükrözi, hogy nem vagyunk kíváncsiak egymásra. De ami a legszomorúbb hogy azt hisszük hogy ez egy stabil lelki állapot! De mint látjuk nem az! Ez csak önzés! Egyoldalú állapot!
+1 VÁLASZ