Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Csádi 2017. 07. 26. 23:17 | #3
Nem vagyok szakmabeli, és hobbiszerűen sem foglalkozom vele, de nekem úgy tűnik, hogy csak önreklám miatt vannak ezek a nevek. Termékekké alakítják, vagy reklámnévvé. Hírnevet szereznek maguknak, vagy márkanevet, azzal hogy kitalálnak egy új nevet egy apró változtatásra. Most övék a flow motion, mert ők csináltak egy kis változtatást. De szerintem ezzel csak ártanak, mert most lett egy ezredik megnevezése ugyan annak a dolognak.
Az is hyper-lapse, ha mozgásban csinálnak time-lapse felvételeket, és az is hyper-lapse, ha csak a kamera mozgatásával csinálnak stop-motion felvételeket. Most akkor a flow motion micsoda? :D
Maradhatnánk csak a time-lapse és a stop-motion neveknél. És mondjuk egy felvételt leírhatnánk a benne használt technikákkal.
Nehezen lehet definiálni ezeket a technikákat, amiket alkalmaznak, és szerintem az a probléma, hogy nem próbálják behatárolni őket, hanem minden apró változtatásra kitalálnak egy nevet, és az egyik belelóg a másikba.
Durva munka lehet ebben a flow motion videóban, és tényleg sokkal simább, gördülékenyebb. Élvezet volt nézni, de emiatt most megint egy új név szerintem túlzás.
Én csak az elnevezésekbe kötnék bele, nem a technikáikba. Ezért is mondom el a véleményem, mert úgy gondolom, hogy laikusként, ezt elmondhatom.
Előzmény: Ejtoernyo (2) 0 VÁLASZ
Ejtoernyo 2017. 07. 26. 19:48 | #2
Hát azért nem ilyen egyszerű a történet, ez nem csak sima Time-lapse vagy Stop-motion, hanem a Time-Lapse és a Stop-motion olyan ötvözete, ahol különböző felvételek akár több hetes munka van össze vágva mintha az egész, egy felvétel lenne. Hidd el, megérdemli a kifejezést, meg egyébként is így könnyebb különbséget tenni tőle. De, ha neked time-lapse akkor legyen az, én nem bánom.. ;)
Előzmény: Csádi (1) 0 VÁLASZ
Csádi 2017. 07. 26. 14:30 | #1
Azt hittem, hogy valami újdonság, amit a kamerák tudnak, vagy a vágóprogramok, de ez csak a vágón és az kameráson múlik. Timelapse és kész, nem értem minek csicsázzák a neveket. Annyi van, mint a fene.
+1 VÁLASZ