Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Csádi 2017. 07. 20. 22:33 | #5
DPI állítás, súlyozás, makrók/programozhatóság. Ezek olyan dolgok, amiknek van felhasználásuk. Funkcionalitás miatt nekem sem irodai egerem van, bár van néhány márka, ami egész jó, de nagyfelbontású kijelzőhöz az olcsó egerek általában rosszak. Az agyonprogramozható billentyűzeteknek is megvan az előnyük, és érthető, hogy azok drágábbak. Én azt akartam kihozni a dologból, hogy ha én úgy döntenék, hogy csicsa billentyűzetet akarok, akkor csak a kinézetért nem találom elfogadhatónak az ekkora árkülönbséget. Persze aki alapból mechanikus billentyűzetet vesz, vagy gamer cuccot, annak a 30 ezer tényleg nem nagy difi. De lehet, hogy csak én vagyok elfogult. Engem nem lehet meggyőzni arról, hogy van értelme a mechanikus billentyűzeteknek.
Előzmény: keralka (4) 0 VÁLASZ
keralka 2017. 07. 20. 16:28 | #4
Abból amit írtál, azt hittem, hogy giccsesnek tartod és sokallod az árát. Ennyi erővel lehet bármi pazarlás. Egy jobb helyen egy vacsora kerül ennyibe ( akár Magyarországon is ), mégis vannak ilyen éttermek és remekül megélnek. Nem azt mondom, hogy bármire el kell verni a pénzt ész nélkül, de ha megdolgozik az ember valamiért és van arra igénye amire költi, már megérte, teljesen függetlenül attól, hogy lehetett volna olcsóbb alternatívát találni rá vagy sem. Ha már perifériák, tízen éve vettem 20e körül egy gamer egeret, jóval érzékenyebb, volt mint az átlag, taníthatók voltak rajta a gombok, volt hozzá több fajta burkolat, dpi-t lehetett rajta állítani, grammokkal lehetett a súlyát belőni, blabla, imádtam, nagyon sokáig használtam játékra, szerkesztésre, mindenre. Sokkal jobb döntés volt, mint elbulizni az árát egy péntek éjszaka alatt, pár éve dobtam ki. Abszolút nem placebo volt. Ezeket a mechanikus billentyűket is úgy gyártják, hogy ha vigyáz rá az ember évtizedekig működhetnek úgy, mint az első napon.
Előzmény: Csádi (3) 0 VÁLASZ
Csádi 2017. 07. 20. 16:04 | #3
Nem mondtam, hogy nem néz ki jól, és azt sem, hogy drága. :D
És nem konkrétan erre a billre értettem a gúnyolódásomat, hanem az összes ehhez hasonló PC-hez köthető termékre, ami csak placebo hatást idéz elő a vásárlóknál, azzal, hogy az átlagtól jóval eltérő dolgot vásárolt. De ettől még nem volt értelme megvenni. És hiába nem sok a 80-90 dollár egy amerikainak, azért szerintem az ő világukban is pazarlás 10 dollár helyett 80-90 dollárért venni egy billentyűzetet. Főleg amilyen parasztvakítások vannak mostanában.
Előzmény: keralka (2) 0 VÁLASZ
keralka 2017. 07. 20. 14:09 | #2
Szerintem elég jól néz ki és az ára sem olyan durván vészes ( 80-90 dollár között van ), simán lehet sokkal drágább billentyűzetet is vásárolni ( és persze jobbat is ). Nyilván nem a magyar piacra szánták, ( itt a mobiltelefon -2 éves részletre- és a -töltött- cigi, meg a -20 éves- bmw a faszasági faktor csúcsa a legtöbb embernél ) hanem oda, ahol jóval többet megengedhet magának az ember ( átlag 3-4 óra munkabéréből meg lehet venni ) és az otthonát-irodáját nem egy célszerszám jellegű billentyűzettel, hanem egy olyannal dobja fel, amit lehet szeretni is.
Előzmény: Csádi (1) 0 VÁLASZ
Csádi 2017. 07. 20. 11:04 | #1
Más billentyűzetre többet költ, mint én az egész PC-re. A monitort bámulom, nem a perifériákat. RGB LEd-es, spoileres, ültetett, mélyhangszórós nyomtatót a népnek.