Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2017. 03. 31. 12:39 | #11
Nagyjából egyetértek.

Annak pedig kifejezetten örülök, hogy eltűnt az a kisszámú hisztikommandó falka, amelynek értelme ugyan csekély, de hangja annál nagyobb volt azokkal szemben, akik az övéktől eltérő véleményeket fogalmaztak meg...
Előzmény: Ravennë (10) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2017. 03. 31. 12:00 | #10
Jó, na de mi okból kifolyólag kommentelne valaki csak azért, mert valami felbosszantotta?

A fiatalokra visszatérve nyilván belőlük (mondom ezt "vén" fejjel) áll a jövő, de én nem igazán igénylem azt, hogy elözönöljék az Izét, mert legtöbbjük egy értelmes mondat és vélemény megfogalmazására is képtelen, aki pedig igen, az inkább megtartja magának. Abban igazat adok, hogy óvatosan kell véleményt nyilvánítani az internet világában, pláne írott formában, éppen ezért a facebook profilommal semmit nem írnék ide, mert nem akarnám, hogy ismerősök, munkaadók és egyebek olvasgassák, amit saját valóm írogat. De azért valljuk be, az ember igényli, hogy elmondja valakinek a nézeteit (mikor nem a haverokkal teszi azt egy pohár valami mellett), megismerkedjen más felfogásával, esetleg átgondolja azáltal a sajátját, megtanuljon érvelni, kiállni a véleménye mellett... épp ezért jó névtelenül leírni a gondolatainkat az Izéhez hasonló oldalakon.
Előzmény: Traveller_x (5) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2017. 03. 31. 09:19 | #9
Valamit nyomatékosan ajánlanék figyelmetekbe!

Az "egyház" nem kizárólag a katolikus egyházat jelenti. Tessék szíves lenni megkülönböztetni a többitől, mert pl. a cölibátus csak az ő jellemzőjük! És az ebből eredeztetett szexuális visszaélések is...

Még valami. Az egyház (most általában) nem ítélhető meg egyetlen nézőpontból.
Mert ha csak a kultúra értékmegőrzésre figyelek, akkor egyértelműen pozitív a szerepe.
De ha az emberiség ellen elkövetett bűneikre, akkor az ellenkezője.

Gyanítom, hogy a vallás ügyében az idő hoz majd megoldást. Pro, vagy kontra. Mert érdekes folyamatok zajlanak. Például ahogy a katolikusoknál a mostani pápa reformok ürügyén milyen hatékonyan bontja le az egyházát..


lilaflexninja
lilaflexninja 2017. 03. 31. 08:57 | #8
Hát a kötelező hittan hülye pappal nagyon rossz párosítás. Nekem szerencsém volt, normális papok tartották az okosságot. Legalábbis amíg jártam.
Előzmény: Ravennë (4) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2017. 03. 31. 08:56 | #7
Viszont, ha körbenézel a világban szinte egyre több "új" vallás van. Ezotéria, spiri, oravecnóra, angyalok, belső föld, a régi vallások. Valamiért az embereknek szüksége van valamire, amiben hihetnek, amire-akire átháríthatják a felelősséget, vagy legalább reménykedhetnek valamiben. Szerintem a vallással, vagy hittel nincsen gond. Alapjában. Hinni jó valamiben, vallást gyakorolni, valami rend szerint élni szintén nem rossz. A totális butítással már van gond. A katolikus egyház sajnos nem tudott idejében kapcsolni, legalábbis a "fejlett nyugati" részeken, ahol elhaladt a világ a vallás mellett, más dolgokban hiszünk, modernek vagyunk. Nanotechnológiát kutatunk.
Előzmény: Traveller_x (6) 0 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2017. 03. 31. 00:02 | #6
A poszthoz meg annyit, hogy az egyháznak már évekkel ezelőtt pusztulnia kellett volna. A világ egy része nanotechnológiát kutat, a másik meg égő csipebókorról okoskodik, meg képzeletbeli barátai vannak. Számomra annyit ér, mint valami afrikai bennszülött törzs vallása; begombázva ugrálnak a tűz körül, és faszságokat hallucinálnak. A papokról, meg kb annyit, hogy egészséges ember nem fogad cölibátust. 22es csapdája, kis módosítással.
Traveller_x
Traveller_x 2017. 03. 30. 23:58 | #5
Nem, nagyon nem. Először is az emberek ingerküszöbét olyannyira megemelte a facebook, a sok baromságával, hogy ez nem éri el azt a szintet, hogy felbosszantson annyira hogy írjak. Másrészt, mire ide kikerül egy poszt már 3x láttam valahol egyéb helyen, de leginkább szintén a facebookon (a 3875 hsz. el meg fröcsögéssel együtt). Facebookon kéne tolni a marketinget, ide mutató linkekkel, (lásd, mindenki más) és facebook hozzászólások engedélyezésével. Ezek a hagyományos fórumok a fiataloknak már olyanok, mint nekünk a szekerek. Tudjuk hogy van, meg fasza, de nem izgat annyira hogy szekeret vezessek. Másrészt, sokat lógok tinikkel, mert a családban elég nagy számban vannak, és már sokszor megkérdeztem őket, hogyhogy sosem politizálnak, van szólnak hozzá aktuálpolitikai dolgokhoz. Nem érdekli őket vajon? Hát de, csak a válasz az volt, hogy a véleményük a sajátjuk, és nem írják le, mert csak oltás jön, tehát felesleges. Átgörgetik, tudják, hogy zaccos, és visszanyal a suliban. Azt hiszem jobban átjött nekik az online dolgok veszélye, mint azt sokan hiszik. Ők ebben nőttek fel, tudják kezelni. Mi vagyunk a hülyék, hogy kiteregetjük a véleményünket. Van mit tanulnunk tőlük.
Előzmény: lilaflexninja (3) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2017. 03. 30. 15:37 | #4
Az igazság az, hogy én és a társaim nagy része kötelező alapon jártunk hittanra, mert otthon aszonták'. De ettől függetlenül úgy gondolom, hogy normális értékrenddel rendelkező, normális fiatalokból álló csoport voltunk. Én azt tapasztalom egyébként, hogy a legtöbb vallását fanatikusan gyakorló egyénnek van az emberek felé egy általános utálata, amit akkor is kinyilvánít, amikor alapja sincs rá. Ezt egy paptól meg pláne nem nézi el az ember.
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2017. 03. 30. 15:12 | #3
Ja nincs vita, mert nem látszik az utolsó hozzászólás, kattintani meg sok energia.
Előzmény: Ravennë (1) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2017. 03. 30. 15:11 | #2
Na jó ugyanilyenek megvannak a tanárok között is. A cölibátusnak, vagy mondjuk a nőtlenségnek az lenne az értelme, hogy a hivatására koncentrál. Hogy mondjuk nem mondja azt, ha este 10-kor hívják beteghez, hogy de most beteg a gyerekem. Persze más vallásoknál megoldják ezt.

De valóban van igazság abban, ami a cikkben is van, hogy már eleve milyen sérültek, vagy szorongók lesznek, mire elvégzik. Szűk világban élnek, így azért veszélyes rászabadulni a világra, főleg tényleg amikor ilyen a világ. Bár mondjuk akik viszont templomba, hittanra járnak nem kötelező alapon, azok nem a legnagyobb kurvák, stricik.

Viszont szivacs ez a katolikus egyháznak, mert bár van sok hívője, azért rontanak az imidzsen az ilyen esetek. Pedig szemmel láthatólag szükség van egyházakra, hitre, meg vallásra, csak nem mindegy, hogy hogyan adják elő.
Előzmény: Ravennë (1) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2017. 03. 30. 12:41 | #1
Régebben itt mostanra már 200 hozzászólásnál tartanának... most meg csak én kellemetlenkedek itt. :)

Az egyházhoz visszatérve, alapvetően amit hirdetni szeretnének az jó, de csupa erkölcstelen, képmutató, korrupt csökkel az élükön nem fog menni. Eleve aki papnak megy (tisztelet a kivételnek) vállalva a XXI. századba nem illő önmegtartóztatást, önsanyargatást, annak nincs ki mind a 4 kereke (ahogy a cikkben is látjuk), nincs min csodálkozni ha bekattannak. Eleve az a felfogásuk, hogy egy bűntettük gyónással, meg pár ima elmotyogásával tisztázható Isten előtt, elég ronda tettekre sarkallhatja őket, még egy számunkra kedves és aranyos pap személyében is.

Lehet már írtam itt Izén, de számomra az egyik legmegdöbbentőbb eset az volt, amikor hittan órára jártam régebben, és a pap, aki oktatta az órát eleinte gitárral jött be, énekelt nekünk, majd odáig eljutott a csoportunkkal (pedig nem viselkedtünk alja módon), hogy ordítozott velünk és kis geciknek nevezett minket (szó szerint). Továbbá egyik csoporttársam színesre kifestett körménél megjegyezte, hogy aztán csodálkozni fog, ha mehet abortuszra, amiért így néz ki...
+1 VÁLASZ