Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Demente 2017. 03. 11. 20:31 | #10
Én nem azért vagyok felháborodva mert bizonyos esetekben mint a biztonsági öv például nincs a rendőrnek mérlegelési lehetősége, hanem hogy a kivilágítatlan kerékpáros esetében van! Tehát a kivilágítatlan kerékpáros megúszhatja figyelmeztetéssel! Holott autósként elgázolom, az én családom is megviseli, de az ő családja is a kellemetlen procedúrát,(ne adj uram temetést) amit egy 500 forintos villogóval el lehet kerülni! Egyébként hogy visszakanyarodjak, az hogy én sem 50 el járok a motorral, hanem 65 el, az csak közlekedési vétség! (és relatív gyorshajtás) Tömegszerencsétlenség gondatlan okozása, pláne hogy 8 napon túl gyógyuló testi sérüléssel jár, már nem a vétség kategóriába esik. Tehát a jogszabályokban egy picit el kellene merülni!
Előzmény: Slarioux (9) 0 VÁLASZ
Slarioux 2017. 03. 10. 18:26 | #9
Látom, elkapott egy kis Mad Max-es világvége nézet, és egy kicsikét drasztikusan látod a dolgok folyamatát..
Előző kommentemben sem dícsértem a közlekedési kihágások elkövetőit, de apróbb kihágásokat mindenki csinál, még Te is! "Lakott területen nem tudok 50-el menni.." Te mondtad, nem én..
Egyébként meg látom, eléggé tájékozott vagy a rendőrség munkáját illetően, kérlek mesélj még! Nyilván minden rendőr mellet ott tudsz lenni és figyeled, hogy hogyan dolgoznak, ki mit csinál a szervezetben és felügyelet mellett tartod őket, hogy így tudod, hogy szarnak a közlekedési kihágásokra és a munkára.
Amúgy ezt bírom, ha a rendőrség végzi a munkáját az a baj, ha nem basztatja a közlekedőket akkor meg az.. Elmondom neked, ha minden apróbb közlekedési kihágást, szabálysértést, figyelmetlenséget büntetnének (úgy, ahogyan azt illik, mindent szabályszerűen) pár hónap alatt földönfutóvá válna minden dolgos tisztességes hétköznapi melós állampolgár. Tudod mennyibe fáj a bekanyarodási szabályok megsértése? 50 ropi és a rendőrnek nincs mérlegelési joga. Érdekesen néznél utána te is, ha az orrod alá dörgölnék a fix bírságot..
Ha meg jóindulatú akar lenni a Yard, akkor kockáztatja hogy az ellenőrzési szolgálattal néz szembe, akik simán rávarrják a kötelességszegés szolgálatban - című bűncselekményt, minek eredményeképpen rosszabb esetben leszerelik...
De ha lakott területen belül 50 helyett 65-el mész és megállítanak és megbírságolnak, akkor Te lennél a legjobban felháborodva és mennél a "Helsinki Buzittsághoz"!
Előzmény: Demente (8) 0 VÁLASZ
Demente 2017. 03. 09. 23:00 | #8
Én nem tudom őket megérteni! Azért lett természetes, mert hagyjuk, engedjük, a Rendőrség is engedi, mert valljuk be, többségük hülye a kresz hez! Én bele sem akarok gondolni, hogy mi lesz, ha elkezdi mindenki megérteni az apróbb kihágásokat?! Tudod mi lesz? Az lesz, hogy egyesek, már a nagyobb kihágásokat is el fogják nézni! És egy idő után az lesz a természetes! Később pedig mindenki öntörvényűen fog vezetni! (úgy ahogy mostanság a rendőrök! HISZEN ŐKET NEM ELLENŐRZI SENKI!) Szabályokat azért kell betartani, mert megvédenek minket!! ha én betartom a szabályokat, és bízom benne hogy más is betartja a szabályokat, akkor a feleségem biztonsággal viszem nászútra! Akkor a leendő kislányom bátran viszem iskolába! Bátran,megyünk kirándulni! És a családom biztos lehet benne, hogy munka után HAZA fogok érni! De ha társadalmilag elfogadott lesz az a viselkedés forma, hogy a kreszt csak a vizsgán kell betartani, akkor sajnos elindul(vagy már rég elindult) a korcsosodás, a csökevényes, agresszív viselkedésforma az utakon! És nem mi isszuk majd a levét! Hanem a gyermekeink! Én betartom a kreszt!! Én így vigyázok a ti családotokra! Ti pedig vigyázzatok az enyémre!!!
Előzmény: hawkeye (7) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2017. 03. 09. 09:18 | #7
Szerintem neked van igazad.

De a többieket is érteni vélem: a mások rovására való közlekedés teljesen természetes lett napjainkra...

Tegnap a Huszti úti körforgalomban egy becsatlakozó nem adott elsőbbséget a bent haladónak. Épp hogy megúszták. A vétkes lila fejjel üvöltözött a szabályosra, hogy te köcsög, nem tudod melyik a jobb kezed...?
Hát kb. itt tartunk...
Előzmény: Demente (4) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2017. 03. 09. 09:13 | #6
Holnapra hozd be a jogsidat a Közlekedésiekhez! :)
Előzmény: lilaflexninja (5) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2017. 03. 09. 07:15 | #5
Na jó, a Kresz a buziknak van, az autó benzinnel megy és a gázpedál irányítja, nem a kresz, meg a szabályok!
Előzmény: Demente (4) 0 VÁLASZ
Demente 2017. 03. 08. 20:03 | #4
Tehát te semmi kirívót nem találsz! És minden tolerancia határon belül van?!
Első autós, záróvonalat lép át! nem kirívó? tolerancia határon belül van?! Elmondom neked, hogy nincs!

Második autós, Forgalom elől elzárt területen keresztül kanyarodik be a busz, biztonságos féktávolságán belülre! Ezért kialakult egy olyan szituáció, hogy követési távolsága sem a busznak, sem a fiatnak nincs!Tehát veszélyezteti a saját, és az utasok életét, hiszen az elől haladó csekély lassítása esetén is a fiatnak vész fékeznie kell!! A buszosnak meg már azt sem! Hiszen ideje se lesz rá!

A harmadik kék autós, figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát! Ez tolerálható? Nem nem tolerálható! a szabályok azért vannak, hogy megvédjenek bennünket!!

Fekete negyedik!Szerinted tolerálható, hogy lámpás kereszteződés előtt bevág a busz elé? a kresz kimondja, hogy sem zavarni, sem akadályozni nem szabad, a forgalom más résztvevőit! Vészfékezésre meg pláne nem kényszeríthet senkit! De neked kedves Slari ez így fain!

Ötödik... Kisteherautó, bevág a busz elé lámpás kereszteződésbe, úgy hogy a buszt vészfékezésre kényszeríti! Szerinted ez normális! Gratulálok!

Végül a bordó opelos kivág a busz elé! Tudod hogy ha lefullad az opel, akkor az opel sofőrnek miért kell felelnie? Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel járó tömegszerencsétlenség okozásáért!!

A busz a közlekedésben nem azért szent tehén, mert nagyobb, meg sok üvege van. A buszra azért kell vigyázni, mert fogalmad sincs róla, de édesanyád, testvéred, kedves feleséged, vagy épp a gyerekeid rajta ülnek! Belegondoltál abba,... hogy esne nekik, ha egy hirtelen fékezés után előrenézve a te autód látnák hátulról, és közben hallanák hogy (fél)hangos szóval épp a sofőr a felmenőid emlegeti?!
Ne védd a motorosokat! Rövidebb a féktávjuk, kisebb a lendületük.. és még sorolhatnám! Én is motoros vagyok, Lakot területen nem tudok 50-el menni! Mivel feltételezhetően gyorsabban érkezem, így fenn áll a veszély, hogy elém vágnak! Nem anyázok! számítok rá, kikerülöm. lakott területen kívül... (nem teszek beismerő vallomást) Lényeg, hogy csak olyan helyen húzom, ahol sem magamat, sem mást nem veszélyeztetek! Ennyi!!




Előzmény: Slarioux (1) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2017. 03. 08. 18:12 | #3
az utolsónál majdnem satuzni kellett. Az meg feltételezem nem egészséges az utasokat szállító busszal.
Nebel 2017. 03. 08. 12:53 | #2
Mit kell nézni? Tök átlagos (biztonságos) forgalmi szituációk ezek.
-1 VÁLASZ
Slarioux 2017. 03. 08. 12:19 | #1
Oké, hogy buszt vezetni rohadt nagy felelősség, meg nem egyszerű lavírozni egy hatalmas döggel ami még utasokat is szállít, de a videón én nem láttam semmi kirívó-anyázást megkövetelő szituációt sem. Én úgy láttam a tolerancia határon belül volt kb. mindegyik eset. Ezek inkább zavaró, mint balesetveszélyes szituációk.
Közhelynek tűnhet, de tegyünk fel egy ugyanilyen videót egy normálisan közlekedő motoros szemszögéből is. Na ő már szinte az életéért fog küzdeni..
-1 VÁLASZ