Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
oswaldo 2017. 03. 07. 08:05 | #6
már 20adjára látom ezt a posztot innen onnan. Üllo a kéntartalmát szűri a bornak ergó a koccintós kaliberűeknél jön jól, prémiumboroknál elenyésző a kéntartalom, ellenben 5 csillagos konyáritól is lehetsz gerely másnapos. A másnaposság nem a kéntartalomnak köszönhető, hanem: az alkohol lebomlik a májban acetaldehidre ami toxikus fejfájást és hányingert idézve elő. Ehhez az abnormálisan nagymértékű alkohol lebontáshoz a máj nagymennyiségű NAD+-ot használ fel. Ha sok a NAD felhasználás, akkor nem bomlik le a piruvát, ami felhalmozódva tejsavvá alakul és emeli a vér pH-ját. Ennek közvetett következménye pedig az hogy a májban átmenetileg zavart szenved a glükózháztartás és leesik a vércukorszint. És itt érkeztünk el a legfontosabb okhoz, az alacsony vércukorszinthez ami ha párosul cigi miatti hypoxiával akkor kész a gerely másnap.
lilaflexninja
lilaflexninja 2017. 03. 07. 07:10 | #5
Még jó, hogy nem szeretem a bort. Nem fenyeget a másnaposság a bortól.
sztewe 2017. 03. 06. 19:41 | #4
Aha és ehhez üvegenként új szűrőt kell venni ami lehet drágább mint maga a bor. Jah persze. NOPE.
Én inkább maradok a mértékelt kultúrált borfogyasztásnál
VanZant
VanZant 2017. 03. 06. 12:58 | #3
Jó bort kell inni. :P
bungle
bungle 2017. 03. 06. 09:59 | #2
Szőlőlevet csinál belőle? :)
Nebel 2017. 03. 06. 09:33 | #1
Na persze:)