Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Ravennë
Ravennë 2017. 01. 28. 14:07 | #6
Nem azért utasítják el az emberek, mert ismeretlen dolog, hanem mert fölösleges idiótaság. A keresztelés alapvetően egy eszmei dolog, így én éppen ezért tartom fölöslegesnek ilyen fizikai sokknak kivetni egy csecsemőt, még ha nem is fog emlékezni rá. Az eszmeiségből fakadóan szimplán a szenteltvízzel való homlokra vetett kereszteléssel is ugyanott lennének.
Előzmény: Ejtoernyo (5) 0 VÁLASZ
Ejtoernyo 2017. 01. 28. 12:02 | #5
Na jól van már, azt két percet majdcsak kibírja a gyerek, meg egyébként sem fog rá emlékezni. Ezek általában csak olyan dolgok, hogy mikor egy ember olyan dolgot lát ami számár ismeretlen, vagy esetleg nem tetszik, akkor hajlandó azoknak a dolgoknak a létezését is elutasítani. Mert attól hogy valaki gyerek korában egyszer átél egy ilyet tényleg nem lesz fogyatékos. Persze a baba úsztatás meg a házi állat közelébe engedés és az egyéb baromságok azok sokkal inkább elfogadottabbak, mert az olyan "cuki", ezek az emberek meg ennek örülnek hogy meg lett keresztelve, és mindezt teszik úgy hogy a jelenlévők közül mindenki átélte már ezt....
norbertvincze
norbertvincze 2017. 01. 27. 19:12 | #4
barbarism.

majd 150 év múlva, ha eljutnak a tudomány alapvető értelmezéséhez, a 66ezer igazolt tanulmányokból megtudhatják mennyire nem előnyös biológiailag és pszichológiailag sem az ilyen dogmára alapuló baromság.

Bár az amerikai bibsiket sem értem a metéléssel kapcsolatban. Egyrészt, elméletileg már tisztálkodnak az ortodox társaikkal szemben, így végső soron teljesen okafogyott ez a gyakorlat. Másrészt egyértelműen igazolt, hogy ilyen dramatikus külső behatásra pusztulnak az idegsejtek, ráadásul már tanulmány is van arra, hogy egy körülmetélt gyerek sokkal inkább ki van téve mindenféle korcsulásnak gyerekkora során, más gyerekekkel ellentétben
+1 VÁLASZ
Johm McClane 2017. 01. 27. 19:07 | #3
Az összes vallás emberiség elleni bűntett. Retardált baromságok halmaza amiről, ha megkérdezel két ugyanabban a vallásban hívőt egyik sem tud egybehangzó választ adni az adott kérdésre, vagy éppen úgy formálják, hogy az választ adjon két ellentmondásos baromságra.
Traveller_x
Traveller_x 2017. 01. 27. 17:05 | #2
ostobák... A kultúra meg 'bekaphassa'...
nkmedve 2017. 01. 27. 16:21 | #1
Nekem nincs jó véleményem az Ortodox egyházról (Romániában élek), és úgy általában a babák kereszteléséről sem. Ugyanakkor, ha meg kell keresztelni a szerencsétlen gyereket, mert a "kultúra" megköveteli, akkor igy legalább kevesebb ideig szenved. :)

Egy ilyen módszer pl. szerintem sokkal inkább kínzás:
https://www.youtube.com/watch?v=Xl4KJ8W3lz0
+1 VÁLASZ