Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Hospak 2016. 12. 15. 23:43 | #8
Nyilván nem egy szélerőműre gondoltam, de ahhoz hogy azonos mennyiségű energiát termeljenek a szélerőművek ahhoz már rengetegre van szükség, kb 2000 db szélturbinára. Nah ilyen mennyiségnél viszont már jelentős a karbantartási költésg, a környezetre gyakorolt hatás, és előállítás során is a szennyezés. Pluszban a turbinákat sokkal hamarabb le kell váltani.
A radioaktív hulladékokat meg pl Magyarország nagyon nem is raktározza/hatja, hanem szépen viszik Szibériába, ahol aztán tényleg senki/semmi se él, nemhogy oda menne kirándulgatni... Ennyire nem kell túlzásokba esni, alapból a "hordók" amikbe rakják már leszigetelik az egészet, majd több száz méterrel a föld alá ássák, szóval lövésem sincs miről beszélsz itt.

Visszatérve a videóra, ott egy szénerőművet akarnak nyitni, aminek sokkal nagyobb a környezetkárosító hatása és lényegében erre akartam rámutatni. Nyilván az atomerőmű sem a legideálisabb, de még mindig ezerszer környezetkímélőbb, mint egy szénerőmű, ezért nem szeretném ha az emberek minden hülyeségnél Magyarországgal vonnának párhuzamot, legfőképp ha a két dolog igenis különbözik...
Előzmény: Demente (4) 0 VÁLASZ
Gud 2016. 12. 07. 01:12 | #7
Úgy tudom itt is az az egyik erős oka a felháborodásnak, hogy pusztán piaci alapon lehet, hogy nem is annyira lenne gazdaságos belevágni ennek a kiépítésébe, de kapnak egy csomó állami támogatást Ausztráliától. Ha meg már az állam torzítja a piaci versenyt, igazán tehetnék inkább fenntarthatóbb dolgok irányába.

Előzmény: sapkabarna (1) 0 VÁLASZ
Cableguy 2016. 12. 06. 22:42 | #6
Csaknem a L. Simon rokona vagy idióta? Csernobilra ha jól tudom a 3. beton zubbonyt huzták nem rég. az a beton vagy bármilyen , papírzsebkendő, munkaruha, kapcsoló, csempe mosdó veszélyes hulladékként kezelendő, ami minimum a hűtő rendszer vízével érintkezik vascső, vízvezeték csapok, elosztók stb nukleáris hulladékként kezelendő. és a szénrudak és maga a fűtőanyagról nem is beszéltünk. Pár év múlva amikor lejár a szavatossága Paks1-nek akkor az újrahasznosítható kategóriába számolják bele az atomerőmű alkatrészeit? Mert a napelemek üveg, szilicium, forrasztó-ón és fém, tartószerkezeteire környezetvédelmi termékdíjat számoltak fel a kedves politikusaink mert valszeg még az általános iskolai kémia és fizika óráira is annyit jártak be mint manapság látható a parlamenti közvetítéseken.
sapkabarna 2016. 12. 06. 15:15 | #5
Mert a felépítéséhez biztosan nem kell bányászni, cementet égetni, millió tonnákat szállítani stb., amikhez mind-mind nem kell fosszilis energia. :)

Ja, és hogy kb. az egészre semmi szükség, mert már rendelkezésre áll helyette elegendő megújuló termelő kapacitás Európában?
Előzmény: Hospak (3) 0 VÁLASZ
Demente 2016. 12. 06. 15:13 | #4
Tehát azt mondod,hogy egy szél erőmű, vagy egy nap erőmű több káros anyagot termel, mint egy atomerőmű!
Erre nem találok szavakat! Komplett hülye!!!
Tudod mi vár a radioaktív hulladékra?? Kifúrnak egy nagy marha hegyet, betuszkolják az összeset, majd bedugózzák! Kiteszik hogy természetvédelmi terület, Hogy senkinek se jusson eszébe ott áskálni, meg építeni, és unokáink, majd az ő unokáikat oda viszik sétálni!! És büszkén mutatják, hogy a természet milyen szépet alkotott. Viszik majd haza a gyerekek a sugárzó kavicsot, eszik a sugárzó medvehagymát, és büszkék hogy tettek az egészségükért. És még csak nem is sejtik, hogy a hegy amire oly büszkék, valójában sugároz! Picit a dolgok mögé kéne nézni, és nem elhinni mindent!!
Előzmény: Hospak (3) 0 VÁLASZ
Hospak 2016. 12. 06. 13:06 | #3
Mert mindenbe bele kell látni a magyar helyzetet.... Paks-nak 0g CO2 kibocsájtása lesz, és manapság az atomerőművek a leghatásosabb energia erőművek. Egyszerűen itt nincs annyi napsütés, hogy megérje teljesen megújuló energiára váltani + ezek karbantartása, és megépítése ugyanúgy költséges és környezetszennyező. Jelen helyzetben szerintem sokkal jobb választás egy atomerőmű, mint egy szénerőmű, ami aztán tényleg szennyezi a környezetet...
Előzmény: sapkabarna (1) +1 VÁLASZ
Cableguy 2016. 12. 06. 09:24 | #2
Azt hittem hogy ez is egy bébz poszt lesz és vártam a folytatást. :D
sapkabarna 2016. 12. 06. 08:23 | #1
Csak én érzek párhuzamot Paks2-vel? Sőt, ott még az anyagiakat is velünk fizettetik.