Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
tjunior 2016. 12. 01. 21:28 | #10
Szerintem tícsuk be az endoszkópos kamerát is, pár ezerért már lehet venni, tuti kukkolásra használják. Tovább megyek, távcső, az is minek? Ha valamit nem látok mer messze van, odamegyek, nem kukolni kell!
Ja amúgy meg a drónokat kukolásra használják, hát persze. Szerintem meg filmezésre, felmérésekre, legyen az bármilyen a régészetitől épületek 3D felmérésén át a külszíni fejtésekig, vadállatok megfigyelésére, mezőgazdaságban termésfelmérés vagy az erdészetben állomány felmérés és ellenőrzés, katasztrófavédelem, így hirtelen ennyi jut eszembe, de van még bőven.
Előzmény: vadonka (3) 0 VÁLASZ
cila 2016. 12. 01. 16:34 | #9
OK. Ne legyünk naívak.
Félünk, figyelünk, védekezünk éés esetleg, ellentámadunk.
Megyek az utcán, holtfáradtan, csak a földet nézve. Nem látom a hírdetéseket, ha integetnek az emeleti ablakból, nem érdekelnek a felhők, a madarak, stb.
másképp:
"Célpont" kiszáll páncélozott autójából, testőrei körbeveszik 2D-ben. Hiába, mert lecsaphat a lődd ki és felejtsd el akármi.
Előzmény: Lawrence (8) 0 VÁLASZ
Lawrence 2016. 12. 01. 15:46 | #8
Mert eddig nem voltak eszközök ami miatt "rettegjen"? :) ugyanmár.. ne legyünk naívak.
Előzmény: cila (7) 0 VÁLASZ
cila 2016. 12. 01. 15:42 | #7
Az ilyen röppentyűk játéknak készültek. Mostanra már fegyvernek is használják.
Én, te, egyszerű emberek, még nyugodtan mászkálhatunk. Egy politikai személyiség viszont retteghet.
Lawrence 2016. 12. 01. 15:33 | #6
Húú hát az tényleg nagyon gonosz már hogy meglátott valamit és csinált egy ugyanolyat :) Ilyen még sosem volt a történelemben! :) Ugye érzed az iróniát... itt nem a drónozás volt illegális hanem a replika gyártása.. már ha volt szabadalom vagy hasonló ami védte a tárgyat. Ha meg nem akkor mi a probléma?
Ezt a mondatodat: "Aki drónt reptet annak mindnek ott van az agyában a szándék, hogy kukkoljon," ha meg komolyan gondolod akkor csak sajnálni tudlak. A drón mint játék és mint videós eszköz is óriási dolog. A többi funkciójáról már ne is beszéljünk, mert nyilván előző kettőre használják az emberek az esetek 95%-ban.
Mivel a törvényről a cikkben semmi konkrétum ezért arról meg csak azt tudom mondani, hogy már évek óta engedély kell rá. Nincs ezzel semmi gond, mivel a törvény nem egyértelmű ezért nem nagyon büntetnek, mert fogalmuk sincs róla hogy mi számít büntethetőnek, valamint a gyerkőcök,(gyermek érzelmű felnőttek) 99 %-a játszik vele az udvaron a mezőn és kész. Az esetek szerintem kb. 1%-a vagy még kevesebb az amikor illegális dologhoz akarják használni akkor meg úgyis mindegy .. büntessék meg az illegális cselekmény miatt és pont.
Előzmény: vadonka (3) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 12. 01. 13:18 | #5
Jó hát azért nem mindegy, hogy egy mini drónt reptetek a kert felett, vagy egy kamerással kukkolok. Az biztos, hogy nagyon ki lehet vele lesni a dolgokat, meglesni olyanokat, amit nem akarnának. Volt talán itt is, hogy drónnal berepültek valami szar lerakat felé, amit titkolni akartak volna. De közben meg a két lábamon is bemegyek olyan helyre, ami le van zárva. Veszélyes is, igen, de jó dolog is. Azért egy pár méter magasról készített kép mondjuk a belvárosban este, az milyen jó már. Én, ha vennék, biztos hogy tájat fotóznék, erdőt, várost, olyan képeket, mintha egy kilátóban lennék. Arra nagyon jó lenne. A kamera nélküli drónnak viszont nem sok értelmét látom. A drónos filmfelvételek viszont nagyon királyok.
Jaca 2016. 12. 01. 12:27 | #4
A cikk viszont roppantul informatív volt. Benne volt minden, ami lényeges.
vadonka 2016. 12. 01. 12:18 | #3
A Lucifer tv sorozat forgatásán volt egy jelenet ahol a tengerparton forgattak. A lényeg, hogy az egyik szereplő aki egy angyalt játszott viselt egy különleges ruhát. A forgatás alatt kiszúrtak egy drónt, aminek meg is lett a gazdája de nem volt hajlandó leállni a forgatás körüli reptetéssel. Később kiderült, hogy kamerázott mindent, szépen felvette ezt az említett speciális ruhát és készített belőle egy replikát, amit horror áron rakott fel a netre. Szóval én maximálisan egyetértek. Aki drónt reptet annak mindnek ott van az agyában a szándék, hogy kukkoljon, illegálisan rögzítsen valamit. Kivéve talán a gyerekek. Jól is van így, hogy elrettentsék a sok perverz köcsögöt a drónoktól.
szemantikus 2016. 12. 01. 11:36 | #2
Nem a drónoktól, hanem azoktól, akiknek a kezében van a távirányító. Sok simli derült így már ki, ennek a hatalom gátat akar szabni. De nem baj, marad a papírsárkány:) Ez a rendszer nyomokban diktatúrát tartalmazhat.
Előzmény: Tomi Demo (1) 0 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2016. 12. 01. 10:58 | #1
Ennyire retteg a hatalom a drónoktól? Érdekes.