Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cila 2016. 11. 17. 22:39 | #5
Van nekünk egy nagy űrhajónk. Úgy hívják, hogy Föld.
Nem kell senkinek se elhagynia. Ugyanakkor nincs az a hatalom a gravitációs erőn kívül, mely megtiltaná elhagyását.
Előbb utóbb (inkább utóbb, de nem lehet elég korán kezdeni a zongoratanulást sem), az emberiség egy része el kell hagyja az ANYABOLYGÓT.
Nem kevesen vállalkoztak a küldetésre. Keveseket választanak majd be a marsi útra. Akik elmennek, azok:
HŐSÖK lesznek az én szememben.
Drayman 2016. 11. 17. 20:39 | #4
Mindig képesek fenntartani ezt a "megyünk ám nem sokára a Marsra témát!". Annyira felesleges. Csak elvonja a figyelmet, energiát, pénzt a fontosabb dolgoktól. Amíg nem beszélünk egységes emberiségről, egy nagy egységről, addig minek átmenni egy másik bolygóra? Jön egy kiadós világháború (jó, ne jöjjön, de fog nah..), aztán a nemzetközi űrállomást is nehéz lesz igazgatni, nem hogy egy Marskolóniát.... Megvetjük, kihasználjuk embertársainkat a haszonért, Afrikában éheznek, van egy csomó felesleges ember, akinek semmi dolga, mert nincs munka; A modernizáció feleslegessé tette őket, és csak egyre többen lesznek. Van egy csomó elintézendő gyakorlati és elméleti dolog itt lent is szerintem...
robi0000016 2016. 11. 17. 18:26 | #3
Hát ez brutál. A lépcsőt már más is észrevette:D Mintha ennek lenne kialakítva az egész, aztán a plafonra vezet. Látszólag élhetetlen. Filmes, kreativitást mellőzős silány koppintás. Aki szeret szenvedni és nyomorgni élete végéig, annak tökéletes megoldás, hogy elköltsön x millárd pénzt. De amúgy nincs ott semmi! És ha lenne is akkor sem hozhatnák haza. Nem lehet eldicsekedni vele. Akkor meg minek?
hawkeye
hawkeye 2016. 11. 17. 16:45 | #2

Kérdésed jogos és időszerű!
Demente 2016. 11. 17. 13:14 | #1
Miért mennénk a marsra? Üvegkalitkában akarok élni, olvasgatva, unalmasan, mesterségesen kezelt levegőt akarok szívni, mesterségesen tisztított vizet akarok inni, olyan élelmiszereteket akarok enni, amit laboratóriumhoz hasonló boszorkánykonyhákban készítenek úgy hogy fogalmunk sincs, hogy valójában mi van benne?! Úgy, hogy mindeközben ki legyek szolgáltatva egy felsőbb hatalomnak, aki megmondja mit mikor és hogyan tehetek?!
Ezért nem kell a marsra menni!!

+2 VÁLASZ