Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cila 2016. 11. 19. 16:41 | #11
"mennyivel lett volna jobb"? ez, az, amaz, személy, cselekmény?
Nem tudom.
Viszont érzem, hogy az emberek egyre fáradtabbak, idegesebbek. Eltűntek a verebek is a környékünkről (nem tudom az okát), viszont maradtak s szaporodtak a galambok, akiket etetnek (szintén nem tudom miért?) s akik szarnak a világra.
A rovarokkal, bogarakkal, rágcsálókkal meg lehet küzdeni. A Trump féle "galambokkal" K.rvára nehéz lesz.
Előzmény: hawkeye (3) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 11. 18. 08:52 | #10

Hát ha minket kihagynának, az pártfüggetlenül csak jó lenne.

Habár mindig akad káoszagy, akinek ez se tetszene...
Előzmény: nkmedve (8) 0 VÁLASZ
cila 2016. 11. 17. 20:40 | #9
"Két rossz közül". Így van.
Csakhogy ez, a "másik rossz", ahogy én meg tudtam ítélni, olyan, hogy most megígér valamit, határozottan, de mire kiment az ajtón, már el is feljette, Sőt, meglehet, hogy egészen más döntést hoz a következő percben.
Előzmény: hawkeye (3) 0 VÁLASZ
nkmedve 2016. 11. 17. 18:26 | #8
Provokáció az volt mindkét oldalon, ez igaz, de az oroszok voltak az elsők akik valóban offenziv módon viszonyultak a szomszédaikhoz és jó birodalomhoz hiven új, stratégiai fontosságó területeket szereztek az első adandó alkalommal amint elég erősek voltak hozzá. Hogy ezután, Trump hatására majd lemondanának minden további terjeszkedésről? Kétlem, de mindenképp meglátjuk, nem lepődnék meg ha Putyin még igényt tartana Ukrajna egyes részeire, esetleg Moldova Köztársaságra (ahogy ha jól tudom most épp az oroszpártiak győztek a választásokon). Mindenképp mostantól valószinűleg nem lesz már egy USA amelyik egy ejnyebejnyével, esetleg gazdasági szankciókkal visszaküldje a medvét a barlangjába.

Meglátjuk majd mi lesz, egyetértek hogy még minden lehetséges. Egy pozitivum Trump megválasztásában, hogy talán igy az ISIS kicsit inkább a tengeren túlra fog koncentrálni az akcióival, meglovagolva a nagy muszlimokkal szembeni utálathullámot amit Trump hoz. Hátha igy kicsit minket békén hagynak.
Előzmény: hawkeye (7) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 11. 17. 16:43 | #7

Írtam neked választ, de a szerver benyelte, és nem mentettem el óvatosságból...

Úgyhogy most röviden:

A mentális zavarok átjönnek a képernyőn, próbálj ne elalélni láttán, hanem figyeld meg alaposan... :)

Nem értem, hogy a zemberek egy része miért nem látja, ahogy a USA nyomja rá Európát Oroszországra. Minden egyezményt - írottat és íratlant - felrúgva körbekerítette, s csak az alkalomra vár (várt?), hogy provokálhasson.
Európa majd harcol, ők meg a tengerentúlon a mancsaikat dörzsölik, hogy a hadiipar kivitte országukat a végzetesnek látszó gazdasági és politikai válságból.

De akár egyik, akár a másik témában el kell telnie bizonyos időnek, hogy lássuk ki, kivel van. Jelenleg a minden lehetséges stádiumban vagyunk.

Szerintem...
Előzmény: nkmedve (5) 0 VÁLASZ
tjunior 2016. 11. 17. 16:10 | #6
Jól mutatja az amerikai "elit" válságát, hogy ezt a két idiótát sikerült kiizzadniuk magukból elnökjelöltnek. Az állampolgároknak meg elegük lett az elitjükből, és erre megválasztottak egy apuci millióval indult full gazdag viselkedészavaros idiótát, mert ő állítólag kívülálló, nyilván az...
Trump kihátrál a NATOból, felmondja a Párizsi-megállapodást stb. stb. jól hangzik.
Előzmény: nkmedve (5) -1 VÁLASZ
nkmedve 2016. 11. 17. 13:37 | #5
"mentálisan sérült, időskori betegségekkel küszködő"

Ez most komoly? Ennyire azért nem kéne bedőlni a Trump-féle kampány-gépezetnek.

Abban egyetértek, hogy most két rossz közül kellett válasszanak az emberek, pont ezért kellett volna Sanders-t jelölni inkább, neki több esélye lett volna.
Ugyanakkor azzal vitatkoznék hogy a két rossz közül melyik a nagyobbik rossz. Clinton a jelenlegi politikát vezette volna tovább, amit már ismerünk, nem okozott volna hatalmas meglepetéseket. Trump-nak az igéretei alapján viszont sokkal nagyobb potenciálja van arra hogy egy katasztrófális 4 év legyen a következő (vagy sokkal több, mivel nagy, hosszú távra kiható változásokat igért). Persze van egy kicsi esély arra is hogy valami jó is kisülhet Trump intézkedéseiből, de ez az esély nagyon kicsi. Ha megnézzük, hogy milyen embereket rakott/javasolt eddig fontos poziciókba, akkor találunk ott evolúció- és klimaváltozás-tagadókat, szélsőjobbosokat (ahogy arrafele nevezik, white supremacist), kb. amire a legrosszabb forgatókönyv szerint számitani lehetett. Szóval a tudományok, emberi jogok, bevándorlók (akikre az USA gazdaság nagy része épül) szivni fognak, bár aki látta Trump nyilatkozatait annak ez eddig is világos volt.

A NATO-s dologhoz pedig: Az ilyen beijedt nyilatkozatokat is a helyén kéne kezelni. Nem lesz itt semmiféle békés összeborulás az oroszokkal, egyszerűen arról van szó, hogy ha Trump az igéretét betartja akkor az USA effektive kiszáll a NATO-ból és minket magunkra hagy az oroszokkal szemben. Ezek után Putyin kb. azt fog csinálni európa ezen részével amit csak akar, mindenféle szankciók nélkül. Akiknek megint orosz-befolyású Kelet-Európa kell, azok most örülhetnek.
Putyin azt nyilatkozta nem olyan nagyon rég hogy az elmúlt évtizedekben azért lehetett elkerülni egy világméretű háborút, mert két erős stratégiai pólus egyensúlyozott egymással folyamatosan (értsd USA/NATO és Oroszo. sakkban tartották egymást). Most ebből a két pólusból az egyik megszűnni készül az USA elhatárolódásával. Putin nyilatkozatát figyelembe véve mindenki eldöntheti hogy mennyire is jó az amit Trump igért a NATO-val kapcsolatban, és lehet találgatni hogy nekünk mennyire is lesz jó a dolog. A nyilatkozat amúgy itt van:
https://youtu.be/kqD8lIdIMRo?t=26s
Előzmény: hawkeye (3) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 11. 17. 08:49 | #4
Folytatás:

Már ezért is megérte. Nézzétek a náci beütésű fővezér pálfordulását:

"DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Trump-győzelem után: a NATO hirtelen barátságosan beszél Oroszországról címmel idézi a független német hírportál Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tegnapi szavait. Kijelentette: „Oroszország legnagyobb szomszédunk; Oroszországgal fontos a párbeszéd és különösen akkor, amikor a feszültségek nőnek, és a biztonsági területen különféle kihívások merülnek fel”.
Előzmény: hawkeye (3) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 11. 17. 08:41 | #3

Szűkítsük le a személyekre: mennyivel lett volna jobb a mentálisan sérült, időskori betegségekkel küszködő, kezelhetetlen hisztérika? Te a kezébe adnád a nukleáris indítókódokat?

Én úgy látom, hogy a polgárháború szélén tántorgó USA két rossz közül választhatott. Arra adták a voksukat, aki azt ígérte nekik, hogy megküzd a banklobbival, és megszünteti az AIPAC amerikai külpolitikára gyakorolt meghatározó befolyását.

Az, hogy ebből majd mennyi valósul meg, én nem tudom...
Előzmény: cila (2) 0 VÁLASZ
cila 2016. 11. 16. 18:57 | #2
Amerika, az Amerika. A britis inglist még csak-csak, de a rágógumi-szlenget csak ferliratozással értem.
Ott, úgy szórják a pénzt, hogy ha 1 (azaz egy) MILLIÓ-t kérsz a banktól, azt kapod, hogy "one BILLION dollard".
Ahogy én most rémlátom, remélem rosszúl: ELEFÁNT került a Fehér házba.
Vannak ott porcelán gyűjtemények gazdagon. Vannak egyébb törékeny dolgok is ott, és szerte széles e világban.

IMA: Trump, ne csörtess! Inkább aludj, fuss, ússz, szórakozz. A Föld s vele a világ forog nélküled is.

nkmedve 2016. 11. 16. 17:03 | #1
A liberális média is pont úgy felelős Trump győzelméért, mint a konzervativ. Ha nem az uszitás és az elitek beszéltetése lett volna az elsődleges módszerük (pl. szinészek felszólalása Trump ellen), akkor valószinűleg más lett volna a választás kimenetele. A legnagyobbat a demokraták hibázták, amikor alábecsülték a populizmus erejét és Clinton-t preferálták Sanders helyett (ráadásul elég csúnya módon állitották félre az utóbbit amivel egy halom szavazót vesztettek).

Azért nem semmi, hogy Trumpnak ténylegesen sikerült elhitetni egy halom, szegénység határán élő, elkeseredett emberrel, hogy milliárdosként az ő érdeküket fogja képviselni és nem a sajátját (az, hogy nem akar a fehérházba költözni, máris mutatja, hogy ki érdekei is fontosabbak).