Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cila 2016. 11. 15. 22:11 | #9
Néhány évvel ezelőtt mifelénk is árultak, ABC-kben is, lézerceruzát. (Gombot nyomsz, irányítsz, hülyéskedhetsz kevedre.) Ócsó vót. Világítottak vele a gyerekek. Ide-oda. Ablakunkon be ide-oda vándorolt s vöröslött a kínai termék fényeffektusa.

Kérdezem, Te: Szembe mernél nézni egy ismeretlen erejü párhuzamos sugárnyalábbal? És mit érdemel az az ember aki ezt szándékosan feléd irányítja?
cila 2016. 11. 12. 20:02 | #7
Volt nekem egy tanárom. 1 (azaz egy) lyukas órát tanított csupán de sokat tanúltam tőle. Többek között egy orosz dalt is. Német anyanyelvű, de magyar ember volt, aki megjárta az orosz gulágot.
És azok után amit ott átélt, már nem félt már senkitől.
Történt, hogy elment késő este a pártház elé, leült egy járdaköre és zseblámpával világítani kezdett ide-oda az épületre (melyben a Román kommunista párt irodái voltak). Jött a milicista (rendőr), bizonytalanúl, meg-megállva, végül 2 m-re tőle lecövekelt.
- Úgy-e, én most gyanús vagyok?
- Igen. Gyanús.
- Akkor, légy szíves, magyarázd meg elvtárs, MIÉRT vagyok én gyanús!?
Cableguy 2016. 11. 12. 15:56 | #6
Egy rendőrségi helikopteren a megfigyelő kamera a helikopter alján van. Egy alulról érkező lézer (30-45°) a helikopter alját éri nagy eséllyel. még oda is csak pár tized másodpercig világit bele a kamerába részben a távolság részben kéz remegés miatt. Egy repülőnél pl hogy egy a repülő orra fölött és attól hátrébb lévő pilótafülke szélvédőjén bevilágítson mennyi az esély. egy hegy mellett kell elrepülni hogy felülről de minimum vízszintesen bevilágítson. Inkább annak tudható be hogy lézeres "célfestés" rakétarávezető vagy egyéb fegyver használatának félelme miatt ugorhatott rá a yard. Hülyeség olt rávilágítani? Igen Balesetveszélyes lehet? igen. Bár ilyen hatalmas távolságból aligha. egy figyelmeztetés elég lett volna. de megbilincselve elvinni a kora reggeli munkakezdésből ez túlzás.
hawkeye
hawkeye 2016. 11. 11. 12:52 | #5
Mondjuk kivégezni egy leszálló repülő 200 utasát, elvakítva a pilótákat.....
Előzmény: gabesz666 (4) 0 VÁLASZ
gabesz666 2016. 11. 11. 10:55 | #4
Ez az, bilincseljék csak meg ezt a veszélyes bűnözőt, különben ki tudja mire lenne képes!
hawkeye
hawkeye 2016. 11. 11. 10:05 | #3

Egy időben Grúziában volt a divat, hogy az autóúton haladókat a hegyoldalból, vagy az út feletti hidakról lézerezgették. A zöld színű már komoly gondot okozhat, pár kollégánk is megjárta, mert átláthatatlanná teszi a szélvédőt. 40 - 60 tonnával a hátad mögött.
Az ottani rendőrök rövidre zárták a dolgot: semmi perc alatt elkapták a debil hülyegyerekeket, jól elverték őket, s megígérték nekik, hogy a következő alkalommal bekapcsolva dugják fel a seggükbe. Pár hónap után abbamaradt a dolog...

Előzmény: Demente (2) 0 VÁLASZ
Demente 2016. 11. 10. 22:48 | #2
Ne bagatelizáljátok el. Igen komoly és veszélyes, a pilóta figyelmét elvonni. Nem beszélve arról hogy akaratlanul is vakító. Aki repül, az tudja hogy napnyugta közeledtével még mindig sok iq bajnok villog a repülőnek. Képzeljétek vezetés közben a szembejövő lézerrel villogna nektek.
neophyte 2016. 11. 10. 18:54 | #1
Húúú,micsoda fogás!! Ezért biztos,h előléptetik őket!!